Találatok a következő kifejezésre: Ha GYED-ről táppénzre (5 db)

Kell a munkáltató engedélye, ha GYED-ről táppénzre szeretnék menni, mert jön a kistesó?

Úgy gondolom jobban megérné anyagilag, mert jól kerestem. Megakadályozhatja a f?nököm?

Legjobb válasz: Nem, jogilag nem tehet ellene. Ha tõlük kapod a GYED-et, akkor menj be, állíttasd le (írásban, hogy nyoma legyen), aztán másnappal irasd ki magad táppénzre. Tudom, a mai világban bármi lehetséges, de elvileg nem tehet a fõnököd semmit.

Nem, jogilag nem tehet ellene. Ha tõlük kapod a GYED-et, akkor menj be, állíttasd le (írásban, hogy nyoma legyen), aztán másnappal irasd ki magad táppénzre. Tudom, a mai világban bármi lehetséges, de elvileg nem tehet a fõnököd semmit.
Jogilag az eljárás igy néz ki: jelenleg te fizetés nélküli szabadságon vagy, amit a céged a gyereknevelésre ad (kötelezõen) neked és ez alatt kapod a GYED-et, mint ellátást. Tehát irásban, levélben, tértivevényesen küld el nekik, hogy kéred x dátummal a fizetésnélküli szabadság befejezését és ismételten munkába álsz ezzel az x dátummal. HA ezt megirtad, akkor akár telefonon meg is mondhatod nekik, hogy ne aggódjanak, nem állsz munkába, mert ismét terhes vagy, táppénzen leszel. És ezek után x nappal elkezded a táppénzt. Egyik lépés ellen se tehet semmit a fõnököd. viszont éna helyedben körbejárnám, hogyan kapnék magasabb összegû TGYÁS-t és gyedet, mert lehet, hogy érdemes kivenned a felgyülemlett szabadságaidat, mielõtt elkezded a táppénzt... Azellen se tehet semmit a fõnök...
Ja , második ismét. Azt nem irtam, de az elsõ már megirta, hogy szintén ezzel az x nappal le kell mondanod a gyed-rõl is, irásban jelezni annak, aki folyósitja neked. Ez nem biztos, hogy a céged!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Mehetek gyed-ről táppénzre és nem pedig gyes-re, ha újra babás leszek?

Benzinkúton dolgozom,de az el?z? terhességem alatt is végig táppénzem voltam,mivel ez "veszélyes üzem".Februárban jár le gyed-em.

Legjobb válasz: igen

igen
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez tuti?
tuti, tavaly mentem Gyedrõl táppénzre, szülésig. Most TGYÁSon vagyok már.
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó!Köszi.Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Minimálbér után mennyit kapok kb?
nem tudom, sajnos. vagyis szerencsére ((: neked is boldog babázást
A kérdező hozzászólása: Jó neked :-) Köszi mindent!
És ha te táppénzre mész, a párod meg megigényli a gyest? Ha jól tudom így is lehet.


Közvetlenül GYED-ről lehet táppénzre menni, ha jön a 2. baba (de már az első 2. szülinapja után 1-2 hónappal fog megszületni), vagy kötelező megkezdeni a GYES-t?

Sok szabim is van, esetleg azt vegyem ki és utána táppénz? Hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.

Szerintem elõbb a szabikat kellen kivenni, az elvileg másfél évnyi szabid, talán elég is lenne, de ha nem akkor jöhet a táppénz.
A kérdező hozzászólása: tanár vagyok, így addig kb. 88 nap szabim lenne, ami elég. A lényeg, hogy nem muszáj GYES-re menni, mert az nagyon kevés. Köszönöm a választ!
Szerintem te nagyon jó helyzetben vagy! Szabi alatt már teljes fizetést kapsz, plusz jár a gyes is. Így nem kell aggódnod, ugyanannyi pénzt kapsz, vagy még többet, mint a mostani babáddal. Legalábbis ha jól értelmeztem a jogszabályt. Attól függ, hogy az évforduló milyen hónapban van, mert az elõzõ évet nézik Gyed szempontjából.
igényelje az apuka a gyest, amellett lehet dolgozni, neked meg szabi.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, megnyugtattatok!

Kisfiammal GYED-en vagyok, szeretnénk mihamarabb kistesót. GYED-ről mehetek táppénzre, ha teherbe esek?

A kisfiam, most múlt 4 hónapos, és kb. egy 3-4 hónap múlva szeretnék ismét teherbe esni. Az érdekelne, hogy ha ismét babát várok akkor gyed-r?l elmehetek-e táppénzre, mivel pénzben a táppénz több?

Legjobb válasz: Nem, mivel csak annyit lehetsz táppènzen, amennyit dolgoztál! Ha beadod bölcsibe a gyereket, beállsz dolgozni 5 hónapot, akkor utánna elmehetsz betegre 5 hónapra!

Nem, mivel csak annyit lehetsz táppènzen, amennyit dolgoztál! Ha beadod bölcsibe a gyereket, beállsz dolgozni 5 hónapot, akkor utánna elmehetsz betegre 5 hónapra!
Az elsõnek természetesen nincs igaza, ha viszsamennél dolgozni, akkor szerinte nem is lehetnél beteg... Butaság. Hát ehhez több mindent kellene tudni, mivel az eddigi (gyed elõtti) munkaidõd jogosithat fel táppénzre. Ha folyamatos munkaviszonyod van, akkor ennek semmi akadálya. Ezek szerint max. gyed-et kapszu, hiszen a táppénz a bér 60, mig a gyed a bér 70%-a, tehát csak magas fizetésnél éri ez meg.
Én pont így vagyok, úgyhogy pontosan tudom. Vissza lehet menni GYED-rõl táppénzre. Én úgy csináltam, hogy fölmondtam a GYED-ET, kivettema szabadságaimat, utána táppénz a pici születéséig. + Emellett, mikortól fölmondtam a GYEd-et, a férjem elment GYES-re. Érdemes a munkahelyeden, vagy a TB-nél utánakérdezni, mert nagyon nem mindegy pénzben.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!