Találatok a következő kifejezésre: Ha B jogosítványom van, és (15 db)

Ha B kategóriás jogosítványom van, és szeretnék A korlátozottat tenni, mi szükséges ehhez?

Legjobb válasz: Ha jól tudom,már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.

Ha jól tudom, már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.
Jelentkezni egy tanfolyamra.Vizsgázni kell kreszbõl és gyakorlati vezetésbõl.Sok sikert.

Ha valakinek B, C, . D, katerógiás jogositványa van és bevonják egy évre a B. kategóri-át, utána kell-e után vagy utóképzésre mennie, vagy visszakapja?

Legjobb válasz: Ha 6 hónapnál hosszabb idõre vonják be, akkor kötelezõ. Sajnos neked egy évre vonták be, így el kell menned utánképzésre, de a C, D...stb kategóriáid továbbra is érvényesek, tehát vezethetsz buszt, teherautót...stb.

Ha 6 hónapnál hosszabb idõre vonják be, akkor kötelezõ. Sajnos neked egy évre vonták be, így el kell menned utánképzésre, de a C, D...stb kategóriáid továbbra is érvényesek, tehát vezethetsz buszt, teherautót...stb.
ez milyen balfax törvény megint?arra alkalmatlan hogy személykocsit vezessen (feltételezem nem azért vonták be mert hangosan énekeltél a templomban)de buszt teherkocsit az igen azzal mehet.... micsoda elbasxott ország elbasxott törvényei..
Ha valaki pl. buszos vagy kamionos jogsival keresi a kenyerét, akkor méltányosságból szoktak ilyen megoldáshoz folyamodni.
Aztán vicces lenne, ha elkezdene kamionnal járni mindenfelé :)

Ha csak B-s jogosítványom van, (ami csak 50ccm-es motor vezetésére jogosít fel) és egy 250ccm-es motort vezetek, akkor ha elkapnak mekkora bírságra számíthatok?

Egy másik kérdés, de ide tartozik: Tudtommal csak közúton kell a KRESZ szerint használni a motort, szóval nem közúton nem kötelez? az index, a lámpa használata, de még papírok se kellenek a motorra. (pl cross motorok). Ez így van? Ha igen akkor hol lehet megtekinteni, hogy mi számít közútnak és mi nem?

Legjobb válasz: Cross motoroknak van pálya. Ha motorozni akarsz akkor csinálj szépen a korlátlant meg vegyél mûszakis motort.

Cross motoroknak van pálya. Ha motorozni akarsz akkor csinálj szépen a korlátlant meg vegyél mûszakis motort.
Nem közúton hanem KÖZTERÜLETEN! Nagyon nem mindegy! Ha B jogsival 250-es motort vezetsz akkor 30.000-tõl 150.000-ig büntethetnek illetve bevonhatják a B kat jogosítványodat egy idõre. MAGÁNTERÜLETEN vezethetsz egyedül jogosítvány nélkül azt, amit akarsz (a tulajdonos engedélyével).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A motornak minden papírja rendben van és tegyük fel, hogy úgy kapnak el hogy semmilyen szabályt nem hágok át. Ha tényleg úgy van ahogy az utolsó írja akkor inkább lerakom a jogsit, nem kockáztatok.
Akkor is megbüntetnek ha minden papír rendbe van, és nem csinálsz hülyeséget. A szabály az szabály! Ez alól senki nem kivétel!
Ha nincs rá jogsid már azzal is szabályt hágsz hát ha ráülsz és beindítod :)
Sõt, tolni sem tolhatsz motort jogsi nélkül!
Pontosítsunk! Nem az 50cm3 a kritérium, hanem rendszámos vagy sem. Ha rendszámos, akkor motorkerékpár, B jogsival nem vezethetõ, ha nincs rendszáma akkor SM (segédmotorkerékpár), azt vezethetsz B-vel. Minden közterület használhatóság szempontjából közút, pl. az erdei út is. Magánterületen ( a tieden vagy a tulajdonos engedélyével) azt vezetsz amit akarsz bármiféle papír nélkül, ez igaz az emberre és a jármûre egyaránt.
"Nem az 50cm3 a kritérium, hanem rendszámos vagy sem. " Oszt' van 50 cm3-nál nagyobb motortérfogattal rendelkezõ smkp? Ugye, hogy nincs...

Ha több mint 4 éve van B kategóriás jogosítványom és éppen egy nagy motort vezetek amire meg nincs jogosítványom, de közben csinálom az "A" korlátlan jogsit és megállít a rendőr akkor milyen büntetést kaphatok? És bánja-e a "B" kategóriás jogsim?

Legjobb válasz: Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.

Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.
Ugyanolyan büntetést kaphatsz mintha nem is lenne jogosítványod. Bár rendõrfüggõ is hogy hol kap el, hogyan mész stb stb. Lehet megúszod egy lecseszéssel és hazatolhatod a motort, de ha a rendõrnek rossz kedve van, vagy ha te nagyszájú vagy vele, akkor simán eltilthat 2 évre MINDEN kategóriától, és pár százezres büntit is kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Uhh.. köszönöm szépen a válaszokat.akkor lehet tényleg jobban járok ha addig nem használom.Vagy, rendszám le, és ha rendõrt látok aki megakar állítani akkor full gáz :)
Mi ez a hülyeség, hogy a rendõr majd személyesen eltilt 2 évre? Max. a bíróság! A rendõr csak azt döntheti el, hogy tesz-e ellened szabálysértési feljelentést, de nem mondhatja, hogy OK, most eltiltalak 2 évre...
Engem 50ccm-vel kaptak el, miközben az A1 volt folyamatban; 6 hónap eltiltás (emiatt csúszott az A1 is fél évet), és 100e bírság (biztosításom sem volt). Nem érte meg.
Olvasd már el mi van ráírva! Ki fog derülni.
Autót majd csak akkor, ha a tényleges jogsi lesz a kezedben.
kismotort vezethetsz vele orrvérzésig, autót viszont nem. Ha vezetsz és megállítanak akkor lehet ejnye-bejnye is, meg a már meglévõ jogsidat is visszavehetik egy idõre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Mi történik akkor, ha van B kategóriás jogosítványom és műszakis, rendszámos, karbantartott, biztosított A kategóriás nagymotorral igazoltatnak?

Elveszik a meglévő B-t is vagy csak az engedély nélküli vezetés miatt kapok valamit? Azért kérdezem, mert szeretnék nagymotort és utána megcsinálni rá a vizsgát. Azt tervezem, hogy amíg nem lesz meg a jogsim rá, addig átfestem meg kipofozom szépre, csak félek hogy nem bírom ki, hogy ne üljek fel rá addig..

Legjobb válasz: Azért nem egészen, mert van külömbség a jogsi teljes hiánya, illetve az adott kategóriára érvényes jogosítvány nélküli vezetés között. A te esetedben az utóbbi állna fenn, ez 35e ft. helyszíni, és 70e ft. pénzbírságot jelentene. Elöbbi esetben ez 45, illetve 90e ft. lenne.

Azért nem egészen, mert van külömbség a jogsi teljes hiánya, illetve az adott kategóriára érvényes jogosítvány nélküli vezetés között. A te esetedben az utóbbi állna fenn, ez 35e ft. helyszíni, és 70e ft. pénzbírságot jelentene. Elöbbi esetben ez 45, illetve 90e ft. lenne.
Ugyanúgy megbüntetnek, mint ha nem lenne semmilyen jogsid.
A kérdező hozzászólása: Megcsiánlom... megveszem a motort, aztán amíg nincs meg a vizsgám addig veszek ruhát, sisakot, lefestetem, stb.. valószínûleg szét is lesz szedve a gép a festés miatt addig. Ha meg nem, akkor majd apám meg az öcsém járhat vele. De csak addig amíg nem én jövök :D Nem leszek hülye. Megcsinálom a jogsit, az a biztos.
Figyelmetlen voltam, pedig tényleg írtad az A kategóriát. Akkor csak imádkozhatsz, hogy ne fogjanak meg, de inkább gyûjtögess tanfolyamra.
A kérdező hozzászólása: 600-as Honda Hornetet szeretnék. Szerintem oda már nem elég az A1 :)
2 nap, plusz a bírság összegének egy része, és megcsinálod az A1-et! (B125)
A kérdező hozzászólása: Erõsen elgondolkodtató... annyi pénz sok minden másra is jó. Köszi mindenkinek :)
3. vagyok: akkor jól emlékszem, emelték.
mivel kategóriád nincs, csak jogsid, 40.000 de lehet tavaly óta emelték, nem tudom. http://hvg.hu/cegauto/Mennyi_a_birsag_a_jogsi_nelkuli_vezete..
1 ki fogsz murdelni 2 ne állj meg ezeknek a zsernyóknak én nincs bünti

Ha van B kategóriás jogosítványom és megvan a mezõgazdasági gépkezelõi jogosítvány (zöld könyv) akkor már húzhatok nehéz pótkocsit is a fekete rendszámossal vagy erre a zöldkönyv nem jogosít fel?

A B-s jogsival tudom, hogy alapból piros rendszámos + 1 nehéz pótkocsi, és fekete rendszámos + 1 könnyû pótkocsi vezethetõ

Legjobb válasz: Sajnos nem jól tudod! Nehéz Pót- külön kategória!!

Sajnos nem jól tudod! Nehéz Pót- külön kategória!!
Feketével csak külön T-s vizsga letétele után húzhatod, a zöld könyv egészen más.

Ha van b+e kategóriás jogosítványom és mellé lerakom a c kategóriát akkor vezethetem a c1+e kategóriát is? Nem akarok c+e . Nem akarok kamionozni.

Legjobb válasz: Szerintem C1+E ketagóriát csak akkor vezethetsz, ha pont erre van engedélyed vagy, ha ennél erõsebb C+E kategóriád van.

Szerintem C1+E ketagóriát csak akkor vezethetsz, ha pont erre van engedélyed vagy, ha ennél erõsebb C+E kategóriád van.
Nem. C+E az adu ász, ha az megvan, akkor ha késõbb leteszed a D-t például, akkor arra is megkapod. És visszamenõleg is megkapod, B-re is.
B+E csak 3, 5 T alatti kocsira ill 3, 5T alatti futóra jó
Csináld meg a E-t is, mert úgy van értelme a C-nek, akkor is, ha nem mész kamionsofõrnek.
A kérdező hozzászólása: én megmondom mire kell autót akarok szállítani!! B+e hez nem kell útdíjat fizetni! nem kell sofõrkártya, semmi 3, 5 t trérrel 3tonnás horoggal húzhatok 3 tonnás futót! ezáltal 2 kocsit tudok plusz költségek nélkül hordani!
Nem a jogosítvány után kell útdíjat fizetni, hanem a jármû után. És 3.5 tonna össztömeg felett (vonó jármû és utánfutó összesen) kell tachográf és sofõrkártya.
A kérdező hozzászólása: tudom hogy a kocsi után kell.. Ezért akarom b+e mert ehhez NEM KELL

A "B" kategóriás jogosítvány (szgk. -ra) hány hetet vesz igénybe? Ha már van jogsitok nektek mennyi idő volt azt megszerezni és mennyibe került?

Legjobb válasz: Májusban kezdtem a kreszt tanulni, júliusban mehettem csak vizsgázni (akkorra volt csak idõpont -.-" ), ha megbuktam volna, akkor a legközelebbi idõpont szeptember lett volna, de hála az égnek ez nem történt meg. Közben megcsináltam az eü. tanfolyamot és a vizsgát. július közepe óta vezetek, most lesz a 22. órám, de az autós suli "kötelezõen" rárak még a 30 órámra vagy 10 plusz órát...(mindenkivel ezt csinálják, nem én vagyok a béna) és az ugye már többe fog fájni. így össz-vissz szerintem úgy 150 ezerbe kerül és örülök, ha szeptember végére végzek.

Májusban kezdtem a kreszt tanulni, júliusban mehettem csak vizsgázni (akkorra volt csak idõpont -.-" ), ha megbuktam volna, akkor a legközelebbi idõpont szeptember lett volna, de hála az égnek ez nem történt meg. Közben megcsináltam az eü. tanfolyamot és a vizsgát. július közepe óta vezetek, most lesz a 22. órám, de az autós suli "kötelezõen" rárak még a 30 órámra vagy 10 plusz órát...(mindenkivel ezt csinálják, nem én vagyok a béna) és az ugye már többe fog fájni. így össz-vissz szerintem úgy 150 ezerbe kerül és örülök, ha szeptember végére végzek.
Május 27-én kezdtem a kresz oktatás 2 hét alatt lement az oktatás, juni. 11-én vizsgáztam. Közben megcsináltam az eü vizsgát. Vezetést juli. 2-án kezdtem és aug. 6-án vizsgáztam forgalomból. Durván 7-8 hét alatt ment le az egész, jó iskolát és oktatót kell választani és akkor pörög az egész. :) Szerencsére minden sikerült elsõre, aug 8-án igényeltem meg a jogsim, azóta várom hogy jöjjön. :/
elsõ vagyok. mázlista vagy második:D
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszaitokat! Akkor durván 2-3 hónap. Iskola mellett érdemes elkezdeni szerintetek?
Ha van idõd, amit erre áldozhatsz, szerintem kezd el. Ki tudja, lehet hoznak egy új törvényt és 3x ennyibe fog kerülni a jogosítvány. De vigyázz, mert neked már nem 30 órát, hanem vmi 500 akárhány km-t kell menned!
Ha 2-3 hónap alatt megvan a jogsi, akkor szerintem érdemesebb jövõ nyáron elkezdeni. Ha jó tanuló vagy és sokat tanulsz, akkor meg még jobban ajánlott a nyár, amikor már nem kell tanulni. Nyáron úgyis sok szabad idõ van a diákoknak.
A kérdező hozzászólása: Igen 580 km-t azt hiszem. Remélem nem emelik az árakat, így is nagy lehúzás az egész. Csak minél hamarabb szeretném.

Ha van nekem vasúti járművezetői jogosítványom, (HÉV járművezető vagyok) akkor mentesülhetek-e orvosi alkalmassági vizsgálat és/vagy elsősegély órák/vizsgák alól B kategóriás tanfolyamon, mivel nyilván a vasúti járművezetés feltétele ezek megléte?

Voltam orvosi alkalmasságin (látás, hallás, stb, minden ami kell), és szerintem egy vasúti alkalmassági komolyabb mint egy B-s jogsi, illetve a tanfolyamon tanultuk és vizsgáztunk is elsősegélyből. Agy meglehetne spórolni jó pár ezer forintot?

Legjobb válasz: Ha jól tudom, akkor csak az egészségügyi iskolák bizonyítványát fogadják el. Nekem se volt jó a MÁV-os PÁV-om közútra!

Ha jól tudom, akkor csak az egészségügyi iskolák bizonyítványát fogadják el. Nekem se volt jó a MÁV-os PÁV-om közútra!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!