Találatok a következő kifejezésre: Ha a átalussza az (29 db)

Ha a baba az éjjeli szoptatást átalussza, de az én mellem majd szépdurran, akkor mi a teendő?

Le kellene fejnem az éjszaka kell?s közepén?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz durva mellgyulladást kapni, akkor fejd le. Fagyaszd le a megfeleló tárolóba és ha már lesz majd fõzelékevés, ezzel dúsíthatod. Kb 6 hónapig fel tudod használni.

Ha nem akarsz durva mellgyulladást kapni, akkor fejd le. Fagyaszd le a megfeleló tárolóba és ha már lesz majd fõzelékevés, ezzel dúsíthatod. Kb 6 hónapig fel tudod használni.
Igen, fejd le az éjszaka közepén, különben begyullad a melled, és a tejed mennyisége is csökkenni fog. A babát véletlenül se ébreszd fel.
fejd le és fagyaszd le. ha már kevés tejed vagy fõzelékhez fel tudod használni a tejet. A babát ne keltsed fel. A tejet és mûanyag pohárba fagyaszd le és írd rá a dátumot.
Fejd le, fagyaszd le és tedd el szûkösebb napokra :) vagy fõzelékhez!
Igen, fejni, fejni, fejni... :)
Én lefekvés elõtt le szoktam fejni, akkor is ha nincs benne túl sok. A baba kb 8-kor alszik el, én 11-kor. Alváshoz veszek fel melltartót, hogy ne feszüljön annyira. Így reggelig ki szoktam bírni, de akkor szopi, és aztán a másik cicit le szoktam fejni. Persze nem tudom neked mennyire durva a helyzet, nem akarok rossz tanácsot adni. De éjjel felkelni fejni elég gáz.

Mi a jobb? Ha nehezen alszik el, de átalussza az éjszakát, vagy ha könnyen elalszik de sokszor felébred?

Legjobb válasz: Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!

Szerintem ha nehezen elalszik de átalussza az éjszakát mert akkor mindenki(anya és baba) is kipihentebb!
Mennyi idõs? Éhes, szomjas a mikor felébred? Neked biztos az elõbbi a jobb és szerintem neki is jobb ha többet alszik egy huzamban. De ez nagyban függ a korától.
A kettõ közül az elsõt választanám, ha csak ez a két választási lehetõség lenne. De hála égnek nálunk a kettõ kombinációja van - könnyen alszik el, és egyhuzamban alszik 12-13 órát. :)
Mindenkinek, a babáknak is az a jobb, ha átalussza az éjszakát. Csak így tudja kipihenni magát.

Mit tegyek ha a pici átalussza az ebédidõt?

9 hónapos kislányom reggel 9 fél 10 körül eszik reggelire valami gyümölcsöt aztán 11, fél 12 körül elalszik úgy 1, fél 2-ig alszik. Nem túl késõ ekkor ebédeltetni, föleg, hogy 4 körül megint eszik valamit?

Legjobb válasz: Az enyém 7,5 hónapos és ugyanígy alszik. Nem mindenki ebédel pont délben. Szerintem jó így.

Az enyém 7, 5 hónapos és ugyanígy alszik. Nem mindenki ebédel pont délben. Szerintem jó így.
8-12 hónapos kora között a lányom is igy csinálta. Aztán közben tolódott az alvás. Egy évesen már kibirta ebédig. Szerintem nincs ezzel baj.


Ha most már napok óta átalussza az éjszakát-és csak 4körül eszik, akkor azt a kimaradó étkezést pótolni kell napközben?

idáig 1-2 között evett a babám-most próbálkozunk -és 4kor eszik csak hajnalban-igy kimarad egy étkezés.ilyenkor csökkenteni kell az idõpontok között eltelt idõt-sûrûbben etetni,vagy marad minden a régiben?3-és fél-4óránként eszik,3 hónapos múlt.

Legjobb válasz: Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.

Akkor adj neki, amikor kér, és amennyit kér.
nem kell idõt csökkenteni a szopik közt. Ha elhagyta azt az étkezést, akkor már nincs igénye rá. Be fogja õ azt pótolni, neked nem kell semmit tenned. Többet fog enni napközben, de nem úgy hogy többször szopizik, hanem többet. nálunk legalábbis így volt.
az a legjobb ha nem te találod ki, hogy mikor és mennyit eszik, hanem amikor õ megéhezik akkor megeteted pontosan annyi tejjel amennyit kér. ilyen egyszerû, ne aggód túl :)
èn úgy tudom hiába homeos kell szünetet tartani.
Mivel 15CH gyakorlatilag édesmindegy. Ha úgy érzed bevált, akkor adjad.
A homeopátiás készítmények tartalmaznak a gyógyszerekhez hasonlóan hatóanyagokat.Egy 2 éves gyermeknél az orvosi konzultáció mindenképpen indokolt a helyes dózis és potenciál megválasztásához.
"A homeopátiás készítmények tartalmaznak a gyógyszerekhez hasonlóan hatóanyagokat" Tartalmazhatnak. De nem egy 15CH-s.
A 15 CH egy alacsony dózisú enyhe potenciálú keverék, ami ugyanúgy tartalmaz hatóanyagot (vagy milyen célból készülne?), amibõl még felnõttnek is max. naponta 2x5 az adag, nemhogy egy csecsemõnek 3...
15 CH potenciál azt jelenti hogy a törzsoldatot 100 a 15-ikenre higítják. Az Avogadro szám 6x10 a 23-ikon... Na most egy kis logikával kiszámolható hogy a tejcukron kívül semmit nem tartalmaz ez a készítmény. Ha bevált adhatod nyugodtan, de ennek a szernek már csak placebo hatása van, hacsak nincsen valamivel szennyezve.
Legutóbb a televízióban volt egy "gyógyszeripari reklám" a homeoptáiás készítmény placebo hatásáról. Utoljára Rákosi Mátyás nevezte placebónak, avagy burzsoá csökevénynek az olcsó, mellékhatás nélküli, 100 %ban természetes hatóanyagú (!) készítményeket, de tekintve, hogy már mindent vénykötelessé akar tenni az EU, minden szinten terjednek ezek a "vélemények". Magyarországon homeoátiás tanácsadás csak orvosi szinten engedélyezett ugyanakkor, és csak egyedi lehet. Több, mint sarlatánsság, amiket ide másoltál, jól-rosszul, kedves utolsó hozzászóll.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a hozzászólást. Azóta már kikértem homeopátiás orvos véleményét is.

Nem apad el a tejem, ha 1 hónapos babám átalussza az éjszakát és nem kel fel enni?

Annyi tejem van,amennyi neki elég,nem tudok fejni és elrakni.

Legjobb válasz: Röviden: nem.

Röviden: nem.
Nálunk is 1 hónaposan voltak idõszakok mikor nem kelt fel éjszaka szopizni. Ha szépen hízik, akkor nem kell problémázni, inkább örülj, hogy jó alvó :-)
Lehetséges, hogy elapad. Én így jártam, fejni és félretenni nem tudtam, mert pont annyi volt amennyi a manónak elég volt. Aztán mikor átaludta az éjszakát, akkor meg napról-napra kevesebb lett. Aztán 1-2 alkalommal kellett neki tápszert adni, de attól meg olyan szorulása volt, hogy már beleremegett és csak üvöltött. Én akkor kölcsönöztem egy mellszívót és éjjel 2x is felkelek és lefejem, így 2 adag tejcim is van plusszba. Igaz az én babám már 4 hónapos és már a hozzátáplálást eltudtam kezdeni. Én az tanácsolom próbáld meg te is azt, hogy felkelsz éjjel legalább egyszer és lefejed és azt eltudod esetleg tenni a fagyasztóba. De mindenki más és más, lehet te nem jársz így, mint én.

Mi számít annak, ha a baba átalussza az éjszakát?

Az én 12 hetes fiam este elaludt fél 8.-kor, és 4:10.-kor kelt fel csak enni. Gyors szopi, majd újra alvás, és most reggel pedig fél 7.-kor kelt fel! :-))

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)

Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)
De jóóó nektek! :)
Az én fiam három hónapos. Õ alszik este 8-tól 3-4-ig, majd 10 perc kaja után visszaalszik 7-fél8-ig. De én azt szoktam mondani, hogy més egyszer kel éjjel, mert végülis felkel, nem?
Elsõ vagyok: azt nem írtam, hogy 1 hét híjján 5 hónaposak vagyunk, eddig én is legalább 5x keltem fel éjjel úgyhogy kitartás, egyszer eljön a Te idõd :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szia! Szerintem ha már reggel 6 ig alszanak az már annak számít! Ha egyszer kel(és örülj hogy csak egyszer) az is kelésnek számít én úgy gondolom:) Az én lányom a hazajöveteltõl kezdve éjjel 3 kor kelt enni, és aludt kb.8is utána. 6 hetes korától pedig este 9-10 -tõl, reggel 7 ig szunyál:D Elõbb -utóbb a te babád is végigalussza, addig is ne öregítsd:) ))) Jó babázást:)
Az én fiam másfél hósan végigaludta. Este 21-kor alvás, reggel 9-10- vagy akár 11 -ig is! Jó alvókája volt! Most 8 hónaposan este 21-tõl alszik reggel 8-ig. Szerencsére már nem alszik délig.:) DE most már jóval többet van ébren is. Ennek ellenére délben még le tudom fektetni 2 óra hosszára és délutáni alvás is mûködik egy órán át..:) Szerintem a te babód is simán végigalussza az éjszakát!
Mi 3 hetesek vagyunk!Hu ilyen koran fekszenek a babak?Nalunk a delutani alvas(6-9) miatt, a furdetes 9 orakor van, mire elalszunk 22ora es reggel 5-6kor kelunk!!!Mar szuletesekor is ejjel 4-5 orat aludt majd mar egy het utan a 6-7-8 orakat vegig alussza!!!
6 óra egyfolytában alvás már átaludt éjszakának számít azt mondják! A védõnõm szerint a legjobb, ha arra rá tudja valahogy szoktatni az ember, hogy ez az idõszak 11 és éjfél közöttõl kezdõdik, mert a baba is akkor alszik nyugodtabban és a szülõ is. Nálunk most már kezd beállni hogy 10 körül eszik este, és 5-6 között kel fel csak enni. 6 és fél hós!
Az én babám este 8 körül alszik el és hajnal 2 körül eszik és rögtön visszaalszunk kb 7 ig.. Én is azt mondom, hogy éjjel egyszer eszik, szerintem ha átalusza az tényleges átalvást jelent (mondjuk 20-6 ig)nem 6 óra egyhuzamban alvást. Úgyhogy a te babád már átalussza az éjszakát :) Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát még én is úgy mondom, hogy 1x kelt fel. :-)) Bár a cicim is készen állt már rá... De azt sem bánnám, ha csak reggel 6 óra felé kelne.
Érdekes, h milyen sokunknak kel(t) fel pont hajnali 3-kor a gyereke! Nekem is akkor ébredt egy idõben! :) Most 8 körül, de legkésõbb 9-kor alszik, jó esetben reggel fél 7-7-ig. Ha éjfél körül nagyon nyugtalan, cuppog, megébred, forgatja a fejét, akkor megetetem, ilyenkor viszont fél 8-fél 9 között ébred csak. Nekem az az átaludt éjszaka, amikor 10 körül alszik már a gyerek és 6 körül ébred csak. Ez ugyan 8 óra hossza, de szerintem ezt mki másképp értelmezi, attól függõen, h ki milyen szakban alszik (hánytól hányig). Én 11-éjfél között alszom el, és reggel 6-ig nem is szeretek felkelni!

Igény szerinti szoptatásnál, ha a baba átalussza az éjszakát (5 hetes), muszáj felkelni fejni ha egyébként nappal kb 3 óránként eszik vagy belefér, hogy ez kimaradjon?

Nem olyan rég állt be a kereslet-kínálat, eddig több tejem volt és fejtem. Szívesen aludnék én is :) de tartok t?le,nehogy túltelít?djön. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.

Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.
Nekem beállt.
enyi idõsen az én babám is át aludta az éjszakát és én sosem fejtem éjszaka most 5 hónapos és felkel 2-3 éjszaka és van tejem
bocs el irtam 2-3x kel fel éjszaka és van tejem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálkozunk... :)
Ezt így elõre nem lehet tudni. Én azt csináltam, hogy kb 1 hétig még felkeltem fejni, de egyre kevesebbet, aztán elhagytam. Ugyanezt tudom neked is tanácsolni, így nagyobb az esély arra, hogy megúszod a gyulladást.

Ha a babátok átalussza az éjszakát, leszívjátok a melleteket?

Kislányom 2 hetes és csak 1x kel fel éjszaka szopizni.Nem lesz így kevesebb a tejem,ha nem fejem le, mert 5-6 óra kimaradás egy kicsit hosszúnak t?nik ilyen picinél.

Legjobb válasz: De, jó lenne, ha lefejnéd. Így az alapján áll be a kereset kínálat, azaz több tejed lesz. Ln is felkeltem fejni, bár engem ébresztett a mellem, mert zavart, hogy tele van.

De, jó lenne, ha lefejnéd. Így az alapján áll be a kereset kínálat, azaz több tejed lesz. Ln is felkeltem fejni, bár engem ébresztett a mellem, mert zavart, hogy tele van.
Én is felkeltem lefejni, mert nagyon feszített. Így tejcsi is volt elég és a mélyhûtõbe is jutott.
Én is fejtem éjjel! 10 hetes korától 9-9ig aludt és 3-kor mindig ébredtem magamtól mellfeszülésre!6 hóig kellett fejnem így!Ha nem fejtem kevesebb lett a tejem, úgyhogy csináltam! :)
Én nem fejtem le mert minek a több tej ha a babának nem ez az igénye?Ha nem fejed, szépen beáll a baba igényére, ha fejed többet termel a cicid mint amire a babának szüksége van.Inkább pihenj és ha a babának több kell akkor úgy is többször cicire kéredzkedik. 3 gyermekes anyuka
Eleinte én is lefejtem, hogy legyen tartalék. Attól ne félj, hogy késõbb nem fog felkelni és neked meg örökké fel kell majd a fejés miatt... :) A helyedben én úgy csinálnám, hogy még kb 1 hétig teljesen kifejném 1x az éjszaka közepén, aztán ha utána sem ébred fel a babóca, akkor egyre kevésbé fejném ki éjjel, így aztán le tudsz szokni róla és nem lesz kellemetlen feszülés sem.
Mivel még nagyon az elején vagy, én fejnék a helyedben, kb. 6-7hetes koráig, biztos ami biztos. Az én kislányom 4hónapos, kb 6hetes kora óta átalussza az éjszakát. Este 8kor etetem utoljára, utána ha van kedvem 11körül lefejem a tejet, csakhogy legyen a fagyóban vésztartalék. Aztán legközelebb csak reggel szoptatok 7körül. Így is tökéletesen beállt a tejtermelés, már nem feszül reggelre a mellem, a baba pedig továbbra is csak anyatejet kap.

Ha a baba átalussza az éjszakát, akkor ehhez hogy igazodik a tejtermelődés?

2 hónapos a babám és éjjel kb 7-8 órákat is alszik, napközben viszont 3 óránként eszik. Eleinte nagyon bekeményedtek reggelre a melleim, de most átlagosan van bennük reggelre. Nem fog emiatt visszaesni a tejtermelés napközben vagy 1-2 etetés után helyre áll?

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Nekem is reggelre mindig nagyon megtelt, aztán napközben kevesebb volt. Ha gondolod, és nem akarod felkelteni a babit, lefejhetsz belõle éjszaka, vagy még lefekvés elõtt késõ este, és akkor egyenletesebb lesz a termelõdés. Banyuci
Ehhez fog alkalmazkodni a szervezeted. A reggeli telítõdött mell néhány nap után fokozatosan elmarad. Napközben pedig simán jól fog még lakni a babád. Ha átalussza az éjjelt, az annak is a jele, hoy napközben eleget evett, így éjjel nem kel enni.
Szia! A kisfiam 2-6 hónapos koráig este 7-tõl reggel 7-ig aludt, éjjel mindig tiszta tej voltam, ezért minden éjjel 1-kor felkeltem, és lefejtem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!