Találatok a következő kifejezésre: Ha Amerikából csomagot, konkrétan (1 db)

Ha Amerikából szeretnék csomagot, konkrétan egy biciklit hazaküldeni, akkor melyik variáció lenne olcsóbb? A postai feladás vagy ha a légitársaság vinné el?

El?re is köszi!

Legjobb válasz: Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.

Mikor én voltam kinn anno, a hajós feladás volt a legolcsóbb...de 2 (!!) hónap, míg Mo-ra ért. És nem is volt benne semmi olyan érték, amit nagyon sajnáltam volna, ha eltûnik. Biztosítást nyilván lehet rá kötni, de akkor árban majdnem u.ott vagy szerintem. A posta olcsóbb, de lassabb és talán kicsit megbízhatatlanabb is. Nem a kinti posta, hanem az itthoni miatt. Hallottam olyan, hogy biz. országon nem hajlandóak csomagot küldeni Mo-ra, mert mindig eltûnik. Gáz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, megfogadom. Arra gondoltam, hogy ha a bringát, mint túlméretes poggyászként vinném haza..Az lehetséges?
egy jó tanács, dobozba vidd, úgy mint a biciklikereskedõk ahogy hozzák pestrõl, kerék ki, kormány oldalra, úgy relatív ki helyet foglal el ! :)
SZia! En is kkulfoldon elek, de nem Amerikaban. Postan semmi esetre se kuldd. Az altalam kuldott minden masodik csomag eltunt....
Lehetséges hogy poggaszként vidd haza. sokan utaznak szörfdeszkával pl nyaralni. le kell mérned a súlyát meg kb körbe is mekkora. nem tudom milyen szupi bicigli ez. ha csak egy normál bicigli add el kint és vegyél itthon, a bicigli boltokban 30 Ft körül egy normál használatra valót kapsz ami azért minöségi is. szerintem ha csak normál bicigli amennyiböl haza hoznád annyiért már kapsz itthon.
A kérdező hozzászólása: Igen, ez egy "szuperbicikli", azért vinné, haza, mert odahaza a kétszeresét kellene fizetnem, meg odahaza még nem is lehet kapni. Igen valószínû az lesz, hogy mint túlméretes csomagként...A vámot nem vágjátok? Nekem olyasmit mondtak hogy 175 euró értékhatár alatt ingyenen...köszi eddig is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A homeexchange-n valahogy be tudom azt állítani hogy csak olyan házakat muttasson hogy USA-ból cserélnének Mo. -ra?

1

Hogy lettél amerikai állampolgár vagy kaptál zöld kártyát?

Csak kíváncsi vagyok milyen történetek gy?lnek össze :) Egy kis sztorizás :)

6

Miből van hiányszakma Kanadában?

3

Miért kell gazdagnak lenni és nem elég csak tudni valamit ahhoz, hogy ki jussak az USA-ba?

Bútorasztalos szakmám lesz, érettségim és nyelv vizsgám és zenét is tanulok, de az utóbbi most lényegtelen. Szóval nézegettem, hogy mi az a folyamat, hogy USA-ban Californiában, San-Fransisco-ban lakhassak amerikai állampolgárként és dolgozhassak is. Rájöttem, hogy nem könny?. Nagyon hosszú folyamat és nagyon drága (nekem). Most csak álom még, de kb 10-15 év múlva szeretném onnét ezt vissza olvasni. Szóval tanulom az angolt és ahogy néztem a nyelv vizsga díj, az útlevél, a zöldkártya, a repül? jegy...ehhez el?bb a lottót kell megnyerni. De aki végig járta már ezt, attól kérdezem tényleg ilyen költséges? Tényleg ennyi szenvedés kell a zöldkártyaért? A bevándorló vízum 330 dollár? Beszélgessünk err?l...érdekel!

7

Működik a magyarországi GPS Amerikában?

Igazából az érdekelne, hogy a szivargyújtó ugyanolyan-e mint Magyarországon, mert a GPS készülékünk nem bírja túl sokáig töltés nélkül, és érdemes-e kivinnünk, kell-e valami átalakítót vennünk, vagy inkább béreljünk azt is az autóval együtt?

3

New York-ban valahol bele lehet menni a tengerbe?

Google térkèpen láttam olyat hogy Long Beach akkor az most tengerpart?

6

Régifajta útlevelet elfogadják a vízumhoz?

3

Amerikában csak akkor kell fizetni az orvosi ellátásért ha gyógyítatni akarod magad? Tehát nem vonnak le pénzt akaratod ellenére minden hónapban a fizetésedből fölöslegesen mint itthon?

8

Valóban jellemző az Egyesült Államokban az érzelmi felszínesség?

Õszintén szólva alapszokásom, hogy mindenkire rámosolygok, amennyire tudom ez az "amerikaiaknak" is a kultúrájuk része. (Egyik tervezett célállomásom is ez.) Viszont azt olvastam ill egyszer tapasztaltam, hogy nem feltétlen ?szintén csinálják. Mármint a szemek hidegek, a jókedv meg fél perc alatt odébbáll. Tudom, talán kicsit furcsa kérdés, de ez igen zavaró lehet a mindennapokban. Szóval csak én futottam össze egy ilyen emberrel, helytelenek a megállapítások, vagy tényleg így van?

3

Nem sokára mennénk ki Californiába, Los Angelesbe tudnátok tippet adni hogy mit lehetne megnézni ott?

Pár helyet már találtam de csak kb: 3-at 4-et segítenétek

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!