Találatok a következő kifejezésre: Ha 9 3/4 (4 db)

Ha 28-34 napos ciklusaim vannak, akkor mikor kellene megtörténnie az ovulációnak? Mert én a 14-20 nap között gondoltam, de csináltam ovutesztet a 9. napon és pozitív lett.

Legjobb válasz: A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.

A pozitív ovuteszt nem azt jelenti, hogy ovulációd van! Olvasd csak el elõbb a használati utasítást. A pozitív teszt csak elõjel, és akár több napig is pozitív lehet a teszt, mielõtt negatívra vált - ez lesz az ovulációd napja. Ezenkívül bármikor bejöhet egy korai ovu. Valamint lehet, hogy a luteális fázosid nem 14 nap, hanem mondjuk 16, így pedig az ovud a 12-18. nap között várható.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Elolvastam a használati utasítást, csak meglepõdtem, azt hittem ilyen korán még egyértelmû negatív eredményt kapok. Arról pedig nem ír a tájékoztató, hogy napokig mutathat pozitívat. Végül is a lényeg, hogy mostanában valószínûleg lesz ovu. Támpontnak már jó. Köszi a segítséget.

Egy téglatest élei a=9 cm, b=13cm és c=11 cm. Mekkorák a hozzá hasonló téglatest élei, ha a térfogata 34 749 köbcenti (nem tudok felső indexet csinálni, bocsánat)?

Legjobb válasz: Legyen a másik téglatest élei A, B és C. Hasonlók tehát: A/a = B/b = C/c = T/t (T = 34749, azaz a másik téglatest térfogata, t pedig az eredeti téglatest, ami ugye 9*13*11). T/t = 27

Legyen a másik téglatest élei A, B és C. Hasonlók tehát: A/a = B/b = C/c = T/t (T = 34749, azaz a másik téglatest térfogata, t pedig az eredeti téglatest, ami ugye 9*13*11). T/t = 27
A felsõ indexet ^-pal jelöljük általában. Ha több karaktert is akarsz odarakni, akkor illik õket zárójelbe tenni. Az alsó indexet pedig _-sal jelöljük. (a_1 = 12^(24) cm^3) A nagyobbik téglatest térfogata az eredeti térfogatának V/(a*b*c)-szerese, így az éleinek hossza az eredeti téglatest éleinek gyök[3](V/(a*b*c)) = gyök[3](27) = 3-szorosa. Így a nagyobbik téglatest élei 3*a = 27 cm, 3*b = 39 cm és 3*c = 33 cm hosszúak. (A köbgyökre ez nem tudom mennyire elfogadott jelölés, a másik kettõ elég általános, az n-edik gyökre a TeX-ben az \sqrt[n]{valami} parancs használatos. Onnét vettem át. Amúgy leggyakrabban azt írják helyette, hogy (valami)^(1/3).)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!
Igen...harmadikgyök(T/t), így már helyes (a sajátomhoz).


Mekkora bedöntési szöggel kell repülnie a merevszárnyú motoros repülőgépnek, ha a sebessége 360 km/h és a forduló sugara 400 m? (g=9, 81 m/s2) Végeredmény: 68°34’

Ennyi adat van összesen A végeredmény megvolt adva ügyebár, levezetni kellene. Én keresgéltem de nem találtam olyan képletett amivel letudnám vezetni ezt az egészet =/ Mivel amit találtam ott kellene felhajtó er?t számítani illetve abban a képletben volt tömeg is amivel így nem tudtam mit kezdeni.

Legjobb válasz: α=arctan(Fcentrifugális/Fsúly)=arctan((mv²/r)/mg)= arctan(v²/rg)

α=arctan(Fcentrifugális/Fsúly)=arctan((mv²/r)/mg)=arctan(v²/rg)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!