Találatok a következő kifejezésre: Ha 9 tart (12 db)

Ha 9 hónapig tart a terhesség (mert mindenki ezt mondja), akkor hogy van, hogy van aki 38-40 hetet ír?

Mert a 9hónap az 36 hét. Lehet hogy butának t?nik a kérdés, mondjuk elég fiatal is vagyok, csak ezt nem értem és zavar.

Legjobb válasz: Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart,mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap,és így jön ki a 40 hét.

Szia! A terhességnél ez egy kicsit másképp van, 9 hónap, azaz 10 holdhónapig tart, mert nem teljesen 4 hétbõl áll minden hónap, és így jön ki a 40 hét.
Nem minden hónap 28 napos!!! Számolj utánna.
Szerintem a 9 hónap, csak általánosítás, ugye amikor ezt elkezdték számon tartani, még nem volt ilyen fejlett az orvos tudomány, és így talán az menzesz kimaradásától valóban kb 9 hónap telik el. (akkor már a magzat 2 hetes volt elvileg + erre jött rá a 36 hét. De a terhesség az 40 hét normál, átlag esetben. Ezt az utolsó menzesz elsõ napjától számolják. De normál (28 napos ciklus esetén) ugye a baba 2 héttel a vérzés után fogan, azaz a baba konkrétan 38 hetet tölt a méhben a fogantatástól a szülésig. De az orvosok 40 héttel számolnak, tehát az utolsó menzesz dátumától 40 hét. De nem minden baba jön idõre, van amelyik korábban, és van akit túl hordanak, úgy tudom a 42. hét betöltésekor viszont mindenképp megindítják a szülést.
Szia...eloszor is a 9 honap az nem 36 het...szamolj utanna:-)..minden honap 30, 31 napos..kivetel a februar.....38 het korul van a 9 honap...masreszt meg a terhesseget az utolso menszi elso napjatol szamoljak de tulajdonkeppen ra 2 hetre van peteeresed es ajkkor eshettel teherbe. senki nem tudja a pontos teherbeses datumat( kivetel a lombik es mas programok).Kiszamitva...a tehessegi ido 38+2 het....mindjart megvan a 40:-)
A 9 hónap nem 9X 4 hét, még ha 4 héttel is számoljuk az 1 nónapot, mindig 4, 5 vagy 5 hét majdnem egy hónap. A terhesség 40 hét, ott hetekben számolnak, nem hónapokban. Én szeptember 1-én estem teherbe, és júni 7-re vagyok kiírva, ha megnézed, az pont 9 hónap és 6 nap, de pont 40 hét:-)
1 hold hónap = 28 nap számold ki ha hozzáadod a "lemaradt" napokat ami már nem holdhónaphoz tartozik akkor jön ki a 10 hold hónap és 9 naptári hónap.
Legegyszerûbben: a 9 hónap 9 belöltött hónapot jelent szóval belépés a 10. hónapba. Pl. Mikor 16hetes vagy 4hónapos, de kezded a 5.et szóval már az 5. hónapba vagy, mert azt megkezded. 9*4=36 de ez a megkezdett 9. hónapot jelenti. 10*4=40 pedig a betöltött 9 hónapot és megkezdett 10.-et. Nekem így magyarázták mikor megértettem.

Az baj, ha csak reggel fél 9-re érek oda terheléses vércukor vizsgálatra? Vagy az még nem késő? 8-10-ig tart hivatalosan a rendelési idő, de csak elvileg.

Ugyanis elfelejtettem cukrot venni, a gyógyszertár pedig csak 8-kor nyit.

Legjobb válasz: Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Ha addig nem eszel, akkor nincs probléma.

Az mennyire nagy baj ha 2 hetente jön meg és kb 8-9 napig tart?

ugye nem nagy baj.....vagy?

Legjobb válasz: Pedig ezzel igenis el kell menni orvoshoz. Hidd el, hogy csak addig tûnik vészesnek a dolog, amíg át nem esel az egészen. Természetes, hogy ódzkodsz tõle, hogy egy idegennek ilyenrõl beszélj, de muszáj lesz. ha egy-egy nõgyógyászati problémát nem kezelnek, könnyen vezethet meddõséghez. Márpedig gondolom babát szeretnél elõbb vagy utóbb. Miért nem akarsz egyébként orvoshoz menni? Voltál már egyáltalán valaha nõgyógyásznál?

Pedig ezzel igenis el kell menni orvoshoz. Hidd el, hogy csak addig tûnik vészesnek a dolog, amíg át nem esel az egészen. Természetes, hogy ódzkodsz tõle, hogy egy idegennek ilyenrõl beszélj, de muszáj lesz. ha egy-egy nõgyógyászati problémát nem kezelnek, könnyen vezethet meddõséghez. Márpedig gondolom babát szeretnél elõbb vagy utóbb. Miért nem akarsz egyébként orvoshoz menni? Voltál már egyáltalán valaha nõgyógyásznál?
De baj! Keress fel egy nõgyógyászt!
Ugye a mensid legelsõ napjától számolod a ciklust? Mert most ahogy írtad úgy tûnik, hogy megjön, 9 napig tart, majd mivel kéthetente jön meg, a ciklusod 14. napján (vagyis alig 5 nappal a vége után) megint megjön. Vagy úgy számolod, h az utolsó naptól és akkor 23 napos a ciklusod? Ez még majdnem elmegy, de a 8-9 napos mensi nagyon nem normális. Ez hormonprobléma lehet. Minden 16 évet betöltött nõnek el kell mennie legalább rákszûrésre évente...
+az agyával sincs minden rendben
Hormonprobléma.
Ez nem játék! Ne mellõzd! Hogy állíts oda?! Kérsz egy idõpontot, elmész, majd elmondod, amit itt leírtál... Nem olyan nehéz. (Elsõ voltam.)
A kérdező hozzászólása: kössz szívesen mellõzném a dokit
kb. egy fél évig nekem is volt hasonló, amikor eléggé leterheltem magam, sokat is idegeskedtem... Nekem magától rendezõdött a dolog, remélem neked is fog!
A kérdező hozzászólása: de nem igazán szeretem az orvosokat és azt se tom hogy hogy állítsak oda
szinte állandóan vérzel... Bizony, irány az orvos!
Súlyos vashiányod lehet miatta. Orvos!!!
Hiába mész el, ha szûz vagy, úgysem csinálják meg a rákszûrést.

11 hetes babám este 8-9 körül elalszik és reggel 5-6ig alszik, 1-2óra körül elkezd nyüsszögni, de nem nyitja ki a szemét. Ez 5 percig tart. Ilyenkor meg kéne etetnem, vagy ha éhes, akkor rendesen fel is kelne? Mit tegyek?

Legjobb válasz: Valószínûleg csak egy felületes alvási szakaszban van. Mi felnõttek is szoktunk ilyet csinálni, csak nem tudunk róla. Ne aggódj, ha éhes lenne, azt jelezné :-).Hagyd, hogy magától visszaaludjon. Szerintem jól csinálod.

Valószínûleg csak egy felületes alvási szakaszban van. Mi felnõttek is szoktunk ilyet csinálni, csak nem tudunk róla. Ne aggódj, ha éhes lenne, azt jelezné :-).Hagyd, hogy magától visszaaludjon. Szerintem jól csinálod.
Szia! Szerintem is nagyon jól csinálod, mert ha éhes lenne, akkor azt észrevennéd, mivel hangosan sírna. Az én babámnál is így volt, én sem keltem fel hozzá, és most átalussza az éjszakát (8 heteskora óta). Ha napközben eleget eszik, akkor nem kel fel éjszaka enni, így neki is jobb, mivel többet és jobban alszik éjszaka, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz. Nálunk így volt, de azért persze a babák különböznek. Hallgass az ösztöneidre, nagyon ügyesen csinálod!!! 22 hetes baba anyukája
Nagyon jól csinálod, hagyd, magától is visszaalszik. A miénk most 13 hetes és kb. 2 hete csinálja ezt. 1-2 óra körül felébredek, hogy nyöszörög, mocorog, figyelem egy ideig, de 10 perc múlva már alszik is. Majd reggel 5 körül "szól", hogy éhes...
Nálunk ugyan ez van ugyan ebben az idöszakban, csak a mi picink 3 honapos.Kiszoktuk venni a kiságybol és magunk közé tesszük és egyböl elalszik, de nem éhes.Ha éhes ugyi9s sir.Azt észre vennéd
az én babócám is szokott nyöszörögni alvás közben, sõt néha még fel is sír...de ne, m alszik vissza magától, cumival viszont igen. örvendj, hogy ilyen ügyes babád van, . hogy nem kell neki visszaaltatás...
16.-án más lesz
15.-én még akciós, de már 16.-tól nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm nektek! :)
igen az.
igen az elején teljesen normális. 3-4 hónap utén olyan pontos lesz minden mint az óramû.
Én is Yasminelle-t szedek, viszont nekem meg sokkal kevesebb van, mit szokott lenni, és 4 napig tart. De szerintem az is normális, ha a gyógyszertõl tovább tart. Ez kinél hogy mûködik.
Barátnõm is ilyent szed és õ azt mondja igen.Én is ezt szedem már több mint 2hete , és nem akar elmúlni.1, 5hete csak a vége van, de nem múlik el.És olyan hangulatingadózásaim vannak, hogy csak nézek nagyokat...Szóval én azért visszamegyek a dokimhoz, hiába mondják azthogy az elsõ hónapokban normális...

40 hétig tart egy terhesség? De ha egy hónap 4 hét, akkor a 40 hét már nem 9 hónap hanem 10. Hogy van ez?

Legjobb válasz: A terhességet igazából holdhónapban számolják. Azért 40 hét.

A terhességet igazából holdhónapban számolják. Azért 40 hét.
Egy hold hónap 28 nap, a terhesség 280 nap, tehát 10 hold hónapnak felel meg. A naptári hónapok nem 28 naposak és nem is pontosan 4 hétbõl állnak, átlag 30 napos hónapokkal számolva nagyjából 9 hónapra jön ki.
Huuu de matekzseni a kérdezõ! Mióta 4 hét egy hónap, a februárt kivéve? Vagy én tudom rosszul és minden hónap csak 28 napos lenne?
Csak a februar 4hetes, a többi mindig pár nappal több, igy fér bele nagyjábol 9honapba.

Lehetséges barnázás 9 hetesen ha most lenne a mesni? Milyen erős lehet és meddig tart?

Legjobb válasz: Terhesség alatt minden barnázás és / vagy vérzés nem normális. Lehet, hogy nincs baj, de én a helyedben dokihoz mennék, mert csak õ tudja pontosan megállapítani az okát és kezelni azt. Sok sikert4

Terhesség alatt minden barnázás és / vagy vérzés nem normális. Lehet, hogy nincs baj, de én a helyedben dokihoz mennék, mert csak õ tudja pontosan megállapítani az okát és kezelni azt. Sok sikert4
Igen, elõfordulhat, de mindenképp szólj róla a dokinak!

9 hetes kislányom két napja etetés időben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg erőltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb. 10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk?

Kislányom 9 hetes múlt. Tápszert eszik, és eddig négy óránként evett óram? pontossággal.Két napja etetés id?ben, csak mosolyog de nem akar enni, ha meg er?ltetjük akkor kapálózik és sír. Ez kb.10 percig tart, aztán eszik szépen ahogyan eddig is. Mi lehet a viselkedésének az oka és mit tegyünk? Tegnap kapta meg az els? oltást, de nagyon jól viselte, se láz semmi.

Legjobb válasz: Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.

Az én lányom 10 hetes és anyatejes. Néha nekem is ezt csinálja.Azt vettem észre, hogy ilyenkor túl álmos ahoz, hogy aludjon és túl éhes ahoz hogy egyen.Mostmár úgy ekõzõm meg ezeket a "kitöréseket", hogy folyamatosan kínálom neki az enni valót. szerintem valami fejlõdési ugrás lehet nálla mert valóban többször eszik viszont aludni egyre kevesebbet alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. Megnyugodtam, hogy nincs nagy baj. Mi kipróbáltuk ma hogy a másik szobában etetjük, hogy ne mindíg ugyan onnan lássa a dolgokat, és bevállt. Próbáld ki te is hátha te is sikerrel jársz.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!