Találatok a következő kifejezésre: Ha Sinlaccal a (38 db)

Ha Sinlacot adok a babámnak (már nem anyatejes sajnos) akkor is kell a napi fél liter (nemtudom pontosan mennyi, de most nem is ez a lényeg) tejalapu kaja neki?

A doki kiirta a Sinlacot, mert véleménye szerint tejallergiás, mert annyo kijött rajta a tejkiütés... , De nem is ez a lényeg.. A lényeg, hogy szerinte nem kell neki tápszert adni még HA tápot sem. Tuti, hogy elég a sinlac??? Nem pépként adom neki, hanem issza, de nem gondolom, hogy jelen helyzetben ennek van jelent?sége.

Legjobb válasz: Szia! Csak Sinlacot nem ehet, napi min. 200ml tejalapú folyadékra vagy ételre van szüksége. Sinlac meg pépként készítendõ, hogyhogy itatod vele?

Szia! Csak Sinlacot nem ehet, napi min. 200ml tejalapú folyadékra vagy ételre van szüksége. Sinlac meg pépként készítendõ, hogyhogy itatod vele?
A kérdező hozzászólása: A mi háziorvosunk is felirta már az allergia gyanura is igy mi is tök olcsón vesszük, de mennyi idõs kortol lehet az allergiát gasztroenterologussal kivizsgáltatni? Én ugy tudtam, hogy ilyen picinek még nem tudják kimutatni. Ezek szerint lehetséges?
Tejallergiás kisfiú anyukája vagyok. Jó lenne a tejallergiát gasztroenterológussal igazoltatni, mert akkor sokkal olcsóbb a speciális tápszer. A mi gyerekorvosunk nagyon rendes volt, szakorvosi vélemény nélkül is felírta kedvezményesen, amíg csak allergia gyanús volt. Most már sajnos bizonyított. A Sinlac így 300 Ft körül van, a szójatápszer 150 Ft.
A kérdező hozzászólása: Na most beszéltem a védõnõvel aki azt mondta, hogy ha tejallergiás vagy hajlamos a baba akkor egye csak nyugodtan a Sinlacot mert a benne lévõ növényi fehérjék megadják a neki szükséges napi fehérje mennyiséget és kevésbé allergizálhatnak mint az állati fehérjék. Ja és azt is mondta, hogy nyugodtan adhatom higabban ha esetleg éjszaka megéhezne és valami ugye akkor is kell.... Köszönöm a válaszokat és az utolsónak nagyon is igaza van abban, hogy a HA-s tápszer módositott tejfehérjét tartalmaz és az allergiára hajlamos (tehát a családban allergiás van) gyereknek adják. Most olvastam utánna. Mégegyszer köszi mindenkinek.
A HA tápszer azt jelenti, hogy hipoallergén. A tej azon összetevõit vonják ki belõle, amelyek felelõsek a tejallergia kialakulásáért. Egy vélhetõleg tejallergiás baba HA-s tápszert ehet. A sinlac nem tejalapú és tömény. (Kóstoltátok már, Bitang édes...) Az hogy mi van benne egy dolog, de nem tejalapú.
Szerintem meg elég a Sinlac is. Én is hígabban adtam neki napi kétszer, pohárból. Ha valóban tejallergiás, HA-s tápszert sem lehet neki adni. Nekünk szójatápszert írt fel a doki és majdnem ugyanazok a vitaminok és ásványi anyagok vannak benne mint a Sinlacban, sõt pl Calciumból kevesebb van benne. Az egyik válaszoló írta, hogy meg kell lenni a napi fél liter tejalapú étkezésnek, de egy tejallergiás baba egyáltalán nem ehet tejalapú dolgokat, ezért kell nekik speciális tápszert adni. Ilyen a Sinlac is, ez van a tejtermékek helyett.
Mert zakkant egy kicsit?!..... HA-s tápszert ehet nyugodtan és kötelessége felírni! Kérdezd meg tõle, hogyha a gyereknek napi 2-3 dl tejalapú táplálékra van szüksége, és fennáll a tejallergia veszélye, mit adj neki? Kefirt? joghurtot? Aludt tejet?
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy adhatom neki higabb változatban cumisüvegbõl.. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy akkor miért mondta azt hogy ne adjak neki HA tápot.Még a tejpépektõl is eltiltott minden formában. Tudom, hogy tejmentes a Sinlac ezért is tettem fel a kérdést. Köszönöm az eddigi válaszokat.
Bocs, nem ZHA-s tejpépet, hanem HA-s tápszert, csak félrebeszélek...
Mivel a Sinlac NEM tejalapú, igy aztán nem értem, miért ne kellene. Itt is tejallergiás, Sinlacot adok és HA-s tejpépet...
Hát igen, a kisfiam születésétõl kezdve tejallergia gyanús volt (amíg szoptattam nem is ehettem tejtermékeket), mégsem vizsgáltak ki minket, csak 1 éves kora után. Pedig fél évesen már volt egy allergiás rohama, ami miatt bevittük az ügyeletre. Ott azt mondta a doki, hogy vizsgáltassuk ki, de a gasztroenterológián nem voltak hajlandók, pedig ugyanabban a kórházban voltunk, ráadásul a gyerekorvosunk elõtte telefonon lebeszélte a gasztro-s dokival. Viszont itt a gyakorin sokszor olvasom, hogy pár hónapos babáknál is igazolták már az allergiát vérvételbõl (nekünk tejterhelés volt). Bár ha a ti dokitok is felírja kedvezményesen, akkor nincs jelentõsége. Semmi nem változik a vizsgálat után.

Tegnap írt fel a doktornő Sinlacot a babámnak, mondta is hogy napi egyszer adható, de azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha kap Sinlacot, akkor aznap tejpépet (Milupa) már nem ehet?

Mert a Tejpépre is azt tanácsolta, hogy napi egyszer adjam csak. Vagy a kett? nem is hasonlít egymásra? Olvastam a leírását mindkett?nek, a vitaminok majdnem ugyanazok, és így nem tudom, hogy hogyan adjam. Nem szeretnék bajt okozni a kisfiamnak.

Legjobb válasz: CSak a Sinlacot add, azért írta fel Neked, mert az könnyebben emészthetõ, mint bármelyik másik pép. Délután estefelé kell neki adni, azzal szépen eltelik és jó szomjas lesz rá. Egy nap csak egyszer lehet adni neki és csak az egyiket.

CSak a Sinlacot add, azért írta fel Neked, mert az könnyebben emészthetõ, mint bármelyik másik pép. Délután estefelé kell neki adni, azzal szépen eltelik és jó szomjas lesz rá. Egy nap csak egyszer lehet adni neki és csak az egyiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Írt fel tejpépet is. Akkor majd váltogatom.
Ha nem muszáj akkor ne add a tejpépet, inkább a sinlacot dúsítsd gyümölccsel, gyümölcslével.
Szia! Kisfiam 7 hónapos, napi 1x evett sinlacot és 1x tejpépet is (HA-s milupát). Nem ugyanaz a kettõ! A tejpépet én azért adtam, mert extra bukós, és jobban bennmaradt, mit a tápszer. Tejes étkezésnek kell lennie kb. 5 decinek egy nap, és a kisfiam tápszerbõl 2 evésre csak kb. 300-340 milit eszik meg. A sinlacot meg gyümölccsel vagy zöldséggel adtam (tízóraira vagy vacsira). Mostanában már a sinlacot csak a fõzelék dúsítására használom, mert így több benne a kalória és jobban meg is eszi. Ja, és ha megnézed a dobozát, rá is van írva, hogy napi 1-2 evésre.
Sziasztok nekem a kislányom refluxos (most kezdi kinõni), és allergiás a tejfehérjére. Gasztroenterológus javasolta hoyg Sinlaccal dúsítsam a tápszerét, mert a másik sûrítõ nagyon drága volt, ezt meg felírhatta 250ftért, mint a tápszert. Ezért õ napi 5-6szor is evett, mindig annyi kanállal tettem a tápszerkanállal a tápszerbe, ahány kanál tápszer volt benne. Így nem jött vissza. Tehát nem hiszem, hogy baja lesz a babának, ha pl kétszer kap Sinlacot.
Én nem is gondoltam volna, hogy nem kaphat Sinlacot és pépet egy nap. A déli fõzeléket általában Sinlackal, a gyümölcsöt uzsira pedig tejpéppel szoktam sûríteni. Csak nem csináltam rosszat!! Akkor ezek után figyelek, hogy csak az egyiket kapja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek. Nyomtam a zöld pacsit nektek!:) Jövõ héten jön a védõnéni és akkor megkérdezem, hogy mit ajánl, és megírom nektek.:)
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó válaszoló! Megírnád, hogy adod a fõzelékhez a Sinlacot? És olyan kb. arányti légyszi, írnál? Porként, vagy vízzel bekeverve?? Köszönöm szépen!

Kisfiam 15 hetes, pár hete kap tápszert is. Azota rengeteget bukik. Ha betőlti a 4 honapot lehet adni neki sinlacot. Hogyan kell adni evés előtt, hogy ne bukjon annyit?

Legjobb válasz: szia, sinlacot max 2x szoktak adni naponta és tápszer helyett, ha elõtte adod hogy ne bukjon arra más szerek vannak, kérdezd az orvost! üdv

szia, sinlacot max 2x szoktak adni naponta és tápszer helyett, ha elõtte adod hogy ne bukjon arra más szerek vannak, kérdezd az orvost! üdv


Ha Sinlacot teszek a főzelékhez és gyümölcshöz, meddig áll el az étel?

Legjobb válasz: A sinlac elfolyósodik kb.2 óra alatt.Tehát max 2 óra.Kipróbáltam:-((

A sinlac elfolyósodik kb.2 óra alatt.Tehát max 2 óra.Kipróbáltam:-((
A kérdező hozzászólása: éRTEM!!!Köszi!:((

Ha Sinlaccal keverem a gyümit kiválthatok vele egy étkezést?

Tizórai-uzsi. Jelenleg kb egy vizespohárnyi gyümihez adok 1 nagy ev?kanál Sinlacot és kitart vele a köv evésig. Tápszeres és 6 hónapos, igy oldottam meg ill váltottam ki 2 étkezést gyümivel. Baj h nem a déli f?zivel kezdtem?

Legjobb válasz: Szerintem igen. Mi is sokat ettük a sinlacot, volt tízórai is vagy uzsonna, de volt hogy ebédre evett belõle kis levesbe. Én azt szerettem benne hogy sokféle ételhez hozzálehet keverni, gyümölcshöz, joghurthoz, fõzelékbe és levesbe is.

Szerintem igen. Mi is sokat ettük a sinlacot, volt tízórai is vagy uzsonna, de volt hogy ebédre evett belõle kis levesbe. Én azt szerettem benne hogy sokféle ételhez hozzálehet keverni, gyümölcshöz, joghurthoz, fõzelékbe és levesbe is.

Ha keves a tejem, foleg este, surithetem Sinlaccal?

Legjobb válasz: Az teljesen természetes, hogy este kevesebb tejed van. Szinte mindenkinél így van, így nincs szükség tápszerre.

Az teljesen természetes, hogy este kevesebb tejed van. Szinte mindenkinél így van, így nincs szükség tápszerre.
A kérdező hozzászólása: Ok, de a babámnak nem elég, így nem tud elaludni este, mert még éhes!?
nekem is pont ez a problémám...

Lehet a sinlacot a ha-s tápszerrel keverni? Mert már magában nem issza a tápszert, ma reggel 0 millit ivott. Sajna banánt nem tehetek hozzá, egyéb ötletek?

Legjobb válasz: persze keverheted, meg van HA-s tejpép és abból is lehet hozzá keverni. Mennyi idõsek vagytok?

persze keverheted, meg van HA-s tejpép és abból is lehet hozzá keverni. Mennyi idõsek vagytok?
A kérdező hozzászólása: 8.5 hós a babám.Diétán van éppen-már 4 hete-tejfehérje érzékenység gyanú miatt.A banánnal a doki szerint várjunk.A humana ha pépet nem eszi(én se enném, szörnyû)a vaníliástól meg kiütéses lett, sajna.
a vaníliástól mi is kiütéseink lettek. elsõ vagyok!
A kérdező hozzászólása: Kedves Elsõ!Milyen ha-s pép van még?
Azt hiszem hogy sima és vaníliás van. de nekünk semmi baja nem lett a simától, pedig Ha-s tápszert ettünk. de tejpépbõl simát kapott.
A kérdező hozzászólása: sajna a diéta miatt nem ehet sima tejpépet..ez van.

4, 5 hónapos kisfiam eddig csak anyatejet szopizik, naponta 5x. Kiegészítésnek (ha szükséges) a korábban lefejt és lefagyasztott anyatejet adjam neki vagy a gyerekorvos által felírt Sinlac tejpépet?

De mostanában néha az esti vagy a délutáni adagja elég nehezen "gy?lik" össze.

Legjobb válasz: Ha mindenképpen pótlást kell adni, akkor elõbb a lefejt tejet add. Ha a baba szépen gyarapszik felesleges tápszerezni.

Ha mindenképpen pótlást kell adni, akkor elõbb a lefejt tejet add. Ha a baba szépen gyarapszik felesleges tápszerezni.

Ha a babám nem eszi meg a tápszert, de a sinlacot igen (bár abból nincs meg a napi 500 ml) az nagy bajt okozhat a későbbiekben?

A fehérje miatt kell napi 500 ml tápit enniük?Ha csak sinlacot szik napi 2szer,mennyi az ajánlott adag?

Legjobb válasz: ahelyedben errol megkerdeznem a vedonot vagy orvost, mert a sinlac nagyon hizlal(sok benne a szenhidrat, azert ajanljak olyan babaknak akik nem gyarapodnak elegge) es ugy tudom (szinten orvos vagyok), hogy nagyon fontos 1 eves korig az 500 ml koruli anyatej/tapszer bevitel, amit a sinlac nem fedez, mert rizspep szentjanoskenyer orlemennyel. ertem, hogy nem eszi meg a tapszert, esetleg mas fajta tapszerrel lehetne probalkozni, de a Sinlac az nem kifejezetten tejpep, tehat nem egy surubb tapszer kategoria, viszont napi 500 ml belole szeintem mar nagyon sok es ugy gondolom, hogy ez elhizashoz vezethet. persze ez az en velemenyem. kitartast

ahelyedben errol megkerdeznem a vedonot vagy orvost, mert a sinlac nagyon hizlal(sok benne a szenhidrat, azert ajanljak olyan babaknak akik nem gyarapodnak elegge) es ugy tudom (szinten orvos vagyok), hogy nagyon fontos 1 eves korig az 500 ml koruli anyatej/tapszer bevitel, amit a sinlac nem fedez, mert rizspep szentjanoskenyer orlemennyel. ertem, hogy nem eszi meg a tapszert, esetleg mas fajta tapszerrel lehetne probalkozni, de a Sinlac az nem kifejezetten tejpep, tehat nem egy surubb tapszer kategoria, viszont napi 500 ml belole szeintem mar nagyon sok es ugy gondolom, hogy ez elhizashoz vezethet. persze ez az en velemenyem. kitartast
mi 6 hós kortól nem eszünk tápszert- nem hajlandó megenni- semmi baja nincs
Az elõzõ válaszolónak igaza van! A tejalapú táplálék legyen meg egy éves koráig min 500 ml tápi/anyatej/nap. Próbáld az izesitett tápikat is adni, fõleg ha már nagyon éhes, hátha megeszi. Vagy keverd bele a kedvenc gyümijét, pl banán-tápi mix. A sinlac nem tejalapú, nem helyettesiti a tápit. Adj tejpépet is, legalább az tejalapú. A fehèrje kell nekik fõleg belõle az egészséges fejlõdéshez!
Szia! Szerintem semmi baja nem lesz töle a babádnak az én lányom 10h korától ezt eszi mert tejérzékegy!Most 2 éves lesz és csak 11kg ugyhogy egyáltalán nem hízot meg töle.
A kérdező hozzászólása: Sajna csak ha-s tápszert ehet 1 éves koráig.És higyjétek el, már mindent kipróbáltam, mindennel kutyultam, de nem hajlandó tápot enni.
Bocs, most ez lehet, hogy nem ide tartozik, de biztos, hogy jó cumiból adod neki? Lehet, hogy az nem tetszik neki, nem a benne lévõ anyag!

Mi a különbség a Sinlac és a HA tejpép között?

Lehet a 8 hónapos babámnak a kiütése a HA-s tejpépt?l?A sinlac az jobb lenne? Egyébként anyatejes, csak délutánonként uzsira kap néha tejpépet. Délel?tt gyümi, délben f?zelék.

Legjobb válasz: A sinlac szentjánoskenyérmag-õrleménybõl van, a HA bontott tejfehérjét tartalmaz, vagyis arra lehet alelrgiás a lányod. A sinlac kifejezetten tejallergiás babák számára készült. Szerintem érdemes kipróbálnod azt, vagy a Milumil Sinemilt, ami szentjánoskenyérmag és rizsõrleménybõl van. (szerintem ez utóbbinak van jobb íze...)

A sinlac szentjánoskenyérmag-õrleménybõl van, a HA bontott tejfehérjét tartalmaz, vagyis arra lehet alelrgiás a lányod. A sinlac kifejezetten tejallergiás babák számára készült. Szerintem érdemes kipróbálnod azt, vagy a Milumil Sinemilt, ami szentjánoskenyérmag és rizsõrleménybõl van. (szerintem ez utóbbinak van jobb íze...)
Egyszerû, ne adj neki tejpépet. Egyébként a Sinlac mehet, az teljesen növényi. Én 8 hónaposnak javaslom a kukoricakását. Kukoricadarát fõzz puhára vízben, mint a grízt, gyümölccsel, fahéjjal, késõbb házi lekvárral kiegészítheted, minden gyerekem nagyon szerette. És persze kérdezd meg az orvost, de én a helyedben semmilyen tejterméket nem adnék ezután egy éves korig. tejfehérje allergiás gyerekek anyukája


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!