Találatok a következő kifejezésre: Ha EVÁ-s vagyok, és (22 db)

Ha EVÁ-s vállalkozó vagyok és úgy tűnik, hogy év végére átlépem a 25 milliós bevételi határt, ennek elkerülésére legálisan mit tehetek?

Semmiképp nem szabadna túllépni, hiszen akkor visszakerülök ÁFA körbe ha jól tudom, és ezáltal sokkal többet kell majd adóznom.

Legjobb válasz: Legálisan semmit nem tehetsz. Ha a forgalmad több, mint 25 millió forint, akkor kikerülsz az EVA-körbõl, és más módszerrel adózol. Pontosabban amit tehetsz: NEM éred el a 25 millió forintos határt. Azaz 24.900e Ft-nál "befejezed" a tevékenységet...

Legálisan semmit nem tehetsz. Ha a forgalmad több, mint 25 millió forint, akkor kikerülsz az EVA-körbõl, és más módszerrel adózol. Pontosabban amit tehetsz: NEM éred el a 25 millió forintos határt. Azaz 24.900e Ft-nál "befejezed" a tevékenységet...

Ha EVÁ-s vállalkozó vagyok, és szeretnék egy céget alapítani, bármikor megtehetem úgy, hogy a cég és az EVÁ-s egyéni vállalkozósdi párhuzamosan működik?

Legjobb válasz: Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?

Csak igen korlátozottan. Egyéni vállalkozóként korlátlan felelõsséged van, így olyan vállalkozást nem indíthatsz, ahol szintén ilyen jellegû kötelmed lenne. (Pl. Bt. esetén a beltag nem lehetsz.) Amúgy miért nem alakítod át az egyéni vállalkozásod Kft-vé?
A kérdező hozzászólása: A fõ gond, hogy ha így folytatódik az idei év, akkor túllépem az EVA felsõ határát, a 25 milliót.
De az miért baj, ha túlléped az EVA felsõ határát? Akkor nem EVA-sként fogsz adózni. Kicsit bonyolultabb az adózás, de jó könyvelõ esetén akár még jobban is ki tudsz jönni, mint EVA-san! Mindenképp beszéld meg a könyvelõddel! Fog tudni megoldást.
A kérdező hozzászólása: Mivel tevékenységembõl adózóan kiadásaim nincsenek, messze nem tudok áfa körben jobban adózni. Számszakilag az evánál kb. 25%-át fizetem a bevételeimnek adóba, áfa körben pedig 55%-át. Szóval ez nem jó válasz.
Feleséged, nagykorú gyermeked, szüleid, barátod, rokonod, stb. is váltson ki EVA-s vállalkozói igazolványt. Vagy te alakíts egy EVA-s céget (mondjuk egy Kft-t.) Bár ez nem "illegális", de mindenképp gyanús lesz az APEH-nek, így számíthatsz ellenõrzésre. De ezt nem tilos megtenned.
A kérdező hozzászólása: Igen, a fõ kérdésem ez volt, hogy a cégalapítást megtehetem-e. Persze csak két lezárt év után lehet egy vállalkozás evás, nem úgy van az, hogy én akkor egy olyat alapítok. :)

Tegnap este lefeküdtem a barátommal. Már 1 éve együtt vagyunk és most feküdtem le vele negyedjére. Ez nagyon cikis probléma mert nem tud elélvezni bennem csak akkor ha kiveszi. :S Velem van baj?

Legjobb válasz: nem veled van a baj,csak eddig ha a kezeddel elegitetted ki akkor az lehet a baj,hogy a huvelyed nem annyira eros mint a kezed,tehat nem szoritja olyan erosen es ezert,mert mar megszokta maskepp.

nem veled van a baj, csak eddig ha a kezeddel elegitetted ki akkor az lehet a baj, hogy a huvelyed nem annyira eros mint a kezed, tehat nem szoritja olyan erosen es ezert, mert mar megszokta maskepp.
Igen, ez a baj a túlzott önkielégítéssel, hogy utána már nem megy máshogy :( Próbáld meg az élvezeti faktorát növelni intim tornával. Ha sokat, és kitartóan csinálod, nagyon megerõsíti a hüvelyizmokat. (Persze nem pár nap alatt lesz eredménye..)
Így volt nálunk is. Az én párom az orálért volt oda, ezért ha én kielégültem, szinte mindig úgy ment el.
ez van manapsag ezek az ocska pornofilmek is mind igy vegzodnek... beteg a vilag, a baratodat kuldd el orvoshoz
Mert sok pornót nézett és a hüvelyed nem ad akkora élvezetet, mint a keze.
A kérdező hozzászólása: De még sohasem elégítettem ki orálisan, azért nem értem hogy mitõl van ez!

Nyugdíj Kérdésem, érdemes e elmenni nyugdíjba ha meg van a 40 év, 53-s születésű vagyok, nő, és 59 éves leszek ebben az évben, közalkalmazott. Vagy várjam meg a kötelező nyugdíjkorhatárt (63 év)?

a munkám a hivatásom. szeretem a munkám, de nem akarok nagyon alacsony nyugdíjjal majd elmenni és biztonságban szeretnék lenni. Kérdés, csökken e vagy nő? A nyugdíj az elkövetkező években? . Megéri, jobb e most elmenni? Vagy jobb kivárni? Nagyon nagy problémám. Nem tudok dönteni. Pedig aktuális lenne. A felmentésem le kell tölteni és ahhoz már most be kell adjam a nyugdíjazásom, nincs kilátás arra, hogy nyugdíjaként is dolgozzam. Köszönöm. DM.
Ha te is azt mondod rá, hogy f*s, akkor miért nem cseréled le?
Mondd meg apucinak nem ilyen [email protected] vegyen legközelebb. :) Amúgy csere.
A kérdező hozzászólása: Nem lehetne valahogy ki pucolni a lezert?

HTC EVO 4G Külföldről (Sprint) Ez van oda írva a részletes információhoz. Az a kérdésem hogy most ez cdma-s vagy GSM-es vagy mind kettő? Nem nagyon értem. Ha GSM-en lehet használni unlockolni kell?

Network Generation 3G Network Technology GSM / GPRS / EDGE / WCDMA (UMTS) / HSPA / CDMA / EVDO Rev. A Band CDMA EVDO Rev. A 800/1900

Legjobb válasz: sprint telefont nem tudsz GSM-en használni, kivéve a legújabb, 4G-s telefonokat.. azoknak egy részét is csak LTE-hálózaton

sprint telefont nem tudsz GSM-en használni, kivéve a legújabb, 4G-s telefonokat.. azoknak egy részét is csak LTE-hálózaton
nem sokba sztem..párszáz forint :) szólj az oszt.fõnöknek
Igen, mindenképpen menj el urológushoz, valószínûleg valamilyen húgyúti fertõzésed van, amit ha nem kezelnek késõbb gond lehet.

Mitől lehet? Két és fél éve együtt vagyok a párommal. Rendszeres nemi életet élünk és az utóbbi időben Merevedési zavarom van:S Van amikor póz váltás közben, vagy ha valaminek megállunk akkor lankadok. De nem teljesen.

Aztán ha folytatjuk a sexet egyből elmegyek. Tegnap pedig csináltam neki az orált és az elején még álltam normálisan, kicsit később teljesen lelankadtam:S aztán egymás mellé feküdtünk elkezdtem tapogatni és megint merevedésem volt. Nem mindig van ez így csak néha de nem tudom kiszámítani hog ymikor jön rám vagy mitöl lehet. Valakinek vannak ugyanilyen, ilyesmi tapasztalata vagy valaki segítani?

Legjobb válasz: Minden rendben köztetek?

Minden rendben köztetek?
A kérdező hozzászólása: Hát az utóbbi idõben voltak veszekedések, meg szakításon gondolkodtunk de aztán megbeszéltünk mindent! Szerinted ettõl lehet? Stressztöl ? Mitõl lehet még? az utóbii idõben sikerült pá rkilót felszedni, ettõl esetleg nem lehet?
Az ilyesmi nagyon-nagyon ritkán szervi eredeû dolog, fõleg fiataloknál. Sokkal inkább lelki eredetû. Igen, lehet az a probléma, hogy már szakításon gondolkoztatok, illetve lehet a majdnem-szakítás kiváltó oka is a gond (tehát nyilván valami nem stimmel köztetek).
hasonlok voltak nekem is.szerintem okozhatja a stressz, de akar faradtsag is, pl. ha nem alszod ki magad elozo napokban...
A kérdező hozzászólása: És neked elmúlt? Kialszod magad és rendben van ? Mert nem mindig van rá idõ hogy kialudjam magam...
nem mult el, mert ha eleg faradt vagyok hozza, akkor egyszeruen merevedesi zavaraim vannak.igen xar, de egyenlore ugy veszem eszre hogy a fo okozoja a faradtsag.aztan mar parosulhat stresszel, ha tobbszor is elbaxod.
Valami nyomja a lelked vagy beleuntál vagy egy sérelmed van töle és zavart okoz.

Ha fizetõs szakon vagyok és úgy passziváltatom magam fél évre, akkor ugye a passzív félévben nem kell fizetni a tandíjat?

Legjobb válasz: Nem mivel nem is lesz tanulói jogviszonyod, TB-det sem fizeti tovább az állam és diák matricát sem kapsz.

Nem mivel nem is lesz tanulói jogviszonyod, TB-det sem fizeti tovább az állam és diák matricát sem kapsz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!