Találatok a következő kifejezésre: Ha a 4 - 5 (645 db)

Jó ha a 4-5 hetes cicának tejbegrízt adok? Mer nem nagyon eszik tápot se konzervet se szárazat.

Legjobb válasz: 4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.

4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.
Ha már nincs az anyukája mellett, ahová való, akkor legalább ne tedd tönkre a gyomrát! Menj el egy állatgyógyszereket is forgalmazó állatkereskedésbe és vegyél neki anyatejpótló tápszert! Az legyen az alap kajája, mellé pedig kizárólag junior cicakonzervet kóstoltass, ha már itt az ideje, megeszi. Egy-egy falat elég. Majd 7-8 hetesen már etetheted egyébbel.
A cicáknak nem szabad tejet adni-bár tudom, errõl megoszlik a vélemény... De vannak spec cicatejek is. De én is kikérném egy állatorvos tanácsát. Ilyen pici cica még nem eszi meg a konzervet, fõleg a szárazat nem. A csecsemõ gyerek sem eszik fél évesen pörköltet. 8 hétig az anyja mellett lenne a helye. Kérdezz meg egy állatorvost a megfelelõ táplálásról
A kérdező hozzászólása: Kösszi a segítséget.Na szóval adtam neki egy kis tejbegrízt, nem lett tõle hasmenése és utána elkezdte enni a száraztápot.
Állatorvos ajánlotta nekem:Nem tesz jót a kiscicáknak a tej, mert nem bírja lebontani, rendessen a szervezetük, a tejcukrot.Ilyen kis korban, LAKTÓZMENTES macska tejpotló tápszert kell adni, kaját még nem.Az én macskám 4 hetes korában került hozzám, és nem akart enni, ezért mûanyag inyekciós tûvel kapta a tápszert, kicsit késõbb rászokott a junior kajákra.Mára már, egészséges 9 hónapos macsek, és mindent megeszik, még azt is amit nem kéne. :-)
Érdemes megkérdezni az állatorvost ilyen ügyben! Viszont konzervet sose adj neki, mert tönkreteszi az állat veséjét!

Az baj ha a 4-5 óra mozgást két részletben csináljuk meg a border collie-val?

Az jó ha 1 órát reggel a többit délután töltjük ki?

Legjobb válasz: Persze, hogy jó, ne viccelj már. Ezt így is kell, sõt még jobb lenne, ha 3 részletben, reggel délben este, így lenne rendszer az életében. Vagy hogy gondoltad, hogy egyszerre 5 órán keresztül szórakoztok aztán se elõtte se utána semmi?:D Szegény kutya, teljesen kipurcan:D Annak nem lenne semmi értelme. Inkább többször mozogjatok kevesebbet mint egyszerre sokat. (Legalábbis én ezt csinálnám) 20/L

Persze, hogy jó, ne viccelj már. Ezt így is kell, sõt még jobb lenne, ha 3 részletben, reggel délben este, így lenne rendszer az életében. Vagy hogy gondoltad, hogy egyszerre 5 órán keresztül szórakoztok aztán se elõtte se utána semmi?:D Szegény kutya, teljesen kipurcan:D Annak nem lenne semmi értelme. Inkább többször mozogjatok kevesebbet mint egyszerre sokat. (Legalábbis én ezt csinálnám) 20/L
kicsit már unalmas, hogy minden nap felteszel néhány kérdést a border collie tartásáról, ahelyett, hogy utánaolvasnál más oldalakon is... keress fel egy tenyésztõt, ha ennyire érdekel, õ biztosan többet fog segíteni...
még mindig jobb, ha kérdez ahelyett, hogy nem foglalkozna a témával egyáltalán.

Ha a 4, 5 évs fiam, aki most kezdi az ovit (középsőt), nem alszik délben, én pedig otthon vagyok egyelőre a tesójával gyesen, kötelezhetnek TÖRVÉNYILEG arra, hogy hazavigyem őt délben?

Ez több okból is rossz lenne, de ha szabály lehet?vé teszi, nyilván elfogadom és beletör?dök. Ha viszont nincs ehhez joguk, jobb, ha felkészülten állok elébe a helyzetnek.

Legjobb válasz: Nem kötelezhetnek, esetleg csak megkérhetnek rá. Nyilván attól szokták kérik ezt, aki nem dolgozik, hanem otthon van, és megteheti. Mondjuk ha már nem igényli a délutáni alvást, miért nem viszed haza ebéd után?

Nem kötelezhetnek, esetleg csak megkérhetnek rá. Nyilván attól szokták kérik ezt, aki nem dolgozik, hanem otthon van, és megteheti. Mondjuk ha már nem igényli a délutáni alvást, miért nem viszed haza ebéd után?
Nem kötelezhetnek rá, erre nincs törvény, a gyereket úgy veszik fel oviba, hogy teljes ellátásra, nem fél napra. Finoman megkérhetnek rá, ha nem szeretnéd délben elhozni, akkor találj ki valamit, tanfolyamra jársz, sulit kezdesz, bármi.
A kérdező hozzászólása: Mert nem eszik normálisan, ha tudja, hogy megyek érte, plusz a kicsi bölcsis lesz januártól, õ is egész napra, szerintem hülyeség elõször erre szoktatni, hogy délig, aztán arra, hogy délutánig. Mennék dolgozni januárban, ha összejön. Meg messze lakunk az ovitól, így mire hazaérek lesz fél 10, és 11 után el kell indulni, hogy visszaérjek, ennek így semmi értelme. A kicsi ráadásul pont délben alszik, esetleg fél 12-kor, és ez az egy alvása van, nem szívesen borítanám fel a napirendjét, amit aztán állíthatnék vissza, mikor bölcsibe kerül...szóval nem "lógni" akarok egész nap, csak így észszerû.

Ha a 4-5 napig tartó mensi helyett most 3 napig tartott és az is gyenge volt, lehet még baba?

3 hónapja nem szedem a tabit. 33, 25 és 24 napra jöttek meg a mensik és ez az utolsó most nem olyan mint szokott. Persze fájogatott a hasam, a melleim feszülnek pedig nem szoktak, de a 2. napon megszokott er?s vérzés helyett csak gyengébb barnás-pirosas volt. Teszteljek, vagy várjak a következ? mensiig?

Legjobb válasz: Szia! Egy tesztet megér... A hõdet nem méred?

Szia! Egy tesztet megér... A hõdet nem méred?
Szerintem varj, mert tobb mint valoszinu, h csalodni fogsz.
A kérdező hozzászólása: Bocsánat, probléma volt a sz.géppel. A hõmet nem szoktam mérni, de egyébként mennyinek kell lennie?

Mit tegyek, ha az anyámmal, és az élettársával folyton problémák vannak, ha a 4.5 éves gyerekemet odaadom? Az anyám tizenéves korunkban elhagyott minket a 20 évvel fiatalabb emberért, a húgom, és a nővérem még szintén fiatalkorúak voltak?

Nem rég felügyelet nélkül hagyták a gyereket a tanyájukban, mert egy idegennek elszabadult a lova kint az úton, és mind a ketten a ló keresésére indultak autóval,és motorral ami biztos nem 5 percig tartott. A tanyában lovak, kutyák, gépek, és egy csomó olyan dolog van aminek a veszélyeit egy ekkora kisgyerek nem ismeri.

Legjobb válasz: Ne add oda a gyerekedet nekik, csak akkor ha te is ott vagy!

Ne add oda a gyerekedet nekik, csak akkor ha te is ott vagy!
Ne add oda, ha úgy érzed, hogy nincs velük biztonságban. Az, hogy elhagyott benneteket még nem ok arra, hogy ne engedd a gyereket hozzájuk, de az, hogy felügylet nélkül hagyják hosszú idõre, az igen. VAgy talán beszéld meg anyukáddal, hogy milyen feltételekkel mehet hozzájuk az unokája.
Ne hagyd ott a gyereket, vagy beszéld meg velük!
ne ad oda gyerekedett.felelöttlen nagyszülönek nem szabad oda adni az unokát.
nem tudsz mit csinálni velük, sztem hába magyarázod ezt el nekik, csak legyinteni fognak. Ha egy felnõtt ember ezt megcsinálja, akkor az nagyon felelõtlen, mint ahogy benneteket is elhagyott, nem érdekli az unokája sem...:-(( nagyon sajnállak, hogy ilyen anyukád van..
A kérdező hozzászólása: Már többször próbáltam megbeszélni, és mindent megígérnek, hogy úgy lesz, de akkor is azt csinálja amit õ akar. Megismerkedtem valakivel, és azóta rendezõdött a magánéletem. Szeretjük egymást, és a gyereket is szereti. Õ nyitotta fel a szemem a gyereknevelés fontosságáról, és azóta nem olyan sûrûn látogatjuk az anyámat, mert szóvá tette az anyámnak a múltat azért, mert észre vette, hogy többször sírok mert most is próbálnak irányítani, és megvéd minket akár az anyámtól i.

Mit csinálnál, ha a 4-5 év körüli gyermeked csúnyán viselkedne a mamával és azt is mondaná neki, hogy olyan, mint egy ronda bagoly?

Legjobb válasz: Hát én bizony nagyot nevetnék:) Ki nem állhatom anyósomat, ezért ez annyira nem zavarna. Amúgy azt azért tudjátok, hogy az ekkora gyerekek mindig õszinték? Vagy hasonlít neki valóban egy bagolyra, vagy olyat tett vagy mondott amivel megbántotta a kisgyereket. Biztos, hogy nem az lenne az elsõ, hogy megtiltanám az ilyen beszédet, hanem kipuhatolnám, miért mondott ilyet. Meg van az oka, csak rá kell jönni! Néha a felnõttek sokkal csúnyábban viselkednek, mint a gyerekek, csak ezt annyira sunyi módon teszik, hogy egy tiszta lelkû gyerek látja meg elsõnek és reagál is rá a saját kis õszinte valójával.

Hát én bizony nagyot nevetnék:) Ki nem állhatom anyósomat, ezért ez annyira nem zavarna. Amúgy azt azért tudjátok, hogy az ekkora gyerekek mindig õszinték? Vagy hasonlít neki valóban egy bagolyra, vagy olyat tett vagy mondott amivel megbántotta a kisgyereket. Biztos, hogy nem az lenne az elsõ, hogy megtiltanám az ilyen beszédet, hanem kipuhatolnám, miért mondott ilyet. Meg van az oka, csak rá kell jönni! Néha a felnõttek sokkal csúnyábban viselkednek, mint a gyerekek, csak ezt annyira sunyi módon teszik, hogy egy tiszta lelkû gyerek látja meg elsõnek és reagál is rá a saját kis õszinte valójával.
szerintem felnõtt ember ilyet nem mond, valóban csúnyábban sérteget... Én hatalmasat röhögnék(a nagymamái is), és megkérdezném, hogy "ugyan miért mondod ezt, netán huhogni hallottad"?A csúnya viselkedés más, azért nyilván elbeszélgetnék vele, de a baglyosból nem csinálnék ügyet..
Megbeszélném vele - mert lehet, hogy éppen töled hallott valami ilyesmit!!!!
Ez a tõled hallott ilyesmit ez mekkora kombinálás már...... :) No de valóban meg kell vele beszélni, hogy a mamával illik tisztelettel beszélni, ilyen korban már azért megérti a gyerek. Én inkább azt gondolnám, hogy talán valami rajzfilmben látott egy ronda baglyot és éppen az jutott eszébe, amikor a mamára megharagudott valamiért. 4, 5 éves kislány anyukája.
talán ha anyósról lenne szó akkor hallaná anyukától. kizártnak tartom hogy a kedves kérdezõ mondta volna a saját anyukájáról ezt. vagy esetleg máshonnét halhatta a gyerek. apuka.. netalán,
Az elsö vagyok: nem azt irtam, hogy ezt a mamára mondta volna a kérdezö, hanem vagy valakiröl beszéltek (nem a gyerekkel), és akkor mondott valaki olyat, hogy X hasonlit egy bagolyra, vagy bármi mást, amit a gyerek igy érthetett.

Mehetnék csontkovácshoz ha a 4-5. csigolyámnál porckorongsérv keletkezett? Mit gondoltok?

5 éve állapították meg a bajomat kórházban MRI, stb. Mûteni nem kellett, de nagyon fáj a derekam!

Legjobb válasz: A csonkovacs helyett, a yoga lenne a megfelelo szamodra! Ird be a keresobe, hogy kezdo yoga! A netten is lehet talalni programot, de megvasarolni is lehet, mint DVD, amit otthon tudsz vegezni. Az uszas szinten megfelelo torna szamodra. Etkaanyo! TAnulmanyozz errol, mivel ennek az idos holgynek van fent anyaga a fenti tunetrol, ez hasznos lesz szamodra. Ezzel a tunettel egyutt kell elni, ezert a torna lenne jobb!

A csonkovacs helyett, a yoga lenne a megfelelo szamodra! Ird be a keresobe, hogy kezdo yoga! A netten is lehet talalni programot, de megvasarolni is lehet, mint DVD, amit otthon tudsz vegezni. Az uszas szinten megfelelo torna szamodra. Etkaanyo! TAnulmanyozz errol, mivel ennek az idos holgynek van fent anyaga a fenti tunetrol, ez hasznos lesz szamodra. Ezzel a tunettel egyutt kell elni, ezert a torna lenne jobb!
igen, menj!

Ha olyan 4-5 kg-ot szeretnek fogyni akkor elegendõ a heti 3-4 sport (futás, gorkorcsolya, erosites), es ha lemondok az uditokrol?

Vizet szoktam inni+tea, de vmikor megiszok 1-2 pohár cukros uditot. Edesszaju nem vagyok mert sutiket nem szoktam enni. Napi 4-5szor eszek. Megiszok 1,5 l folyadekot. Feher kenyeret egy heten max 6-7 szeletet eszek. Na szerintetek? 15/l most se vagyok huuu de nagyon kover csak laposabb hasat,vékonyabb combot es feszes,kerek popsit szeretnek..ez olyan juliusra-augusztusra sikerulne?

Legjobb válasz: Nos , ez a 4-5 kiló nem olyan sok . A teát szerintem elég lenne , ha két naponta innál . A cukros üdítõt három naponta . 4-5-ször eszel , nem tudom milyen mennyiségüt . Ha sokat akkor csökkensd háromra . Több folyadékot igyál , de mindenféleképpen !!! A kenyérrel nincs olyan nagy baj , én mondjuk csak hetente két szeletet eszek . A sport az mindenféleképpen jó ,azt csak ajánlani tudom . Apropó ,hat után ne egyél !

Nos , ez a 4-5 kiló nem olyan sok . A teát szerintem elég lenne , ha két naponta innál . A cukros üdítõt három naponta . 4-5-ször eszel , nem tudom milyen mennyiségüt . Ha sokat akkor csökkensd háromra . Több folyadékot igyál , de mindenféleképpen !!! A kenyérrel nincs olyan nagy baj , én mondjuk csak hetente két szeletet eszek . A sport az mindenféleképpen jó , azt csak ajánlani tudom . Apropó , hat után ne egyél !

Az nem baj, ha mindig 4-5 naponta kakil a 4 hónapos babám?

Tudom,hogy ha egy hétig ne kakil az nem baj az anyatejes babáknál, de hosszabb távon nem jelent gondot? Mikor áll be a napi egy kaki?

Legjobb válasz: Szerintem se jó,ha ilyen sokáig nem kakil.Gondolj bele,ha te sem kakilnál 4-5 napig.Nálunk is volt ilyen,de én 2 nap után elkeztem hömérözni,és 3-4 nap után ugy rá ált a szervezete,hogy most minden nap van kaki.Ne hagyd ilyen sokáig.Adj neki 1-2 kanál öszibarit és adtol fog tudni kakilni. Sok sikert.

Szerintem se jó, ha ilyen sokáig nem kakil.Gondolj bele, ha te sem kakilnál 4-5 napig.Nálunk is volt ilyen, de én 2 nap után elkeztem hömérözni, és 3-4 nap után ugy rá ált a szervezete, hogy most minden nap van kaki.Ne hagyd ilyen sokáig.Adj neki 1-2 kanál öszibarit és adtol fog tudni kakilni. Sok sikert.
Valami szerintem nincs rendben. Hiszem az anyatejes csecsemõk is naponta többször is kakilnak! Keveset, hígat, de kakilnak.
Szia! Az én kislányom kb egy hónapig csinálta, hogy 4-5 naponta kakilt. Aztán tápszeres lett, most 7 hósan pedig már ugye rendes kaját is eszik és elõfordul a napi 4-5 kaki is :) Gondolom lassan elkezded (vagy már el is kezdted) a hozzátáplálást, akkor majd beindul a kaksi :)
Ay anyatejes babáknál tényleg nem okoz gondot ha egy hétig se kakilnak , de ha látod hogy ez õt zavarja akkor mindenképpen adj neki mondjuk egy kis õszibarack levet.3 hós a lányom és nagyon megszenvedünk még mindig a kakival, 3-4 naponta kakil kinok között, nekünk az angol viz bevált 1 kiskanál után van széklete.
Sziasztok!!Az én lányom most 3, 5 éves!Csecsemõként 7-8 naponta kakilt, 7-8 hótól 4-5 naponta.Jól érezte magát, nem fájt semmije.Evett joghurtot, gyümölcsöt, de semmi nem változtatta meg.Ma már sajna a gyümölcsöt nem eszi, se joghurtot, és mindig csak 3-4 naponta kakil.Széklete normál, nem erõlködik, így feleslegesnek és nagy butaságnak tartom, mikor azt tanácsolják, hogy hõmérõzze valaki a csecsemõt.A szervezete idõvel kialakítja ezt magának.Ha szenved, akkor pedig sebészetre, belgyógyászatra érdemes elvinni.Sokat görcsöltem én is ezen a témán, de semmit nem értem el vele.Belenyugodtam, a lányom jól érzi magát, nem csinálok tragédiát, orvos látta, gondot nem találtak nála.
Nem.
de igen
Nem ertem miert pakolsz le ugy?Pakold le ket reszben, s akkor nincs gond.Az mondjuk nem volna helyes, amit te akarnal.Ezert ket reszben kell lepakolni oket.
A kérdező hozzászólása: Mert amikor egybe rakom akkor még nem tudnám úgy lerakni, hogy két részletben, és pont az kéne ahhoz, hogy meglegyen az 51
-.-' Rablórömiben persze, hogy lehet ilyet!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!