Találatok a következő kifejezésre: Ha EVÁ-s vagyok, és szeretnék (4 db)

Ha EVÁ-s vállalkozó vagyok, és szeretnék egy céget alapítani, bármikor megtehetem úgy, hogy a cég és az EVÁ-s egyéni vállalkozósdi párhuzamosan működik?

Legjobb válasz: Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?

Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?
A kérdező hozzászólása: A fõ gond, hogy ha így folytatódik az idei év, akkor túllépem az EVA felsõ határát, a 25 milliót.
De az miért baj, ha túlléped az EVA felsõ határát? Akkor nem EVA-sként fogsz adózni. Kicsit bonyolultabb az adózás, de jó könyvelõ esetén akár még jobban is ki tudsz jönni, mint EVA-san! Mindenképp beszéld meg a könyvelõddel! Fog tudni megoldást.
A kérdező hozzászólása: Mivel tevékenységembõl adózóan kiadásaim nincsenek, messze nem tudok áfa körben jobban adózni. Számszakilag az evánál kb. 25%-át fizetem a bevételeimnek adóba, áfa körben pedig 55%-át. Szóval ez nem jó válasz.
Feleséged, nagykorú gyermeked, szüleid, barátod, rokonod, stb. is váltson ki EVA-s vállalkozói igazolványt. Vagy te alakíts egy EVA-s céget (mondjuk egy Kft-t.) Bár ez nem "illegális", de mindenképp gyanús lesz az APEH-nek, így számíthatsz ellenõrzésre. De ezt nem tilos megtenned.
A kérdező hozzászólása: Igen, a fõ kérdésem ez volt, hogy a cégalapítást megtehetem-e. Persze csak két lezárt év után lehet egy vállalkozás evás, nem úgy van az, hogy én akkor egy olyat alapítok. :)

Le szeretnék feküdni a barátommal (haver). idősebb nálam 2 évvel és elég mély a kapcsolatunk de így az utóbbi időkbe elkezdtem szexuális vágyat érezni iránta:S ez nagy baj és ha valahogy rávezetném belemenne?

Legjobb válasz: Nincs lány és fiú közt barátság(még haveri alapon sem)! Szerintem álj elé és mond el neki,hogy mi van!Leht Õ is így érez!

Nincs lány és fiú közt barátság(még haveri alapon sem)! Szerintem álj elé és mond el neki, hogy mi van!Leht Õ is így érez!
És rajtam milyen színû zokni van?
hát szerintem elsõnek csak nézz rá kicsit erotikusan gyengéden...fogd meg a kezét....fokozatosan utalj arra hogy akarsz tõle valamit...adj az arcára puszit....akár a szájára is 1-et de ne smárold le hírtelen..aztán ha ezek megvoltak mond meg neki hogy úgy érzed...hogy...és elmondod hogy mit érzelXD
A kérdező hozzászólása: nemtudom.. ha megtörténne közöttünk a dolog akkor is beszélne velem és nem bunkózna meg stb. de õ szerintem olyan típus aki bele se menne a dologba.. szerintetek hogyha pl. csakúgy spontán lesmárolnám és/vagy csókolgatnám a nyakát mondana nemet? vagy mielõtt rámásznék beszéljem meg vele? mert szerintem a megbeszélés dolog az talán neccesebb mert ha lesmárolom meg tb. akkor már lehet felizgul..
ami azt illeti énis ígyvoltam haverommal..én lány vagyok õmeg fiúXD és hát õ nagyon akarta énmeg beleegyeztem és lefeküdtünk egymással..jártunk max 2 hétig majd szakítottunk és mostmeg hülyén viselkedik velem...én aztm ondom nem éri meg..inkább maradtam volna csak a haverja(barátja)...
A kérdező hozzászólása: jólvan na csak kicsit parázok..
felhívod dvd-zni hozzábújsz... ha nem utasít vissza, mehetsz tovább... simogatod... ha még ezt sem utasítja vissza mehetsz tovább... hagy ne ecseteljem már:)
A kérdező hozzászólása: félek attól ha például felhívnám magamhoz dvd-zni és rámásznék és visszautasítana:S de hogyha meg megmondanám neki akkor utasít vissza az is szar lesz:S mármint a barátság végét is jelentené..de nekem fontos a barátságunk de nekem kell is Õ :$
akkor mi sem egyszerûbb... mi fiúk nem nagyon lacafacázunk ilyenkor. mondd meg neki hogy le akarsz feküdni vele, bele fog menni. nem kell köríteni.
miért tõlünk kérdezed? esküszöm már lassan azt is itt kérdezitek meg, hogy miért nézett este csúnyán rátok az anyuci
A kérdező hozzászólása: láány
Lány vagy, vagy homi?
A kérdező hozzászólása: köszi:) de még!!..:D:D

Ha leérettségizek és egy évet szeretnék utána dolgozni (külföldön) és utáni OKJ-s képzésre menni itthon, akkor azért már fizetnem kell vagy nem?

Végülis az elsõ szakma ingyenesd de nem tudom, hogy ha 1 évet 'halasztok' akkor is az vagy már úgy tandíjat kell fizetni. Van aki szerint kell van aki szerint nem.

Legjobb válasz: Hát ez attól függ, hogy hány éves leszel, mikor visszajössz.

Hát ez attól függ, hogy hány éves leszel, mikor visszajössz.
A kérdező hozzászólása: 20 Miért ezt hogy van? Hány éves korig nem kell fizetni?
Nappali tagozatú iskolai rendszerû képzésre csak akkor járhatsz, ha még nem vagy 23. Az állam pedig az ilyeneket támogatja. Egészen pontosan abban az évben kezdheted el az utolsó évedet, amelyikben töltöd a 22. életéved. Ha évvesztes vagy, akkor a 23 évesen is elkezdheted az utolsó évet.
A kérdező hozzászólása: szóval akkor nem gond ha kimarad egy év a külföldi meló miatt..utána tudom folytatni dijmentesen


S Szerintetek ha szeretek egy lányt 3 éve és napi 5-6 órát beszélek vele és nekem mond el mindent elõször (jót, rosszat) akkor abból lehet valami? Vagy csak jó barátnak tekint?

Akartak velem járni többen is ez idõ alatt de ugy voltam vele hogy inkább szeretek valakit aki nem szeret viszont mint járok ugy valakivel hogx mást szeretek. Sokszor mondja nekem hogy olyan jo hogy vagyok neki stb.

Legjobb válasz: Szerintem jó barátnak tekint.

Szerintem jó barátnak tekint.
friendzoned... :( s
Ez alapján magamat látom 14-16 évesen. Volt egy csaj akiért nagyon odavoltam, rengeteget beszélgettem vele MSNen, volt hogy akár fél napot is elpötyögtünk. 2 év után rákérdeztem direktbe, hogy lehet e belõle valami, természetesen nem. Ez a tipikus friendzone amiben vagy, mond meg neki az érzéseid, ha azt mondja nem lehet hagyd a fenébe és felejsd el.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!