Találatok a következő kifejezésre: Ha Afrika 3 (1 db)

Ha Afrika a 3. világ akkor melyik az 1. és a 2. ?

Legjobb válasz: az elsõ európa, az "öreg kontinens", a második amerika, az "újvilág". amúgy lövésem sincs, miért pont sorszámmal jelölik, és hogy ki találta ki, de ez logikusnak tûnik

az elsõ európa, az "öreg kontinens", a második amerika, az "újvilág". amúgy lövésem sincs, miért pont sorszámmal jelölik, és hogy ki találta ki, de ez logikusnak tûnik
http://hu.wikipedia.org/wiki/Harmadik_vil%C3%A1g így is magyarázzák, kinek melyik a szimpatikusabb...
Ez a kifejezés a hidegháborúba jött létre h Afrika és Dél-Amerika a harmadikvilág hiszen az 1. és 2. helyen az USA és Szovjetunió állt ki-ki szövetségeseivel.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Az ABCD paralelogramma AB oldalának felezőpontja E, AD oldalának pedig F. Hányad része az EFC háromszög területe a paralelogramma területének?

6

Hány négyzetméter?

Ha a szobám 3m x 4m-es, akkor az 12 négyzetméter, ugye?

1

Mennyibe kerül a legolcsobb laptop? És hol lehet kapni?

7

Kazinczy Stílusának, illetve szemléletének melyik sajátossága tette lehetségessé azt, hogy a mai olvasó éppen a film elevenségét, hatás-effektusait "lássa bele" a XVII. századi szövegbe?

2

A periódusos rendszerben két egymásutáni nemesgázokból álló keverék 1 móljának tömege 36 g. a) Mely nemesgázokból áll a keverék? B) Hány mólt tartalmaz az egyes összetevőkből? 8. osztály-os!

Előre is köszi!

2

A Jupiter Callisto nevű holdja 1, 887x10akilencediken méter sugarú kör alakú pályán kering az anyabolygó körül. Keringési ideje 16 nap 16 óra 32 perc. Állapítsa meg a Jupiter tömegét ezekből az adatokból?

2

Hogyan lehet az atom elektronjait gerjeszteni?

3

Hisztek a grafológiában? Ért hozzá valaki?

Szeretnék elmenni grafológushoz, de nem tudom van-e értelme és nem szeretnék feleslegesen egy csomó pénzt kidobni az ablakon.

4

Valaki segíteni nekem? Weöres Sándor és Petőfi Sándor verseiben keresek megszemélyesítést.

Bármelyik híresebb verséből.

0

1. Mi az oka annak, hogy a színtelen nemesgázok zárt térben, csökkentett nyomáson elektromos feszültség hatására színessé válnak? 2. Miért kedvezőbb a búvárok palackjában a hélium-oxigén keverék a nitrogén-oxigén keveréknél?

Előre is köszi!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!