Találatok a következő kifejezésre: Ha a átalussza (32 db)

Mit tegyek ha a pici átalussza az ebédidõt?

9 hónapos kislányom reggel 9 fél 10 körül eszik reggelire valami gyümölcsöt aztán 11, fél 12 körül elalszik úgy 1, fél 2-ig alszik. Nem túl késõ ekkor ebédeltetni, föleg, hogy 4 körül megint eszik valamit?

Legjobb válasz: Az enyém 7,5 hónapos és ugyanígy alszik. Nem mindenki ebédel pont délben. Szerintem jó így.

Az enyém 7, 5 hónapos és ugyanígy alszik. Nem mindenki ebédel pont délben. Szerintem jó így.
8-12 hónapos kora között a lányom is igy csinálta. Aztán közben tolódott az alvás. Egy évesen már kibirta ebédig. Szerintem nincs ezzel baj.

Mi számít annak, ha a baba átalussza az éjszakát?

Az én 12 hetes fiam este elaludt fél 8.-kor, és 4:10.-kor kelt fel csak enni. Gyors szopi, majd újra alvás, és most reggel pedig fél 7.-kor kelt fel! :-))

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)

Én úgy tudom, hogy 6 óra átalvása egy huzamban már annak számít! Az én kisfiam is úgy kezdte, hogy 3 körül kelt fel, ezt pár hétig csinálta és 2 napja 6-7 körül kel fel :)
De jóóó nektek! :)
Az én fiam három hónapos. Õ alszik este 8-tól 3-4-ig, majd 10 perc kaja után visszaalszik 7-fél8-ig. De én azt szoktam mondani, hogy més egyszer kel éjjel, mert végülis felkel, nem?
Elsõ vagyok: azt nem írtam, hogy 1 hét híjján 5 hónaposak vagyunk, eddig én is legalább 5x keltem fel éjjel úgyhogy kitartás, egyszer eljön a Te idõd :)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Szia! Szerintem ha már reggel 6 ig alszanak az már annak számít! Ha egyszer kel(és örülj hogy csak egyszer) az is kelésnek számít én úgy gondolom:) Az én lányom a hazajöveteltõl kezdve éjjel 3 kor kelt enni, és aludt kb.8is utána. 6 hetes korától pedig este 9-10 -tõl, reggel 7 ig szunyál:D Elõbb -utóbb a te babád is végigalussza, addig is ne öregítsd:) ))) Jó babázást:)
Az én fiam másfél hósan végigaludta. Este 21-kor alvás, reggel 9-10- vagy akár 11 -ig is! Jó alvókája volt! Most 8 hónaposan este 21-tõl alszik reggel 8-ig. Szerencsére már nem alszik délig.:) DE most már jóval többet van ébren is. Ennek ellenére délben még le tudom fektetni 2 óra hosszára és délutáni alvás is mûködik egy órán át..:) Szerintem a te babód is simán végigalussza az éjszakát!
Mi 3 hetesek vagyunk!Hu ilyen koran fekszenek a babak?Nalunk a delutani alvas(6-9) miatt, a furdetes 9 orakor van, mire elalszunk 22ora es reggel 5-6kor kelunk!!!Mar szuletesekor is ejjel 4-5 orat aludt majd mar egy het utan a 6-7-8 orakat vegig alussza!!!
6 óra egyfolytában alvás már átaludt éjszakának számít azt mondják! A védõnõm szerint a legjobb, ha arra rá tudja valahogy szoktatni az ember, hogy ez az idõszak 11 és éjfél közöttõl kezdõdik, mert a baba is akkor alszik nyugodtabban és a szülõ is. Nálunk most már kezd beállni hogy 10 körül eszik este, és 5-6 között kel fel csak enni. 6 és fél hós!
Az én babám este 8 körül alszik el és hajnal 2 körül eszik és rögtön visszaalszunk kb 7 ig.. Én is azt mondom, hogy éjjel egyszer eszik, szerintem ha átalusza az tényleges átalvást jelent (mondjuk 20-6 ig)nem 6 óra egyhuzamban alvást. Úgyhogy a te babád már átalussza az éjszakát :) Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Hát még én is úgy mondom, hogy 1x kelt fel. :-)) Bár a cicim is készen állt már rá... De azt sem bánnám, ha csak reggel 6 óra felé kelne.
Érdekes, h milyen sokunknak kel(t) fel pont hajnali 3-kor a gyereke! Nekem is akkor ébredt egy idõben! :) Most 8 körül, de legkésõbb 9-kor alszik, jó esetben reggel fél 7-7-ig. Ha éjfél körül nagyon nyugtalan, cuppog, megébred, forgatja a fejét, akkor megetetem, ilyenkor viszont fél 8-fél 9 között ébred csak. Nekem az az átaludt éjszaka, amikor 10 körül alszik már a gyerek és 6 körül ébred csak. Ez ugyan 8 óra hossza, de szerintem ezt mki másképp értelmezi, attól függõen, h ki milyen szakban alszik (hánytól hányig). Én 11-éjfél között alszom el, és reggel 6-ig nem is szeretek felkelni!

Igény szerinti szoptatásnál, ha a baba átalussza az éjszakát (5 hetes), muszáj felkelni fejni ha egyébként nappal kb 3 óránként eszik vagy belefér, hogy ez kimaradjon?

Nem olyan rég állt be a kereslet-kínálat, eddig több tejem volt és fejtem. Szívesen aludnék én is :) de tartok t?le,nehogy túltelít?djön. Mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.

Dehát elõre nem fogja tudni neked senki megmondani, hogy túl fogsz-e telítõdni vagy sem.. ;) Szerintem nyugodtan feküdj le este, miután a babád elaludt, és ha éjjel érzed majd, hogy kellemetlen, felkelsz és egy picit(!) lefejsz belõle. Elõfordulhat, hogy esetleg hajnalra bekeményedik, de akkor meg tudni fogod, hogy még nem lazulhatsz és pár napig óvatosan fejned kell éjjel, hogy csökkenjen a mennyiség. De az is lehet, hogy gond nélkül beáll. Figyelj és próbálkozz.
Nekem beállt.
enyi idõsen az én babám is át aludta az éjszakát és én sosem fejtem éjszaka most 5 hónapos és felkel 2-3 éjszaka és van tejem
bocs el irtam 2-3x kel fel éjszaka és van tejem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Próbálkozunk... :)
Ezt így elõre nem lehet tudni. Én azt csináltam, hogy kb 1 hétig még felkeltem fejni, de egyre kevesebbet, aztán elhagytam. Ugyanezt tudom neked is tanácsolni, így nagyobb az esély arra, hogy megúszod a gyulladást.


Ha a baba az éjjeli szoptatást átalussza, de az én mellem majd szépdurran, akkor mi a teendő?

Le kellene fejnem az éjszaka kell?s közepén?

Legjobb válasz: Ha nem akarsz durva mellgyulladást kapni, akkor fejd le. Fagyaszd le a megfeleló tárolóba és ha már lesz majd fõzelékevés, ezzel dúsíthatod. Kb 6 hónapig fel tudod használni.

Ha nem akarsz durva mellgyulladást kapni, akkor fejd le. Fagyaszd le a megfeleló tárolóba és ha már lesz majd fõzelékevés, ezzel dúsíthatod. Kb 6 hónapig fel tudod használni.
Igen, fejd le az éjszaka közepén, különben begyullad a melled, és a tejed mennyisége is csökkenni fog. A babát véletlenül se ébreszd fel.
fejd le és fagyaszd le. ha már kevés tejed vagy fõzelékhez fel tudod használni a tejet. A babát ne keltsed fel. A tejet és mûanyag pohárba fagyaszd le és írd rá a dátumot.
Fejd le, fagyaszd le és tedd el szûkösebb napokra :) vagy fõzelékhez!
Igen, fejni, fejni, fejni... :)
Én lefekvés elõtt le szoktam fejni, akkor is ha nincs benne túl sok. A baba kb 8-kor alszik el, én 11-kor. Alváshoz veszek fel melltartót, hogy ne feszüljön annyira. Így reggelig ki szoktam bírni, de akkor szopi, és aztán a másik cicit le szoktam fejni. Persze nem tudom neked mennyire durva a helyzet, nem akarok rossz tanácsot adni. De éjjel felkelni fejni elég gáz.

Ha a baba átalussza az éjszakát, akkor ehhez hogy igazodik a tejtermelődés?

2 hónapos a babám és éjjel kb 7-8 órákat is alszik, napközben viszont 3 óránként eszik. Eleinte nagyon bekeményedtek reggelre a melleim, de most átlagosan van bennük reggelre. Nem fog emiatt visszaesni a tejtermelés napközben vagy 1-2 etetés után helyre áll?

Legjobb válasz: Igen.

Igen.
Nekem is reggelre mindig nagyon megtelt, aztán napközben kevesebb volt. Ha gondolod, és nem akarod felkelteni a babit, lefejhetsz belõle éjszaka, vagy még lefekvés elõtt késõ este, és akkor egyenletesebb lesz a termelõdés. Banyuci
Ehhez fog alkalmazkodni a szervezeted. A reggeli telítõdött mell néhány nap után fokozatosan elmarad. Napközben pedig simán jól fog még lakni a babád. Ha átalussza az éjjelt, az annak is a jele, hoy napközben eleget evett, így éjjel nem kel enni.
Szia! A kisfiam 2-6 hónapos koráig este 7-tõl reggel 7-ig aludt, éjjel mindig tiszta tej voltam, ezért minden éjjel 1-kor felkeltem, és lefejtem.

Az normalis ha a baba atalussza az ejszakat, tehat reggel 6-ig es utana megis almos egy ora mulva?

Legjobb válasz: Azert kerdem mert most aludta at masodjara az ejszakat es azt gondoltam hogy hu akkor egy csomot lesz ebren napkozben ,ezzel szemben ra egy jo orara mar nyugos es almos lett.Egyebkent 11 hetes

A kérdező hozzászólása: Azert kerdem mert most aludta at masodjara az ejszakat es azt gondoltam hogy hu akkor egy csomot lesz ebren napkozben , ezzel szemben ra egy jo orara mar nyugos es almos lett.Egyebkent 11 hetes
Szerintem nem kóros. Örülj neki!!! Ha felébredt és televágta a kis gyomrát semmi gond nem lehet:) Most biztos nõ majd vagy 1 cm-t :)
Abszolút normális! Az én babám is felébred hatkor eszik és alszik vissza pedig õ már 11 hónapos!!!
Az én babám is 1 hónapja átalussza az éjszakát, van mikor reggel 9-kor kel, eszik és 1 óra múlva újra visszaalszik. Persze délután már egy percet sem alszik.
Az én babáim 8-kor kelnek, reggeli szopi után rögtön vissza az ágyba továbbaludni, 10-11 közt kelnek. Este 1/2 9-kor alvás van. 9 hónaposak.

Mit csináljak, ha a kisfiam pont úgy alszik el, hogy átalussza a fürdetés idejét?

Holnap lesz egy hetes és még nem alakult ki a napirendje. Próbálom úgy igazítani az etetést, hogy este hét és nyolc között keljen fel, de nem mindig jön össze sajnos! Nagy baj, ha néha mondjuk csak 9-kor van fürdetve?

Legjobb válasz: dehogy baj. miért lenne az?? majd kialakul, h mikor mit fogtok csinálni, de az is csak kb.

dehogy baj. miért lenne az?? majd kialakul, h mikor mit fogtok csinálni, de az is csak kb.
Nálunk is elõfordult már párszor. Felébreszteni nem szoktam, inkább utána fürdünk :)
Ne õt igazísd a te elképzeléseidhez, hanem fordítva, Te igazodj az õ ritmusához és igényeihez. Az sem baj, ha kimaradna a fürdés, semmi nem indokolja a naponkénti mosdást. Figyelj a pici babádra :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok! Ma pont úgy jött ki a lépés, hogy negyed 10kor fürödtünk! De azóta is alszik, mint a bunda! :)
Ekkora korban ne is várd tõle, hogy napirendje legyen:-) Na meg neki még nem biztos, hogy a fürdés olyan várva várt esemény, hogy felébredjen miatta:-) Ez is meg fog majd változni. Én 7-kor fürdetek, fél 7-tõl már alig bírom lefoglalni a kisfiamat, annyira fürdeni akar, mert imádja:-) Már 5 hós lesz, de még mindig elõfordul természetesen, hogy más ütemben zajlik a nap, mint szokott, borul minden, és teljesen más idõben fürdünk, vagy éppen egy nap kimarad a fürdés!

Mit csináljak, ha a babám átalussza pl. a tízórait? Már ebédet adjak neki v. csúsztassam az étkezések idejét?

10-11 között szokott gyümölcsöt kapni du. 1-2 óra körül f?zeléket, de 10-kor elaludt és azóta sem kelt fel. Mindig tanácstalan vagyok ilyenkor, hogy ebédid?ben gyümölcsöt adjak v. már az ebédet...?Ti hogy csináljátok?

Legjobb válasz: Vedd úgy,hogy kihagyta azt az étkezést és add neki az ebédet.

Vedd úgy, hogy kihagyta azt az étkezést és add neki az ebédet.
Én már nem görcsölök ennyit az etetésen.Nálunk nincs reggeli, ebéd....mert mostanában sokszor nem hajlandó enni délelõtt.Egyszerûen napi 5 étkezés van, ebbõl 2 kanalas.Tegnap pl. este 7-kor zabkását evett, mert a délutáni alvás 1/2 7 ig elcsúszott, majd 9-kor evett tápot és még 1* éjszaka is evett, mert csúszott a napirend.Õ érzi mikor éhes, én 3-4 óránként megkínálom, de ha nem kell neki nem erõltetem, egyszerûen késõbb eszik egy kicsivel többet.
Szerintem is, ha felébred ebédet adjál neki. Az elsõ gyerekemmel még én is görcsösen próbáltam betartani, hogy mindíg ugyanakkor egyen, de csak én voltam tõle ideges. Most a másodiknál már nem görcsölök, csak naggyából tartom be az idõket. Például ha nem pont 12-kor eszik akkor nem izgulok, adok neki fél 1-kor. Kb. 4 óránként eszik, attól is függ, hogy reggel mikor ébred. Szóval ne aggódj, csak lazán!

Normális ha a 2 hetes kisfiam majdnem teljesen átalussza az éjszakát?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!

Szerintem igen. Az én lányom is csak kb 1-2 hétig nem aludt éjjel, de akkor is csak 1szer kelt fel, utána az is kimaradt. Azóta is alszik éjszaka. Örülj neki és ne ébreszd fel, tudja õ mikor akar aludni és enni. Nekem mindig mondták, hogy ébresszem, mertfontos az éjszakai evés. De semmi gond a fejlõdésével, már 4 hós, kiegyensúlyozott baba. Minden jót, pihenj te is vele!
Örülj neki, hogy ilyen szerencsés vagy! :-)
Normális :) Nekem mind a 3 gyerkõc 5 hetesen már 8-10 órát aludt éjjel egyhuzamban.
Persze, hogy normális! Fel ne keltsd! Az én kisfiam az elsõ éjszakától átalussza az éjjeleket. Este 8 körül alszik el és reggel 6 óra fele ébred! Örüljünk, hogy ilyen szerencsések vagyunk! Remélem, még sokáig azok is leszünk! ;) Ha éhes, úgyis felkel! Jó babázást! 3 hónapos kisfiú anyukája

Anyukák! Tényleg igaz, ha a baba külön szobába alszik a szüleitől, akkor nyugodtabban alszik és hamarabb átalussza az éjszakát? Van olyan aki ezt tapasztalatból tudja?

Panelban lakunk,de még együtt alszunk a 9,5 hós kisfiúnkkal,aki persze remekül nem alussza át az éjszakát,pedig most nem is fogzik.

Legjobb válasz: Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.

Szia! Hát bocsi, de én leszek, vagyis mi leszünk az ellenpélda. Kisfiam kezdetektõl külön alszik, 4 hónaposan átaludta az éjszakát egész 8 hónapos koráig, azóta kb 5x aludta végig az éjjelt, most 21 hónapos. Mindent kipróbáltam ami létezik, sajnos õ ilyen, remélem hamar kinövi. Mondjuk attól nálatok bejöhet a külön szoba, szurkolok.
meghallod ne aggódj. nekünk lányunk 3 hós koráig aludt a szobánkban, de 2 hósan már átaludta az éjszakát. most a másodiknál is megy 3 hósan a szobájába, mert szerintem minél tovább van veletek annál nehezebb másik szobába áttenni.
Nálunk mikor az elsõ született egy szobában aludt velünk, minden éjjel megébredt kb 14 hónapos volt mikor külön szobát kapott azután az éjszakák nagy részét átaludta. A kicsi is egy szobában volt velünk de õ hamarabb kapott külön szobát 10hónapos volt. És utána õ is átaludta az éjszakákat.
Nekünk 4, 5hónapos a fiam, velünk alszik egy szobában és kb 3hós kora óta átalussza az éjszakákat. Így nekünk eddig nem volt gond a közös szobával és nem a külön szoba oldotta meg az éjszaka átalvását.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az utolsó kettõ válaszolónak is!
Szia! Biztos meghallanád! Az én lányom a kezdetektõl külön alszik, nem tudom, h van-e összefüggés, de 8hetes kora óta átalussza az éjszakát! Este 6-7tõl reggel 8-ig! Nemrég építkeztünk, be kellett rakjuk a szobánkba 2 hétre! Még életébe nem aludt olyan rosszul! 3×-4× is felriadt éjszaka... Ahogy a szobájába került, újra aludt rendesen! 6hós a lányom. Szerintem ne aggódj, próbáld meg és ha pár nap alatt látod, h okés, akkor maradjon így, ha meg látod a fiadnak nem tetszik a változás, akkor vissza a régibe! De szerintem mindenkinek jobb, ha külön van a gyerkõc! :)
Szia! A mi babánk velünk alszik egy szobában, fél éves koráig az ágyunk mellett, most már a szoba másik felén. 3 hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Most kilenc hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ Neked is utolsó és a szurkolásodat is :-) Valahol én is túl könnyûnek gondolnám, hogy ezzel megoldódna a problémánk, de megpróbáljuk hátha...
9-es vagyok, jah az lemaradt, hogy biztos, hogy meghallod, mi külön szobában vagyunk, ráadásul mi galérián fönn és kb 2x volt olyan, hogy a párom szólt, hogy nyöszörög a gyerek, általában rögtön az elsõ nyüszire kipattanok az ágyból.
Igen, fõleg ilyen nagy babánál. Sokszor egymás szuszogása miatt vannak éjjel a megébredések, ha egyedül alszik, akkor csak átfordul egyik oldalásról a másikra ilyenkor, de nem feltétlenül kéri a mamit. Nálunk is ez volt, és a családban több gyereknél is, hogy remekül tudtak aludni a külön szobában, és a 9, 5 hónap már tényleg nem olyan kicsi. Hajrá!
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is utolsó!
szia, 2 gyermekünk van. 2, 5 éves kislány, 3 hónapos kisfiú. Mindkettõ születése óta külön szobában alszik (a 2 gyerek együtt van, egy szobában), mindkettõjük 2 hónapos korától átalussza az éjszakát. Sok sikert Nektek is!
A kérdező hozzászólása: De szuper!!!!!Köszönöm a válaszokat!!!!! Remélem nálunk is csak ez lesz a titok nyitja:-) Már ma meg is próbáljuk az apjával! Biztos fura lesz, de igyekszem megszokni!!!!!
Kisfiam 3 hónapos lesz 1 hét múlva, elejétõl fogva külön szobában alszik, 2 hónapos korától átalussza az éjszakákat. Szerintem ha közös szobában aludnánk, felébresztenénk egymást, senki nem tudna pihenni.
Elejétõl kezdve külön aludt a lányunk. Volt légzésfigyelõ is 6 hónapos koráig. 2 hetes korától hason aludt el, másképp nem is tudott. 7 hetes korától átaludta az éjszakát. Bár õ 3. héttõl napi 6× evett, majd 7. héttõl napi 5×. Reggel fél7-7 fele kelt és fél9-9 fele aludt este. Most 14 hónapos. 8-kor kel és 8-fél9kor már alszik. Imád aludni:) ) Olyan, mint az anyja.
A kérdező hozzászólása: Jó nektek utolsó! Szerencsések vagytok! Köszönöm a válaszod!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!