Találatok a következő kifejezésre: Ha Egy csak az egyik fél (318 db)

Mi a válás menete ha csak az egyik fél akarja? Van egy 6 éves gyermek.

És az is érdekelne,hogy milyen költségekkel jár.Az fizeti aki beadja a válást?

Legjobb válasz: Van ingyenes ügyvéd ha valaki nem tud fizetni. Utána kell érdeklõdni. Ha csak az egyik fél válik akkor az elsõ tárgyalás a békítõ tárgyalás lesz, ahol le akarják tisztázni, hogy biztos e a váló fél döntése. Van amikor sikerül is megbékíteni a feleket. Ha minkettõ beadja válási papirokat akkor már rendes tárgyalás lesz. Testvérem az elsõ tárgyalásra ügyvéd nélkül ment, mert nem írták a papírjára hogy tárgyalás. Hát védekezett õ magától is de mint tudjuk az ügyévédre azért van szükség mert kicsavarják a tudatlanból és hozzá nem értõkbõl az az õket támogató választ és megbuktatják. Szóval ha ügyvéd nélkül vagy és nem tudtok szépen megegyezzni a pároddal akkor szó szerint a te hibádból mondják ki a válást és többet veszítesz. Elöször probálj a pároddal megeggyezni, ha ez sikerül a bíroság áldását adja és már nem is kell több tárgyalás.

Van ingyenes ügyvéd ha valaki nem tud fizetni. Utána kell érdeklõdni. Ha csak az egyik fél válik akkor az elsõ tárgyalás a békítõ tárgyalás lesz, ahol le akarják tisztázni, hogy biztos e a váló fél döntése. Van amikor sikerül is megbékíteni a feleket. Ha minkettõ beadja válási papirokat akkor már rendes tárgyalás lesz. Testvérem az elsõ tárgyalásra ügyvéd nélkül ment, mert nem írták a papírjára hogy tárgyalás. Hát védekezett õ magától is de mint tudjuk az ügyévédre azért van szükség mert kicsavarják a tudatlanból és hozzá nem értõkbõl az az õket támogató választ és megbuktatják. Szóval ha ügyvéd nélkül vagy és nem tudtok szépen megegyezzni a pároddal akkor szó szerint a te hibádból mondják ki a válást és többet veszítesz. Elöször probálj a pároddal megeggyezni, ha ez sikerül a bíroság áldását adja és már nem is kell több tárgyalás.
A Bíróság indokolt esetben adhat költségmentességet.Nem szükséges mindkét félnek beleegyezni a válásba.Megfelelõ indok esetében elválasztanak.Viszont az ügyvédi költség jelentõs lehet.Azt az fizeti, aki az ügyvédet megfogadja.Az összegrõl nehéz nyilatkozni, de egy ügyvéd díja kb. 2-300.000.- Ft minimum.
Ja és a gyerek az ugyszólván nem érdekes. Hiába van, hogy a gyerek érdekei elöbbrevalók valójában nem érdekli õket.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Ha Egy kapcsolat, csak az egyik fél részéröl indul szerelemmel, a másik félnek is eljön a szerelem ha mindent megkap amire télleg szüksége van?

minden amire vágyik itt : törödés, odafigyelés, szeretet stbstb! Elöfordulhat hogy ezek ellenére nem szereti meg az illetö ember a másikat?

Legjobb válasz: Szerintem igen. De egyébként nem igazán értem a kérdés lényegét. :S Bocsi... :( Ha például az egyik félnek CSAK TETSZIK az illetõ, akkor simán lehet belõle szerelem. Azonban ha csak azért van vele, mert "nincs más", akkor kisebb az esélye, de elõfordulhat. :)

Szerintem igen. De egyébként nem igazán értem a kérdés lényegét. :S Bocsi... :( Ha például az egyik félnek CSAK TETSZIK az illetõ, akkor simán lehet belõle szerelem. Azonban ha csak azért van vele, mert "nincs más", akkor kisebb az esélye, de elõfordulhat. :)
A kérdező hozzászólása: nem azért van vele mert nincs más, hanem mert jovele, meg hasonlok, és ugy döntött proba szerencse!
Persze. Nem csak a mesékõbõl jól ismert 'szerelem elsõ látásra' történet lehetséges. Idõvel, ha megismerik egymást, egymásba szerethetnek, sõt...
Akkor persz, e hogy kialakulhat szerencse. Történnek még csodák. :) És ehhez nem is kell olyan nagy... :) Az elsõ válaszadó. :)
Most látom mekkora hülyeséget írtam! :P XD Szerelem helyett szerencse! :D Ezer bocsi! :)
Igen, létezik ilyen lassan megszületõ szerelem is. Inkább idõsebb korban - de fiatalon is lehetséges. Viszont nem 100% hogy szerelem (vagy, hogy NAGY szerelem) lesz belõle. Ha ilyet vállal valaki, nem szabad kétségbe esnie, ha a másik "csak" kedvelni fogja...
A kérdező hozzászólása: ez nem egy honlap címe hanem egy távoli asztali kapcsolathoz van megadva
Szerintem valmilyen (ingyenes) dinamikus DNS szolgáltatás lehet a vége. Pl csepeliabc.no-ip.com
Kidoblya :DDDDD Azt tudod, mivel kapcsolatos ez az oldal? És egyébként mi az elsõ fele?
A kérdező hozzászólása: az elso része amúgy csepelabc és valahogy úgy van hogy csepelabcdipmap.com de nem jó valami a végével van gond


Ha a családban mind 2 félnek lejárt a munkanélkülije, akkor miért csak az egyik jogosult a kb.25000 ft-ra az önkormányzattól a másik fél miért nem? Van-e még valamilyen támogatás ilyen esetben? Komoly válaszokat várok, mert a helyzet is komoly.

Legjobb válasz: Azért, mert a szociális törvény így szabja meg. Ha rendesek az önkormányzatnál, az egyiküket behívják közmunkára, addig a másik fél kaphatja a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást. Ha (papíron) külön költöztök, mindketten kaphatjátok.

Azért, mert a szociális törvény így szabja meg. Ha rendesek az önkormányzatnál, az egyiküket behívják közmunkára, addig a másik fél kaphatja a foglalkoztatást helyettesítõ támogatást. Ha (papíron) külön költöztök, mindketten kaphatjátok.
azért csak az egyik jogosult, mert üres a kassza, örülnek, ha az egyet is eltartják (bár az összeg nem sok, csak éhenhaláshoz elég.) Ezzel is motiválni akarják az embereket a munkára. 25 évet ledolgoztam, mindig mindent levontak, csessze meg, miért mindig én tartsak el másokat, akik nem güriznek, nem vállalnak utazást, nem tanulnak máég felnõtt fejjel is, mert kényelmes, hogy mások eltartsák õket. Persze vannak vidékek, ahol nem is lehet munkát találni.

A hitelt ki fizeti válás után, ha csak az egyik fél nevén van?

Ha a felvett lakáshitel a feleség nevén van és így a lakás is, a férj csak adóstárs, akkor válás után elvileg valóban csak a feleség kötelezett a hiteltörlesztésre?

Legjobb válasz: A házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon és a tartozások is mind felesbe mennek. Ha válóper esetén az egyik fél lemond az ingatlan részérõl a tartozás erejéig akkor a másik fél fizeti a tartozást ,de övé a lakás..

A házasság alatt szerzett ingó és ingatlan vagyon és a tartozások is mind felesbe mennek. Ha válóper esetén az egyik fél lemond az ingatlan részérõl a tartozás erejéig akkor a másik fél fizeti a tartozást , de övé a lakás..
Ha a feleség tulajdona a lakás, akkor neki kell fizetni a hitelt. Miért fizetne a volt férj olyan lakás után, amihez semmi köze?
Igen. A hitelt az fizeti, akinek a nevén van. Az adóstárs a második fizetõ(pedig egyenrangú mindkettõ), ha a hiteltfelvevõ nem fizet, utána jönnek a kezesek.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó sajnos rosszul tudod, én már csak tapasztalom, hisz vonják rendesen a terhet, míg a volt feleség csak röhög és vígan éldegél.
Vagyonmegosztás: FELEZÕDIK MINDEN, amit a házasság alatt szerztetek. Lakás, bankbetét, hitel is.
Ha te vetted fel, akkor neked is kell fizetned. A vagyonközösség megosztásáig kérheted, hogy fizesse a felét a volt párod, de ha nem teszi meg, akkor sajnos nem nagyon tudsz mit tenni. Viszont mindez számít majd a megosztáskor, ugyanis csak a közösen fizetett rész fele fog az õ tulajdonába kerülni, tehát így neked mégnagyobb lesz a tulajdoni hányadod.
Ha a lakás és a kölcsön már a házasság ELÖTT a tied volt, akkor a tiéd, ha a házasság ALATT vettétek a lakást illetve a kölcsönt fel, akkor közös, függetlenül attól, hogy kinek a nevén szerepel hivatalosan.
A kérdező hozzászólása: Már az enyém se, mivel nem bírtam fizetni a hitelt, így visszaköltöztem a szüleimhez, de persze fizetnem azt kell, hisz a fizetésembõl vonják ha akarom ha nem, a férjemtõl pedig semmit!
Kié a lakás? Ha csak a tied, akkor valamit nyertél is a dolgon, még akkor is, ha most nehéz a hitelt fizetned.
Ha a férjed adóstárs akkor csak addig fog kárörvendeni, amíg nála is kopog majd a behajtó. Márpedig fog!
A kérdező hozzászólása: Csupán azért lett a nevemen, mert nekem adtak hitelt, õ csak feketén dolgozott, de a lakást elvileg ketten használtuk volna, persze már elváltunk. Most rajtam hajtják be a hitelt, a volt férjem pedig kárörvend, hogy milyen rossz most nekem :( És nem 5 forintról van szó sajnos, lehetetlen helyzetbe kerültem.
a hitelt az fizeti aki felvette
Az elõbb még férjrõl volt szó... Ha te nem fizetnéd és nem lenne mibõl vonni akkor azonnal megkeresné az EXet a bank. De amíg van egy fejõstehén, akit lehet fejni nem okoznak saját maguknak problémákat, addig vonják tõled.

Origó középfokú komplex nyelvvizsga esetén kapok-e oklevelet, ha csak az egyik fele sikerült a vizsgának?

Tehát, ha a komplex nyelvvizsgán sikerül vagy csak a szóbeli, vagy csak az írásbeli, akkor szóbelit vagy írásbelit igazoló oklevelet kiadnak-e, vagy a következ? vizsgán újra kell csinálni azt a részt is, ami már egyszer sikerült. Valakinek van már ilyen irányú tapasztalata?

Legjobb válasz: Szia ! igen , ha csak az egyik sikerül adnak oklevelet , pontosabban egy államilag elismert bizonyítványt ! ( ami sikeres azt már nem kell ismételned csak azt ugye amin elhúztak ... ) Viszont a jogszabályváltozásoknak köszönhetõen most már bármilyen nyelvvizsgát "keverhetsz" bármelyikkel ( kivéve a TELC nyelvvizsgát ott nem lehet kettéválasztani )( persze nyelvnek és szintnek megfelelõen ) azaz ha meg van az Origó szóbelid de a BME írásbelit könnyebbnek érzed akkor érdemes úgy megpróbálni. Véleményem és tapasztalatom szerint nem érdemes rögtön egy komplex vizsgát letenni , hanem utána járni hogy melyik nyelvvizsga a legegyszerûbb számodra és úgy párosítani ....mint tippet mondom . Remélem tudtam valamennyit segíteni ! 22/lány

Szia ! igen , ha csak az egyik sikerül adnak oklevelet , pontosabban egy államilag elismert bizonyítványt ! ( ami sikeres azt már nem kell ismételned csak azt ugye amin elhúztak ... ) Viszont a jogszabályváltozásoknak köszönhetõen most már bármilyen nyelvvizsgát "keverhetsz" bármelyikkel ( kivéve a TELC nyelvvizsgát ott nem lehet kettéválasztani )( persze nyelvnek és szintnek megfelelõen ) azaz ha meg van az Origó szóbelid de a BME írásbelit könnyebbnek érzed akkor érdemes úgy megpróbálni. Véleményem és tapasztalatom szerint nem érdemes rögtön egy komplex vizsgát letenni , hanem utána járni hogy melyik nyelvvizsga a legegyszerûbb számodra és úgy párosítani ....mint tippet mondom . Remélem tudtam valamennyit segíteni ! 22/lány
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. Sokat segítettél.

Ha a terhességem 2 petezsákkal indult, de kiderült 2 hét múlva, hogy csak az egyik élõ terhesség, a másik petezsák mikor szívódik fel?

Legjobb válasz: Nekem 8hetesen 2petezsák volt,a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel,azt így nem tudom megmondani...

Nekem 8hetesen 2petezsák volt, a 12.uh.-on már csak a kisfiam volt egyedül. Semmi nyoma nem volt a 2.pzsáknak. Hogy mikorra szívódott fel, azt így nem tudom megmondani...

Lenne egy kérdésem! Van olyan minecraft (ami nem eredeti) ahol lehet egyéni szerverünk tehát én hozom létre magát a szervert és haverokkal lehet játszani de csak az jöhet fel akinek megadom az IP? NAGYON MEGKÖSZÖNÉM HA VALAKI SEGITENE!?

MInecraft szerver

Legjobb válasz:
Mindenféleképpen vedd majd meg a Minecraftot elõbb vagy utóbb! De leírom nagyjából, hogy mit csinálj. 1. Beírod a google-ba , hogy minecraft 1.7.2 cracked (azt hiszem most 1.7.2 a legújabb), biztos kiad egy csomó találatot. Letöltöd, majd felmész ide: [link] és ezt is letöltöd. Ezután letöltöd a hamachit, feltelepíted és létrehozol egy hálót, amire a haverjaid belépnek. 2. A szervert berakod egy külön mappába, majd katt rá 2x. Ezután elkezdi legenerálni a világot. 3. Bezárod a szervert. 4. A server.properties filet megnyitod pl. jegyzettömbel(magyar windows) 5. A hamachinál lévõ ip-t megadod szerver ip-nek, és még ebbe a server.properties-be átírod az online modot offline -ra. 6. Ha ez megvan elmented. És indítod a szervert. És csak az tud felmenni rá, aki bent van a hamachi hálódba, és azok természetesen a te hamachi ip-d fogják beírni, majd csatlakoznak a szerveredhez. Amúgy videómegosztókon találsz sok, ezzel kapcsolatos videót, ahol el is mondják, hogy mit csinálj, ráadásul mutatják is azt. Ennek ellenére remélem, hogy tudtam segíteni.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mindenféleképpen vedd majd meg a Minecraftot elõbb vagy utóbb! De leírom nagyjából, hogy mit csinálj. 1. Beírod a google-ba , hogy minecraft 1.7.2 cracked (azt hiszem most 1.7.2 a legújabb), biztos kiad egy csomó találatot. Letöltöd, majd felmész ide: [link] és ezt is letöltöd. Ezután letöltöd a hamachit, feltelepíted és létrehozol egy hálót, amire a haverjaid belépnek. 2. A szervert berakod egy külön mappába, majd katt rá 2x. Ezután elkezdi legenerálni a világot. 3. Bezárod a szervert. 4. A server.properties filet megnyitod pl. jegyzettömbel(magyar windows) 5. A hamachinál lévõ ip-t megadod szerver ip-nek, és még ebbe a server.properties-be átírod az online modot offline -ra. 6. Ha ez megvan elmented. És indítod a szervert. És csak az tud felmenni rá, aki bent van a hamachi hálódba, és azok természetesen a te hamachi ip-d fogják beírni, majd csatlakoznak a szerveredhez. Amúgy videómegosztókon találsz sok, ezzel kapcsolatos videót, ahol el is mondják, hogy mit csinálj, ráadásul mutatják is azt. Ennek ellenére remélem, hogy tudtam segíteni.
Sry az elírásért: online modot false -ra*
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!

Ha csak az egyik térd, vagy bokaharisnyátok, lyukad ki, vagy szalad fel, akkor csak azt dobjátok ki, amelyik lyukas, vagy mind a kettőt?

Legjobb válasz: Amikor harisnyákatveszek akkor egyszerre 4-5 párt és ugyanolyan tipusut. Ezert ha kilyukad csak az egyikket dobom ki. A masikat fel tudom venni a tobbivel

Amikor harisnyákatveszek akkor egyszerre 4-5 párt és ugyanolyan tipusut. Ezert ha kilyukad csak az egyikket dobom ki. A masikat fel tudom venni a tobbivel
Én is csak a lyukasat dobom ki, de azt is csak akkor, ha már nagyon tropa. Ha csak egy kis szaladás van rajta, akkor azt félreteszem(csak a szakadtat) és ha máskor olyan harisnyában, vagy combfixben vok otthon, ami vagy naon drága, vagy vmelyik kedvencem, akkor ráhúzom és úgy mászkálok a lakásban, így megóvom a rendes harit a padlótol, küszöbtõl stb. Az épségben maradt felét meg elteszem egy dobozba, és elõbb-utóbb úgyis kerül hozzá olyan, amivel össze tom párosítani, de olyan is volt már, h bnõimet segítettem ki velük hasonló szituban.

Ha egy párkapcsolatban csak az egyik fél szerelmes, ugye, el kell engedni a másikat, hogy az boldog lehessen?

Legjobb válasz: Ha tudatosult benned, v elmondta h nem szeret, de még veled maradna.. akk az csak vagy megszokás vagy sajnálat Naponta látok olyan kapcsolatot, ahol a fiú LÁTHATÓAN már tovább lépne nem szereti a lányt, de a lány vmivel vissza sajnáltatja magát.. és szerintem ez undorító,hogy csak a saját érdekeit nézi.. Ha menni akar hagyd csak had menjen.. ;D

Ha tudatosult benned, v elmondta h nem szeret, de még veled maradna.. akk az csak vagy megszokás vagy sajnálat Naponta látok olyan kapcsolatot, ahol a fiú LÁTHATÓAN már tovább lépne nem szereti a lányt, de a lány vmivel vissza sajnáltatja magát.. és szerintem ez undorító, hogy csak a saját érdekeit nézi.. Ha menni akar hagyd csak had menjen.. ;D
Fájó szívvel de igen. Az elõzõ csajomnál ez esett meg. Közölte velem, hogy viszamegy az exéhez, de még belém is szerelmes, ill szeret. Nekem meg nem kellett a probléma, így kidobtam. Nem voltam belezúgva, de azért strigulának jó lett volna. 20/F
enegm is elhagytak... 3 év után kiarakott de utána még összejártunk egy darabig és velem aludt mert nem tudtam aludni nélküle... most kerestem egy másik lányt de még mindig hiányolom a volt párom... õ neki van egy boldog kapcsolata és valahol idegesit is de majd megszokom. sokszor ugy bánt meg ezzel hogy észresem veszi mikor pl. a barátjárol mesél milyen jól elvannak és mit szoktak csinálni... persze én megprobálom leplezni.... de nagyon szarul esik de majd idõvel elmulik... Muszáj elengedni mert nincs más választás... az nem jobb ha sajnálatból vagy zsorálás miatt marad veled... hiába szereted ha õ nem ugy gondolja... 23F


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!