Találatok a következő kifejezésre: Ha Budapesten alatt (19 db)

Mennyi idő alatt érkezik meg egy sima levél mindenféle extra nélkül ha Budapesten adom fel, és Csákvárra megy?

Legjobb válasz: a posta 5 munkanapot ad meg mint kötelezõ kézbesítés, ezen belül bármikor, de ha ma adod fel, és csak jövõ hétfõn kapják meg, nem reklamálhatsz egyébként se, mert nincsen seholse regisztrálva a leveled

a posta 5 munkanapot ad meg mint kötelezõ kézbesítés, ezen belül bármikor, de ha ma adod fel, és csak jövõ hétfõn kapják meg, nem reklamálhatsz egyébként se, mert nincsen seholse regisztrálva a leveled
Én az ilyen leveleket mindig elsõbbségivel adom fel, egy hét alatt megérkezik. Kivéve, ha ünnep van, mert akkor lehet akár egy hét csúszás is. Karácsonykor így jártam. :)
elsõbbségivel MÁSNAP oda kell érnie!
A kérdező hozzászólása: Köszi elõre is.:-)
Los Angeles belvarosa (downtown) inkabb uzleti negyed, mint lako. Persze laknak ott is, de en pl. semmi penzert nem koltoznek oda. Sok a szemet, a kosz, es tele van csovesekkel (hetkozben a forgalom pedig halal). A bankepuletek es ugyvedi irodak felhokarcoloi kozotti resz nagyon tiszta es szep, de csak 7vegen erdemes latogatni, mert hetkozben zsufi. Ami a meglepo, hogy az itteni smog egyaltalan nem zavar, mint az otthoni. Lehet mar megszoktam. De mikor Bp-re megyek latogatoba es kocsikazok a varosban a smog szinte csipi a szemem. Es van egy jellegzetes szaga, amit a loszi smognal nem erzek. Talan az uzemanyag minosege? Nem mondom, hogy nincs smog. Sot, a Griffith parkbol igen jol latszik a vastag smog reteg ami betakarja a varost, de soha nem ereztem hogy leguti, legzesi kellemetlensegeket okozott volna. Budapesten viszont mar tobbszor megfigyeltem, hogy kohognom kell a smogtol ha a belvarosban jarok. Itt egy lista a helyi parkokrol: http://www.laparks.org/dos/parks/parks.htm
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos infókat és a parkok listáját is!! Azt hittem, hogy Los Angelesben sokkal irritálóbb a szmog, mint Budapesten (már csak az autók mennyisége és a hatalmas autópályák miatt is), de most megnyugtattál.:-)Budapesten, ha egész nap a belvárosban kell járkálnom néha, akkor estére köhögök és fáj a torkom és a féltem, hogy ha itt ilyen erõsek a tünetek, akkor mi lesz LA-ben...Köszi még egyszer!

Ha Budapesten minden 15+ éves busz kiégne, gondolom ez a járműpark nagyobb része, mennyi idő alatt kapna Bp. új buszokat?

Nem omolhat össze a tömegközlekedés, a buszparkot évek óta nem cserélik le, nyilván nincs pénz, meg minél később, annál jobb és olcsóbb buszokat lehet beszerezni, ahogy fejlődik minden, de egy olyan véletlen eseménykor, mint hogy leégne minden busz, mennyi ideig omlana össze a tömegközlekedés Budapesten? Van erre forgatókönyv? Nyilván nem lehet 1 nap alatt több száz buszt beszerezni. (Tény, hogy 1 nap alatt nem is ég le minden öreg busz. De csak elméletben)

Legjobb válasz: venne a kormány új buszokat és bevezetne 1-2 új adót.

venne a kormány új buszokat és bevezetne 1-2 új adót.
Látott már leégni buszgarázst a világtörténelem, bár ez nem úgy nézett ki, hogy a vörös kakas fogta magát és csak a 15 évnél idõsebb buszokat pirózta meg. A megoldás ilyenkor az, hogy szükségmenetrendet állítanak össze, ami addig marad érvényben, amíg sikerül ideiglenesen egyre több buszt bérelni más szolgáltatóktól. Idõközben kiírnak egy buszbeszerzési tendert és a rendkívüli helyzetre így-úgy hivatkozva megpróbálják minél gyorsabban és zökkenõmentesebben lezavarni a tendert. Voltaképpen kitûnõ terepe volna ez a visszaéléseknek (nem mintha a normál közbeszerzésekkel kapcsolatban volnának illúzióim). Utána még le is kell gyártani a buszokat, szóval simán elhúzódhat a flotta megújítása ilyen esetben is egy évig, ha nem tovább.
2 hónapon belül munkába állnak a VT-Transmann vadiúj buszai Budapesten, a BKK színei alatt. Ez így igaz.

Ha Budapesten terhesség alatt pszichológusra lenne szükségem, kihez, hova lehetne menni?

A kerületi pszichiátrián ?rültek vannak, mindenkit gyógyszerekkel kezelnek, semmi terápia, így oda nem mehetek. A magánrendelésre meg nem tudok havi 20-80ezret kifizetni, de még 15-öt sem. Van megoldás? vagy igy jártam?

Legjobb válasz: Minden embernek akadhatnak nehézségei, adódhatnak olyan problémák, amelyekkel egyedül nem képes megbirkózni, de segítséggel sikerülhet! Fekete Melinda www.pszichologus.hu

Minden embernek akadhatnak nehézségei, adódhatnak olyan problémák, amelyekkel egyedül nem képes megbirkózni, de segítséggel sikerülhet! Fekete Melinda http://www.pszichologus.hu
Írj a privát e-mailemre, és megiszunk egy kávét. Alternatív pszichológus vagyok. Nem kérek Tõled pénzt.

Hogyan tudnék Győrből Budapestre (az aréna plázához) a legolcsóbban eljutni? (ha lehet 1000 alatt) 16 éves tanuló vagyok!

Legjobb válasz: Budapestre vonattal 1.260 Ft. Menetrend itt:http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf Ha a Keletibe érkezik, akkor szerencséd van, mert onnan az Aréna Pláza 700 m! Ha a Délibe, akkor 2-es metró Örsvezér tere felé. 7 megálló. Leszállsz a Keletinél és onnan 700 méter!

Budapestre vonattal 1.260 Ft. Menetrend itt:http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslvzs/uf Ha a Keletibe érkezik, akkor szerencséd van, mert onnan az Aréna Pláza 700 m! Ha a Délibe, akkor 2-es metró Örsvezér tere felé. 7 megálló. Leszállsz a Keletinél és onnan 700 méter!
De legjobb gyorsvonattal menned, akkor az a Keletibe visz. 1260 a jegy.
Legolcsóbban, 1000 ft alatt gyalog tudsz eljutni az Arena Plázához Györbõl.
A kérdező hozzászólása: háát öö ..inkább vonat!:DD
http://www.oszkar.com/ Próbáld ezt, megbízható!
Budapestre a teljes árú jegy 1260 forint, vagyis a diákjegy ennek a fele 630 forint. Bármilyen diákigazolványod van akkor nyugodtan használd ugyanis érvényes bárhonnan bárhová. Ezt onnan tudom, hogy nekem levelezõs diákom van ami elvileg a lakhelyemtõl a suliig érvényes, de a jegykiadónál lehet kérni "IGAZOLÁS, a tanulók vasúti kedvezménye igénybevételéhez" nevû papírt, ki kell töltetni, hogy honnan hová és máris lehet diákkal utazni... Így könnyen és egyszerûen elmehetsz 1000 forint alatt, igaz a visszaútról nem volt szó...
"Budapestre a teljes árú jegy 1260 forint, vagyis a diákjegy ennek a fele 630 forint." Téves, 2520 a teljesárú a diák 1260.-
Roller, szekér, autostop, teleauto (van ilyen intenetes oldal is). Mi annak idején egyébként úgy csináltuk, hogy összeálltunk legalább tízen (minél több, annál jobb) és egyszerûen felszálltunk a vonatra jegy nélkül. Igykeztünk kerülni a kalauzt, hogy minél kéõbb találkozzunk vele. Aztán a legnagyobb dumás legalább félórás monológgal, mindenféle okok bevetésével végül megvette a jegyet. Tízre egy jegy - nem volt rossz arány.
Ha csinos lány vagy stoppal biztos, bár kérdés mit várnak érte cserébe!:-XD Ha jóképû fiú akkor is nagy az esélyed / manapság vagy más napság?!:) /kérdés itt is mit várnak cserébe!:-XD Ezekben az esetekben 0 Ft a költséged....-)

Van lehetőség arra hogy egy Budapesti diák Budapesti koliba költözzön? Ha van akkor hova, mennyiért, és miért ( miért alatt gondolok arra h esetleg nem telik be a koli stb. )?

Legjobb válasz: Hógyne vóna,bár kicsi az eséje. Ejsze csak jelentkezõ a kollégiumba, oszt a hk szocbizottsága kiszámojja a pontjaidat ügyesen. A zanyagi hejzet meg a lakóhelyed távósága mind befojásojja a felvételi pontszámod, szóval ha Budapösti vagy,akkor csak akkor kapsz kollégijumot, ha rosszak az anyagi körülményeid, vagy sok az üres hely.

Hógyne vóna, bár kicsi az eséje. Ejsze csak jelentkezõ a kollégiumba, oszt a hk szocbizottsága kiszámojja a pontjaidat ügyesen. A zanyagi hejzet meg a lakóhelyed távósága mind befojásojja a felvételi pontszámod, szóval ha Budapösti vagy, akkor csak akkor kapsz kollégijumot, ha rosszak az anyagi körülményeid, vagy sok az üres hely.
Ja igen, ez kimaradt: ha több kollégium is van, akkor rangsorolnod kell a felvételi lapon, hogy hova akarsz bekerülni elsõ, második, stb. helyen, és majd értesítenek hogy hova vettek fel. A kollégium díja úgy tudom mindenkinek ugyanannyi (egy kollégiumon belül).

Kismama (8 hós kisfiú mamája) bérletet lehet még kérni/ adnak Budapesten? Ha igen, mi kell hozzá? Mennyi idő alatt állítják ki?

Legjobb válasz: Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem azt mondták, hogy csak gyes alatt van ilyen.

Nem akarok hülyeséget mondani, de nekem azt mondták, hogy csak gyes alatt van ilyen.
Igaz! Sajnos gyed alatt nem, csak gyes alatt jár. Éljen a BKV!
A kérdező hozzászólása: Óóóó, értem. Köszönöm!:(

Akit kiszolgáltak már 18 év alatt szexshopba az mondja meg hogy melyik boltba volt? (ha lehet Budapesti)

Legjobb válasz: keletiben arzenál, sugár... bár nem hátrány, ha kinézel annyinak

keletiben arzenál, sugár... bár nem hátrány, ha kinézel annyinak
69
A kérdező hozzászólása: Letudod írni a linkeket?
Mit akarsz venni? Online rendeld...
A kérdező hozzászólása: online nem szeretnék mer (napközbe suli és általában akkor szokott jönni a postás) és nem akarom hogy anyám átvegye :S :D
diamond sexshop + http://www.pickpackpont.hu/ és akkor nem otthonra viszik a csomagodat...
A kérdező hozzászólása: és ha bemegyek diamondba akkor nagy az esélye hogy kiadják? te hány éves voltál akkor? vagy te csak rendeltél?
A kérdező hozzászólása: És csak annyit hogy hogy kell használni ezt a pick packot ha röviden letudnád irni azt nagyon megköszönném vagy valaki :S
nyugatinál van a 69 (beate uhse cégcsoport boltja) én ott vettem síkosítót 16 évesen pedig nem néztem ki 18nak talán még most se :DD 18/F

Budapesten a gyed alatt vehetek kisgyerekes bkv bérletet (10000 helyett kb 4000). Ha szülést követően megyek szülési szabadságra (TGYÁS) csak utánna GYED-re, akkor is jár ez a kedvezményes bérletlehetőség?

Legjobb válasz: Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190

Szia, ez állítólag nem ilyen egyszerû, igényelni kell az államkincstárnál valami papírt hozzá. Idemásolom: http://www.allamkincstar.gov.hu/rovat/190
Én úgy tudom, hogy a kedvezményes bérlet csak gyes alatt jár. Legalábbis ezt olvastam a bkv honlapon, de majd megnézem újra.
A kérdező hozzászólása: Én is ott néztem utánna, jár a gyed alatt az biztos. Csak arra nem térnek ki sehol, hogy szülési szabadság alatt jár-e...:-(
Én azt olvastam az államkincstár oldalán, hogy csak GYES és GYET ideje alatt jár.
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de rosszul nézted. Csak GYES és GYET alatt járhat, méghozzá úgy, hogy a bérletvásárlásakor fel kell mutatni a határozatot, amiben megállapítják a gyes-t, gyet-et, vagy egy igazolást róla és a lakcímkártyát. http://www.bkv.hu/jegyinfo/tajekoztato2010.html#havi_budapes..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!