Találatok a következő kifejezésre: Ha Amerikából csomagot, konkrétan egy biciklit (1 db)

Ha Amerikából szeretnék csomagot, konkrétan egy biciklit hazaküldeni, akkor melyik variáció lenne olcsóbb? A postai feladás vagy ha a légitársaság vinné el?

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.

Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megfogadom. Arra gondoltam, hogy ha a bringát, mint túlméretes poggyászként vinném haza..Az lehetséges?
egy jó tanács, dobozba vidd, úgy mint a biciklikereskedõk ahogy hozzák pestrõl, kerék ki, kormány oldalra, úgy relatív ki helyet foglal el ! :)
SZia! En is kkulfoldon elek, de nem Amerikaban. Postan semmi esetre se kuldd. Az altalam kuldott minden masodik csomag eltunt....
Lehetséges hogy poggaszként vidd haza. sokan utaznak szörfdeszkával pl nyaralni. le kell mérned a súlyát meg kb körbe is mekkora. nem tudom milyen szupi bicigli ez. ha csak egy normál bicigli add el kint és vegyél itthon, a bicigli boltokban 30 Ft körül egy normál használatra valót kapsz ami azért minöségi is. szerintem ha csak normál bicigli amennyiböl haza hoznád annyiért már kapsz itthon.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy "szuperbicikli", azért vinné, haza, mert odahaza a kétszeresét kellene fizetnem, meg odahaza még nem is lehet kapni. Igen valószínû az lesz, hogy mint túlméretes csomagként...A vámot nem vágjátok? Nekem olyasmit mondtak hogy 175 euró értékhatár alatt ingyenen...köszi eddig is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogy-hogy a mexikóiaknak az USA-ba kell vízum, az USA-beliek viszont Mexikóba vízum nélkül utaznak?

Ez végülis nem egy államközi megállapodás eredménye ?

2

Van itt zoldkartya-nyertes aki inkabb valakivel tarsulna, mint egyedul vagjon bele az uj eletbe?

En mar eltem az USA-ban, jelenleg itthon vagyok, de keszulok vissza. Csak komoly szandekuak irjanak, lehet priviben is.

2

Detroitban hol van a gettó?

Van egy nagyobb,vagy inkább sok kisebb,ha tudsz utcát is írj.

6

Munkavállalás roadieként és az életről New Jerseyben? (A kérdés alatt bővebb leírás. )

Jó napot kívánok!
Olyasvalaki/k válaszát várnám, akik már kint élnek az Egyesült Államokban.
Kint szeretnék munkát vállalni hangtechnikus, gitártechnikus illetve elképzelhető, hogy fotós képzettséggel majd. Nem most mennék ki, majd csak pár év múlva, előbb a szakképesítéseket akarom megszerezni itthon és minél jobban feltornázni az angol tudásom.
Érdekelne, hogy kint mennyire lehet ilyen területen elhelyezkedni?
Leginkább roadie szeretnék lenni és a zenészeket kísérni a turnékon. A munka utáni kereslet, megélhetés, kereset, emberek, előrelépés, minden érdekel a szakmával kapcsolatban.
Nem a kijutás érdekel, már elég sokat olvastam utána, tudom hogy megy. Mivel illegálisan nem akarok kimenni és ilyen munkakörben nem is lehetne illegálisan munkát vállalni, ezért előbb munkáltatót kell találnom, aki foglalkoztatna, intézné a papírjaim, leszerződtetne. Én ezt úgy gondoltam, hogy előbb Európában szerzek tapasztatalatot és úgy kimenni, ugyanis ismerösősöm egyik munkatársa például Angliában dolgozott hasonló munkakörben, és kapott állást az ottani munkáltatójától az USA-ban. Tehát én eszerint gondolkodok, nem házasságban vagy lottóban (főleg, hogy utóbbival is megy most a macera.)
Szóval, ha lenne valaki kint élő vagy aki tud bármit ezekről a dolgokról, minden információnak hálás lennék. (vagy olyan akivel lehetne levelezni)
Az olyanok kíméljenek, aki el akarnak tántorítani vagy nekem rontanának, úgy érzem van bennem elég kitartás hozzá és nem csak üres lufikat kergetek. Tudom, hogy ott se kolbászból van a kerítés és eleinte sok alja munkával járnak a dolgok, de itthon sem más a helyzet.
A kérdés másik fele pedig NJ-re vonatkozna, azért érdekel ez az állam, mert ez tetszik a legjobban (illetve gyerekes dolog, de úgy érzem belefér, óriási Bruce Springsteen rajongó vagyok). Mivel roadie szeretnék lenni ez úgyis rengeteg utazással járna, és nem egy állandó helyen dolgoznék, (viszont lakcím kell, bár ez úgyis munkáltatótól függ, hogy hova rendeli ki az embert), és ha később pedig lehetőség adódna rá, hogy letelepedjek NJ-t választanám. Ezért érdekelne az is, hogy milyen NJ-ben élni, milyen tapasztalatok vannak (város, emberek, közlekedés, árak, lakhelyek, minden...
Mindenki válaszát előre is köszönöm!

4

Hogyan kaphatok vizumot amerikaba?

A baratom amerikaba koltozik es en is szeretnek vele menni. A kerdesem az lenne hogy hogyan Lehet vizumot kapni nem csak 3 honapra

2

Most végeztem, szakmán és elkezdek egy angol nyelvtanfolyamot, hogy kitudjak menni külföldre. Érettségit figyelembe veszik?

Nincs érettségim, és azt mondták, hogy érettségi nélkül csak kudarc lenne

2

Mexikóba érdemes költözni? Milyenek ott az életkörülmények? Északi részre gondolok mint pl: Baja California, Sonora, Chihuahua, Coahuila, Tamaulipas.

7

Amerikában az orvosok, növérek, ápolók miért a kórházi egyenruhába mennek az utcán, metrón? Nem tudnak a munkahelyen átöltözni? És a higiénia?

8

Valaki erre tud válaszolni? Lent kifejtem.

Tudom, hogy létezik az esta+bordó útlevél beutazásnál.
De mi van, ha nekem nem magánútlevelem van, hanem szolgálati útlevelem?

1

Kb mennyibe kerül elutazni hollywoodba?

A két legjobb barátnőmmel nagyon szeretnénk elmenni egyszer Hollywoodba. Szerintetek 3 repjegy és egy jobb szálloda mennyibe kerül? Most 14 évesek vagyünk és 19-20 éves korunkban szeretnénk elmenni. egy két év múlva elég ha elkezdünk félretenni rá?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!