Találatok a következő kifejezésre: Ha Lengyelországba, akarok (2 db)

Ha Lengyelországba, Auschwitzba akarok menni, kell útlevél?

Legjobb válasz: Nem. Azonban a személyi igazolványod vidd magaddal. Lengyelország EU-tag, ráadásul az odajutás megoldható schengeni övezeten belül, így mégcsak a személyi igazolványt sem fogják ellenõrizni, tulajdonképpen nem is lesz "határátlépés", olyan, mintha Budapestrõl Miskolcra autóznál (csak kicsit hosszabb :)) A személyid azért legyen nálad, mert igazoltatni bárhol igazoltathatnak.

Nem. Azonban a személyi igazolványod vidd magaddal. Lengyelország EU-tag, ráadásul az odajutás megoldható schengeni övezeten belül, így mégcsak a személyi igazolványt sem fogják ellenõrizni, tulajdonképpen nem is lesz "határátlépés", olyan, mintha Budapestrõl Miskolcra autóznál (csak kicsit hosszabb :) ) A személyid azért legyen nálad, mert igazoltatni bárhol igazoltathatnak.
Útlevél nem kell, elméletileg személyit se kérnek a határon, mert már nincs is határ, de valami igazolvány legyen nálad, mert igazoltathatnak.
Pár évvel ezelõtt ingyen és bérmentve elvittek volna vonattal... De lekésted.

Ha beszélnél lengyelül, akkor kiköltöznél Lengyelországba, akár tartósan is?

Legjobb válasz: Ez attól függ, hogy milyen itthon a helyzetem. Ha nem lenne itt munkám és beszélnék Lengyelül, akkor a lehetõ leghamarabb kimennék.

Ez attól függ, hogy milyen itthon a helyzetem. Ha nem lenne itt munkám és beszélnék Lengyelül, akkor a lehetõ leghamarabb kimennék.
Sajnos a helyzet tényleg az hogy Lengyelországba akkor éri meg kiköltözni ha valami érdekes és/vagy jól fizetõ munkát találtál. Ha nulláról startolsz, akkor irány inkább Németország vagy Ausztria. Ami a visszaköltözõket illeti, tucatnyi lengyelt ismerek akik "kinn ragadtak" Angliában, egyszerûen nem merik otthagyni a lengyel viszonyokhoz képest magas fizetést, pedig minden vágyuk az hogy Lengyelországban élhessenek mert ezt érzik az otthonuknak minden bajával, problémájával együtt. Pont tegnap beszéltek a lengyel rádióban egy elõrejelzésrõl amely szerint a következõ néhány évben még mindig jóval többen fognak nyugatra menni dolgozni mint ahányan visszaköltöznek Lengyelbe.
Beszélek lengyelül és laktam is ott egy darabig (mikor ott tanultam). Nagyon jó kis hely, de az ember sose úgy költözzön ki bárhová is, mert azt hiszi, hogy külföldön kolbászból van a kerítés! Lengyelben pont az a jó, hogy hasonlít Magyarországra. Csodát ne várjon senki. A lengyelek kedvesek, rendesek, bírnak minket stb.
mi a fenéért költözne bárki cseberbõl vederbe? Hangyányit jobb a gazdasági helyzetük, de kb. hasonló erõfeszítéssel mehetne már akár az ember valóban jövedelmezõ helyre is.
A lengyelek is inkább kiköltöznek, mint vissza. Ha valaki borítékolna mellé egy biztos, jól fizetõ állást, akkor esetleg. Egyébként inkább nyugat felé indulnék vagy még északabbra.
A kérdező hozzászólása: Pedig én azt hallottam, hogy akik anno kiköltöztek azok most telepednek vissza.
Ki nem költöznék, viszont bejárnám az országot.
A kérdező hozzászólása: Pedig én azt hittem, hogy a lengyelek jól állnak.
Nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!