Találatok a következő kifejezésre: Ha GYED-en és születik (3 db)

Ha GYED-en vagyok és születik egy második babám akkor hogyan alakul a pénz amit kapni fogok?

Ha valaki volt már ilyen helyzetben megköszönném ha megírná, hogy hogyan számolták a következ? babánál a TGYÁS és a GYED-et.

Legjobb válasz: Én is a "GYED-be szültem".Ezek után már csak a második gyerek után kaptam GYED-et

Én is a "GYED-be szültem".Ezek után már csak a második gyerek után kaptam GYED-et
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Azt esetleg még meg tudod mondani, hogy a második gyerek után ugyan annyi GYED jár mint addig, vagy annak csak valahány %-a?
A második gyermek után is ugyanannyi GYED jár mint az elsõ után, mert a GYED fizetésfüggõ. Legalább is 3 éve még így volt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm neked a segítséget!

Ha gyed-en vagyok az első babával és azalatt születik a második, akkor milyen dokumentumokat kell az oep felé benyújtanom?

Legjobb válasz: Ugyanúgy megy minden mint az elsõ babával. A nagy gyerkõcnél lemondasz a gyedrõl, a kicsi után meg megigényled a tgyást.

Ugyanúgy megy minden mint az elsõ babával. A nagy gyerkõcnél lemondasz a gyedrõl, a kicsi után meg megigényled a tgyást.
Az elsõ válaszolónak teljesen igaza van, én nemrég intéztem.
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat!

Ha most én gyeden vagyok és decembere születik a második gyermekem hogyan fogom utánuk kapni a pénzt?

Legjobb válasz: Ugyanannyi lesz a terhes gyermekágyi segélyed összege mint volt az elsõ gyerekkel.

Ugyanannyi lesz a terhes gyermekágyi segélyed összege mint volt az elsõ gyerekkel.
Ja bocs, azt elfelejtettem, hogy egyszerre csak egy ellátást kaphatsz, tehát csak az egyik után kapsz majd jobb pénzt. A másik után simán csak a családi pótlékot. Tehát egy ellátás és két családi pótlék!
Valóban egyszerre csak 1 gyerek után kapsz ellátást. Normál esetben, ha nem csinálsz semmit, akkor az elsõ gyereked 2 éves koráig kapod a GYED-et. Utána be kell menned a MÁK-hoz, és le kell mondani az 1. gyerek utána járó GYES-rõl, és ezzel egyidõben megigényelni a 2. gyerek után járó GYED-et (mivel a GYED magasabb összeg). Én nemrég játszottam ezt végig a MÁK-al, szóval friss élmények! :-)
A kérdező hozzászólása: Elõszõr a gyást igényeltem az nem gond?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!