Találatok a következő kifejezésre: Ha EVÁ-s vagyok, és szeretnék egy (3 db)

Ha EVÁ-s vállalkozó vagyok, és szeretnék egy céget alapítani, bármikor megtehetem úgy, hogy a cég és az EVÁ-s egyéni vállalkozósdi párhuzamosan működik?

Legjobb válasz: Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?

Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?
A kérdező hozzászólása: A fõ gond, hogy ha így folytatódik az idei év, akkor túllépem az EVA felsõ határát, a 25 milliót.
De az miért baj, ha túlléped az EVA felsõ határát? Akkor nem EVA-sként fogsz adózni. Kicsit bonyolultabb az adózás, de jó könyvelõ esetén akár még jobban is ki tudsz jönni, mint EVA-san! Mindenképp beszéld meg a könyvelõddel! Fog tudni megoldást.
A kérdező hozzászólása: Mivel tevékenységembõl adózóan kiadásaim nincsenek, messze nem tudok áfa körben jobban adózni. Számszakilag az evánál kb. 25%-át fizetem a bevételeimnek adóba, áfa körben pedig 55%-át. Szóval ez nem jó válasz.
Feleséged, nagykorú gyermeked, szüleid, barátod, rokonod, stb. is váltson ki EVA-s vállalkozói igazolványt. Vagy te alakíts egy EVA-s céget (mondjuk egy Kft-t.) Bár ez nem "illegális", de mindenképp gyanús lesz az APEH-nek, így számíthatsz ellenõrzésre. De ezt nem tilos megtenned.
A kérdező hozzászólása: Igen, a fõ kérdésem ez volt, hogy a cégalapítást megtehetem-e. Persze csak két lezárt év után lehet egy vállalkozás evás, nem úgy van az, hogy én akkor egy olyat alapítok. :)

S Szerintetek ha szeretek egy lányt 3 éve és napi 5-6 órát beszélek vele és nekem mond el mindent elõször (jót, rosszat) akkor abból lehet valami? Vagy csak jó barátnak tekint?

Akartak velem járni többen is ez idõ alatt de ugy voltam vele hogy inkább szeretek valakit aki nem szeret viszont mint járok ugy valakivel hogx mást szeretek. Sokszor mondja nekem hogy olyan jo hogy vagyok neki stb.

Legjobb válasz: Szerintem jó barátnak tekint.

Szerintem jó barátnak tekint.
friendzoned... :( s
Ez alapján magamat látom 14-16 évesen. Volt egy csaj akiért nagyon odavoltam, rengeteget beszélgettem vele MSNen, volt hogy akár fél napot is elpötyögtünk. 2 év után rákérdeztem direktbe, hogy lehet e belõle valami, természetesen nem. Ez a tipikus friendzone amiben vagy, mond meg neki az érzéseid, ha azt mondja nem lehet hagyd a fenébe és felejsd el.

Ha leérettségizek és egy évet szeretnék utána dolgozni (külföldön) és utáni OKJ-s képzésre menni itthon, akkor azért már fizetnem kell vagy nem?

Végülis az elsõ szakma ingyenesd de nem tudom, hogy ha 1 évet 'halasztok' akkor is az vagy már úgy tandíjat kell fizetni. Van aki szerint kell van aki szerint nem.

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, hogy hány éves leszel, mikor visszajössz.

Hát ez attól függ, hogy hány éves leszel, mikor visszajössz.
A kérdező hozzászólása: 20 Miért ezt hogy van? Hány éves korig nem kell fizetni?
Nappali tagozatú iskolai rendszerû képzésre csak akkor járhatsz, ha még nem vagy 23. Az állam pedig az ilyeneket támogatja. Egészen pontosan abban az évben kezdheted el az utolsó évedet, amelyikben töltöd a 22. életéved. Ha évvesztes vagy, akkor a 23 évesen is elkezdheted az utolsó évet.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor nem gond ha kimarad egy év a külföldi meló miatt..utána tudom folytatni dijmentesen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!