Találatok a következő kifejezésre: Ha Afrika 3. világ akkor (1 db)

Ha Afrika a 3. világ akkor melyik az 1. és a 2. ?

Legjobb válasz: az elsõ európa, az "öreg kontinens", a második amerika, az "újvilág". amúgy lövésem sincs, miért pont sorszámmal jelölik, és hogy ki találta ki, de ez logikusnak tûnik

az elsõ európa, az "öreg kontinens", a második amerika, az "újvilág". amúgy lövésem sincs, miért pont sorszámmal jelölik, és hogy ki találta ki, de ez logikusnak tûnik
http://hu.wikipedia.org/wiki/Harmadik_vil%C3%A1g így is magyarázzák, kinek melyik a szimpatikusabb...
Ez a kifejezés a hidegháborúba jött létre h Afrika és Dél-Amerika a harmadikvilág hiszen az 1. és 2. helyen az USA és Szovjetunió állt ki-ki szövetségeseivel.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen ábrázolási sajátosságok rokonítják pl. a múmiákat vagy a torinoi leplet egy mai fotográfiával?

1

Az elektron kötési energiáját hogyan lehet kiszámolni?

0

Meg tudod oldani? Folytatás alul.

Mennyi X, ha tudjuk hogy egész szám, egy négyzetszám harmada, és X^X 38880 jegyű?
Köszi a normális válaszokat!

7

Miért van olyan fejük az ISS-en lévő űrhajósoknak mint akinek súlyos székrekedése van?

3

Az alábbi linken érdekelne engem hogy az orsók átmérői, ahová az ékszíj be van fogva, körülbelül mekkora átmérőjük lehet, valamint az orsók középpontja egymástól körülbelül mekkora távolságra lehet?

1

Hamis az elméletem?

Sokan pedzegetik az időutazás lehetőségét. Ennek ellenére, én úgy gondolom, nem fog bekövetkezni, legalábbis ebben az univerzumban és idősíkon nem. Mindezt azzal magyarázom, hogy a történelmünk során semmilyen lelet, bizonyíték nem utal arra, hogy "ismeretlen, jövőből érkező" személyek jelentek volna meg, illetve ha az időutazás lehetséges volna a jövőben, akkor nyilván másképp alakultak volna egyes háborúk (vagy épp direkt így alakították, de akkor érvénybe lép az első feltételezésem). Ha megvalósul az időutazás, úgy gondolom, hogy nem lehet majd befolyásolni, és véletlenszerűen akár egy párhuzamos dimenzióba, vagy egy korábbi univerzumba repít. Ti mit gondoltok erről?

11

A fiatal kori élmények meghatározzák az ember agyának fejlődését, mennyire lesz (lehet) sikeres, boldog, jó kisugárzású?

2) Orbitofrontális kéreg – a prefrontális kéregnek (homloklebeny) az alsó része az orbitofrontális kéreg. Ez kulcsszerepet játszik az érzelmi életben, a fenti egyszerű érzelmi reakciókat finomítja, lehetővé teszi, hogy azok sokkal árnyaltabbak legyenek (ne csak félelem/harag versus nyugalom létezzen, hanem bűntudat, meghatottság, satöbbi). Ahhoz, hogy képesek legyünk az empátiára és a mentalizációra (mások érzéseinek, gondolatainak megértése), szép kifejlett orbitofrontális kéreggel kell rendelkeznünk. Ez az agyterület szinte teljes egészében a születést követően kezd el kifejlődni, 0-3 éves korig fejlődik, és kifejlődése tapasztalatfüggő. A társas tapasztalatoktól függ. Izolált, elhagyatott csecsemőnek nem fejlődik ki normális orbitofrontális kérge. A jobb orbitofrontális kéreg fejlődik először és az dominál.
Amikor a csecsemő együtt örül az anyjával vagy apjával, biztonságban, akkor agyában endogén opiátok és dopamin szabadulnak fel. Az endogén opiátok serkentik az idegsejtek növekedését, a dopamin pedig az idegsejtek glükózellátottságát. Azoknak a csecsemőknek, akiket sok kellemes társas élmény ér, ezért jobban fejlődik az agyuk, különösen az orbitofrontális lebenyük: az ottani idegsejteknek több kapcsolata lesz. Új idegsejtkapcsolatok egész életünk során születnek, de azt az iramot, amivel életünk első 2 évében fejlődnek, később már nem érik el.

Tehát 2-3 éves korig szívja magába főleg ezeket a dolgokat a gyerek és ez egész életében hatással lehet rá? Nem igazságtalanság, hogy ez az egész ember későbbi (akár szocializációs, társas, párkapcsolati) viszonyait is teljesen determinálja ebben a fejlődéslélektani szakaszban?

Bocsi, ha ilyeneket olvasok, de ez a szakmám és ,,persze" a nőknél sikertelen vagyok. Sajnos. Ez pedig lehet már akkor kisgyermekkorban eldöntődött. Nem tudom.

12

Tényleg bele lehet halni az önkielégítésbe?

Itt olvastam (
Mondjuk azt nem tudom ki számolta neki, nem is a hír a lényeg, hanem hogy tényleg létezik ilyen végkimerülés, ami halállal végződhet? :O

9

Hogy lehet az, hogy megálmodunk előre eseményeket/szituációkat, és olyan emberekkel történő élethelyzeteket, akikkel azelőtt sohasem találkoztunk?

3

Csak a test tud boldog lenni vagy a lélek is?

csak fizikális öröm létezik, ami egy kémiai folyamat az agyunkban, vagy pedig tud a lélek is örülni valaminek boldog lenni ami nem kémiai?
ponotsabban kémiai folyamat nélkül lehetünk boldogak tudunk örülni valaminek?

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!