Találatok a következő kifejezésre: Ha B jogosítványom van, (30 db)

Nincs, nem veszik el.
Nem veszik el. Már apámat is ezzel riogatták anno 81ben!
semmi valóságalapja nincs... de azért az A korlátlan nem atomfizika, ahogy a kresz se, alapesetben egyszer se kéne megbukni rajta.
A kérdező hozzászólása: Tudom , KRESZ meg rutin megvan elsõre:) Városin még nem voltam.Csak azt mondták nekem ma ha nem sikerül a városi elsõre elvhetik a B-s jogosítványt. Oké baromságnak hangzik de Magyarországon már semmin sem lepõdõk meg, biztos ami biztos :P
Akinek van B kat. jogsija és az A rutinvizsgán átmegy arról el sem tudom képzelni, hogy megbukik forgalomban...

Ha B kategóriás jogosítványom van, és szeretnék A korlátozottat tenni, mi szükséges ehhez?

Legjobb válasz: Ha jól tudom,már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.

Ha jól tudom, már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.
Jelentkezni egy tanfolyamra.Vizsgázni kell kreszbõl és gyakorlati vezetésbõl.Sok sikert.

Ha valakinek B, C, . D, katerógiás jogositványa van és bevonják egy évre a B. kategóri-át, utána kell-e után vagy utóképzésre mennie, vagy visszakapja?

Legjobb válasz: Ha 6 hónapnál hosszabb idõre vonják be, akkor kötelezõ. Sajnos neked egy évre vonták be, így el kell menned utánképzésre, de a C, D...stb kategóriáid továbbra is érvényesek, tehát vezethetsz buszt, teherautót...stb.

Ha 6 hónapnál hosszabb idõre vonják be, akkor kötelezõ. Sajnos neked egy évre vonták be, így el kell menned utánképzésre, de a C, D...stb kategóriáid továbbra is érvényesek, tehát vezethetsz buszt, teherautót...stb.
ez milyen balfax törvény megint?arra alkalmatlan hogy személykocsit vezessen (feltételezem nem azért vonták be mert hangosan énekeltél a templomban)de buszt teherkocsit az igen azzal mehet.... micsoda elbasxott ország elbasxott törvényei..
Ha valaki pl. buszos vagy kamionos jogsival keresi a kenyerét, akkor méltányosságból szoktak ilyen megoldáshoz folyamodni.
Aztán vicces lenne, ha elkezdene kamionnal járni mindenfelé :)

Milyen engedélyekre van szükségem ha b-kat jogositvánnyal dolgozni szeretnék (áruszállitás)?

Legjobb válasz: b jogsi,meg szerintem árú fuvarozói engedély(de ne vedd szentírásnak)

b jogsi, meg szerintem árú fuvarozói engedély(de ne vedd szentírásnak)
Attól függ milyen a meló! Ha cégnél dolgozol és pl. a cég saját autójával saját árut terít (fehér rendszám) akkor nem kell semmilyen külön papír! (én is ezt csinálom...)

Ha csak B-s jogosítványom van, (ami csak 50ccm-es motor vezetésére jogosít fel) és egy 250ccm-es motort vezetek, akkor ha elkapnak mekkora bírságra számíthatok?

Egy másik kérdés, de ide tartozik: Tudtommal csak közúton kell a KRESZ szerint használni a motort, szóval nem közúton nem kötelez? az index, a lámpa használata, de még papírok se kellenek a motorra. (pl cross motorok). Ez így van? Ha igen akkor hol lehet megtekinteni, hogy mi számít közútnak és mi nem?

Legjobb válasz: Cross motoroknak van pálya. Ha motorozni akarsz akkor csinálj szépen a korlátlant meg vegyél mûszakis motort.

Cross motoroknak van pálya. Ha motorozni akarsz akkor csinálj szépen a korlátlant meg vegyél mûszakis motort.
Nem közúton hanem KÖZTERÜLETEN! Nagyon nem mindegy! Ha B jogsival 250-es motort vezetsz akkor 30.000-tõl 150.000-ig büntethetnek illetve bevonhatják a B kat jogosítványodat egy idõre. MAGÁNTERÜLETEN vezethetsz egyedül jogosítvány nélkül azt, amit akarsz (a tulajdonos engedélyével).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. A motornak minden papírja rendben van és tegyük fel, hogy úgy kapnak el hogy semmilyen szabályt nem hágok át. Ha tényleg úgy van ahogy az utolsó írja akkor inkább lerakom a jogsit, nem kockáztatok.
Akkor is megbüntetnek ha minden papír rendbe van, és nem csinálsz hülyeséget. A szabály az szabály! Ez alól senki nem kivétel!
Ha nincs rá jogsid már azzal is szabályt hágsz hát ha ráülsz és beindítod :)
Sõt, tolni sem tolhatsz motort jogsi nélkül!
Pontosítsunk! Nem az 50cm3 a kritérium, hanem rendszámos vagy sem. Ha rendszámos, akkor motorkerékpár, B jogsival nem vezethetõ, ha nincs rendszáma akkor SM (segédmotorkerékpár), azt vezethetsz B-vel. Minden közterület használhatóság szempontjából közút, pl. az erdei út is. Magánterületen ( a tieden vagy a tulajdonos engedélyével) azt vezetsz amit akarsz bármiféle papír nélkül, ez igaz az emberre és a jármûre egyaránt.
"Nem az 50cm3 a kritérium, hanem rendszámos vagy sem. " Oszt' van 50 cm3-nál nagyobb motortérfogattal rendelkezõ smkp? Ugye, hogy nincs...
Nem.
Nem vezetheted. B kategóriás jogosítvánnyal csak 50-es motort vezethetsz, az ilyen-olyan "okosba" 50-eseket (70-es, 80-as henger, 125/50) nem. Akkor sem, ha az adásvételin az van, hogy 50-es, nincs rajta a hengerûrtartalomra utaló felirat és pontosan úgy néz ki, mintha 50-es lenne. Többszörös szabálysértést követsz el vele.
Annyi ilyen kérdést látok, hogy elgondolkodtam: szólok ügyész ismerõsömnek, hogy ugyan adja már meg ezeknek a kérdéseknek a linkjét rendõröknek. IP cím alapján esetleg komolyabban figyelnének az adott városokban ezekre az illegális jármûvekre:) Ha már ennyien ekkora idióták, hogy nyilvános fórumon teszik közzé milyen szabálysértésekre és biztosítási csalásokra készülnek:) Kezdem veled, Kérdezõ, rendben?
Vezess szarj a világra XD IZZZIRÁJDER ECSÉÉÉM
A kérdező hozzászólása: annyi xd
Kell GKI igazolvány.
Nem kell hozzá semmi. A GKI-s nak üzenem, hogy GKI-t tenni csak C1 vagy nagyobb jogosítvánnyal lehet, sima B-vel nem.
Csinálj egy PAV 3-at, nem olyan drága sem, meg jó ha van.GKI meg csak C1, C, C+E D1, D, D+E jogsihoz kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi az eddigi válaszokat, de akkor most mi a helyes? :-)
2. csoportú orvosi vizsgálat. P.A.V 2. vagy 3. bár nem kell 3, 5T alatt, de szerintem elõnyt jelent a munkáltató szemében, hogy van ilyen igazolásod.
A kérdező hozzászólása: Saját vállalkozásban szeretném... :-)
2. csoportú orvosi biztosan kell minden esetben? Ez engem is érdekelne. Ha kell, akkor az mennyiben más, mint a sima 1. csoportú? Vizsgálnak valami extrát is?
b kategoria munka vállalás 2 es orvosi ...!5 évre szól. c kategoria kell, gki-- páv 3 de az is csak 7, 5tonna felet az allat nem kell.

Ha több mint 4 éve van B kategóriás jogosítványom és éppen egy nagy motort vezetek amire meg nincs jogosítványom, de közben csinálom az "A" korlátlan jogsit és megállít a rendőr akkor milyen büntetést kaphatok? És bánja-e a "B" kategóriás jogsim?

Legjobb válasz: Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.

Szerintem ne kockáztass ha már folyamatban van a jogsi akkor bírd ki vagy csak olyan helyem motorozz ahol nem valószínû sünök elõfordulása. Azthiszem 2évre eltiltanak a jogsitól és elvehetik a bkategóriást is ráadásul pénzben sem lenne olcsó. Szóval ha mégis motorozol inkább ne állj meg rendõrnek, hiszen motorral szinte lehetetlenség elkapni, feltéve ha nincs rendszámod.
Ugyanolyan büntetést kaphatsz mintha nem is lenne jogosítványod. Bár rendõrfüggõ is hogy hol kap el, hogyan mész stb stb. Lehet megúszod egy lecseszéssel és hazatolhatod a motort, de ha a rendõrnek rossz kedve van, vagy ha te nagyszájú vagy vele, akkor simán eltilthat 2 évre MINDEN kategóriától, és pár százezres büntit is kaphatsz.
A kérdező hozzászólása: Uhh.. köszönöm szépen a válaszokat.akkor lehet tényleg jobban járok ha addig nem használom.Vagy, rendszám le, és ha rendõrt látok aki megakar állítani akkor full gáz :)
Mi ez a hülyeség, hogy a rendõr majd személyesen eltilt 2 évre? Max. a bíróság! A rendõr csak azt döntheti el, hogy tesz-e ellened szabálysértési feljelentést, de nem mondhatja, hogy OK, most eltiltalak 2 évre...
Engem 50ccm-vel kaptak el, miközben az A1 volt folyamatban; 6 hónap eltiltás (emiatt csúszott az A1 is fél évet), és 100e bírság (biztosításom sem volt). Nem érte meg.
Olvasd már el mi van ráírva! Ki fog derülni.
Autót majd csak akkor, ha a tényleges jogsi lesz a kezedben.
kismotort vezethetsz vele orrvérzésig, autót viszont nem. Ha vezetsz és megállítanak akkor lehet ejnye-bejnye is, meg a már meglévõ jogsidat is visszavehetik egy idõre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!