Találatok a következő kifejezésre: Ha OTP akarok (19 db)

Otp, vagy K&H bankot válasszam, ha folyószámlát akarok nyitni?

Csak ezt a két bankot tudom helyben elérni. Nem tudom melyiknél kedvez?bb számlát vezetni.

Legjobb válasz: Az OTP a lehetõ legdrágább bank ami csak létezik. Én most fogom visszamondani. Már az elsõ OTP-s automatáról való pénzlevételért is hatalmas összegeket vonnak le a számlámról.

Az OTP a lehetõ legdrágább bank ami csak létezik. Én most fogom visszamondani. Már az elsõ OTP-s automatáról való pénzlevételért is hatalmas összegeket vonnak le a számlámról.
Attól függ, hogy Te mit akarsz a bank szolgáltatásai közül. Már az OTP-nek is vannak 500 Ft körüli alapdíjas csomagja és interneten minden tranzakció ingyenes. Kártyadíj és használat szintén ingyenes. Sok terminálja van. Én bemennék mindegyik bankba és megkérdezném mit ajánlanak.
Nézd meg a honlapjukon, hogy melyik bankszámlacsomagban mi mennyibe kerül azok közül a szolgáltatások közül, amiket te használsz (készpénzfelvét, utalás), milyen kártyát szeretnél, mennyi ennek az éves díja, plussz a csomagdíj. A bankban nem biztos, hogy mindenre kiterjedõ alapos tájékoztatást kapsz. Mi az OTP, Erste, KH közül válogathattunk, nekünk a KH volt a legkedvezõbb.
Csak annyiban nem értek egyet, hogy az interneten nem biztos, hogy mindent egyértelmûen megtalálsz. Ha viszont személyesen rákérdezel dolgokra, akkor nem fog meglepetés érni. Mindenképp gondold át mit szeretnél.
A számlacsomagoktól függ, hogy jó-e egy bank ajánlata. Én a K&H-nál vagyok, most nem fizetek számlavezetési díjat, az elsõ 4 kp felvétel ingyenes, ingyenes az e-bank, viszont képesek voltak 100 Ft-ot elkérni, mert én magamnak az automatán megváltoztattam a bankkártya PIN-kódját...szerintem ez tök gáz. Meg az is, hogy egy dombornyomott MC-ért elkérnek 4000 Ft-ot évente...a sima viszont ingyen lett volna, csak azzal nem tudsz neten vásárolni, nincs biztosítás, nem lehet vele autót bérelni, ...
El kell döntened mire akarod használni a bankkártyádat. Ha vásárlásra és pénzfelvételre, akkor nagyon drága az OTP (én is most szüntetem meg), ha másra is hsználnád kérdezz rá mindenre a bankban és utána dönts.
Attól is függ, hogy hány éves vagy. Csak ezek vannak? A CIB-nél szinte minden ingyenes.
A válasz megírásának idõpontja: 03-02 11:39 Az OTPnél is ingyenes a kp felvétel és a vásárlás is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat! Az lesz a legjobb, ha bemegyek mindkét bankba és megkérdezem személyesen. Igazából csak azért szeretnék folyószámlát, hogy a vaterán tudjak adni-venni. Na meg apróbb utalásokat szeretnék majd intézni. Nekem még kártya sem kellene. Nem akarok pénzt felvenni kártyával. Interneten nézegettem az ajánlataikat, de nem megyek el rajta. Nem kristálytiszta. :) Szóval be fogok menni személyesen.

Ha élni akarok az OTP-nél az árfolyamgáttal hányszor kell az OTP-be és közjegyzőhöz elmenni, hogy végre el legyen indítva a könnyítés?

Az a gondom a szüleim az adóstársak ráadásul vidéken laknak és dolgoznak mire számítsak hányszor kell ?ket elrángatni a bankba és a közjegyz?höz.

Kell hogy legyen bankszámlám ha pénzt akarok átutalni egy otp-s számlára?

Legjobb válasz: Átutaláshoz igen, de készpénzt tudsz befizetni OTP fiókban.

Átutaláshoz igen, de készpénzt tudsz befizetni OTP fiókban.


Van egy eladó ház 7M-ért. Nekem 3M Ft-ot tuti fel kellene vennem az OTP-nél ha meg akarom venni. Na de most 6 évig nyögjem a kamatot? Mostanában mennyire éri meg hitelt felvenni.

Ha meg nem veszem fel soha nem költözök külön és ez olyan ház hogy nem kell ujjitanom semmit rajta.

Legjobb válasz: Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.

Miért egy házba akarsz költözni? Keress inkább egy kis lakást. Ha van 4 milliód és nem vagy lekötve sehol, akkor akár az ország másik végébe is költözhetsz, mondjuk hogy jobb munkát találhass.
A kérdező hozzászólása: Nem akarok innen elmenni. És házat akarok mert van kert és nem kötöttek a lehetõségeim. Ez pedig közel van nekem mindenhez.
3 millió forinttal 6 évre 12% THM mellett havi 58 ezer lenne a törlesztõd.
Választhatsz hosszabb kamatperiódust és akkor nem kell aggódnod. Miért az OTP Bankban gondolkozol? Máshol nem lennél hitelképes? Érdemes lenne máshonnan is kalkulációt kérni és több bank kínálatából választani.
A kérdező hozzászólása: Én Otp-s vagyok, megbízható banknak tartom. Ersténél jártam ott rosszabbak a feltételek. K&H-ban sem tul jo. OTPnél induló költségeknél elengedik a felét kb.
Jogosult vagy az otthonteremtési kamattámogatásra? Ha igen, akkor válaszd az OTP bizalom hitelét 5 éves kamatperiódussal.
Cseresznyefa által írt OTP-és hitel csak akkor mûködik, ha nem egyedüli adós vagy.
Kedves Hiteltanácsadó Az általam bemutatott hitelajánlathoz nem szükséges adóstárs. Nem LTP-vel kombinált hitelt ajánlottam, mert akkor nem is tudna az ügyfél 4 év múlva végtörleszteni két LTP-bõl. (A bank másképp számolja a jövedelem terhelhetõségét, ha nem kombi a hitel.)
nem LTP kombira gondoltam, hanem az elõhitelre, de nem számoltam utána. Csak elsõ ránézésre ez ugrott be, viszont ott fejenként 2millió ft-ot vehet fel max.

észreveszi a bet ha otp juniorral akarok regisztrálni?

Legjobb válasz: nem érdemes trükközni mert ha nyersz valamit kiderül és nem fizetnek

nem érdemes trükközni mert ha nyersz valamit kiderül és nem fizetnek
biztos észre

Baba kötvény kérdés? Ha át akarom tenni az OTP bankba a kötvényt, csak akkor kapom az államtól a 6000 Ftot évente, ha teszek minden hónapban hozzá?

Legjobb válasz: Ja és sztem az állam csak úgy nem tesz hozzá semmit,csak a befizetések után jár.A kamatot meg gondolom a bank adja.

Ja és sztem az állam csak úgy nem tesz hozzá semmit, csak a befizetések után jár.A kamatot meg gondolom a bank adja.
Nekem az OTP-s hölgy úgy mondta, hogy ha nem nyúlok hozzá, nem teszek hozzá egy forintot sem, akkor a 18. életév betöltésekor 130 ezer forint lesz a 42 ezerbõl.
Nem 6000-et kapsz, hanem max 6000-et, évente. A befizetések egy bizonyos %-át adja hozzá az állam, azt hiszem 10%-át.Ez úgy néz ki, hogy ha 5000-et fizetsz havonta be akkor hozzátesz havi 500ft-ot, ez évente 6000 ft.Ha 2000-et fizetsz havonta, akkor 200 ft-ot ad hozzá havi szinten.De ha te 10000-et teszel be havonta, akkor is csak 500-tesz hozzá. Na ezt aztán érthetõen megfogalmaztam.Remélem azért a lényeget érted.
Elõzõ vagyok. Ha bõvebben érdekel, elõkeresem a gyerekeim kimutatásait és írok pontos összeget is ha gondolod.Mi csak havi 2500-at utalunk a számláikra, de az éves kimutatáson rajt van pontosan mennyit tett az állam hozzá!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm.Ha nem teszek hozzá semmit akkor az államtól nem kapok semmit?
A kérdező hozzászólása: ha tudsz akkor írjál egy éves kimutatást , köszönöm.
Na tehát akkor! Megy rá havi 2500.-, ez évi 30ezer.Kamatjóváírás:4105.-ft, van még egy ilyen tétel, hogy babakötvény lebonyolítási számla, ez 2400ft, ez is plusz.Ígí van évente 36004.-jóváírás. De gondolom a kamat az az egész kamata, minél több lesz benn annál többet kamatozik.Az a másik tétel az sztem amit az állam tesz hozzá évente egyszer. Remélem tudtam segíteni.
Igen. Alá kell majd írnod egy kis papírt.

OTP-nél van jelzálog alapú lakáshitelem svájci frankban. Ha ki akarom fizetni van lehetőségem személyesen?

Tudtok valamit err?l?Ugye utalásnál 8 nap az átfutási id? és valószín? a 8 nap alatti legnagyobb árfolyammal szoroznák ki.

Legjobb válasz: Ez nem így van, hogy a legmagasabb árfolyammal szorozzák ki, hanem az elszámolás egy fix napra fog vonatkozni.

Ez nem így van, hogy a legmagasabb árfolyammal szorozzák ki, hanem az elszámolás egy fix napra fog vonatkozni.
A kérdező hozzászólása: Nehogy azt hidd. Törlesztésnél is 4-én kell fizetni, már megfigyeltem hogy elõtte két nappal a legmagasabbal van kiszorozva. Nem hülyék
Rosszul figyelted meg. Törvények és a szerzõdésben foglaltak szerint kell kiszámolniuk.
A kérdező hozzászólása: nem figyeltem meg rosszul. ha te úgy gpndolod, hogy nem vesznek kicsit se hülyére ám legyen. mindenki maga tudja.
Lehet, hogy T+2 napos konverzió miatt használják a két nappal korábbit, viszont akkor ez mindig így van, és azért mert akkor volt magasabb.

OTP-be ha pénzt akarok tenni a számlámra, lehet apróval fizetni? 100-as, 200-assal.

Legjobb válasz: Egy egész zsáknyi aprót ne vigyél oda, amúgy sztem nincs akadálya. Mennyi gondoltál egyébként?

Egy egész zsáknyi aprót ne vigyél oda, amúgy sztem nincs akadálya. Mennyi gondoltál egyébként?
Lehet, de nagyon nem örülnek neki. Fõleg otp-nél. Ha lehet akkor valahol a külvárosba menj.

Ha OTP számlára akarok utalni, mit írjak a harmadik 8 számjegy mezőjébe?

A többi bankkal elentétben az otp-nél nem 3x8, hanem 2x8 jegy? egy benkszámlaszám.

Legjobb válasz: hagyd üresen.

hagyd üresen.
Nem a 3 szakaszt kell üresen hagyni, ha nem az elsõt.
pont tökmidegy melyik marad üresen, de pl. online bankolásnál az elsõ nem is maradhat üresen, csak az utolsó. legalábbis nálam.
A kérdező hozzászólása: Végülis az utolsó 8 számjegy helyére 8 darab 0-t írtam, így elment...
Vannak 3x8-as és 2x8-as számlaszámok, ilyen esetben, ha csak 2x8-as akkor elkezded ugye az elején és írod, amíg el nem fogynak a számok, azaz az utólsó 3-as csoportot üresen kell hagyni, de a kinullázás is megoldás.
Ez tetszik, sose jöttem volna rá!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!