Találatok a következő kifejezésre: Ha OTP akarok utalni, mit írjak (1 db)

Ha OTP számlára akarok utalni, mit írjak a harmadik 8 számjegy mezőjébe?

A többi bankkal elentétben az otp-nél nem 3x8, hanem 2x8 jegy? egy benkszámlaszám.

Legjobb válasz: hagyd üresen.

hagyd üresen.
Nem a 3 szakaszt kell üresen hagyni, ha nem az elsõt.
pont tökmidegy melyik marad üresen, de pl. online bankolásnál az elsõ nem is maradhat üresen, csak az utolsó. legalábbis nálam.
A kérdező hozzászólása: Végülis az utolsó 8 számjegy helyére 8 darab 0-t írtam, így elment...
Vannak 3x8-as és 2x8-as számlaszámok, ilyen esetben, ha csak 2x8-as akkor elkezded ugye az elején és írod, amíg el nem fogynak a számok, azaz az utólsó 3-as csoportot üresen kell hagyni, de a kinullázás is megoldás.
Ez tetszik, sose jöttem volna rá!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Meg tudná mondani valaki, hogy hogy mondjuk németül azt, hogy összevont adóalap?

2

ÁFA nem csak a termékre vonatkozik hanem a csomagolásra és a szállításra? Ha igen akkor mennyi külön külön

1

Szlovákia számvitele és a magyar számviteli rendszer között mik az alapvető különbségek? Honnan szerezhetek aktuális irodalmat Szlovákia számviteli rendszerével kapcsolatban?

Próbáltam a nagykövetségen és egy szlovák-magyar könyvelőirodánál érdeklődni, de nem kaptam választ. Előre is köszönök minden segítséget!

0

Nyugta javítás utólag?

Mi a teendő akkor, ha kiderül több pénztárgéppel kiállított nyugtáról, hogy rossz ÁFA gyűjtőbe lett néhány tétel beütve, mert egy terméket az eladó rossz ÁFA kulccsal értelmezett (5 helyett 27) és ez utólag derül ki (pl több, mint egy hónap múlva).

Ilyenkor mit lehet tenni? Jegyzőkönyvet írni és utólagos könyvelés javítással lehet korrigálni?

0

Ha valaki egyéni vállalkozó lesz, vagy gazd társulást alapít (Pl BT), akkor mikortól kell fizetnie a járulékot, a kezdetektől, vagy amikor bevétele származik (nem nyereség, bevétel)?

járulék fizetése

2

Apport után számolok el écs-t?

Egy most induló cég jegyzett tőkéjének 60 %-át. A bevételezéssel tisztában vagyok, de kell écs-t elszámolnom utána? Ha jól tudom 5 évig nem selejtezhetem, és meg kell őriznem, de értékcsökkenéssel mi a helyzet? Köszönöm

1

Ha PayPal számláról 50. 000 forintot szeretnék lehívni a bankszámlámra az adómentes?

Köszi

1

Ezt hogy könyvelem le?

Egy korlátolt felelősségű társaság a tárgyévben bérleti jogot vásárolt. A bérleti joggal kapcsolatban a következő információk állnak rendelkezésre:
- Vételi ára: 4.000.000 Ft
- Beszerzési időpontja: tárgyév július 1.
- Az áfa 27 %-os mértékű
- A bérleti jog használati ideje 8 év
- a leírási mód: lineáris
A vállalkozás fizetési kötelezettségeit a tárgyévben fizetési határidőre az elszámolási betétszámláról kiegyenlíti. Az értékcsökkenést az eszközök bruttó értéke után számolja el napra arányosan, illetve maradványérték nem állapítható meg.
Feladat:
Könyvelje a bérleti jog tárgyévvel kapcsolatos gazdasági eseményeit!

5

Utólag igényelhető a családi adókedvezmény?

A 2013-as évben nem kértem a családi adókedvezményt, gondoltam jövőre az adóbevallás után ha egy összegben kapom meg jobb lesz, de sajnos az anyagi helyzetem nem a legjobban alakult, így szükségem lenne rá. Ha érvényesíttetni szeretném, és kérem a munkáltatótól, akkor egész januárra visszamenőleg megfogom kapni egy összegben? Vagy hogy megy ez? Fizetéssel együtt vagy külön is utalhatják?

3

Sok eve külföldön dolgozom, de evekig ugy lett beadva az adobevallasom, hogy nem volt külföldi keresetem. Most kinti adovisszaigenyles miatt, kereseti igazolast kell kernem a NAV-tol. Mit tegyek? )

1. Önellenörzes cimen javitsak? (Ha igen, szamithatok vmilyen szankciora, büntetesre? 2. Ügyfelszolgalaton kerdezzek ra? (Egy baratom szerint ez lenne a legegyszerübb. Semmi riziko. ) 3. Egyszerüen kerjem ki a kereseti igazolasokat, remelve, hogy nem neznek utana az adott eveknek? (Ez lutri, nem? )Nagyon örülnek, ha olyanok valaszolnanak, akik valamit ertenek is hozza es tenyleg segiteni tudnak! Köszönettel!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!