Találatok a következő kifejezésre: Ha Angliában esik valaki (14 db)

Ha valaki kimegy angliába és alap tudása van angolból, akkor mennyi idő, ameddig megtanulja perfekt az angolt?

Legjobb válasz: Ilyet nem érdemes mondani, hogy alap tudás. Egyrészt mit értesz alatta? Alapfokú nyelvvizsga? Vagy meg tudod kérdezni, hogy merre van a legközelebbi bolt? Másrészt ezek csak Magyarországon használt szintezések, Angliában értelmetlen ezzel mérni. Amúgy minden az egyéntõl és a környezettõl függ. Mi a cél? nyaralás? munkavállalás? ha munka akkor milyen terület, mennyit kell gyári angolok közt lenni. Kicsit konkretizálj, mert így csak találgatni lehet.

Ilyet nem érdemes mondani, hogy alap tudás. Egyrészt mit értesz alatta? Alapfokú nyelvvizsga? Vagy meg tudod kérdezni, hogy merre van a legközelebbi bolt? Másrészt ezek csak Magyarországon használt szintezések, Angliában értelmetlen ezzel mérni. Amúgy minden az egyéntõl és a környezettõl függ. Mi a cél? nyaralás? munkavállalás? ha munka akkor milyen terület, mennyit kell gyári angolok közt lenni. Kicsit konkretizálj, mert így csak találgatni lehet.
Perfekt? Úgy, hogy beszélj folyékonyan és minden köznapi dolgot megérts? 1-2 év... De úgy, hogy olyan szót is megérts, amit sosem hallottál és tudd, mi az a molekuláris biológia meg a részecskegyorsító és a fluxuskondenzátor (vicc:D) angolul, úgy sok sok év, olvasás. Minden a környezettõl függ.

Ha valaki 2 vagy 3 hónapig kinntvan Angliában és ha hazajön, akkor megtudja csinálni a felsőfokú c-t angolból?

Amúgy csak úgy lehet megcsinálni a fels?fokút, hogy már megvan a középfokú, vagy anélkül is?

Legjobb válasz: Milyen szinten vagy? Mert ha alapról kezded akkor nem. Igen, közép nélkül is csinálhatsz felsõt.

Milyen szinten vagy? Mert ha alapról kezded akkor nem. Igen, közép nélkül is csinálhatsz felsõt.
nem , és nem. :) Most ha nem beszélt valaki angolul és kimegy Angliába hogy nyelvet tanuljon 2-3 honapig attól ö még nem fog megtanulni normálisan angolul beszelni:) Ha valamennyi angol tudással kimegy, szintén ennyi idöre és visszajön akkor se tudja megcsinálni szerintem a felsöfoku c-t . Márcsak azért sem mert a c az ugye a szóbeli meg irásbeli , szerintem a szóbeli felsöfokut se lehet igy megcsináli... És nem , nem kell középfoku nyelvvizsga ahhoz hogy felsöfokut csináljál.
Nem hiszem, mert ha kimész Angliába, akkor max. beszélni tanulsz meg, bõvíted a szókincsed. Viszont egy ilyen vizsgán a nyelvtan is elég komolyan szükséges. Szóval hiába tudsz nagyon jól beszélni a nyelvtanra elég komolyan rá kell készülni, mert csak úgy nem pattan ki a fejedbõl. ;)
én úgy tudom, hogy nem lehet felsõt csinálni, úgy, hogy nincs középfokúd :o
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha Angliában teherbe esik valaki hany hetesen csnalnak kint uh-t?

Legjobb válasz: Szia! Én is kint éltem és a barátnõm éppen terhes volt, neki az elsõ ultrahagot 12 hetesen csinálták, elötte meg sem vizsgálták, csak laborra küldték el és fogorvoshoz! Szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokidat, hogy ott kint ennek mi a menete, biztos, hoyg szívesen segít! A babája most 2 éves és minden rendben van velük, még mindíg kint élnek! Kellemes babavárást! Kellemes babavárást!

Szia! Én is kint éltem és a barátnõm éppen terhes volt, neki az elsõ ultrahagot 12 hetesen csinálták, elötte meg sem vizsgálták, csak laborra küldték el és fogorvoshoz! Szerintem nyugodtan kérdezd meg a dokidat, hogy ott kint ennek mi a menete, biztos, hoyg szívesen segít! A babája most 2 éves és minden rendben van velük, még mindíg kint élnek! Kellemes babavárást! Kellemes babavárást!
Hétfõn megyek elsõ vizsgálatra. (Skócia) Ha priviben írsz, megírom utána, mi történt. (hétfõig nem férek hozzá az e-mail címhez amin ide vagyok bejelentkezve) A kolleganõm most 6 hónapos. Õ is a 12 hetet mondta.


Mi a teendő ha valaki teherautót akar venni angliában és nincs bejelentett lak címe vagy angol adószáma?

szeretnék egy teherautót venni angliában de nincs lakcímem exportra lehet kivinni csak vagy mit kell fizetni mert ha nemvagyok regisztrálva akkor a Road Taxot sem tudok fizetni legalább is ezt mondták nekem mi az igaz evvel kapcsolatban mit és hogyan lehet nekem egy teherautót venni angliában?

Szerintetek ha valaki Angliáan dolgozott és terhes lett de otthon akar szülni akkor megkapja otthon Magyarországon a családit ha a gyest angliában kapja?

A sógornőm kint dolgozik Angliában és haza akar menni szülni de kint van fizetve neki minden és a gyest is kint fogja kapni. azt mondta hogy ha hazamegy az apechnál fizeti a tbjét de már 7 hónapos és otthon megszüli a babát meg megigényli a családit. Szerintem ugy is kibukik ha meggényli hogy külföldön van neki minden rendezve nem magyarországon? Szerintetek megkapja a családit otthon?

Legjobb válasz: Remélhetõleg nem kap semmit.

Remélhetõleg nem kap semmit.
Nem. Semmit sem kap, se gyest, se családit. Mivel adóbevallást õ is csinál, ezért teljesen egyértelmû, hogy õ külföldön dolgozik. A TB-t nem csak addig kell fizetnie míg otthon tartózkodik, hanem folyamatosan.

Ha külföldön kezdek el terhesgondozásra járni (értsd itt: Anglia, már amennyire itt ez az) es pl. majd 20 hetesen megyek vissza Mo.-ra vegleg, akkor otthon ugyanugy gond nelkul elfogadnak az orvosok a vizsgalatokkal meg az intezni valokkal?

Vagy menjek haza az elso vizsgalat miatt es jelezzem, hogy majd csak 10 het mulva tudok ismet jonni?Genetikai vizsgalatot itt is kint rendesen elvegzik?Vagy csak megnezik UH-al ? Annyi ketsegem van?

Legjobb válasz: Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat! Kicsit megnyugtatott, ugyanis mi nov.végéig maradunk csak a férjemmel, tehát szerencsére kb.20 hét után megyek majd otthon orvoshoz..de remélem nem jelent majd nekik otthon, hogy nem a terhesség elejétõl vizsgálnak a magyar orvosok.Innen, ha viszek eredményeket, amik ugyanúgy számok, meg latin szavak, azt otthon is kell tudni folytatniuk velem a terhesgondozást, nem ?És a segélyekre majd otthon jogosult lehetek ugyanúgy, ha csak a 20.héttõl kezelnek majd otthon, nem ? Ha ezt még vki meg tudja nekem válaszolni , nagyon köszi !

A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a részletes beszámolódat! Kicsit megnyugtatott, ugyanis mi nov.végéig maradunk csak a férjemmel, tehát szerencsére kb.20 hét után megyek majd otthon orvoshoz..de remélem nem jelent majd nekik otthon, hogy nem a terhesség elejétõl vizsgálnak a magyar orvosok.Innen, ha viszek eredményeket, amik ugyanúgy számok, meg latin szavak, azt otthon is kell tudni folytatniuk velem a terhesgondozást, nem ?És a segélyekre majd otthon jogosult lehetek ugyanúgy, ha csak a 20.héttõl kezelnek majd otthon, nem ? Ha ezt még vki meg tudja nekem válaszolni , nagyon köszi !
A kérdező hozzászólása: No, igen ezeket a dolgokat nem tudtam, hogy mit kell majd intézni.A lényeg, hogy se itt se otthon már nincs munkaviszonyom !De úgy tudtam a terhesgondozás alanyi jogon jár, és ha nincs is TB-m, ha terhes lesz az ember, az jár ! Vagy nem ???? :( Akkor küldjem be egyik család tagomat vmelyik hivatalos szervhez, és érdeklõdje meg, hogy mit, hogy kell intézni ?Mert mivel itt kint a férjem dolgozik és miatta jöttünk ki, nekem meg nincs munkám, már otthon sem, itt meg még nincs, de úgy néz ki nem is lesz már..ezért most intéztetem a NIC-ot, hogy legyen.No meg otthon kötöttem biztosítást külföldi kintlétre, nem tudom az itt ilyen esetben érvényes-e ?Terhességre ! Jaj, olyan jó lenne boldogan várni ezt a kis életet, de annyi minden kérdés van az emberben... :(, hogy mi legyen, hogy legyen a jövõt illetõen...és ez szorongást fog elõidézni :( egy idõ után !Lehet várni kellett volna még pár hónapig ezzel a gyerekkel...de ha most küldte a Jó Ég !Akkor ez nem hiába történik, úgy gondolom !Nem is tudom itt besétálok egy orvoshoz és megfog vizsgálni, már mint kitapint, vagy vérvétel...? !Ezek is aggasztanak, de nagyon köszönöm a válaszaidat... !Várom a többit is, ha ráérsz majd ! :) Üdv
Írtam neked inkább privátban!
A kérdező hozzászólása: Köszi, megnézem :) ! Aranyos vagy :) !

Tanul valaki Angliaban foiskolan? Erdekelne, hogy mennyibe kerul a tanulas es hogy lehet-e hitelt felvenni, ha nem tudom kifizetni? Meg az is, hogy lehet e mellette felallasban dolgozni es meg lehet e elni belole?

Legjobb válasz: Én nem tanulok, de úgy tudom, hogy UK-ban csak azok vehetnek fel felsõoktatási tanulmányokhoz hitelt, akiknek az állandó bejelentett lakcíme ott van. Tehát te, magyarként biztos, hogy nem kapnál. Esetleg innen, otthonról vegyél fel kölcsönt, és onnan fizesd, ha tudsz dolgozni mellette. :S

Én nem tanulok, de úgy tudom, hogy UK-ban csak azok vehetnek fel felsõoktatási tanulmányokhoz hitelt, akiknek az állandó bejelentett lakcíme ott van. Tehát te, magyarként biztos, hogy nem kapnál. Esetleg innen, otthonról vegyél fel kölcsönt, és onnan fizesd, ha tudsz dolgozni mellette. :S
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt, ki is szeretnek koltozni, csak elotte biztosra szeretnem tudni, hogy ha van ott bejeletett lakcimem, akkor igenyelhetek segelyt.meg jo lenne tudni, meg lehet e elni felallasbol..
Szia! Én most jelentkeztem egy fõsulira Brightonban, ahol 19 év alatt ingyenes az oktatás EU tagoknak. Szóval, ha még nem múltál el 19 akkor próbáld meg. :) Amúgy ezek a sulik olyanok, hogy csak 3-4 napot kell bejárni még akkor is ha full time-os kurzuson vagy, és mellette simán lehet dolgozni. Ha valakivel közösen bérelsz albérletet, akkor bõven kijössz.
A kérdező hozzászólása: Elmultam sajnos:( 26 vagyok.

ANGLIÁVAL Kapcsolatos Információkra lenne szükségem: Ha valaki autóval vagy busszal megy, van-e ellenőrzés, és milyen szintű? Munkaügyben költöznék ki, és nem szeretnék feleslegesen ott megvenni dolgokat, ha itthon is megtehetem.

Legjobb válasz: Lehet ellenörzés bárhol, de ha nem visztek jövedéki temréket ami pl ciginél fejenként egy karton lehet, akkor nem érdeks. minden ország amin átmentek ellenörízhet de a szabájok majdnem ugyan azok. pl kp-t 10000€-t vihetsz be németországba.

Lehet ellenörzés bárhol, de ha nem visztek jövedéki temréket ami pl ciginél fejenként egy karton lehet, akkor nem érdeks. minden ország amin átmentek ellenörízhet de a szabájok majdnem ugyan azok. pl kp-t 10000€-t vihetsz be németországba.
akkor nézz utána jobban utolsó, mert a bacon és a szalonna nem ugyanaz és itt sztem az otthoni fehérszalonnáról és füstöltszalonnáról van szó. Igen bacon van sokféle de egzik sem hasonlít az otthoni hagyományos "zsírszalonnára". Fûszerpaprika is van, de én már próbáltam, köze nincs az otthoni fûszerpaprikához. TV paprika pedig csak a lengyel boltokban van, ha van. Az angolok nem használnak. Szeretem mikor az emberek felírnak ide minden hülyeséget és azt sem tudják mi van valójában. Én itt élek már egy ideje, MINDEN NAP járok vásárolni is és amit leírok legalább tapasztalatból írom....
hogy lehet iylet írni, hogy nem lehet angliában szalonnát kapni???? ezek ki sem bírnak egy reggel bacon and eggs nélkül...
a szalonnát meg orrba-szájba sütik a reggeliztetõ vendéglátók....
pirospaprikát lehet kapni a többi fûszer közt.
ki kell pakolni az összes csomagot, mint átröngtenezik, visszapakoljátok, mentek tovább.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a hasznos információkat!
Még annyit elmondanék, hogy élöállat, élelmiszer tilos az országokba bevinni, csak megfelelö papirokkal.Ide bele tartoznak pl gyümölcsök növények is. Van egy két kivétel azt hiszem amin rajta van miböl készül meddig jó stb... Persze mi is nagy hütötáskával térünk haza, de azért jó ha tudod.
jah es ami meg kimaradt, a lengyel boltban hasonlo termekek vannak mint nalunk magyarba, csak persze dragabban...oda erdemes benezned :)
utolso vagyok, elfelejtettem ha jossz mit hozz, mit nem lehet kapni, vagy beszerzese maceras: elemiszerek: -pirospaprika (porkoltekhez stb..) -tv paprika ami mondjuk romlando sajna -sarga szinu zoldbab, -kolbasz -szalonna nem letfontossagu de nehezen szerezheto be sajna... gyogyszerek: -algopiryn -neo citran -es vmi antibiotikum ha lazad van mert itt mindenre paracetamolt adnak ami [email protected] sem er... -betadine hirtelen ennyi jutott eszembe -
szia, en itt elek es gyakran jarunk autoval haza szoval elmondom a tapasztalataimat: ha bejossz az orszagba autoval szuroprobaszeruen ellenoriznek. Minket eddig ketszer ellenoriztek osszesen, nem mondanam, hogy alaposan atneztek minket csak "rapillantas"szintu volt a dolog...sajnos a az a tapasztalatom a rendszamtabladtol is fugg...ha magyar autoval jossz inkabb szamithatsz ellenorzesre. En ugy tudom 3 karton cigi a limit az alkoholt sajnos nem tudom. Nem celszeru romlando husokat hozni, sonka ilyesmi mert ha eszreveszik elvehetik, de mi szoktunk jol jon a hazai neha. Ha megkerdezhetem milyen dolgokat szeretnel kihozni? Mert elelmiszerek kozul nagyon sok minden itt olcsobb. Remelem segitettem, ha esetleg meg lenne kerdesed irj batran! :)
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet, köszi!
Hazi kolbasz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat. Hosszabb idõre tervezek. Ezért sok mindent szeretnék vinni. Ha van esetleg még arra vonatkozóan tanácsod, hogy itthonról mi az amit feltétlenül érdemes kivinni az megköszönném.
Pick szalámi, traubi szóda, hegyes erõs paprika (hûtõtatyóban jégakkuval), pilóta keksz
sehogy
Nyaralni sehogy, mindjárt vége a nyárnak.
ha a szülei nem engedik, sehogy. kellett neked kislánnyal összejönni :) Én 25 vagyok, barátnõm 22, de így is szenvedés van néha az anyja önfejûsége miatt.
Még kell gyõzni a szülõket, ez az egyetlen járható út.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!