Találatok a következő kifejezésre: Ha GYED becsődöl a cég ahol (2 db)

Ha GYED alatt becsődöl a cég ahol dolgoztam mi van?

3éve jöttem el GYEDre,2év után fiz.nélkülire,mert GYESt kaptam,majd megszületett a második babám. Most okt-t?l mennék dolgozni,mert nem jövünk ki anyagilag,de a cégem felszámolás alá került. Mik a lehet?ségeim? Kaphatok valami végkielégítést vagy hasonlót? Azt mondták 3év munkaviszony után jár 1havi,csak nem tudom a GYED/Gyes id? bele számít-e a 3 évbe.

Legjobb válasz: Én úgy tudom 5 év munkaviszony után jár 1 havi, de egyébként semmi nincs a juttatásodat-gyes, gyed, ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg akkor azállamkincstár fizeti tovább, de ha jól tudom a cég kiadja majd a papírokat és utána kell menni azokkal az államkincstárhoz, ha esetleg a cég nem intézné el pedig kéne, sõt a felhalmozódott szabijaidat, amit nem írtál alá szabadságengedélyes könyvben azt is ki kellene, hogy fizessék..és a gyes gyed idõtartama ugyanolyan munkaviszonynak számít, és mivel nem rúghat ki gyed állományos kollegát, ezért a megszûnéskor ugyanugy kell kezeljen, mint a többi alkalmazottat..várd meg amíg megszûnik, addig kell, hogy kapj pénzt, aztán gyorsan keress másik munkát,de amíg jár a gyed nehogy lemondj róla!Ez bonyolult és nem is tudom pontosan, de nálunk az Interfructnál is közel ilyen helyzet látható ezért ennyit tudtam meg, de innen-onnan, tehát jobb ha pontosan megkérdezed az államkincstárnál..biztosan segítenek..EZ MAGYARORSZÁG SZÉP!

Én úgy tudom 5 év munkaviszony után jár 1 havi, de egyébként semmi nincs a juttatásodat-gyes, gyed, ha a munkáltató jogutód nélkül szûnik meg akkor azállamkincstár fizeti tovább, de ha jól tudom a cég kiadja majd a papírokat és utána kell menni azokkal az államkincstárhoz, ha esetleg a cég nem intézné el pedig kéne, sõt a felhalmozódott szabijaidat, amit nem írtál alá szabadságengedélyes könyvben azt is ki kellene, hogy fizessék..és a gyes gyed idõtartama ugyanolyan munkaviszonynak számít, és mivel nem rúghat ki gyed állományos kollegát, ezért a megszûnéskor ugyanugy kell kezeljen, mint a többi alkalmazottat..várd meg amíg megszûnik, addig kell, hogy kapj pénzt, aztán gyorsan keress másik munkát, de amíg jár a gyed nehogy lemondj róla!Ez bonyolult és nem is tudom pontosan, de nálunk az Interfructnál is közel ilyen helyzet látható ezért ennyit tudtam meg, de innen-onnan, tehát jobb ha pontosan megkérdezed az államkincstárnál..biztosan segítenek..EZ MAGYARORSZÁG SZÉP!
3 év után jár 1 havi végkielégítés és utána minden ledolgozott év után 1. Plussz ki kell fizetniük a bent lévõ szabikat. És a GYED/GYES is munkaviszonynak számít. Mindenképp várd meg, amíg felmondanak.

Ha becsődöl a cég ahol alkalmazott vagyok (jelenleg GYED-en itthon), fizetnem kell a saját Bt-m beltagjaként magam után járulékokat?

Mivel eddig alkalmazotti jogviszonyban álltam egy nagyvállalatnál, így nem kellett a saját Bt-mben magam után fizetni ahol beltagként szerepelek, de benne keres? tevékenységet nem folytatok. Ha cs?döt jelent a nagyvállalat és GYED-en vagyok majd GYES-en leszek itthon, akkor kell majd fizetnem magam után a járulékokat(arra a több mint 60 ezer Ft-ra gondolok)? Azt tudom, hogy eddig se aktív munkaviszonyban, se GYED alatt, se GYES alatt nem kellett míg megvolt az alkalmazotti állásom más cégnél. De ezután hogyan lesz? Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Fizetned ezek után sem kell, amíg otthon vagy a babáddal, de azért bejelentési kötelezettséged van az apeh felé: - 11041-es nyomtatványon változik a FEOR számod (ettõl kezdve nem munkaviszony melletti BT. tag vagy, hanem "fõállású) - a havonkénti kötelezõen küldendõ 08-as bevalláson a továbbiakban az új FEOR-számmal, de változatlan adat-tartalommal kell szerepeltetni. Szólj a könyvelõdnek, õ majd tudja és ezeket beküldi.

Fizetned ezek után sem kell, amíg otthon vagy a babáddal, de azért bejelentési kötelezettséged van az apeh felé: - 11041-es nyomtatványon változik a FEOR számod (ettõl kezdve nem munkaviszony melletti BT. tag vagy, hanem "fõállású) - a havonkénti kötelezõen küldendõ 08-as bevalláson a továbbiakban az új FEOR-számmal, de változatlan adat-tartalommal kell szerepeltetni. Szólj a könyvelõdnek, õ majd tudja és ezeket beküldi.
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm, hogy válaszoltál! Ezek szerint ha GYES-re megyek miután lejárt a GYED-em, akkor sem kell fizetnem magam után a járulékokat? Akkor már biztosan megérkezik a csõd papír és a munkaviszonyom megszûnésérõl szóló igazolás. Csak a GYES lejárta után kell a járulékokat fizetnem ha nem találok másik munkát? Nagyon köszönöm, ha még erre válaszolsz, nagy segítség lenne.
Így van! Tegyük hozzá, hogy a jelenleg érvényes jogszabályok szerint.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Rengeteget segítettél!!!! További szép napokat! :)
A kérdező hozzászólása: Felmerült még egy kérdés: Ha esetleg nem találok munkát GYES alatt és a kislányom 3 éves kora után fõállású anyaságira megyek (3 gyerekünk van), hogy míg továbbra is állást keresek, addig is jöjjön be valamennyi pénz, akkor kell a BT-ben magam után fizetni? Mármint a fõállású anyasági alatt...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!