Találatok a következő kifejezésre: Ha B jogosítványom (88 db)

Mi történhet, ha "B" jogosítvánnyal vezetek egy "C"-re vizsgáztatott autót és a rendőr megállít ellenőrizni?

Legjobb válasz: Az, hogy jól megbüntetnek. Ugyanannyira, mintha jogsi nélkül vezetnél.

Az, hogy jól megbüntetnek. Ugyanannyira, mintha jogsi nélkül vezetnél.
A kérdező hozzászólása: A meglévõ "B" jogsimat valyon elvehetik?
Nem veszik el, hiszen ettõl még B kategóriájú kocsit vezethetsz.
Dehogynem elveszik...
Úgy úgy elveszik... ha 1évnél tovább akkor újra mehetsz jogsizni....
A kérdező hozzászólása: oó...

Ha B kategóriás jogosítvány nem feltétel a targoncavezetéshez, és a targonca jogsi megszerzéséhez, akkor a tanfolyamot indító munkaügyi központ ennek ellenére ezt kiszabhatja, mint feltétel a jelentkezéshez?

Egy ismerõsöm mondta, hogy tõle is kérték, ahol én is szerettem volna jelentkezni. viszont a csoporttársai más munkaügyi központnál jelentkeztek, és nekik nem volt ez feltétel, ráadásul B-s jogsival sem rendelkeztek.

Legjobb válasz: Szia! Volt osztálytársam egy éve szerezte meg a targoncavezetõ jogosítványát, B kategória nélkül. Ha jól tudom, most sikerült neki a KRESZ (B-bõl).

Szia! Volt osztálytársam egy éve szerezte meg a targoncavezetõ jogosítványát, B kategória nélkül. Ha jól tudom, most sikerült neki a KRESZ (B-bõl).
A kérdező hozzászólása: Szia! Ez így rendben van, csak arra lennék kíváncsi, hogy ezt megteheti-e a munkaügyi hivatal, hogy nem enged a targoncás tanfolyamra, mert nincs B-s jogsim :S úgy kérdezem, van-e joga hozzá?! De köszönöm!
Szabályosan nem tehetik, mert a targoncás jogosítványnak ez nem feltétele. Talán így próbálnak szelektálni, mert sok a jelentkezõ?
Amit a harmadik írt, lehet benne valami. Mármint így szelektálnak. Mivel õk fizetik, és Te magad akarsz rá jelentkezni, így vagy elfogadod a feltételeket és levizsgázol, vagy nem, de akkor nincs oktatás. A melóhelyen is volt hasonló dolog: Pár hete kitalálta a fõnök, hogy fizeti a fegyvervizsga tanfolyamát + utazást + a vizsgadíjat. De csak annak, akinek van gáz-riasztó fegyvere. Amúgy gáz-riasztó viseléséhez nem kell jelenleg fegyvervizsga, csupán papírmunka az egész. Azzal érvelt, hogy a minimális tudást mindenkinek el kell sajátítania, aki fegyvert hord. Engem nem érintett, mert nekem már megvan marok, huzagolt hosszú, és huzagolatlan hosszú lõfegyverekbõl, na meg vadász is vagyok...
Minden esetre elég szemét dolog, mert ha valaki targoncás akar lenni, az nem biztos, hogy autót is akar vezetni, egy munkahelyen meg nem kell a B-s jogsi egy targoncásnak. Nevetséges az egész. De van egyenlõ bánásmód hatóság, szerintem ez beleférne, , r, mármint hogy panaszt tegyél. Hátrányosan megkülönböztetnek, mert nem volt pénzed idáig jogosítványt szerezni. Ezért targoncás sem lehet belõled. Egy próbát megér.
A kérdező hozzászólása: sejtettem hogy ilyesmi van a háttérbe, és hát ja, b*sszák meg! köszi skacok! ;)

Ha leraknám a B jogosítványt akkor könnyebb lenne elhelyezkedni valahova? 18 éves fiú vagyok

Fest? mázoló tapétázó vagyok de ebben a szakmában lehetetlen elhelyezkedni pláne kocsi nélkül. Fuvarozás ? Nem a fizetés a lényeg nem vagyok nagyravágyó de ebben sz ágban könnyebb elhelyezkedni ? Télen eleve nincs épít?ipar szval a saját szakmàm kil?ve.

Legjobb válasz: A B kategóriás jogosítvány akkor is fontos manapság, ha nem dolgozni akarsz vele, fõleg egy férfinak. Elhelyezkedni nem nagyon lehet vele sofõrnek, mert sokan jelentkeznek egy-egy ilyen furgonos állásra. Elõnyt jelenthet viszont a C, és az E kategória megléte, és gyakorlat. C+E kategóriával teherautó, kamionsofõr is lehetsz. Bár ahhoz kell PÁV igazolás és GKI fuvarozó igazolvány is.

A B kategóriás jogosítvány akkor is fontos manapság, ha nem dolgozni akarsz vele, fõleg egy férfinak. Elhelyezkedni nem nagyon lehet vele sofõrnek, mert sokan jelentkeznek egy-egy ilyen furgonos állásra. Elõnyt jelenthet viszont a C, és az E kategória megléte, és gyakorlat. C+E kategóriával teherautó, kamionsofõr is lehetsz. Bár ahhoz kell PÁV igazolás és GKI fuvarozó igazolvány is.
2.-nak:úgy lehet jogsi nélkül élni, hogy nem mindenkinek engedhetik meg a szülei, hogy nem kevés pénzt áldozzanak erre és még utána egy Audit/BMW-t is a becses feneke alá csúsztassanak a gyermeknek.
A barátnõ szopjon lovat, ha a jogsi miatt akaszkodik vkire és nem képes a puhos seggét buszratenni.....
Nem nagyon könnyíti az elhelyezkedést, viszont nem tudom hogy lehet élni jogosítvány nélkül. Barátnõd van? Neki sem fog tetszeni, ha mindenhova busszal kell menni.


Az igaz, hogy ha B kategóriás jogosítványt csinálom, akkor plusz 1 nap alatt meglehet az A1 is?

és az A1 kategóriának mi a határa? úgy értem, hogy hány ccm és hány kW?

Legjobb válasz: Érvényes "B" kategóriás jogosítvánnyal kezdheted el a könnyített "A1" kategóriás motoros tanfolyamot, amellyel max. 125 cm3 és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó kétkerekû motorkerékpárt vezethetsz. Óraszámok: 3 elméleti óra, 2 gyakorlati óra (1 alap-, 1 fõoktatás). Vizsgák: KRESZ vizsga, forgalmi vizsga (összevont mûszaki, rutinpályás és forgalmi vizsga). Ennél a kategóriánál a gyakorlati oktatáson az elméleti képzés után, még a sikeres KRESZ vizsga elõtt is részt lehet venni. mivel vannak kötelezõ órák vizsgák és a többi és többi ezért ,nem lehet 1nap alatt letenni az A1et

Érvényes "B" kategóriás jogosítvánnyal kezdheted el a könnyített "A1" kategóriás motoros tanfolyamot, amellyel max. 125 cm3 és 11 KW motorteljesítményt meg nem haladó kétkerekû motorkerékpárt vezethetsz. Óraszámok: 3 elméleti óra, 2 gyakorlati óra (1 alap-, 1 fõoktatás). Vizsgák: KRESZ vizsga, forgalmi vizsga (összevont mûszaki, rutinpályás és forgalmi vizsga). Ennél a kategóriánál a gyakorlati oktatáson az elméleti képzés után, még a sikeres KRESZ vizsga elõtt is részt lehet venni. mivel vannak kötelezõ órák vizsgák és a többi és többi ezért , nem lehet 1nap alatt letenni az A1et
Olyan tuti nincs. Erre mondták, hogy "akár 1 nap alatt", ami igaz is, csak a vizsgák és egyéb dolgok miatt ez a valóságban nem lehetséges.
HA megvan a B, akkor lehet +1nap alatt, de az csak a tanfolyam, ugyanis abból áll hogy a B125 tanfolyam hogy mész pár kört a rutinpályán, két órát a városban, aztán mehetsz vizsgázni. Egy nap alatt nem lesz meg, ugyanis esélytelen hogy egybõl kapni fogsz vizsgaidõpontot.
A kérdező hozzászólása: de valami motoros vizsga van, mit plusz egy nap alatt le lehe tenni. a rádióban is mondták még régebben meg hallottam is már többször. akkor az mi lehet? és nem a moped.
Ja.
Igen. (én pár hete csináltam A-s jogsihoz újra a kresz vizsgát)
Igen, én is most tettem le nemrég a motoros KRESZ-t.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :)
nem
Miért nem? A behajtani tilos más motorral, traktorral, kamionnal és autóval? Csak egyfajta kresz van, nem mindenféle.
nem, mivel más kategória ezért is kell PL: motorból vagy bármi másból is vizsgázni bár értelmetlen de ez van
de akkor sem vehetik el lehet hogy a kreszt a másik kategóriából speckó kérdésen bukja el
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, azért is kérdeztem, mer az "A" kategóriát készülök letenni, viszont gondolom van pár dolog ami nem ugyanaz mint a B nél, nyilván nem a behajtani tilosra gondoltam :)
A kérdező hozzászólása: Mert munkámhoz elengedhetetlen az autó így nagyon nem jönne jól ha ilyen módon vennék el esetleg
Nekem jó 40 évvel ez elõttrõl volt nagymotorra jogsim.Az autónál az elsõ vizsga nem sikerült, bizony bevonták a jogsimat.Irásban felszólitott a Yard, hogy szolgáltassam be.

16 évesen tényleg le lehet vizsgázni B jogosítványra, ha a szülő megengedi?

Legjobb válasz: NEM! Leghamarabb 17évesen veheted a kezedbe a jogosítványod. Viszont a tanfolyamot elkezdheted 16 és fél évesen.

NEM! Leghamarabb 17évesen veheted a kezedbe a jogosítványod. Viszont a tanfolyamot elkezdheted 16 és fél évesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, így értettem én is csak véletlenül írtam, hogy levizsgázni.
16.5 évesen már elkezdheted és mire elvégzed a tanfolyamot addigra már leszel annyi idõs h megkaphatod. én is igy toltam pár éve.
16 és fél évesen elkezdheted az elméleti tanfolyamot, esetleg az elsõsegély vizsgát megcsinálhatod. Az elméleti vizsgát legkorábban 16 és háromnegyed évesen teheted le. Ezután elkezdheted a jármûkezelés (rutin) vezetés órákat, de csak a betöltött 17 éves kortól lehet belõle vizsgázni. Úgyhogy nem nagyon érdemes elkezdeni, csak kb. 1 hónappal a 17. szülinapod elõtt, mert az elméletet elfelejted, mire kikerülsz a forgalomba. Annak meg mi értelme van? Újra kell tanulni az elméletet a vezetéshez, akkor már jobb, ha akkor frissen végzed a tanfolyamot, és folyamatosan haladhatsz. Egyébként kb. 3 hónap alatt meg lehet csinálni kényelmesen. Ezt onnan tudom, hogy autósiskolában dolgozom ügyintézõként. Hát, remélem, segítettem...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, persze, hogy segítettél. :)

Nagy a lebukás veszélye, ha egy 80-125-ös motort használnék B jogosítvánnyal?

Kollégista lettem egy nagyobb városban, és szeretnék egy motort bejárni a suliba, munkába, valami cross, enduró motorra gondoltam, ami használható városban is remekül, de nagyon nincs kedvem még arra az egy napos tanfolyamra is járni, most nem hiányzik a bürökrácia. Egy 80-125ccm-es géppel könny? lebukni? Persze nyilván nem mennék 45-50-nél többet vele, nem vonnám magamra a figyelmet, és jogos a kérdés, hogy akkor miért nem elég egy 50-es? Egyik ismimnek ötvenes endurója van, hát isten ments, szegény a dombon nyél gázon alig jön, de van ám porszívó hang, és nem leélt gép, pár hónapja kapta szüleit?l 0km-el.

Legjobb válasz: Igen, nagy a lebukás veszélye. Ez 10éve még simán ment, nem foglalkoztak vele, mostanában ,hogy minden a bírságokról szól, foglalkoznak vele. De tudod te is , hogy okirathamisítás, biztosítási csalás és tiltott kategóriás vezetés. Plusz ha bejön a rendszámozás akkor a motort kb kidobhatod. Haverod 50es endurója meg lefojtott verzió, ha 0 km-esen kapta. Próbálj ki egy másikat, ha úgyis 45-50el mész akkor arra bõven jó az 50-es és jogsid is van rá, nem kell aggódni a lebukás veszélyén se.Összetörsz egy mercit nem mindegy ,hogy a kötelezõ biztosításod állja a kárt, agy te fizeted zsebbõl, plusz a sok bünti és vezetéstõl eltiltás.

Igen, nagy a lebukás veszélye. Ez 10éve még simán ment, nem foglalkoztak vele, mostanában , hogy minden a bírságokról szól, foglalkoznak vele. De tudod te is , hogy okirathamisítás, biztosítási csalás és tiltott kategóriás vezetés. Plusz ha bejön a rendszámozás akkor a motort kb kidobhatod. Haverod 50es endurója meg lefojtott verzió, ha 0 km-esen kapta. Próbálj ki egy másikat, ha úgyis 45-50el mész akkor arra bõven jó az 50-es és jogsid is van rá, nem kell aggódni a lebukás veszélyén se.Összetörsz egy mercit nem mindegy , hogy a kötelezõ biztosításod állja a kárt, agy te fizeted zsebbõl, plusz a sok bünti és vezetéstõl eltiltás.
A krossz motorral ki se mehetsz közútra. Az enduróval meg csak az a baj, hogy ha ránéz valaki a 120-ig kalibrált km órára, rögtön tudni fogja, hogy az bizony nem 50-es!
nekem egy 50es viszonylag nagy testû robogóm van és multkor csak azért állitottak meg hogy megnézzék hogy 50ese, még biztositást se kértek csak jogsit és az adásvételit. van adatbázisuk a motortipusokrol és megnézik hány ccm3-is ha több 50töl akkor megbüntetnek. jogsi nélküli vezetés, ugye a motor le se lenne vizsgáztatva stb...
Szerintem egy 80ccm-es mocival még nem buksz le. De csak akkor ha ugyan úgy néz ki mint az 50ccm-es változata. Nekem Yamaha dt 80 LC2 tetszik, csak a mai világban az se mindegy hogy mennyit eszik: ez a yamaha megeszik 4-5litert 100-on. 60ccm-es simson meg vígan elvan a 2, 5l/100km-es fogyasztással. De sajnos ez is megérzi az emelkedõt. Talán egy nagyobb testû robogó lehet jó.

Ha B kategóriás jogosítványom van, és szeretnék A korlátozottat tenni, mi szükséges ehhez?

Legjobb válasz: Ha jól tudom,már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.

Ha jól tudom, már nem szükséges A korlátozottat tenni, csinálhatod rögtön az A- t. Nem kell hozzá semmi, csak pénz. NEm befolyásolja, hogy van B- s jogsid.
Jelentkezni egy tanfolyamra.Vizsgázni kell kreszbõl és gyakorlati vezetésbõl.Sok sikert.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!