Találatok a következő kifejezésre: Ha Amerikából csomagot, konkrétan egy biciklit (1 db)

Ha Amerikából szeretnék csomagot, konkrétan egy biciklit hazaküldeni, akkor melyik variáció lenne olcsóbb? A postai feladás vagy ha a légitársaság vinné el?

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.

Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megfogadom. Arra gondoltam, hogy ha a bringát, mint túlméretes poggyászként vinném haza..Az lehetséges?
egy jó tanács, dobozba vidd, úgy mint a biciklikereskedõk ahogy hozzák pestrõl, kerék ki, kormány oldalra, úgy relatív ki helyet foglal el ! :)
SZia! En is kkulfoldon elek, de nem Amerikaban. Postan semmi esetre se kuldd. Az altalam kuldott minden masodik csomag eltunt....
Lehetséges hogy poggaszként vidd haza. sokan utaznak szörfdeszkával pl nyaralni. le kell mérned a súlyát meg kb körbe is mekkora. nem tudom milyen szupi bicigli ez. ha csak egy normál bicigli add el kint és vegyél itthon, a bicigli boltokban 30 Ft körül egy normál használatra valót kapsz ami azért minöségi is. szerintem ha csak normál bicigli amennyiböl haza hoznád annyiért már kapsz itthon.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy "szuperbicikli", azért vinné, haza, mert odahaza a kétszeresét kellene fizetnem, meg odahaza még nem is lehet kapni. Igen valószínû az lesz, hogy mint túlméretes csomagként...A vámot nem vágjátok? Nekem olyasmit mondtak hogy 175 euró értékhatár alatt ingyenen...köszi eddig is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik a lehetőségek Észak vagy Dél DAkotában?

Milyen arra fele az "élet" ? Mik a lehetőségek ott , mennyire számít jó helynek?

0

Amerikában autószerelő végzettséggel valóban "könnyebb" munkát találni?

Sziasztok!
Szeptembertől szeretnék elkezdeni egy szakmát mindenhogyan, mert a koromból (20) adódóan még az első szakképesítésem ingyenes elvégezhetem így érettségi (2011) után. Mindig is az usába vágytam, így egy olyan szakmát szeretnék, ami közel áll hozzám, és lenne is vele esélyem ott kint. Az ápoló szakma tőlem távol van, de az autókhoz már most is jól értek, így ezt választottam. Az lenne a kérdésem, hogy ha egy kis minimális munkatapasztalattal majd a szakmában kimennék, és keresnék állást személyesen, mennyi esélyem lenne, hogy alkalmazzanak? Az angol jelenleg is megy, de ezt így a 2 év szakképzés alatt még bőven tudom fejleszteni, és fogom is, ahogyan a szakmai angolt is. A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek ezzel melyik államban lenne nagyobb az esélyem, mint nulla? Persze tudom, hogy nem kívánságműsor, de New York kifejezetten szimpatikus, és szerintem ott van is pár autó szerviz :D, a másik Florida lenne (Ezen belül Jacksonville), ezt egy jelenleg is ott élő ajánlotta. Ja igen, így a végén akartam közölni, hogy nagyjából tisztában vagyok a kiutazás körülötti dolgokkal, de az majd egyszer egy másik kérdés lesz :).
Válaszotokat előre is köszönöm!

2

Mennyi a belépő Washingtonban a Fehér Házba?

3

Repülőjegyvételnél elírtuk a születési dátumot! Mit lehet tenni?

Az anyósom vett magának egy repjegyet és a születési dátumnál a hónapot január helyett februárra kattintott véletlenül. Mit lehet csinálni, ha nem módosítható a repjegy időpontja,meg az utas személye.

10

Ha már egyszer elutasították a vízumkérelmemet, milyen módon utazhatok az USA-ba?

Sziasztok!

1998 körül (18 évesen) már egyszer (és egyúttal először) elutasította a budapest USA követség a vízumkérelmemet sajnos, holott reális helyre szerettem volna menni, nem pedig bevándorolni vagy feketén munkát vállalni. Sajnos úgy dobták vissza a vízum kérelmemet, hogy az indoklásban az állt, hogy nem tudtam megfelelően bizonyítani, hogy vissza fogok térni Magyarországra. Bánatomban azóta sem próbálkoztam ezzel, viszont mostanában - 14 év után - újra kedvem támadt egy úthoz az USA-ba.

Azt szeretném kérdezni, hogy az én esetemben mindenképpen vízumhoz kell folyamodni? Milyenek lehetnek az esélyeim? Házas vagyok, lakásom van, rendes, bejelentett munkahelyem, lekötött betétem, autóm, meg minden egyéb, ami egy rendes, tisztességes embernek van.
Az USA honlapja szerint az én esetemben sajnos nem utazhatok az ESTA-val, vízumra van szükségem.

Várom válaszaitokat, véleményeiteket!

Köszi!

20

A Kanadai vízummentesség pontosan mit jelent? Látogatóba minden további nélkül mehetek rövid időre?

A hivatalos oldal szerint 6 hónapig tartózkodhatunk magyarként ott. Valaki megerősítené ezt?

3

Mennyire szigorú Washingtonban és Chicagoban a reptéri ellenőrzés?

Mondjuk egy Miami reptérhez képest...

6

Szálláslehetőség Vancouverben és környékén?

Sziasztok! A nyáron tervezem, hogy egy vagy két hónapra kiutazok Kanadába, egész konkrétan Vancouverbe vagy környékére, hogy felfedezzem ezt a vidéket és fejlesszem a nyelvtudásom. Júliusban szeretnék indulni és augusztusban hazajönni. Ehhez szeretnék ötleteket kérni, akár kint élőktől akár olyanoktól akik jártak már errefelé, hogy van-e valami tippetek, hogy hogyan tudnám a lehető legolcsóbban megoldani erre az időre a szállást. Ahogy keresgéltem találtam kiadó lakásokat, természetesen ezek közül is a legegyszerűbbeket, de kíváncsi lennék hátha van ennél gazdságosabb megoldás is, akár kiadó szoba vagy ehhez hasonló más lehetőség. Előre is köszönöm az öteleteket!

0

Menekült lehetek Kanadában?

Ha az ember a korábban - kisebb népcsoportokat követve - Kanadába megy, leszáll a gépe és benyögi azt, hogy menekült; még mindig kivételezett helyzetben vannak? (gondolok itt a segélyre, angol taníttatásra...)
Ha ki akarok "menekülni" elég csak egy útlevél és a szatyraim, nem?
Kicsit cinikus - de érthető a kérdés, nem?

6

Alaszkába szeretnék menni"nyaralni". Volt már valaki? Tapasztalat? Javaslatok?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!