Találatok a következő kifejezésre: Ha a általában (988 db)

Matek: Milyen messze van az egységsugarú gömb középpontjától a sík, ha a általa kimetszett körlap területe tizede a gömb felszínének?

Konkrét megoldás érdekel! Köszi!

Legjobb válasz: ez középsulis vagy egyetemi? mert tényleg elég jó kis cucc. simán elmenne vektorgeometria zh-ba is. :-)

ez középsulis vagy egyetemi? mert tényleg elég jó kis cucc. simán elmenne vektorgeometria zh-ba is. :-)
A kérdező hozzászólása: Matek praktikum, egyetem. Középsulis anyagra épül, de ezer éve érettségiztem + sosem csíptem a matekot = számítok kedves, rendes emberekre, akik besegítenek. Köszönöm a segítségeteket! Még 1 zh-m lesz, azután nem nyaggatok senkit :)
1.-sõ képlettel kiszámolod a gömb felszínét 2. Osztod 10-el 3. Kör terület képletébe behelyettesítve a gömb 10-ed területét, megkapod a metszett kör sugarát. 4. És akkor Pithagorasz tétel: átfogó: 1 /mert egységsugár/, egyik befogó: fenti metszett kör sugara, másik befogó: ezt keresed/számolod a kérdezett magasság/távolság
Helyes kis feladat! :-) Miután már kaptál egy jó megoldást, kedvem támadt az általános megoldást is közölni. Valamivel konkrétabb, mint az elõzõ, de a számológép gombjait nem fogom helyetted nyomogatni.:-) Legyen R - a gömb sugara F - a gömb felszíne r - a metszeti kör sugara T - a metszeti kör területe n = F/T - a gömbfelület és a metszeti kör területének hányadosa h = ? - a metszéspont távolsága a gömb középpontjától ****** A következõ levezetés többé-kevésbé az elõzõ válaszoló teljesen korrekt megoldásának a lépéseit követi. A gömb felszíne F = 4R²π A metszeti kör területe T = r²π n = F/T = 4R²π/r²π Egyszerûsítés után n*r² = 4R² és r² = 4R²/n A keresett távolság h² = R² - r² = R² - 4R²/n Közös nevezõ, összevonás, rendezés után h² = R²(1 - 4/n) Vagyis h = R√(1 - 4/n) ====== R = 1 n = 10 Jöhet a nyomogatás:-) DeeDee ======

A Jobbik miért nem kampányol azért, hogy ha cigány által ér sérelem egy magyart, akkor azt egyből rasszista indíttatású ügyként kezeljék, mint ahogy fordítva folyton teszik?

Ezzel lazán nőne a népszerűsége.

Legjobb válasz: A liberálisok valóban eltúlozzák a rasszista, neonáci kártya kijátszását, nem csak a cigányok jogait kellene védeniük. A Jobbik is inkább a cigány bûnözõk által elkövetett bûncselekmények idején aktivizálódik. A magyar bûnözõk által elkövetett bûnök ellen is ugyanúgy fel kell lépni. De a bûncselekmények hátterében általában nem rasszizmus áll, hanem fõleg nyereségvágy, valamilyen személyes konfliktus stb.

A liberálisok valóban eltúlozzák a rasszista, neonáci kártya kijátszását, nem csak a cigányok jogait kellene védeniük. A Jobbik is inkább a cigány bûnözõk által elkövetett bûncselekmények idején aktivizálódik. A magyar bûnözõk által elkövetett bûnök ellen is ugyanúgy fel kell lépni. De a bûncselekmények hátterében általában nem rasszizmus áll, hanem fõleg nyereségvágy, valamilyen személyes konfliktus stb.
Nem mert rögtön minden hírcsatorna kiforgatná a szavaikat és elkezdenének neonácizni meg fasisztázni. Az emberek többsége meg azt se tudja mit jelent csak a tv azt mondta hogy milyen rossz és ezért a jobbik veszít a népszerûségébõl. Azt persze nem mutatták a tv-ben hogy a bíróság kimondta hogy a jobbik nem neonáci. Egyébként eddig az emberek akiket kérdeztem hogy miért rossz a jobbik 80%-uk azt mondta hogy gazdasági csõd lesz miattuk. Én megkérdeztem hogy olvastátok a programjukat. Válasz nem de azt hallották. Ilyen a magyar.
Akkor vagy 2 hétig nyivákolnának a liberósok! Igaz most is. Láttad a közkutak nyomáscsökkentésénél is mekkora ordítozás volt?
Egyik irányba sem kellene rasszista indíttatású ügyként kezelni. Miért ítélnénk el jobban, ha valaki rasszista indíttatásból teszi, amit tesz? Ugyanúgy megszegi a törvényt, mint a másik, csak az indok más. Miért kellene ugyanazért a bûncselekményért többet kapnia?
A cigányok által elkövetett bûncselekmények is gyakran rasszista indíttatásúak. Ki hallott már olyat, h egy cigány csürhe az utcán cigányba kötött volna bele?
Meg a roma gyilkosságok elitélésénél, is ott kiabáltak a cigány védõk hogy "mondják ki a risszizmust.

Egyetemen a vizsga időszakban a vizsgák olyan mint egy zh? Vagy miben más? Ki kell rá öltözni ha írásbeli? Általában mennyi idős egy vizsga? 45 perc?

Legjobb válasz: A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.

A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nekem azt mondták az írásbelire nem kell kiöltözni na mindegy
Írásbelire nem kell kiöltözni. Persze nem koszos, szakadt ruhában megy oda az ember, de a hétköznapi ruha van annyira igényes a legtöbbünknél, hogy bõven elég. Az, hogy meddig tart, az oktatótól függ (nálunk legalábbis, ha jól emlékszem:) . Amúgy meg igen, olyasmi mint a zh, csak persze nagyobb anyagot ölel fel.
Nálunk van olyan tanár, akinél írásbelire is ki kell öltözni. Utolsó órán erre érdemes rákérdezni, mert nálunk már küldtek haza embert emiatt. Szóbelire viszont illik szépen megjelenni. Ez eléggé el szokott húzódni. Írásbeli meg tanár függõ mennyi idõt ad rá, nálunk 1-2 óra között váltakozott. Az egész féléves anyagot felölte a kérdés sor. Nem tudom milyen oktatóid vannak, de nálunk mindig elmondták, hogy mibe kell jönni és mire számíthatunk. Ha valaki nem mondta magától, akkor mi kérdeztünk rá.
A kérdező hozzászólása: Igen nálunk senki sem mondott semmit de majd rákérdezünk köszike


Ha valakinek általában normális a vérnyomása, annak sohasem lehet annál magasabb és alacsonyabb értékeket mérni?

Ébredéskor is és különleges izgalmi állapotban vagy megterheléskor is, a megengedett értékek közé esik?

Legjobb válasz: Izgalmi állapotban,és megterheléskor annak is magasabb,akinek általában teljesen normális a vérnyomása.

Izgalmi állapotban, és megterheléskor annak is magasabb, akinek általában teljesen normális a vérnyomása.
A kérdező hozzászólása: Egy 1.kicsi 2.közepes 3.nagyobb mentális izgalom hatására mennyi ideig mérhetõ a magasabb vérnyomás, ami több mint a (135 /80 )

Egy paralelogramma két átlójának hossza e=10cm, f=15cm. Mekkora az átlók által bezárt szög, ha a paralelogramma területe 50 cm2?

Legjobb válasz: Ha a paralelogramma két átlójának hossza e és f, akkor a területét a következõképpen számolhatjuk ki: T=(e*f*sin(x))/2, ahol x a két átló által bezárt szög. Behelyettesítéssel adódik, hogy sin(x)=2/3, azaz x=41.810314883 fok.

Ha a paralelogramma két átlójának hossza e és f, akkor a területét a következõképpen számolhatjuk ki: T=(e*f*sin(x))/2, ahol x a két átló által bezárt szög. Behelyettesítéssel adódik, hogy sin(x)=2/3, azaz x=41.810314883 fok.
nem kell, mert a cég saját áruját szállitod! és amugy már nincs belföldi hanem GKI van helyette!

Mit csináljak, ha az általam anno beállított biztonsági kódot nem fogadja el a telefon, és hibásnak tekinti? Valahogy nem lehet kikapcsolni, vagy megszüntetni?

Nokia 5310 XPress Music. Régebben gyakran használtam a kódot, utána egy ideig nem. Amikor megint beírtam, már rossznak írta ki. És így nem lehet más SIM-kártyát tenni a telefonba.

Legjobb válasz: nem volt közben szervízben a telefon? vagy nem frissítettél rajt szoftvert? ha bármelyik igen, akkor próbálkozz a gyári kóddal, ami általában 0000, bár a nokiáknál nem tudom de a használati utasításban benne van

nem volt közben szervízben a telefon? vagy nem frissítettél rajt szoftvert? ha bármelyik igen, akkor próbálkozz a gyári kóddal, ami általában 0000, bár a nokiáknál nem tudom de a használati utasításban benne van
A kérdező hozzászólása: Ezt az alapbeállítást már mástól is hallottam, de senki nem tudja megmondani, hogy mi az alap kód (még szervizben sem nagyon tudták, hogy mi van...). Kipróbáltam már több egyszerût(0000, 1234, 12345, 123456, stb.), de eddig egy sem vált be...

Ha sokszor elégítettem eddig ki magam a csiklóm által az hatással lehet majd a szexuális életre? pl: nem fogok tudni eljutni az orgazmusig csak ha a csiklómat is izgatják? vagy csak csikló által fogok eljutni oda?

Legjobb válasz: Csak annyi hatással lesz, hogy így csikló izgatással hamarabb tudsz majd eljutni. Ezért egy vibrivel vagy valamivel gyakorold a hüvelyit is mert ha úgy is megtanulod akkor meg tudod mutatni a párodnak majd így garantáltan eljutsz majd vele is a csúcsra.

Csak annyi hatással lesz, hogy így csikló izgatással hamarabb tudsz majd eljutni. Ezért egy vibrivel vagy valamivel gyakorold a hüvelyit is mert ha úgy is megtanulod akkor meg tudod mutatni a párodnak majd így garantáltan eljutsz majd vele is a csúcsra.
Szerintem emberfüggõ. Én pl. 9 évesen kezdtem maszturbálni csak csiklón keresztül, most vagyok 20 éves és hüvelyi úton egyáltalán nem tudok elmenni, csak csiklón keresztül. Ha sexelek annyit érzek, hogy bennem van vmi, és végülis jó az az érzés, de tudom, hogy ott nem fogok elmenni... Sexnél is csiklón keresztül megyek, ahogy a barátom sex közben hozzáér a testével.
én is hasonló helyzetben vagyok már nagyon régóta végzek önkielégítést csiklón keresztül és már 5 éve nem sikerül elmennem ha együtt vagyok a párommal. még akkor sem ha a csiklómat izgatja.

Miért van az, hogy ha a válaszaimat általában 100%ban hasznosnak találják a kérdezők, mégis esik az a % hogy mennyire adok hasznos válaszokat?

Legjobb válasz: Ha a válaszaidat általában 100%-osnak értékelik, de az össz százalék esik, akkor biztos van egy csomó válaszod, amit nem értékelt még senki! Az olyan, mintha 0%-os lenne, így az átlag csökkenhet! Én azt vettem észre, hogy mostanában a kérdezõk egyre kevesebbszer értékelik a válaszokat! Szerintem van olyan, aki el se olvassa! Fõként, ha esetleg közben megoldódott a problémája!

Ha a válaszaidat általában 100%-osnak értékelik, de az össz százalék esik, akkor biztos van egy csomó válaszod, amit nem értékelt még senki! Az olyan, mintha 0%-os lenne, így az átlag csökkenhet! Én azt vettem észre, hogy mostanában a kérdezõk egyre kevesebbszer értékelik a válaszokat! Szerintem van olyan, aki el se olvassa! Fõként, ha esetleg közben megoldódott a problémája!
Igaza van az elõttem szólónak, rengeteg ember olvassa a válaszaidat és bizony nem mindenki ért egyet vele, még ha hasznosat is irsz vannak akik leszavazzák. Nem mindenki egyformán godolja, mindenkinek más a véleménye.
Nyilván érkezik a válaszaidra "Nem hasznos" osztályzat is.

Ha a szakdolgozatomban saját magam által szerkesztett képeket rakok, akkor fel kell tüntetnem valamilyen módon vagy egyszerûen hivatkozás nélkül számozzam?

Köszönöm!

Legjobb válasz: Fel kell tüntetned... fossás: saját szerkesztés vagy ha nem szerkesztett árra akkor saját fotó

Fel kell tüntetned... fossás: saját szerkesztés vagy ha nem szerkesztett árra akkor saját fotó
"forrás":) )))))
Ha saját képrõl van szó akkor természetesen te vagy a forrás és ez evidens, tehát azt nem kell feltüntetni. Mint hogy alapból minden a te szellemi terméked a szakdoliban. Ha még sem azt kell jelölni. Csak számozni kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!