Találatok a következő kifejezésre: Ha Japánba kell (7 db)

Ha Japánba megyek, kell személyit vinnem?

Legjobb válasz: ez komoly?még az utszára is kell,szerinted japánba?igen kell......

ez komoly?még az utszára is kell, szerinted japánba?igen kell......
Nyilván útlevélet viszel magaddal, ezáltal a személyi igazolvány felesleges.
Az elsõ válaszadó kicsit gondolokodhatott volna, mielõtt hülyeségeket ír, amúgy meg utca, és nem utsza, de mindegy. Egyébként nem kell személyi, sõt elméletileg tilos a személyi igazolványt kivinni az országból, illetve, most már az Európai Unió területérõl.
A személyi igazolványt a magyar és az EU területén lévõ hatóságok kötelesek elfogadni. Japán nagyon messze áll az EU-tól, így ott a személyi igazolvánnyal joghatályosan nem igazolhatod személyedet. Ezért a kiutazásodhoz az útleveledre van szükség, amely dokumentum igazol téged Japánban. Persze lakcímkártyát vigyél magaddal. Ennek több oka is van: egyrészt, míg hazánkban tartózkodsz, igazoltathat rendõr, így magad igazolni az útleveleddel és a lakcímkártyával tudod. Illetve, ha külföldön tartózkodsz sem árt, ha van nálad egy olyan irat, ami a lakcímedet azonosítja.
személyigazolványt mindig, mindenhol köteles vagy magadnál tartani (nem?)
Minden egyes határnál van szükséged személyi igazolványra! Tehát a kérdésre a válasz: Igen

Ha Japánban szeretnék egyetemre járni, hol érdeklődhetek mi kell hozzá és milyen lehetőségek vannak?

Legjobb válasz: Szia! A legcélszerûbb, ha felkeresed a japán nagykövetséget Magyarországon, õk biztosan tudnak majd segíteni.

Szia! A legcélszerûbb, ha felkeresed a japán nagykövetséget Magyarországon, õk biztosan tudnak majd segíteni.
És az sem ártana, ha lenne egy japán ismerõsöd:) Nekem van egy, igaz most költözött Los Angeles-be suli miatt, de ha fent lesz msn-en akkor megkérdezem én is tõle ha nem sürgõs.Azért mondom, mert nemtudom pontosan mikor ér rá, vagy mikor nem, azért csak 12 óra az idõeltolódás:9
Szerintem beszélj a követséggel. Úgyis ott kell majd vízumot igényelned. Aztán én rákeresnék sulikra a neten. Biztos, hogy angolul is megvan a honlapja a legtöbbnek. Egyébként a japánok elég jól tudnak angolul, csak nehéz õket megérteni meg félénkek megszólalni angolul, szóval nem árt, ha tanulgatod már most a nyelvüket. Los Angeles meg Magyarország között egyébként 9 óra az idõeltolódás, nem 12.

Ha ki szeretnék menni Japánba, ahhoz angolul is kell tudnom, vagy elég csak japánul?

Legjobb válasz: Se turistaként, sem letelepülõként nem fogják a nyelvtudásod firtatni, ha egy kukkot nem beszélsz se japánul, se angolul de a többi feltétel megvan, beengednek. Az viszont tény, hogy hasznos dolog japánul tudni. Ha angolul tudsz az is jó, a japánok többsége tud angolul, csak nem szereti/tudja használni. De kézzel-lábbal elmutogatják, amit akarnak. Turistának akarsz menni, vagy ott lakni? Itt fel van sorolva, hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni: http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/long/index.html

Se turistaként, sem letelepülõként nem fogják a nyelvtudásod firtatni, ha egy kukkot nem beszélsz se japánul, se angolul de a többi feltétel megvan, beengednek. Az viszont tény, hogy hasznos dolog japánul tudni. Ha angolul tudsz az is jó, a japánok többsége tud angolul, csak nem szereti/tudja használni. De kézzel-lábbal elmutogatják, amit akarnak. Turistának akarsz menni, vagy ott lakni? Itt fel van sorolva, hogyan lehet letelepedési engedélyt kapni: http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/long/index.html
de hülye vagy...
mindenképp kell tudnod japánul! csak úgy vehetsz meg egy repjegyet ha egy 25 kérdésbõl álló japán nyelvtesztet minimum 3-asra megírsz ... anélkül nem lehet.. én is mentem volna meglátogatni a beteg gésa nagymamámat, de mivel csak 3-as alá lett, ezért nem mehettem, nem vihettem gyógyszert és meghalt szegény.
Dehogynem lehet, nem a nyelvtudásod nézik, hanem hogy van-e pénzed ottmaradni és visszajönni. Persze csak turistaként, a letelepedési engedélyhez bizonyos feltételeknek meg kell felelni. De itt sem kötelezõ a japán, ha pl. agysebész, focista, vagy félig japán vagy és úgy mész ki. Csövesnek nem mehetsz viszont, úgy nem engednek be.
A kérdező hozzászólása: azt tudom, hogy japánul mindenképp kell tudnom, csak azt nem, hogy kell e még mellé angolul is tudnom..


Ha magyarországon születek mondjuk Augusztus 2. án, de kiutazok Japánba (ahol +8óra van) akkor ott mikor kell ünnepelnem a születésnapomat?

Amikor ott augusztus másodika van reggel 8-ig, addig itt magyarországon augusztus elseje van.

Legjobb válasz: A karácsonyos példát meg, már bocsánat, de hülyeség. Ha lenne a Földön olyan hely, ahol két hónapos idõeltérés volna, akkor igen, Februárban ünnepelnék a karácsonyt. Ha Japánban vagy, akkor is augusztus másodikán ünnepeled a szülinapodat, mert akkor születtél. Most ezt lehet boncolgatni, de akkor is azon a NAPON születtél. Kétlem, hogy csak és kizárólag abban a húsz percben vagy hajlandó ünnepelni :) Amúgy meg irigylem a problémádat :)

A karácsonyos példát meg, már bocsánat, de hülyeség. Ha lenne a Földön olyan hely, ahol két hónapos idõeltérés volna, akkor igen, Februárban ünnepelnék a karácsonyt. Ha Japánban vagy, akkor is augusztus másodikán ünnepeled a szülinapodat, mert akkor születtél. Most ezt lehet boncolgatni, de akkor is azon a NAPON születtél. Kétlem, hogy csak és kizárólag abban a húsz percben vagy hajlandó ünnepelni :) Amúgy meg irigylem a problémádat :)
Nyilván augusztus 2.-án. Milyen hülyeség ez?
Ha ilyen betegesen ragaszkodsz, h kerek legyen az évforduló, számold ki, hogy itt mikor születtél és az mikorra esik (ha 08:20kor születtél akkor ott 16:20kor) ünnepeld meg... bár nem értem hogy ezt miért kell ilyen helyen megkérdezni...
Nyilván senki nem perce pontosan ünnepli a születésnapját. Elég hülyén jönne ki, hogy Augusztus 2.án reggel 6-kor születtem akkor csak ebben az idõpontban vagyok hajlandó fogadnia jókívánságokat, és ünnepleni.Ilyenkor az ember a születési napján a teljes napot ünnepli.Így ha 2-án születtél akkor akárhol vagy a világban akkor is 2-án ünnepled, függetlenül attól hogy 6 óra vagy 8 óra különbség van a kontinensek között.. Ezért értelmetlen a kérdésed..Ha másodikán van a szülinapod akkor ahol élsz a naptár szerinti másodikán ünnepelsz..
Rá kell számolni azt a +8 órát. Tulajdonképpen késõbb ennek nincs jelentõsége, mert ha ott élsz, akkor az ottani idõvel kell számolj, no meg nyilván az ottani idõ szerint élsz, nem pedig a magyar idõ szerint. Szóval, ha te mondjuk itt születtél Magyarországon 2010. 12. 06.-án, és mondjuk jövõre már Japánban élsz, akkor is 2011. 12. 06.-án lesz születésnapod.
hééé én is aug 2-án születtem!!!! :) Jó ötlet ki is megyek legközelebb Japánba megünnepelni. :)
A kérdező hozzászólása: Aki nem érti meg a kérdést, az ne válaszoljon. Értelemszerûen ha ott Augusztus 2.a van, akkor reggel 8-ig még itthon elseje van. Ha reggel 8 elõtt ünnepelné az adott emberke a születésnapját, akkor az olyan, mintha itthon Augusztus elsején ünnepelné. @Elsõ: Köszönöm a bõven kifejtett véleményed, ha megengeded, ezt a választ nem értékelem. @Második: Lásd fentebb. @Harmadik: Nem ragaszkodom hozzá betegesen, csupán érdekel, hogy ilyen esetekben mások mikor ünnepelnék a születésnapjukat. Továbbá általában az emberek szeretik akkor ünnepelni az adott évfordulót, amikor történt az ünnepelendõ esemény. Gondolom te se ünnepled pl a karácsonyt Februárban. @Negyedik: Ezt nem tudom mire vélni.
Szerintem menj ki, aztán majd megtudod.. Egyébként Japánban nem szokás se a szülinap, se a névnap. Te ettõl függetlenül persze megtarthatod, max.mosolyognak rajtad egyet. :)
A dátumot kell nézni, nem az idõzónák közötti különbséget. Tehát mindegy, hogy hol vagy, augusztus 2.-án van a szülinapod. Az új évet is az adott idõzónában ünnepeljük, nem a világ másik oldalán aktuális idõben.
a japcsik meg a többi ázsiai sztem angol billentyûzetet használ
Tudod, létezik billentyûkiosztás váltási lehetõség.
van külön program, amivel gyakorlatilag lerajzolják az írásjeleket. Tehát elsõ körben mondjuk azt választják ki, hány vízszintes bigyó van fent, aztán azt hogy hány pillangó szálldos jobbra, majd mit tudom én, így tovább, közben a program lépésrõl lépésre felépíti az írásjelet.
A japán billentyûzet hasonló a szabvány angolhoz. A japán jeleket kétféleképpen vihetik be: vagy fonetikusan leírják, és a gép automatikusan kanává alakítja (illetve szóköz lenyomásával kandzsivá), vagy pedig van rá mód, hogy közvetlenül a kanákat vigyék be, tehát egy billentyû = 1 szótagjel. Azokból meg nincs oylan sok, mind elfér ugyanezen angol billentyûzeten. Az utolsó kérdésedre meg a válasz: hagyományból. Náluk ez a kultúra szerves része. Na meg egy olyan egyszerû hangzókészletû, homonímákban gazdag nyelvben, mint a japánban, a szójelek (kandzsik) sokkal pontosabb leírást tesznek lehetõvé. Nagyon sok az azonos alakú szavuk, és ezzel egyértelmûvé tehetik, hogy melyik jelentésre gondolnak. Amúgy a japán helyesírás szerint nem is kötelezõ a szójelek használata, csak náluk ez a mûveltség egyik mutatója. Olyan ez, mint nálunk a választékos nyelvhasználat.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat =) Fõleg az utolsó válaszolónak.
A kérdező hozzászólása: Egyébként le lehet tölteni ilyen programot valahonnan?

Beszéltek japánul? Ha igen akkor hogyan kell ezt leírni rendes szavakkal és mit jelent magyarul:海のとどろき?

Legjobb válasz: Az elsõ kanji tengert, óceánt jelent(海 - umi), utána egy の - no jön, ami általában birtokos jel, a つぶやき pedig tsubuyaki, de az fogalmam sincs micsoda.

Az elsõ kanji tengert, óceánt jelent(海 - umi), utána egy の - no jön, ami általában birtokos jel, a つぶやき pedig tsubuyaki, de az fogalmam sincs micsoda.
Nem bohócnak akarok idejönni, de nekem miért csak kérdejeleket ír ki a gép? :S
A kérdező hozzászólása: Elnézést rosszul írtam, erre gondoltam itt, ni. 海のつぶやき
A kérdező hozzászólása: japán írásjeleket használtam ezt nem mindenkinek mutatja ki a gépe ha nincs telepítve a gépén. Neked valószínû azért nem látszik mert nincs ez dolog a gépre telepítve.
海(うみ-umi)valóban tenger, a 呟く(つぶやき-tsubuyaki)mormolást, morajlást jelent. A (の-no) ebben az esetben birtoklás. Tehát "A tenger morajlása", valami ilyesmi.:) Ha hiba van benne, bocsánat! Tincsó


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!