Találatok a következő kifejezésre: Ha a átalussza az éjszakát az (25 db)

Mi a jobb? Ha nehezen alszik el, de átalussza az éjszakát, vagy ha könnyen elalszik de sokszor felébred?

Legjobb válasz: Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!

Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!
Mennyi idõs? Éhes, szomjas a mikor felébred? Neked biztos az elõbbi a jobb és szerintem neki is jobb ha többet alszik egy huzamban. De ez nagyban függ a korától.
A kettõ közül az elsõt választanám, ha csak ez a két választási lehetõség lenne. De hála égnek nálunk a kettõ kombinációja van - könnyen alszik el, és egyhuzamban alszik 12-13 órát. :)
Mindenkinek, a babáknak is az a jobb, ha átalussza az éjszakát. Csak így tudja kipihenni magát.

A kisfiam már csak éjszaka szopizik, de ha átalussza az éjszakát akkor ez is kimarad, 10 hós van még tejem de nem sok ilyenkor mi a teendő? Ha itt a vége, hogyan tovább?

Legjobb válasz: SZIA,az en lanyom 1 eves meg mindig szopik,van amikor ejszaka 4szer is,ilyenkor sem a cumit se a cumisüveget nem veszi a szajaba,nem tudom kesöbb mit csinalok.ha nincs tej ne aggodj tapszert nyugodtan adhatsz.a tej sem olcsobb minden nap frissen venni. nem tudok kerdest irni,az uj kerdesnel nem veszi be,mit csinaljak?

SZIA, az en lanyom 1 eves meg mindig szopik, van amikor ejszaka 4szer is, ilyenkor sem a cumit se a cumisüveget nem veszi a szajaba, nem tudom kesöbb mit csinalok.ha nincs tej ne aggodj tapszert nyugodtan adhatsz.a tej sem olcsobb minden nap frissen venni. nem tudok kerdest irni, az uj kerdesnel nem veszi be, mit csinaljak?
Elõzõ válaszoló: miért nem veszi be? Hogy nem tudsz kérdést feltenni? Ide?Nem értem..lenne kérdésed és nem tudod hova írni? Ellenõrízték már a mailcímedet? Nem lehet, hogy azt kéri és azért nem? Kérdezõ: akkor itt a vége a szopizásnak és szépen lassan elapad majd magától a tejed. Ügyes kisbabád van, de szerintem egy éves koráig azért még kínáld meg cicivel éjszaka is, aztán pedig ha felkel, így ahogy írod: hébe-hóba, akkor próbáld vízzel megitatni vagy teával.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!!!!
Ha akarod még szoptatni, akor próbáld alvás elött... Az e´n lányom is szopizik és 12 hónapos lessz.

Ha igény szerint szoptatok és már átalussza a baba az éjszakát akkor a tejet le kell fejni éjjel? Vagy csak reggel kajol belőle és ne fejjem? Nem baj, ha addig nincs ingerelve a cici?

Legjobb válasz: Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.

Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.
par nap es a kereslet -kinalat miatt csokkeni fog a tejed mennyisege de fejni nem szabad csak max annyit hogy ne fajjon
Nálunk is volt olyan, hogy reggelre annyi tej termelõdött 10 órás alvások után, hogy hat hónapos kisfiam a gyengébben tejelõ :) cicibõl is jóllakott, a másik közben spriccelt 20 ml-t és utána én azt teljesen kifejtem= 180 ml. :) Ha nem fáj éjjel, ne fejd szerintem!


Ha most már napok óta átalussza az éjszakát-és csak 4körül eszik, akkor azt a kimaradó étkezést pótolni kell napközben?

idáig 1-2 között evett a babám-most próbálkozunk -és 4kor eszik csak hajnalban-igy kimarad egy étkezés.ilyenkor csökkenteni kell az idõpontok között eltelt idõt-sûrûbben etetni,vagy marad minden a régiben?3-és fél-4óránként eszik,3 hónapos múlt.

Legjobb válasz: Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.

Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.
nem kell idõt csökkenteni a szopik közt. Ha elhagyta azt az étkezést, akkor már nincs igénye rá. Be fogja õ azt pótolni, neked nem kell semmit tenned. Többet fog enni napközben, de nem úgy hogy többször szopizik, hanem többet. nálunk legalábbis így volt.
az a legjobb ha nem te találod ki, hogy mikor és mennyit eszik, hanem amikor õ megéhezik akkor megeteted pontosan annyi tejjel amennyit kér. ilyen egyszerû, ne aggód túl :)

Nem apad el a tejem, ha 1 hónapos babám átalussza az éjszakát és nem kel fel enni?

Annyi tejem van,amennyi neki elég,nem tudok fejni és elrakni.

Legjobb válasz: Röviden: nem.

Röviden: nem.
Nálunk is 1 hónaposan voltak idõszakok mikor nem kelt fel éjszaka szopizni. Ha szépen hízik, akkor nem kell problémázni, inkább örülj, hogy jó alvó :-)
Lehetséges, hogy elapad. Én így jártam, fejni és félretenni nem tudtam, mert pont annyi volt amennyi a manónak elég volt. Aztán mikor átaludta az éjszakát, akkor meg napról-napra kevesebb lett. Aztán 1-2 alkalommal kellett neki tápszert adni, de attól meg olyan szorulása volt, hogy már beleremegett és csak üvöltött. Én akkor kölcsönöztem egy mellszívót és éjjel 2x is felkelek és lefejem, így 2 adag tejcim is van plusszba. Igaz az én babám már 4 hónapos és már a hozzátáplálást eltudtam kezdeni. Én az tanácsolom próbáld meg te is azt, hogy felkelsz éjjel legalább egyszer és lefejed és azt eltudod esetleg tenni a fagyasztóba. De mindenki más és más, lehet te nem jársz így, mint én.

Nem lesz kevesebb a tejem ha átalussza az éjszakát 4 hónapos kisbabám? Ráadásul 4 óránként eszik napközben is?

Legjobb válasz: Örülj neki,hogy ennyit alszik. Nem lesz kevesebb a tejed,és lassan már a hozzátáplálást is megkezdheted.

Örülj neki, hogy ennyit alszik. Nem lesz kevesebb a tejed, és lassan már a hozzátáplálást is megkezdheted.
Az elsõ pár napban (fõleg az elsõ átalvások után) az elmaradt éjjeli evés miatt reggelre kialakulhat egy kis túltelítõdés, ami kicsit visszaveti majd a tejed. De semmi probléma, ha továbbra is az õ igénye szerint szoptatod napközben, pár nap alatt át fog állni a szervezeted az újfajta igényekre. Továbbra is figyelj rá, hogy mindig kiürítse a mellet, ill. hogy délután, este (ha õ szükségét jelzi) valamivel gyakrabban szoptasd, így továbbra is lesz elég tejed.
A hozzátápit szerintem hanyagold még...
Nem hiszem, az enyém 6 hetes korától már nem aludt éjszaka, és mégis 9 hónapos koráig volt tejtesója. (reggelente csak az egyiket szopizta ki, a másikat le kellett fejnem...) Próbáljátok ki, és ha csökkenni látszik, akkor még mindig ráérsz fejni, vagy nappal gyakrabban cicire tenni.
Az enyém is átaludta, de én éjfél körül felkeltem fejni(rémes volt). így még több tej lett, és reggelre sem volt olyan szörnyû feszülés! Ha eleget szopik, hagyd a hozzátápot egyelõre!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azóta sem történt hozzátáplálás. Mostanra már az étvágya is visszatérni látszik. (kibújt a foga!!!) Újra 3 óránként teszem mellre, viszont az éjjeleket már nem alussza át egy ideje, enni kér. Az orvos szerint a másik foga is jön.

Az oké ha két hónapos kisfiunk átalussza az éjszakát? Nem sok étlen még a 8-9 óra alvás? Vagy mengyugodhatunk és örüljünk, hogy már ilyen ügyes baba?

Legjobb válasz: A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)

A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Reméltem én is, hogy nem gond, de azért jó tudni, hogy teljesen oké és reméljük megtartja ezt a jó szokását :-) Amúgy egy ilyen átaludt éjszaka után, hogy néz ki a napi programotok? Napközben is tud még aludni a babátok?
Két hónaposan még az én lányom is végig aludta az éjszakát. Demost, hogy 4, 5 hónapos 2 hete minden éjszaka 2x-3x kell fel éjszaka.
Szia!Nekem a lányom 3 hónapos korától vigigaludta az éjszakát és elötte is 1-szer volt csak fent.Persze csak örülni tudtam neki hisz így Én is pihenhetem és nappal délben tudott még 1, 5 órát aludni. Boldog babázást kívánok!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Miután a babám reggel felkelt és evett általában még 1-2 órára visszaalszik. Utána úgy délután 2-3 óráig fent van. Akkor elmegyünk sétálni, a sétát általában végigalussza. Majd még 6 óra után is alszik egy keveset, de 7 után már nem alszik egészen addig, amíg nem fürdetjük meg, és el nem jön az alvás ideje. Tehát leginkább és legtovább délelõtt, illetve séta közben alszik. Enni pedig 3-4 óránként szokott.
Örülj neki! Engem is sokan irigyelnek, mert a fiam kb. másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Elõször úgy aludt, hogy 10-tõl reggel hatig, aztán amikor áttértünk a napi ötszöri étkezésre, akkor már este nyolctól reggel hétig, és ez most is így van.

Ha úgy érzem napról-napra fogy a tejem, de a babám átalussza az éjszakát, akkor elég lehet neki? (Bőv. Lent)

1 hét múlva lesz 10 hónapos a babám, még napi háromszor szoptatom: Reggel, ebéd után altatáshoz és este. Reggelente már pár hete nagyon lassan szívja, nincsenek azok a "nagy korty" hangok, mint este, és nem is feszül annyira, mint korábban, mikor ömlött is belőle. Arra gondolok egy ideje, hogy mivel reggel nem altatáshoz kell neki, ezért csak nyammog rajta és van hogy a második mellemet már nem is üríti ki rendesen, ezért van, hogy még én "erőltetem" picit, de már ő menne játszani, minden más érdekli... Ebéd után viszont már várja (persze, ha eléggé álmos) és akkor jóval kevesebb van (nyílván, mert már nem ez a fő kajája) és csak 1 mellemből, de hevesen iszik (ha jön annyi)... Tegnap este pedig elég kevés volt (szerintem), mert több, mint egy óráig oda-vissza raktam a mellemen és hallhatóan alig jött neki, végül 3/4 10 ) helyett) körül elaludt és reggel 7 ig nem ébredt fel... Mérlegünk nincs, nem tudom leellenőrizni, de már kezdek aggódni, mi van, ha kevés tejet iszik, pedig még neki bőven napi kb. fél liter kéne (Napközben vizet, vagy teát adok) Ja, és persze fejni szoktam, ha úgy érzem maradt még pl. reggel, nehogy emiatt legyen kevesebb...

Legjobb válasz: Amúgy az is érdekelne, hogy azok a babák, akik maguktól választják el magukat a cicitõl, milyen jelei vannak? Egyáltalán nem kérik, az elsõ kortytól sem, vagy egyre kevesebbet isznak, hamarabb ellökik... ? ... stb

A kérdező hozzászólása: Amúgy az is érdekelne, hogy azok a babák, akik maguktól választják el magukat a cicitõl, milyen jelei vannak? Egyáltalán nem kérik, az elsõ kortytól sem, vagy egyre kevesebbet isznak, hamarabb ellökik... ? ... stb
A kérdező hozzászólása: ... és még azt nem írtam, hogy már pár hete adok neki rendes vacsit is fürdetés elõtt (fõzeléket), de eddig mindig bõségesen szopizott elalváshoz és tejem is volt bõven... Tegnap este pl vacsira egész keveset evett...
Nem olyan értelemben fogy, hogy az kóros lenne - egész egyszerûen a fiad igényéhez ill. a körülményekhez alkalmazkodik. :) Nyilván idõvel mindenkinek egyre kevesebb lesz, hiszen egyre kevesebbet igényelnek a gyerkõcök... Ha a fiad ilyen szépen alszik, és nem reklamál a több tejért, akkor valószínûleg minden rendben van. Úgy is csinálhatod, hogy már adsz neki vacsit is, de megteheted még azt is, hogy nem és csak szoptatod még. Ahogy helyesnek érzed és õrajta látod. Ha este még csak szopizni fog, akkor valószínûleg a tejed is több lesz megint, ha mást is eszik, akkor nyilván csökkenni fog.

Normális ha a 2 hetes kisfiam majdnem teljesen átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!

Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!
Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy! :-)
Normális :) Nekem mind a 3 gyerkõc 5 hetesen már 8-10 órát aludt éjjel egyhuzamban.
Persze, hogy normális! Fel ne keltsd! Az én kisfiam az elsõ éjszakától átalussza az éjjeleket. Este 8 körül alszik el és reggel 6 óra fele ébred! Örüljünk, hogy ilyen szerencsések vagyunk! Remélem, még sokáig azok is leszünk! ;) Ha éhes, úgyis felkel! Jó babázást! 3 hónapos kisfiú anyukája

Ha leválasztódik a ciciről egy egyéves, akkor átalussza majd az éjszakát?

Már nem sok tejem van, épp csak mutatóban, de még mindig azzal akar visszaaludni éjjel lánykám átlag négyszer ébred éjjel.

Legjobb válasz: Mivel hozzászoktattad,hogy éjjel is egyen,mindig felfog ébredni,akkor is ha már nem szopik.Szopi helyett adj neki teát,és ne vedd fel az ágyából.Néhány nap alatt leszokik majd az éjszakai fentlétrõl.

Mivel hozzászoktattad, hogy éjjel is egyen, mindig felfog ébredni, akkor is ha már nem szopik.Szopi helyett adj neki teát, és ne vedd fel az ágyából.Néhány nap alatt leszokik majd az éjszakai fentlétrõl.
Az enyéim szopnak, 1 évesek lesznek, de 3 hónapostól alszanak estétõl reggelig, nincs összefüggés a kettõ dolog közt, ez biztos.
A kérdező hozzászólása: Akkor ezek szerint nincs rossz és jó alvási szokás csak eleve rosszalvó és jóalvó gyerek? szép kilátások :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!