Találatok a következő kifejezésre: Ha GYED-en a (203 db)

Ha GYED-en vagyok a kisbabámmal, és kistestvért szeretnénk, akkor az újabb babára megint jár a TGYÁS, vagy csak a GYED-et kapom tovább? Esetleg csak GYES-t fogok kapni?

Biztos sokan vannak/voltak hasonló helyzetben.

Legjobb válasz: Szia! Ehhez tudni kéne az elsõ gyermeked korát ugyanis 2 éves koráig kapod ugye a GYEDet ha 2 éves elmúlt az elsõ babád akkor szintén GYEDet fogsz kapni 2 évig a másik babádra is de ha az elsõ babád nem múlt el még 2 éves addig és közben születik meg a másik pici akkor a két babára csak 1 GYED jár.de ha majd elmúlt 2 éves az elsõ gyermeked akkor a másik pici után annak 2 éves koráig szintén GYEDet fogsz kapni.

Szia! Ehhez tudni kéne az elsõ gyermeked korát ugyanis 2 éves koráig kapod ugye a GYEDet ha 2 éves elmúlt az elsõ babád akkor szintén GYEDet fogsz kapni 2 évig a másik babádra is de ha az elsõ babád nem múlt el még 2 éves addig és közben születik meg a másik pici akkor a két babára csak 1 GYED jár.de ha majd elmúlt 2 éves az elsõ gyermeked akkor a másik pici után annak 2 éves koráig szintén GYEDet fogsz kapni.

Ha GYED-en vagyok, miképp csinálhatok vállalkozást anélkül, hogy feladnám a juttatást?

Van f?állásom és elég biztos is (pedagódusi), ha nem lennék itthon, kiváltanám a vállalkozóit. De itthon vagyok és szeretnénk még babát.

Legjobb válasz: Szia! Amíg Gyed-en vagy, sehogy. Vagy ahogy az elsõ írja, más nevén lévõ vállalkozásban, de akkor sem "nagydobra verve", ugyanis gyed mellett nem dolgozhatnál.

Szia! Amíg Gyed-en vagy, sehogy. Vagy ahogy az elsõ írja, más nevén lévõ vállalkozásban, de akkor sem "nagydobra verve", ugyanis gyed mellett nem dolgozhatnál.
Bt-ben kültagként, vagy kft-ben résztulajdonosként lehet róla szó, ha nem vagy bejelentve munkavállalóként a cégekbe és nem veszel fel osztalékot vagy jutalékot a cégtõl. De kell hozzá társ, aki bt-nél beltagként vállalja a teljes vagyonával történõ felelõsséget, illetve kft-ben a társtulajdonosságot, plusz kft.-nél kell törzstõke is, készpénzben, banki letétben.
A te neved alatt sehogy.
ahogy az elõttem lévõ írta, vagy úgy, ha felveszel egy alkalmazottat (lehet minimális, pár órás is, akár heti 2 is) arra az idõre (papíron).

Ha GYED-en vagyok, miért nem jár juttatás a szép kártyámra?

A munkahelyem eddig mindig utalt rá pénzt. Most, hogy eljöttem gyedre, most már megvan a kislányom is, nem utalnak egy forintot sem, és a gyermeknek nagyon sok mindent abból tudnék csak megvenni.

Legjobb válasz: Tuti h van rá vmi szabály, h ilyenkor nem jár. Én utalványt kaptam, de amióta gyeden vagyok, én sem kapom. Jól jönne pedig...:)

Tuti h van rá vmi szabály, h ilyenkor nem jár. Én utalványt kaptam, de amióta gyeden vagyok, én sem kapom. Jól jönne pedig...:)
Mert fizetés nélküli szabadságon vagy jogilag, így nem jár.
A kérdező hozzászólása: Pont most találtam meg: Hasznos információ, hogy a munkáltatónak lehetõsége van a cafeteria szüneteltetésére is. Ez általában GYES, GYED ideje alatt, illetve 3 hónapot meghaladó betegség, vagy egyéb távollét során történhet, a 91. napot követõ idõtartamtól kezdõdik. Amennyiben a távollét, vagy a szüneteltetés indoka megszûnik, a dolgozó újra jogosulttá válik a béren kívüli juttatásra. Pedig tényleg nagyon jól jönne, sõt szüneteltetik az étkezési utalványt is, pedig az is 8000 Ft, ami nekünk nem kevés pénz. Köszi a segítséget!
Ha év közben jöttél volna el gyedre, akkor a gyed idoszakara elore ev elejen kiutalt osszeget visszavennek. A ferjem jart igy. Juniustol gyeden lesz, igy 7 havit vissza kell fizetnie, amit ugy oldanak meg, hogy az utolso fizetese annyival kevesebb lesz, mert gyed idejere nem jar.
Én most tgyáson vagyok, még kapom az Erzsébet-utalványt, de amint gyedre megyek, megvonják. Sajnos a munkáltató megteheti!
Ezzel a válasszal nem leszek népszerû, de azért leírom :-). Persze, hogy jól jönne mindenkinek ha kapná, de a gyed alatt fizetés nélküli szabin vagy. Ha teszem fel, nem gyedre mentél volna, hanem "csak" más okból fizetés nélkülire mennél, akkor is járnia kéne? Számomra teljesen egyértelmû volt, hogy gyed és gyes alatt nem jár nekem semmilyen cafetéria.
Az elõzõ válaszolóval értek egyet. Persze, hogy nem jár a fizu nélküli szabi idejére, hiszen ilyenkor tulajdonképpen nem vagy állományban, ilyenkor úgy kezelnek, mintha nem is dolgoznál ott, tulajdonképpen ilyenkor nem is létezel a cég számára. És ez helyén is van, miért kapnál juttatást mikor nem csinálsz semmit? Én pl a tgyás alatt sem kaptam már, de nem is reklamáltam érte, én helyénvalónak érzem, ha nem végzek munkát akkor nem kapok érte semmit.


Ha GYED-en vagyok és születik egy második babám akkor hogyan alakul a pénz amit kapni fogok?

Ha valaki volt már ilyen helyzetben megköszönném ha megírná, hogy hogyan számolták a következ? babánál a TGYÁS és a GYED-et.

Legjobb válasz: Én is a "GYED-be szültem".Ezek után már csak a második gyerek után kaptam GYED-et

Én is a "GYED-be szültem".Ezek után már csak a második gyerek után kaptam GYED-et
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azt esetleg még meg tudod mondani, hogy a második gyerek után ugyan annyi GYED jár mint addig, vagy annak csak valahány %-a?
A második gyermek után is ugyanannyi GYED jár mint az elsõ után, mert a GYED fizetésfüggõ. Legalább is 3 éve még így volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a segítséget!
Csak gyes melett dolgozhatsz.
És akkor is csak akkor, ha már elmúlt egy éves a gyerkõc, akkor viszont akár napi 8 órában is lehet dolgozni.

Ha GYED-en vagyok és felmondok, akkor a munkáltató köteles kifizetni a felhalmozódott szabadságom?

Tudom, hogy a törvényben is utánanézhetnék, de most nincs id?m böngészni, és hátha van itt valaki, aki volt hasonló helyzetben és éppen tudja. Köszi el?re is

Legjobb válasz: Hát gyed mellett nem tudom, de túl sokat ne várj, mert a tárgyévre esedékes szabikat váltják meg, vagyis max erre a 24 napra arányosítva, ami kb két lyukas garas lesz. :D Bár azért az sem mindegy, hogy sima munkavállaló vagy esetleg közalkalmazott vagy pl, bár fejbõl én se tudom, van-e különbség.

Hát gyed mellett nem tudom, de túl sokat ne várj, mert a tárgyévre esedékes szabikat váltják meg, vagyis max erre a 24 napra arányosítva, ami kb két lyukas garas lesz. :D Bár azért az sem mindegy, hogy sima munkavállaló vagy esetleg közalkalmazott vagy pl, bár fejbõl én se tudom, van-e különbség.
A kérdező hozzászólása: Nekem a fõnököm azt mondta, hogy valószínûleg megkapom, 60 napom van. Csak nem volt benne biztos, mert nem õ intézi a pénzügyeket. Közalkalmazott vagyok.
A 60 nap kb. reális, hiszen szabi a tgyás teljes idejére és a gyed elsõ évére jár. És igen, köteles a bentmaradt szabadságot kifizetni amikor felmondasz.

Ha GYED-en vagyok és igényeltem az adójóváírást, akkor azt havonta a GYED-del együtt kapom, vagy a következő évi adózásnál veszik figyelembe?

Kérem, csak olyanok írjanak, akik most vannak GYED-en és szintén kérték az adójóváírást, na meg talán jobban figyeltek nálam az ügyintézéskor! Köszönöm!

Legjobb válasz: Havonta kaptam, bár nekem a munkáltató a kifizetõ.

Havonta kaptam, bár nekem a munkáltató a kifizetõ.
Az adójóváírás jár. Azt kérded, hogy havonta vegyék figyelembe, így úgy is kapod: havonta a gyededdel együtt. Ha nem kérded volna, akkor kérhetnéd adóév végén.
Ha már kérted, akkor egyértelmûen havonta fogod kapni. Két lehetõség van alapból: 1. nem kéred, és jövõre a bevallással egyidejûleg kéred, 2. kéred, akkor pedig mindig havonta kapod.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Valamit itt nagyon elrontott az OEP, mert én is úgy tudtam, hogy ez havonta jár, és az elszámolásokon rajta is van, de az utalás épp annyival mindig kevesebb. Azt hiszem, megyek asztalt borogatni!

Ha GYED-en vagyok és most veszünk lakást (a férjem a hitelfelvevő), melyik banknál tudjuk felvenni a hitelt a legkedvezőbb feltételekkel?

Legjobb válasz: szia, ennyi infó alapján nem fogsz megfelelõ választ kapni. Ahhoz, hogy választ kapj (normálisat)a következõ adatok kellenek: férjed igazolható nettó havi jövedelme, Neked a gyeded. Milyen havi törlesztõitek, hiteleitek, kötelezettségeitek vannak. Ingatlan irányítószáma, ház vagy lakás? tégla vagy vályog? Hány gyerkõc van? Mekkora a vételár, mennyi a hitelösszeg és mennyi futamidõre vennétek fel. ha ezeket megírod, akkor meg tudom mondani, honnan érdemes ajánlatot kérni. :)

szia, ennyi infó alapján nem fogsz megfelelõ választ kapni. Ahhoz, hogy választ kapj (normálisat)a következõ adatok kellenek: férjed igazolható nettó havi jövedelme, Neked a gyeded. Milyen havi törlesztõitek, hiteleitek, kötelezettségeitek vannak. Ingatlan irányítószáma, ház vagy lakás? tégla vagy vályog? Hány gyerkõc van? Mekkora a vételár, mennyi a hitelösszeg és mennyi futamidõre vennétek fel. ha ezeket megírod, akkor meg tudom mondani, honnan érdemes ajánlatot kérni. :)

Ha gyed-en vagyok, akkor is kell nyilatkoznom minden évben újra az adójóváírásról (nem a családi adókedv. -ről)?

Legjobb válasz: Igen, nekem is kellett. Persze csak ha kéred. Ha nem kéred, akkor jövõre visszaigényelheted egy összegben az egészet.

Igen, nekem is kellett. Persze csak ha kéred. Ha nem kéred, akkor jövõre visszaigényelheted egy összegben az egészet.

Mint egyedül álló, ha gyed-en vagyok igényelhetem a szocpolt?

Olvastam,hogy 180 nap biztosítási idő kell és nem lehet köztartozás. Köztartozásnak számít ha a szemétszállítási díjjal elcsúsztam?

Legjobb válasz: Nem házasnak kell lenni.

Nem házasnak kell lenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!