Találatok a következő kifejezésre: Ha a 4 - (3968 db)

Persze, az pont azért 4+4, hogy jó legyen a 4-es és a 8-as csatlakozóhoz is.

Gáz ha a 4 hónapos kislányomnak nem veszek semmit karácsonyra, télapóra?

Én teljesen feleslegesnek tartom még tetszik neki majd hogy villog a fa színesek a gömbök,amire meg szüksége van bármely más napon úgyis meg kell vegyem,neki még minden nap egyforma.De anyám és az anyós nyúz hogy hát hogy néz ki hogy a nagy(2.5 )éves kap a kicsi meg nem...hát így néz ki...

Legjobb válasz: Nem gáz, ha nincs pénzed. De azért egy 4 hónapos gyerek is biztosan örülne valami játéknak, plüssállatnak, bárminek.

Ha csak a kicsi lenne, akkor azt mondanám, tényleg felesleges, még úgy sem fog fel semmit az egészbõl, és amúgy is megkap mindent ami kell. De mivel ott van a nagyobb, aki már igényli, így szerintem elég hülyén néz ki, hogy az egyiknek van ott valami, a másiknak meg nincs, és ugye ezt a nagy látja. Szóval valami jelképes kis ajándékot azért vegyél neki is.
Nem gáz, ha nincs pénzed. De azért egy 4 hónapos gyerek is biztosan örülne valami játéknak, plüssállatnak, bárminek.
A nagy se kapott az elsõre semmit? Csak , mert a kicsi ne legyen már "elnyomva", mert õ a második, és így NEKED nem élmény az elsõ karácsonya.. Az én kisfiam, se igazán fogott a tavalyiból sokat, de NEKEM jó érzés volt ajándékot venni Neki is, mint elsõ gyerekemnek az elsõ karácsonyára! Nem tudom nálatok szokás-e képeket készíteni ilyenkor, de ha igen, az milyen már, hogy a kicsi "csak ott van"... Szóval nem szaporítom a szót, te tudod, én biztos vennék!Szép, békés ünnepet!
Igaza van az utolsónak szerintem, úgy már "gáz", ha van egy nagyobb tesó, és õ kap, a kicsi meg még nem. Olyan jó játékokat lehet kapni 4 hónaposnak is, ami még igazán neki való. Pl ezek: http://www.lamazejatekok.hu/products.php?cikkszam=LC27128 Vagy ez, ez nekem nagyon tetszik: http://www.lamazejatekok.hu/products.php?cikkszam=LC27127MP
Én a nagy miatt vennék a kicsinek is valami apróságot (nem kell tényleg nagy, drága dolog). Viszont a nagyobbik gyereknek ne legyen furcsa, hogy a Mikulás miért "válogat" a gyerekek között, és valakinek ad, másnak meg nem?
Szerintem jelképesen azért vegyél valami kis ajándékot neki is.Mi is apróságot vettünk tavaly a picinek, de mégiscsak ez az elsõ karácsony :)
A pici nálunk is csak jelképes valamit fog kapni, neki még úgyis mindegy. A nagynak viszont vannak igényei. A pici kap valami apróságot, aztán kész. Ettõl nem lesz lelkisérült.
Nyílván nem fogja értékelni, bármilyen ajándékot is kapjon. Esetleg a formaság kedvéért tegyél a fa alá egy viszonylag új játékot, vagy ruhát, hogy azt neki hozta a jézuska. De nagyobb kiadásba felesleges verni magad, külön karácsonyi ajándékot venni neki, igazad van ebben. Õ úgyis csk a sok csillogó díszt és a fa látványát fogja értékelni.
Sztem ne kapjon a nagy se, inkább vegyél rendes kajákat! Mit ér a csillogó villogó fa, ha közben a tesco májast eszik! (csak példa volt)-.-
A kérdező hozzászólása: sziasztok. Nem azért nem vennék, neki mert nincs pénzem:O és nem a tesco májást esszük, valami jelképesre gondoltam, de nem 10ezrekre, rengeteg játéka van így is ami a nagy tesóról maradt.
szerintem az tök jó ha valami kis jelképeset kap, valami olcsóbb neki való zenélõ villogó izét, vagy egy mókakockát, vagy ha van valami amit szeretnél mostanában venni egyébként is (kenguru, pihenõszék, etetõszék...) akkor azt tenni a fa alá a nagy miatt, hisz õ nem csak a karácsonyt érti, hanem azt is, hogy angyalka a tesónak nem hozott semmit :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat:) már találtam is neki egy csini zenélõ villogó plüss baba telefont:) Ilyenünk még úgy sincs:) A nagyfiam kapott az elsõ karácsonyán ajándékot õ akkor már fél éves volt, és igen szoktam képeket csinálni naponta legalább 30 db-ot biztosan:)

Mennyit fizet a munkáltató havonta az alkalmazott után ha a 4, 6 ill.8 órára van bejelentve?

Legjobb válasz: Hozzáfûzöm még: A napi ledolgozott órának a szolgálati idõ számításánál van jelentõsége. Mivel a teljes munkaidõs (napi 8 órás) dolgozónak legalább a minimálbért meg kell keresnie havonta, ezért ezzel nincs gond. De ha már a bruttó bér kevesebb, mint a minimálbér, akkor csak arányos szolgálati idõ vehetõ figyelembe. Többnyire a kevesebb napi órát dolgozóknál jön ez a képbe. Ebben az esetben a szolgálati idõ és a biztosítási idõ aránya azonos a a nyugdíjjárulék alapját képezõ kereset/jövedelem és a mindenkor érvényes minimálbér arányával. Például egy 4 órás alkalmazott, minimálbérrel, 30 napos hónapban csak 15 nap szolgálati idõt tud szerezni, pedig minden nap megy 4 órát dolgozni. De ha már 4 órában megkeresi legalább a 8 órásnak megfelelõ minimálbért, akkor a 30 napjából 30 nap szolgálati idõnek fog számítani.

Hozzáfûzöm még: A napi ledolgozott órának a szolgálati idõ számításánál van jelentõsége. Mivel a teljes munkaidõs (napi 8 órás) dolgozónak legalább a minimálbért meg kell keresnie havonta, ezért ezzel nincs gond. De ha már a bruttó bér kevesebb, mint a minimálbér, akkor csak arányos szolgálati idõ vehetõ figyelembe. Többnyire a kevesebb napi órát dolgozóknál jön ez a képbe. Ebben az esetben a szolgálati idõ és a biztosítási idõ aránya azonos a a nyugdíjjárulék alapját képezõ kereset/jövedelem és a mindenkor érvényes minimálbér arányával. Például egy 4 órás alkalmazott, minimálbérrel, 30 napos hónapban csak 15 nap szolgálati idõt tud szerezni, pedig minden nap megy 4 órát dolgozni. De ha már 4 órában megkeresi legalább a 8 órásnak megfelelõ minimálbért, akkor a 30 napjából 30 nap szolgálati idõnek fog számítani.
Minden esetben a bruttó bére 27 %-át kell a munkáltatónak fizetnie az alkalmazottja után. A dolgozónak pedig 17, 5 %-ot + a személyi jövedelemadó elõleget. Ha az illetõ nyugdíjas, akkor is 27 % a munkáltatói járulékok, a dolgozónak viszont 17, 5 % helyett "csak" 14 %-ot + a személyi jövedelemadó elõleget. Ha az illetõ dolgozónak van máshol legalább heti 36 órát meghaladó munkaviszonya, akkor a munkáltató 27 %-ot fizet utána, a dolgozótól viszont 15, 5 %-ot vonnak le a bruttó bérébõl + a személyi jövedelemadó elõleget. Ezek a ledolgozott napi órától függetlenek, mivel a bruttó bér a számítási alap.
Létezik olyan, hogy valakit csak napi 1 órában akarnak bejelenteni?


Baj, ha a 4 és fél hónapos kislányom nagyon gyakran, 2 óránként szopizik? 8 kiló, csak anyatejet kap.

Legjobb válasz: Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2,5-3,5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott

Nekem is ezt mûvelte sokáig, idõszakosan elõjön nála. Most 2, 5-3, 5 óránként eszik, attól függ, hogy meddig alszik. 4 hós 9kig/csak anyatejes-nagy súllyal született, most duplázott
Egyáltalán nem baj. Ha így igényli, hát így igényli.Jó étvágyat neki! :) Mi is 4 hósak vagyunk és 2 és 4 óra közötti idõnként eszik.

Nem baj, ha a 4 hónapos oltást csak 5 hónaposan kapja meg?

Már két id?pontunkat is lemondták, mert a doktorn? a kéthetes szabiját meghosszabbította még két héttel.

Legjobb válasz: Nem baj. Barátnöm kisfia 4 hónapos és majd csak most kapja a 3 hós oltást, mert beteg volt és olyankor nem lehet beadni. 1 hónappal mindig csúsznak. Nem lesz töle semmi baja.

Nem baj. Barátnöm kisfia 4 hónapos és majd csak most kapja a 3 hós oltást, mert beteg volt és olyankor nem lehet beadni. 1 hónappal mindig csúsznak. Nem lesz töle semmi baja.
Elvileg idõhöz van kötve.. A védõnõtõl nem kérdeztél rá?
A kérdező hozzászólása: Õ hívott ma fel, hogy ma sem lesz tanácsadás. Annyit mondott, hogy TALÁN lesz másik doktor, aki helyettesíti, de nem biztos. Majd hívnak.
Ez számomra felháborító! Mi az, hogy nincs doktor??? És ha vmi baj lenne? Meg amúgy is! Ki van ez rendesen találva, nem véletlen, hogy az 1 hónapos oltást 1 hónaposan, 2 hónapost 2 hónaposan kapják... Az egy-két nap, max. 1 hét szerintem még beleférne, de 1 hónappal késõbb? Szerintem kérdezz rá más orvosoktól-akár itt a neten-, hogy mi a véleményük. Szerintem az 1 hónap azért sok.
A kérdező hozzászólása: Egyébként van helyettesítõ doktor, aki ha beteg ellátja, de az oltást nem intézi senki.

Normális ha a 4 hónapos magyar vizsla kutyusom már vedlik?

Legjobb válasz: A babaszõrét most kezdi ledobni. Ez általában minden 4 hónaposra jellemzõ.

A babaszõrét most kezdi ledobni. Ez általában minden 4 hónaposra jellemzõ.
Teljesen normális. Ne izgulj! Ez a magyar vizslákra nagyon jellemzõ. 4 hónapos korban a babaszõr levedlik az állatról. Ilyenkor egy sötétebb vagy világosabb árnyalatot is kaphat. Az enyémnél így volt. Sõt figyelj, mert a fog is cserélõdni fog.

Jó ha a 4-5 hetes cicának tejbegrízt adok? Mer nem nagyon eszik tápot se konzervet se szárazat.

Legjobb válasz: 4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.

4-5 hetes? Szegénynek még anyukája mellett lenne a helye. De ha már így alakult, jó a tejbegríz is, meg fõzhetsz neki májat, csirkehusit mondjuk egy kis rizzsel. Vagy adhatsz neki halkonzervet, de ne olajost, hanem ami sós lében van. Én tojásrántottát is adtam az enyémnek, nagyon szereti. De arra figyelj, hogy ne nagyon kényesztesd el, én így jártam, és most nagyon finnyás a cicám.
Ha már nincs az anyukája mellett, ahová való, akkor legalább ne tedd tönkre a gyomrát! Menj el egy állatgyógyszereket is forgalmazó állatkereskedésbe és vegyél neki anyatejpótló tápszert! Az legyen az alap kajája, mellé pedig kizárólag junior cicakonzervet kóstoltass, ha már itt az ideje, megeszi. Egy-egy falat elég. Majd 7-8 hetesen már etetheted egyébbel.
A cicáknak nem szabad tejet adni-bár tudom, errõl megoszlik a vélemény... De vannak spec cicatejek is. De én is kikérném egy állatorvos tanácsát. Ilyen pici cica még nem eszi meg a konzervet, fõleg a szárazat nem. A csecsemõ gyerek sem eszik fél évesen pörköltet. 8 hétig az anyja mellett lenne a helye. Kérdezz meg egy állatorvost a megfelelõ táplálásról
A kérdező hozzászólása: Kösszi a segítséget.Na szóval adtam neki egy kis tejbegrízt, nem lett tõle hasmenése és utána elkezdte enni a száraztápot.
Állatorvos ajánlotta nekem:Nem tesz jót a kiscicáknak a tej, mert nem bírja lebontani, rendessen a szervezetük, a tejcukrot.Ilyen kis korban, LAKTÓZMENTES macska tejpotló tápszert kell adni, kaját még nem.Az én macskám 4 hetes korában került hozzám, és nem akart enni, ezért mûanyag inyekciós tûvel kapta a tápszert, kicsit késõbb rászokott a junior kajákra.Mára már, egészséges 9 hónapos macsek, és mindent megeszik, még azt is amit nem kéne. :-)
Érdemes megkérdezni az állatorvost ilyen ügyben! Viszont konzervet sose adj neki, mert tönkreteszi az állat veséjét!

Miért olyan nagy baj, ha a 4 hónapos anyatejes babámnak már szeretnék adni almát, meg amit ilyenkor már lehet enni?

Nem a szopizást szeretném kiváltani, csak elkezdeni a kóstoltatást. Egyre többet szeretne szopizni és egyre sűrűbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég. Vizet is adok neki, ha ilyen meleg van, szóval nem csak szomjas, éhes! Fontos megvárni a 6. hónapot? ti mikor kezdtétek el bevezetni a gyümiket?

Legjobb válasz: "Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.

"Egyre többet szeretne szopizni és egyre sûrûbben, és néha már a fagyasztóból kell kivennem lefagyasztott anyatejet, mert nekem nincs elég." Ha egyre többet szeretne szopizni akkor szoptasd meg egyre többször, és néhány nap alatt több tej fog termelõdni ami már elég lesz neki. Pár napot kell így kihúzni. Pont az a lényeg, hogy ilyenkor ne a fagyasztott tejet add neki, ne is tápszert, hanem hogy neked több tejed termelõdjön. Valószínûleg növekedési ugrása van. Almára még semmi szüksége egy 4 hónaposnak, megfájdulhat tõle a gyomra, megterhelheti. Ezért ajánlják hogy 6 hónaposan kezdjük a hozzátáplálást.
Azért ellenzik, mert még nem érett meg a gyomra, emésztõrendszere más táplálékra, csak az anyatej. (tápszereseknél már 4 hósan van a kóstoltatás, de a tápszer nem is anyatej...) Nem tudja rendesen megemészteni a dolgokat, terheled vele a szervezetét. Én 5 és fél hónapig kizárólag szoptattam, akkor is csak almalevet kóstoltattam a babámmal. Próbáld meg gyakrabban szoptatni, akkor több tejed termelõdik, és igyál többet. De a te döntésed, esetleg egy védõnõt vagy egy szoptatási tanácsadót tudsz megkérdezni, õk tényleg értenek hozzá. Legalábbis a sz.tanácsadó.
Anyatejesen én mindenképp várnék... elvileg azért szokták annyira ellenezni, mert ha netán rákap az ízére a cicit el is utasíthatja... Sajnos nekem nem volt tejem... :( így mi terápiás céllal (orvosi javaslatra) 3 hónapos korban kezdtük a kóstoltatást szilvával. Székrekedéses volt, és már szélcsõvel sem lehetett kicsalogatni. Rengeteg tápszerváltáson is átestünk, szóval nálunk kellett. Bár nem anyatejes a babám, én csak biztatlak, hogy várj még a kóstoltatással, de jelen esetben bort iszok és vizet prédikálok... nagyon remélem, hogy most a második babónál lesz egy kis tejem.
3. vagyok, kedves 2., valakik csak pontozgatnak, én is a válaszaimra sokszor piros kezet kapok, pedig volt olyan, hogy én voltam az elsõ válaszoló és mindenki azt írta hogy egyetért velem :) Van egy lista, szerintem annak szeretnének az élére kerülni, és sajnos a pontozással is elõrébb lehet kerülni, de az is lehet hogy túl sok a szabadidejük.... Bocsánat az OFF-ért!
Sajnálom, hogy ennyire nem volt kedvedre való a válasz... pedig úgy gondolom véleményt kértél és õszíinte választ adtam...
Szoptatási tanácsadó biztosan tud segíteni. Én a tápszerezést kezdeném inkább, ha már valamit muszáj, a kóstoltatást eddig anyatejes 4 hós babánál még nem vezetném be. Az én gyerkõcöm 6 hós volt, mikor kezdtük. Szerintem egy 4 hós babát még nem igazán jó hozzátáplálni, jó esetben nem tudja megemészteni az ételt, rossz esetben pedig megterheli, esetleg allergiát okozhat.
A kérdező hozzászólása: Sûrûn mellre teszem, még akkor is, ha tudom, hogy szinte semmi tej nincs benne, remélem néhány nap, és alkalmazkodik a szervezetem hozzá, hogy több tejet termeljen. Belátom, jobb, ha várok a hozzátáplálással :) köszönöm mindenkinek a választ!
A kérdező hozzászólása: napi 4 liter folyadékot tuti megiszom, szoptatós teát és alkoholmentes sört is szoktam inni (állítólag a sör tejszaporító). változatosan eszem, akkor is ha nem vagyok éhes, és van, hogy 1-1, 5 óránként eszik (enne, ha lenne mit...ilyenkor adok fagyasztott anyatejet), de még sincs több tejem :( eddig is igény szerint szoptattam, szóval nem értem, miért nem termelõdik több, ha többet eszik...egy tanácsadót, lehet hogy érdemes lenne felkeresnem. köszönöm neked is a választ!
A kérdező hozzászólása: Kerria! Én zöld pacsit nyomtam! :) nem én voltam, aki lepontozott, és nem is értem, hogy miért tette az illetõ...számomra tényleg hasznos volt a válasz!
Bocsánat a kifakadásért, csak vannak dolgok amiket nem értek, ilyen a lepontozás, a lista inkább szörnyû, mint hasznos. Persze nem neheztelek ilyenkor arra sem, aki lepontoz, csak értetlenül állok a dolog elõtt :s

Ki tudja se w19i-nél mi lesz a különbség ha a 4.1. b. 0.431-et lefrissitem a 4.1. b. 0.587-re?

Legjobb válasz: -Jobb RAM kezelés -Hosszabb idõt bír aksiról -Gyorsabb -Sok hiba javítva lett benne

-Jobb RAM kezelés -Hosszabb idõt bír aksiról -Gyorsabb -Sok hiba javítva lett benne
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ még az erdekelne hogy 4.0-hoz képest változtak a funkciók elérési lehetõségei /kezelés/ ezek most is meg fognak változni? /Háttér megjelenités fényképezõ némitás.stb/
Nem változott semmiben, csak frissebbek az alkalmazások is. Meg fejlesztési szempontból jobban bánik a buherálással.

Hol kell leszállni a 3-as metróról, ha a 4-es villamosra szeretnék átszállni?

Legjobb válasz: http://maps.google.hu/ http://213.16.82.118/tervezo/ http://bkv.utvonalterv.hu/ http://www.utvonalterv.hu/ (ilyen sorrendben ajánlom) De ha egyik sem megy, akkor http://www.bkv.hu és ott kikeresed a 3-as metró menetrendjét, és megnézed, hogy hol van átszállási lehetõség a 4-esre

http://maps.google.hu/ http://213.16.82.118/tervezo/ http://bkv.utvonalterv.hu/ http://www.utvonalterv.hu/ (ilyen sorrendben ajánlom) De ha egyik sem megy, akkor http://www.bkv.hu és ott kikeresed a 3-as metró menetrendjét, és megnézed, hogy hol van átszállási lehetõség a 4-esre
Nyugati pályaudvarnál.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: Siklóhoz jó a diákbérlet?
A Corvin negyednél is átszállhatsz.. A Siklóra nem jó semmilyen bérlet!
Nyugati p.u. illetve a Ferenc körútnál (utóbbi közben lehet hogy átváltozott Corvin negyeddé, régen metróztam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!