Találatok a következő kifejezésre: Ha Németországba valaki (34 db)

Ha Németországba utazik valaki repülővel szükséges útlevél vagy elég személyi igazolvány?

Legjobb válasz: Kollegám utazott már pont Németországba személyivel (nincs is útlevele).

Kollegám utazott már pont Németországba személyivel (nincs is útlevele).
Személyi elég de érvényes kell.
mivel eu-s ország így elég a személyi, de elõfordulhatnak olyan extrém esetek, hogy pl NATO értekezlet van vagy valami prominens személyiség megy az adott országba, esetleg ENSZ konferencia akkor bizony kérhetnek útlevelet az esetleges terrorista kiszûése így egyszerûbb

Adna valaki pontos információt adni arról hogy mi szükséges ahhoz ha Németországban szeretnék letelepedni?

Legjobb válasz: Attól függ mennyi idõre és hova. Ha pl egy órára egy parkba akkor elég egy pléd is a letelepedéshez.

Attól függ mennyi idõre és hova. Ha pl egy órára egy parkba akkor elég egy pléd is a letelepedéshez.
Nagy mértékûre.
A kérdező hozzászólása: Ha nem tudsz normálisan kommentelni, akkor ne kommentelj, idióta...
lol
A kérdező hozzászólása: Van valaki, akit esetleg már büntettek meg gyorshajtásért idén (esetleg tavaly) Németországban és tud egy normális tapasztalatot megosztani?
Remélem rengetegre, mert valahogy kontrollálni kell az ilyen közveszélyes õrülteket.
Szerintem be se tudják hajtani
A kérdező hozzászólása: Konkrétan egy céges bankkártyával bérelt autóról van szó és a papirt már megküldték, hogy lefotóztak, csak a vezetõt nem tudták azonosítani és ez az elsõ lépés, hogy meg kell neki irni az adatokat.
Akkor azt kéne megtudni hogy ott létezik-e a nálunk bevezetett objektív felelõsség, mert ha nem (és szerintem nem) akkor nem vagy köteles "beköpni" mondjuk egy családtagodat hogy õ vezetett.
Szia!Ugyanabban a cipõben vagyok, mint te voltál a nyáron. Céges hitelkártya, bérelt autó, 90-el 60-as táblánál. Mire számítsak? Veled mi lett?


Németországban válok, német családjog szerint. Ha a válási procedúra alatt esek teherbe, és Mo-on anyakönyvezik a babát, akkor kinek a nevére kerül a baba?

Vagyis, magyar családjog szerint lesz eldöntve? Ebben az esetben ugyanis az elvált férjem nevét kapná a baba (a 300 napos rendelet szerint), holott, ha jól tudom, No-ban ez nem így m?ködik.

Legjobb válasz: Miért nem ott kérdezel? ili

Miért nem ott kérdezel? ili
Szerintem az elvalt ferjed nevet kapja meg a baba, mert nem azt nezik, hogy te Magyarorszagon vagy Nemetorszagba valsz-e el, hanem azt, hogy a fogantatas pillanataban ki volt a ferjed. Menjel be az anyakonyvvezetohoz, akar holnap, es kerdezd meg, o megmondja neked. Es azt is megmondja, hogy mi a teendod, hogy az igazi apa nevere keruljon majd a baba.

A barátommal szeretnénk kimenni nyáron dolgozni Németországba. Mindegy milyen munka bármit szívesen csinálnánk (mindketten 18 évesek vagyunk) Hol lehet állásokat nézni, vagy ha esetleg valaki tud ilyen munkákról?

Legjobb válasz: A területi munkaügyi központon keresztül probáljátok meg.Nagyon sok szélhámos és vissza élések vannak abbol hogy az ember nem jár utánna valos-e az a munka ahova készültök.

A területi munkaügyi központon keresztül probáljátok meg.Nagyon sok szélhámos és vissza élések vannak abbol hogy az ember nem jár utánna valos-e az a munka ahova készültök.

Ha valaki a Bachelor képzést Magyarországon végezte, és magyar állampolgár, ingyenes számára az MSc képzés pl. Németországban?

Legjobb válasz: Németországban tudtommal tanulhat ingyen. Feltéve, ha elég jól tud németül, amibe a Bsc anyagának szaknyelve is beleszámít.

Németországban tudtommal tanulhat ingyen. Feltéve, ha elég jól tud németül, amibe a Bsc anyagának szaknyelve is beleszámít.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elég jól tud, mert kint élt Ausztriában. Vagyis rólam van szó, kint éltem.

Szerintetek milyen lenne a világ (és főleg Magyarország) ha egy olyan Hidegháború lett volna 1945-1990 amiben az USÁ-val nem a Szovjetunió, hanem a Náci Németország áll szemben?

Legjobb válasz: A történelemben nincs Ha... Egyébként nem lehetett volna ilyen, ugyanis 1945-ben elbukott a náci Németország, így nem lett volna kivel szövetségre lépnünk.

A történelemben nincs Ha... Egyébként nem lehetett volna ilyen, ugyanis 1945-ben elbukott a náci Németország, így nem lett volna kivel szövetségre lépnünk.
Ha!!!! Németország koordináltabban irányítja a csatlósokat, technológiával és ipari háttér kitelepítéssel, illetve ha nem keveri Japán bele az USA t a háborúba és nem sok sok fronton harcolnak egyszerre akkor nyerhetett volna. Az az a villámháború de szakaszolva érvényesült volna. Elõbb Európát kellett volna megszerezni "az Urálon innen", kifejleszteni az utánpótlást és az ipari hátteret mindenütt és csak azután tovább haladni. Ez esetben az USA nak semmi esélye nem lett volna. Élte volna sz USA a maga életét. Ne feledd hogy a hidegháború alapjait az oda menekült tudósok adták. Ha Németország nyer, akkor ez automatikusan nem következik be!
Milyen értelmezhetetlen kérdés ez? Ebben már túl sok a kitaláció. Nemcsak hogy egy nemlétezõ háború következményeit kellene kitalálnunk, de ráadásul soha meg nem történt körülmények, és addigra már nem is létezõ ellenfelek között? Ha még azt kérdeznéd, mi lett volna, ha az USA és a SZu. között háború tör ki, rendben van. De hogy milyen lett volna, ha kitör egy háború, és ha a náci Németország nem omlott volna össze 1945-ben, és mi lett volna Európa utóélete, az már túl sok "ha". Egyébként meg ugyanaz, ami 1939 és 1945 között történt. Egy darabig egymásnakfeszülés, majd háború a közép- és kelet-európai kisországok és Németország, valamint a Szovjetunió között. Ha két ilyen ideológiailag egymást gyûlölõ, terjeszkedõ birodalom egymás szomszédságában létezett volna (mint ahogyan meg is történt), eleve nem is lett volna "hidegháború", hiszen nem lett volna 45 év viszonylag békés farkasszemezés. A kérdés már csak abból a szempontból is felesleges, mert amit kérdezel, megtörtént, és láthattuk, hogy mi volt az eredménye.
Nem lett volna a náci ideológia eleve bukásra volt ítélve.Viszont ha Japán nem "pattog", és Kínában Csang-Kaj- Sek-et nem tudja Mao elûzni, akkor a Szovjeteket két nem lenézendõ csatlós is nyomta volna keleten, csak hát itt sem egyedül voltak a Távol-Keleten(Brit India és Francia Indokína).De ezek csak spekulálások...Viszont a szovjetek és az amerikaiak közti háborúnak nem tudom mi lett volna a vége, mert az USA oldala gazdaságilag, a kommunisták pedig fegyverkezésben jártak elõrébb.Viszont ha azt is nézzük, hogy fizikumra a keleti oldalon harcolók voltak jobbak(a nyugatot sem kell lenézni), így a szovjet blokk nyert volna.

Ha valakit csak a magas fizetések érdekelnek, akkor Európán belül leginkább Németországba érdemes költöznie?

Legjobb válasz: Ha a magas fizetések érdekelnek akkor Svájc, Norvégia. Az más kérdés hogy mire elég adott országban az ottani fizetés (semmire). Menj Németországba ha van egy jó szakképzettséged, tényleg jól fizetnek és közel is van. Anglia sem hülyeség, a sok rémtörténet azért keletkezik mert túl sokan próbálkoznak, köztük olyanok akik itthon se jók semmire.

Ha a magas fizetések érdekelnek akkor Svájc, Norvégia. Az más kérdés hogy mire elég adott országban az ottani fizetés (semmire). Menj Németországba ha van egy jó szakképzettséged, tényleg jól fizetnek és közel is van. Anglia sem hülyeség, a sok rémtörténet azért keletkezik mert túl sokan próbálkoznak, köztük olyanok akik itthon se jók semmire.
Elég ha politikus leszel Magyarországon. Képzettség (tudás) nélkül máshol se lesz magasnak számító fizetésed.
A kérdező hozzászólása: Én egyébként fõleg Németországról olvasok/hallok "rémtörténeteket". Nem feltétlenül az ottani megélhetésrõl, hanem a németek bunkó viselkedésérõl és felsõbbrendûségi tudatáról.
Nemetben nincsenek valami magas fizetesek... inkabb Ausztria ott 1300euro a minimalber

Melyik az a multi, amelyiknél ha Valaki elhelyezkedik dolgozni, akkor gyakran van esélye üzelti utazásokra, Németországba, Ausztriába? Konkrét példát tunátok írni?

Legjobb válasz: A legtöbben van rá lehetõség ha elérsz egy bizonyos szintet. Unokatestvérem az Audiban dolgozik és gyakran utazik Németországba , Spanyolországba.Persze õ nem a soron dolgozik.

A legtöbben van rá lehetõség ha elérsz egy bizonyos szintet. Unokatestvérem az Audiban dolgozik és gyakran utazik Németországba , Spanyolországba.Persze õ nem a soron dolgozik.
A kérdező hozzászólása: Nem ez a lényeg. Nem magamnak keresem az állást. De hihetetlen, hogy Valaki csak úgy érzi jól magát, ha beszólhat másoknak. Büszke lehetsz magadra.
Nem tudom, kinek keresed, de a választ megkaptad. Ilyen munka csak megfelelõ végzettséggel, szakmai héttérrel és tapasztalattal szerezhetõ, a nyelvtudás pedig elengedhetetlen. Én gyógyszergyárban dolgozom, kutatók, pénzügyi vezetõk, marketingesek sokat utaznak itt is.
Az nem beszólás, hanem korrigálás, ha megírom neked, hogy egy helyett több hibád van.
A kérdező hozzászólása: Egy mesterképzéssel rendelkezõ személynek, akinek 5 éves munkatapasztalata van. Robert Bosch GmbH alkalmazottja, de változtatni szeretne.
MS diplomával rendelkezik? Milyen szakon végzett? Talán úgy könnyebb lenne bármit is javasolni.
Az unokatestvérem pont a Boschnál dolgozik rendszertesztmérnökként, és állandóan Németországba utazgat, sokszor több hónapra. Nem a cégtõl függ, hogy mehetsz-e, hanem a pozíciódtól. Õt tréningre szokták kiküldeni.

Ha valaki eltűnik Németországban?

Ha valaki eltűnik Németországban mit lehet tenni? Ma ment ki testvérem németbe és sehol se találta a munkáltatója. Telefonon sem lehet elérni, mit lehet ilyenkor tenni? A magyar rendőrség semmit nem tesz. Kérem nagyon fontos, mit tehetnénk??

Legjobb válasz: 16:43-as: "Magyar konzulátust németbe felhívni." ha a konzulátust felhivod, hogy valaki pár órája ben jelentkezik, illetve nem lehet elérni, akkor igen valószinü, hogy elküldenek a fenébe! Nem arról van szó, hogy valaki tényleg eltünt és hosszabb ideje nem elérhetö, hanem csak néhány óráról!!!!

16:43-as: "Magyar konzulátust németbe felhívni." ha a konzulátust felhivod, hogy valaki pár órája ben jelentkezik, illetve nem lehet elérni, akkor igen valószinü, hogy elküldenek a fenébe! Nem arról van szó, hogy valaki tényleg eltünt és hosszabb ideje nem elérhetö, hanem csak néhány óráról!!!!
Könnyen lehet, hogy olyan részen van, ahol nem müködik éppen a telefon, vannak területek, ahol rossz a vétel. Nyugodj meg, nincs semmi baj.
Sikerült idöközben elérned?
Magyar konzulátust németbe felhívni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!