Találatok a következő kifejezésre: Ha a átalussza az éjszakát (25 db)

Mi a jobb? Ha nehezen alszik el, de átalussza az éjszakát, vagy ha könnyen elalszik de sokszor felébred?

Legjobb válasz: Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!

Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!
Mennyi idõs? Éhes, szomjas a mikor felébred? Neked biztos az elõbbi a jobb és szerintem neki is jobb ha többet alszik egy huzamban. De ez nagyban függ a korától.
A kettõ közül az elsõt választanám, ha csak ez a két választási lehetõség lenne. De hála égnek nálunk a kettõ kombinációja van - könnyen alszik el, és egyhuzamban alszik 12-13 órát. :)
Mindenkinek, a babáknak is az a jobb, ha átalussza az éjszakát. Csak így tudja kipihenni magát.

Normális ha a 2 hetes kisfiam majdnem teljesen átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!

Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!
Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy! :-)
Normális :) Nekem mind a 3 gyerkõc 5 hetesen már 8-10 órát aludt éjjel egyhuzamban.
Persze, hogy normális! Fel ne keltsd! Az én kisfiam az elsõ éjszakától átalussza az éjjeleket. Este 8 körül alszik el és reggel 6 óra fele ébred! Örüljünk, hogy ilyen szerencsések vagyunk! Remélem, még sokáig azok is leszünk! ;) Ha éhes, úgyis felkel! Jó babázást! 3 hónapos kisfiú anyukája

A kisfiam már csak éjszaka szopizik, de ha átalussza az éjszakát akkor ez is kimarad, 10 hós van még tejem de nem sok ilyenkor mi a teendő? Ha itt a vége, hogyan tovább?

Legjobb válasz: SZIA,az en lanyom 1 eves meg mindig szopik,van amikor ejszaka 4szer is,ilyenkor sem a cumit se a cumisüveget nem veszi a szajaba,nem tudom kesöbb mit csinalok.ha nincs tej ne aggodj tapszert nyugodtan adhatsz.a tej sem olcsobb minden nap frissen venni. nem tudok kerdest irni,az uj kerdesnel nem veszi be,mit csinaljak?

SZIA, az en lanyom 1 eves meg mindig szopik, van amikor ejszaka 4szer is, ilyenkor sem a cumit se a cumisüveget nem veszi a szajaba, nem tudom kesöbb mit csinalok.ha nincs tej ne aggodj tapszert nyugodtan adhatsz.a tej sem olcsobb minden nap frissen venni. nem tudok kerdest irni, az uj kerdesnel nem veszi be, mit csinaljak?
Elõzõ válaszoló: miért nem veszi be? Hogy nem tudsz kérdést feltenni? Ide?Nem értem..lenne kérdésed és nem tudod hova írni? Ellenõrízték már a mailcímedet? Nem lehet, hogy azt kéri és azért nem? Kérdezõ: akkor itt a vége a szopizásnak és szépen lassan elapad majd magától a tejed. Ügyes kisbabád van, de szerintem egy éves koráig azért még kínáld meg cicivel éjszaka is, aztán pedig ha felkel, így ahogy írod: hébe-hóba, akkor próbáld vízzel megitatni vagy teával.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!!!!!
Ha akarod még szoptatni, akor próbáld alvás elött... Az e´n lányom is szopizik és 12 hónapos lessz.


Az normalis ha a baba atalussza az ejszakat, tehat reggel 6-ig es utana megis almos egy ora mulva?

Legjobb válasz: Azert kerdem mert most aludta at masodjara az ejszakat es azt gondoltam hogy hu akkor egy csomot lesz ebren napkozben ,ezzel szemben ra egy jo orara mar nyugos es almos lett.Egyebkent 11 hetes

A kérdező hozzászólása: Azert kerdem mert most aludta at masodjara az ejszakat es azt gondoltam hogy hu akkor egy csomot lesz ebren napkozben , ezzel szemben ra egy jo orara mar nyugos es almos lett.Egyebkent 11 hetes
Szerintem nem kóros. Örülj neki!!! Ha felébredt és televágta a kis gyomrát semmi gond nem lehet:) Most biztos nõ majd vagy 1 cm-t :)
Abszolút normális! Az én babám is felébred hatkor eszik és alszik vissza pedig õ már 11 hónapos!!!
Az én babám is 1 hónapja átalussza az éjszakát, van mikor reggel 9-kor kel, eszik és 1 óra múlva újra visszaalszik. Persze délután már egy percet sem alszik.
Az én babáim 8-kor kelnek, reggeli szopi után rögtön vissza az ágyba továbbaludni, 10-11 közt kelnek. Este 1/2 9-kor alvás van. 9 hónaposak.

Anyukák! Tényleg igaz, ha a baba külön szobába alszik a szüleitől, akkor nyugodtabban alszik és hamarabb átalussza az éjszakát? Van olyan aki ezt tapasztalatból tudja?

Panelban lakunk,de még együtt alszunk a 9,5 hós kisfiúnkkal,aki persze remekül nem alussza át az éjszakát,pedig most nem is fogzik.

Legjobb válasz: Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.

Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.
meghallod ne aggódj. nekünk lányunk 3 hós koráig aludt a szobánkban, de 2 hósan már átaludta az éjszakát. most a másodiknál is megy 3 hósan a szobájába, mert szerintem minél tovább van veletek annál nehezebb másik szobába áttenni.
Nálunk mikor az elsõ született egy szobában aludt velünk, minden éjjel megébredt kb 14 hónapos volt mikor külön szobát kapott azután az éjszakák nagy részét átaludta. A kicsi is egy szobában volt velünk de õ hamarabb kapott külön szobát 10hónapos volt. És utána õ is átaludta az éjszakákat.
Nekünk 4, 5hónapos a fiam, velünk alszik egy szobában és kb 3hós kora óta átalussza az éjszakákat. Így nekünk eddig nem volt gond a közös szobával és nem a külön szoba oldotta meg az éjszaka átalvását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó kettõ válaszolónak is!
Szia! Biztos meghallanád! Az én lányom a kezdetektõl külön alszik, nem tudom, h van-e összefüggés, de 8hetes kora óta átalussza az éjszakát! Este 6-7tõl reggel 8-ig! Nemrég építkeztünk, be kellett rakjuk a szobánkba 2 hétre! Még életébe nem aludt olyan rosszul! 3×-4× is felriadt éjszaka... Ahogy a szobájába került, újra aludt rendesen! 6hós a lányom. Szerintem ne aggódj, próbáld meg és ha pár nap alatt látod, h okés, akkor maradjon így, ha meg látod a fiadnak nem tetszik a változás, akkor vissza a régibe! De szerintem mindenkinek jobb, ha külön van a gyerkõc! :)
Szia! A mi babánk velünk alszik egy szobában, fél éves koráig az ágyunk mellett, most már a szoba másik felén. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Most kilenc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ Neked is utolsó és a szurkolásodat is :-) Valahol én is túl könnyûnek gondolnám, hogy ezzel megoldódna a problémánk, de megpróbáljuk hátha...
9-es vagyok, jah az lemaradt, hogy biztos, hogy meghallod, mi külön szobában vagyunk, ráadásul mi galérián fönn és kb 2x volt olyan, hogy a párom szólt, hogy nyöszörög a gyerek, általában rögtön az elsõ nyüszire kipattanok az ágyból.
Igen, fõleg ilyen nagy babánál. Sokszor egymás szuszogása miatt vannak éjjel a megébredések, ha egyedül alszik, akkor csak átfordul egyik oldalásról a másikra ilyenkor, de nem feltétlenül kéri a mamit. Nálunk is ez volt, és a családban több gyereknél is, hogy remekül tudtak aludni a külön szobában, és a 9, 5 hónap már tényleg nem olyan kicsi. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is utolsó!
szia, 2 gyermekünk van. 2, 5 éves kislány, 3 hónapos kisfiú. Mindkettõ születése óta külön szobában alszik (a 2 gyerek együtt van, egy szobában), mindkettõjük 2 hónapos korától átalussza az éjszakát. Sok sikert Nektek is!
A kérdező hozzászólása: De szuper!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!! Remélem nálunk is csak ez lesz a titok nyitja:-) Már ma meg is próbáljuk az apjával! Biztos fura lesz, de igyekszem megszokni!!!!!
Kisfiam 3 hónapos lesz 1 hét múlva, elejétõl fogva külön szobában alszik, 2 hónapos korától átalussza az éjszakákat. Szerintem ha közös szobában aludnánk, felébresztenénk egymást, senki nem tudna pihenni.
Elejétõl kezdve külön aludt a lányunk. Volt légzésfigyelõ is 6 hónapos koráig. 2 hetes korától hason aludt el, másképp nem is tudott. 7 hetes korától átaludta az éjszakát. Bár õ 3. héttõl napi 6× evett, majd 7. héttõl napi 5×. Reggel fél7-7 fele kelt és fél9-9 fele aludt este. Most 14 hónapos. 8-kor kel és 8-fél9kor már alszik. Imád aludni:) ) Olyan, mint az anyja.
A kérdező hozzászólása: Jó nektek utolsó! Szerencsések vagytok! Köszönöm a válaszod!

Ha igény szerint szoptatok és már átalussza a baba az éjszakát akkor a tejet le kell fejni éjjel? Vagy csak reggel kajol belőle és ne fejjem? Nem baj, ha addig nincs ingerelve a cici?

Legjobb válasz: Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.

Én erre anno azt a választ kaptam egy szakértõtõl, hogy nem baj, ha nem fejem éjszaka. Mindenképpen kényelmesebb lett volna úgy abból a szempontból, hogy reggelre olyankor Pamela Anderson hozzám képest kispályás volt, na de én azért mégsem keltem fel. Reggel megszoptattam, és utána lefejtem a maradékot. Semmi bajunk nem lett.
par nap es a kereslet -kinalat miatt csokkeni fog a tejed mennyisege de fejni nem szabad csak max annyit hogy ne fajjon
Nálunk is volt olyan, hogy reggelre annyi tej termelõdött 10 órás alvások után, hogy hat hónapos kisfiam a gyengébben tejelõ :) cicibõl is jóllakott, a másik közben spriccelt 20 ml-t és utána én azt teljesen kifejtem= 180 ml. :) Ha nem fáj éjjel, ne fejd szerintem!

Ha a baba átalussza az éjszakát az lehet, hogy jó, de nem megy a tejtermelés rovására, mivel ugye éjszaka nem szoptatunk?

Legjobb válasz: Nekem már éjfél körül nagyon feszülnek a melleim sokszor le kell fejni. Fõleg most hogy meleg van többször mellre teszem a babát és több tej termelõdik. Az orvos szerint az lenne a jó ha 6 óránként teljesen kiürülne a mell. Ezzel lehetne sokáig fenntartani a szoptatást.

Nekem már éjfél körül nagyon feszülnek a melleim sokszor le kell fejni. Fõleg most hogy meleg van többször mellre teszem a babát és több tej termelõdik. Az orvos szerint az lenne a jó ha 6 óránként teljesen kiürülne a mell. Ezzel lehetne sokáig fenntartani a szoptatást.
Szia, szerintem nappal is lehet "szaporítani" a tejet, ha sûrübben mellre teszed.
Biztos, hogy nem megy a tej rovására. Ha nagyon feszül, fejd le egyszer éjjel mindkét melled, és reggelre semmi baj nem lesz, tej is lesz, nem is feszül majd.
Nekem is le kell fejni, mert az egyikbõl eszik 1x éjjel a babám a másikat le szoktam fejni, mert nagyon túltelítõdik aztán meg folyik mindenfelé. Nappal meg sokat szopizik, így hogy ne csökkenjen a tej inkább fejek.
Szia! Szerencsére nekem is átalussza az éjszakát a manóm. Nekem 2x is kell fejnem éjszaka. Rádásul közvetlenül fejés után ha nyöszörög , ujból bedurran a mellem és megint mehetek fejni. Ezzel csak azt akarom mondani hogy azóta amióta ilyen jó alvó, sokkal több tejem van mint elötte!!!

Ha most már napok óta átalussza az éjszakát-és csak 4körül eszik, akkor azt a kimaradó étkezést pótolni kell napközben?

idáig 1-2 között evett a babám-most próbálkozunk -és 4kor eszik csak hajnalban-igy kimarad egy étkezés.ilyenkor csökkenteni kell az idõpontok között eltelt idõt-sûrûbben etetni,vagy marad minden a régiben?3-és fél-4óránként eszik,3 hónapos múlt.

Legjobb válasz: Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.

Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.
nem kell idõt csökkenteni a szopik közt. Ha elhagyta azt az étkezést, akkor már nincs igénye rá. Be fogja õ azt pótolni, neked nem kell semmit tenned. Többet fog enni napközben, de nem úgy hogy többször szopizik, hanem többet. nálunk legalábbis így volt.
az a legjobb ha nem te találod ki, hogy mikor és mennyit eszik, hanem amikor õ megéhezik akkor megeteted pontosan annyi tejjel amennyit kér. ilyen egyszerû, ne aggód túl :)

Nem apad el a tejem, ha 1 hónapos babám átalussza az éjszakát és nem kel fel enni?

Annyi tejem van,amennyi neki elég,nem tudok fejni és elrakni.

Legjobb válasz: Röviden: nem.

Röviden: nem.
Nálunk is 1 hónaposan voltak idõszakok mikor nem kelt fel éjszaka szopizni. Ha szépen hízik, akkor nem kell problémázni, inkább örülj, hogy jó alvó :-)
Lehetséges, hogy elapad. Én így jártam, fejni és félretenni nem tudtam, mert pont annyi volt amennyi a manónak elég volt. Aztán mikor átaludta az éjszakát, akkor meg napról-napra kevesebb lett. Aztán 1-2 alkalommal kellett neki tápszert adni, de attól meg olyan szorulása volt, hogy már beleremegett és csak üvöltött. Én akkor kölcsönöztem egy mellszívót és éjjel 2x is felkelek és lefejem, így 2 adag tejcim is van plusszba. Igaz az én babám már 4 hónapos és már a hozzátáplálást eltudtam kezdeni. Én az tanácsolom próbáld meg te is azt, hogy felkelsz éjjel legalább egyszer és lefejed és azt eltudod esetleg tenni a fagyasztóba. De mindenki más és más, lehet te nem jársz így, mint én.

Mi számít annak, ha a baba átalussza az éjszakát?

Az én 12 hetes fiam este elaludt fél 8.-kor, és 4:10.-kor kelt fel csak enni. Gyors szopi, majd újra alvás, és most reggel pedig fél 7.-kor kelt fel! :-))

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)

Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)
De jóóó nektek! :)
Az én fiam három hónapos. Õ alszik este 8-tól 3-4-ig, majd 10 perc kaja után visszaalszik 7-fél8-ig. De én azt szoktam mondani, hogy més egyszer kel éjjel, mert végülis felkel, nem?
Elsõ vagyok: azt nem írtam, hogy 1 hét híjján 5 hónaposak vagyunk, eddig én is legalább 5x keltem fel éjjel úgyhogy kitartás, egyszer eljön a Te idõd :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szia! Szerintem ha már reggel 6 ig alszanak az már annak számít! Ha egyszer kel(és örülj hogy csak egyszer) az is kelésnek számít én úgy gondolom:) Az én lányom a hazajöveteltõl kezdve éjjel 3 kor kelt enni, és aludt kb.8is utána. 6 hetes korától pedig este 9-10 -tõl, reggel 7 ig szunyál:D Elõbb -utóbb a te babád is végigalussza, addig is ne öregítsd:) ))) Jó babázást:)
Az én fiam másfél hósan végigaludta. Este 21-kor alvás, reggel 9-10- vagy akár 11 -ig is! Jó alvókája volt! Most 8 hónaposan este 21-tõl alszik reggel 8-ig. Szerencsére már nem alszik délig.:) DE most már jóval többet van ébren is. Ennek ellenére délben még le tudom fektetni 2 óra hosszára és délutáni alvás is mûködik egy órán át..:) Szerintem a te babód is simán végigalussza az éjszakát!
Mi 3 hetesek vagyunk!Hu ilyen koran fekszenek a babak?Nalunk a delutani alvas(6-9) miatt, a furdetes 9 orakor van, mire elalszunk 22ora es reggel 5-6kor kelunk!!!Mar szuletesekor is ejjel 4-5 orat aludt majd mar egy het utan a 6-7-8 orakat vegig alussza!!!
6 óra egyfolytában alvás már átaludt éjszakának számít azt mondják! A védõnõm szerint a legjobb, ha arra rá tudja valahogy szoktatni az ember, hogy ez az idõszak 11 és éjfél közöttõl kezdõdik, mert a baba is akkor alszik nyugodtabban és a szülõ is. Nálunk most már kezd beállni hogy 10 körül eszik este, és 5-6 között kel fel csak enni. 6 és fél hós!
Az én babám este 8 körül alszik el és hajnal 2 körül eszik és rögtön visszaalszunk kb 7 ig.. Én is azt mondom, hogy éjjel egyszer eszik, szerintem ha átalusza az tényleges átalvást jelent (mondjuk 20-6 ig)nem 6 óra egyhuzamban alvást. Úgyhogy a te babád már átalussza az éjszakát :) Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát még én is úgy mondom, hogy 1x kelt fel. :-)) Bár a cicim is készen állt már rá... De azt sem bánnám, ha csak reggel 6 óra felé kelne.
Érdekes, h milyen sokunknak kel(t) fel pont hajnali 3-kor a gyereke! Nekem is akkor ébredt egy idõben! :) Most 8 körül, de legkésõbb 9-kor alszik, jó esetben reggel fél 7-7-ig. Ha éjfél körül nagyon nyugtalan, cuppog, megébred, forgatja a fejét, akkor megetetem, ilyenkor viszont fél 8-fél 9 között ébred csak. Nekem az az átaludt éjszaka, amikor 10 körül alszik már a gyerek és 6 körül ébred csak. Ez ugyan 8 óra hossza, de szerintem ezt mki másképp értelmezi, attól függõen, h ki milyen szakban alszik (hánytól hányig). Én 11-éjfél között alszom el, és reggel 6-ig nem is szeretek felkelni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!