Találatok a következő kifejezésre: Ha HÉV-vel Budapesten (2 db)

Inkább menj busszal!Lényegesen alacsonyabb az ára.
ugyanannyi.

Ha Gödöllőről utaznék Budapestre HÉV-vel, akkor külön kell vennem vonaljegyet Budapesten belülre és kieg. Jegyet Budapesten kívülre, vagy ezt kiadják egyben is?

Ha igen, akkor ezt meg tudom venni a kalauztól is, vagy csak a pénztárban?

Legjobb válasz: Péénztárban vedd meg a jegyed, mielõtt felszállnál a HÉV-re, mert a legújabb húzásuk, hogy hiába veszel a kalauztól jegyet, megbüntetnek, mert jegy nélkül utazol!

Péénztárban vedd meg a jegyed, mielõtt felszállnál a HÉV-re, mert a legújabb húzásuk, hogy hiába veszel a kalauztól jegyet, megbüntetnek, mert jegy nélkül utazol!
Ez nem a legújabb húzásuk, eddig is a pénztárban kellett jegyet vásárolni, ha a felszállás helyén volt pénztár. Más kérdés, hogy egyesek itt is azt terjesztették, hogy nyugodtan lehet vásárolni a kalauznál is. Kérdezõ: Külön kell venni, ugyanis Bp-en belülre egy vonaljegy kell, míg külsõ szakaszra kiegészítõ jegy.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Még annyit, hogy vonaljegyet tudom venni a pénztárban is?
Igen, meg tudod venni azt is a pénztárba.
Gödöllõn a nagyállomáson van külön MÁV és BKV pénztár, a HÉV vonalra a jegyedet csak a BKV-s pénztárban tudod megvenni. Náluk még elég elavult a jegykiadás, ezért nem tudod megvenni egyben, hanem adnak egy jegyet Budapest határáig, és onnan egyet külön. Ha a felszállás helyén nincs pénztár (vagy nincs nyitva), akkor a vonaton a jegyvizsgálótól tudod megvenni. Egyébként szerintem ne a HÉV vonalon menj, hanem a fõvonalon, a MÁV-Start sebesvonatával, az gyorsabb, és jobb :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!