Találatok a következő kifejezésre: Ha a közalkalmazott táppénzen vagyok, (2 db)

Ha a főállásomban (közalkalmazott) táppénzen vagyok, folytathatok-e kereső tevékenységet egyéni vállakozóként (adhatok-e számlát stb.)? Van a munka jellegének ehhez köze?

Ha például el van törve a lábam, nem tudok bemenni a munkahelyemre, de fordítást mondjuk vállalhatok otthon?

Legjobb válasz: Amennyiben táppénzen vagy, akkor nem folytathatsz tevékenységet az egyéni vállalkozásod keretein belül sem.

Amennyiben táppénzen vagy, akkor nem folytathatsz tevékenységet az egyéni vállalkozásod keretein belül sem.

Ha 2010 januárban szülök, mikor érdemes elmennem táppénzre? Hogy számít bele a tgyásba, és a gyedbe? Hogy járnék a legjobban? Közalkalmazott vagyok.

Legjobb válasz: Dolgozz minél tovább, mert akkor több lesz a tgyás és a gyed is. A közalkalmazotti munka nem megterhelõ (már a személyes tapasztalatokból kiindulva, én is az vagyok),legalábbis a legtöbb helyen, így ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor célszerû minél tovább maradni. A tgyást csak a szülés után igényeld, mert akkor késõbb kezdõdik a gyed is, ami kevesebb, mint a táppénz. Én a 8. hónap végén maradtam otthon (akkor vettem ki az éves szabadságomat), így csak pár nap maradt, ami táppénz volt.

Dolgozz minél tovább, mert akkor több lesz a tgyás és a gyed is. A közalkalmazotti munka nem megterhelõ (már a személyes tapasztalatokból kiindulva, én is az vagyok), legalábbis a legtöbb helyen, így ha nem vagy veszélyeztetett terhes, akkor célszerû minél tovább maradni. A tgyást csak a szülés után igényeld, mert akkor késõbb kezdõdik a gyed is, ami kevesebb, mint a táppénz. Én a 8. hónap végén maradtam otthon (akkor vettem ki az éves szabadságomat), így csak pár nap maradt, ami táppénz volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, sejtettem, hogy így járok a legjobban... könyvtárban dolgozom, és a könyvek pakolása kicsit megterhelõ, de szeritnem kérhetem, hogy ne csináljam...végülis novemberig kibírom, decemberben meg úgyis sok az ünnep, majd akkor megyek táppénzre...
Nekem a táppénzem volt jóval kevesebb mint a gyedem táppénz 50ezer mig a gyedem 65ezer.
A kérdező hozzászólása: ez érdekes...hogy lehetséges?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!