Találatok a következő kifejezésre: Ha 8. kezdek el (8 db)

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni

Mi van akkor, ha a szünet utáni nem a 8. hanem a 9. napon kezdem el megint szedni a foggátlót?

Elég rosszkor jön meg, szeretném eltolni legalább 1-2 nappal. Tehát mivan, ha letelik a szünet és nem a 8. hanem a 9. vagy a 10. napon szedem be az elsőt? Lesz probléma belőle? Nem véd annyira vagy ilyenek...Vagy tényleg csak annyi, hogy eltolódik a menzeszem 1-2 nappal?

Legjobb válasz: Fogalmazásgátlót? :D

Fogalmazásgátlót? :D
A kérdező hozzászólása: Mit nem értesz ?
Foggátlót? Minek az, csak nem fogazol? xdd
A kérdező hozzászólása: Valaki más is írna, aki elmúlt 12 éves?
Benne van a tájékoztatóban! Minek adják mellé szerinted? Talán dísznek? De ha már lusta vagy: ha nem a 8. napon folytatod, akkor két dolog történik: -a szünetben létesített szexbõl is terhes lehetsz -és az elsõ hét nap alatt kiegészítõ védekezés kell, mert nem fog védeni
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszi! akkor inkább maradok a megszokottnál.
A kérdező hozzászólása: ja, és nincs eldugulva mert már nem egyszer megnéztem és nem volt semmi a ventillátornál
Megnézted a csöveket is, hogy nincs a szûrõkön piszok, vízkõ?
A kérdező hozzászólása: kitekertem az a fekete kerek izét. ott néztem meg hogy a ventillátor szabadon forog.
Lúgszivattyú motor csapágyas, csere! Az ára típusfüggõ:http://www.argep.hu/trend/BOSC/Bosch-mosogep-szivattyu.html
A kérdező hozzászólása: köszi
7 gyógyszermentes nap van.
A kérdező hozzászólása: igen, és a 8. napon kezdjük az új levelet. Akkor így fogalmazok :)
Igen, de nem kellene vele szórakozni.

Az baj, ha nem a 8. hanem a 9. napon kezdem el újra szedni a Mercilon fogamzásgátlót?

Beszedtem már egy levéllel bel?le. Csak az a baj, hogy ma tudom kiváltani a második levelet és így nem a 8. hanem a 9. napon fogom tudni elkezdeni szedni a fogamzásgátlót.

Legjobb válasz: "Kérdezze meg kezelõ orvosát, gyógyszerészét" ismerõs éljél ezzel a lehetõséggel.

"Kérdezze meg kezelõ orvosát, gyógyszerészét" ismerõs éljél ezzel a lehetõséggel.
egy hét kiegészítõ védekezés. legközelebb számold ki mikorra kellene kiváltani...
Ezzel most idõben eltoltad a menzeszed... Szedd ugyanúgy mint eddig és legközelebb ne csinálj ilyet, mert ezzel sok problémát okozhatsz! és okvetlen védekezzetek még más módszerrel is!

Nem baj ha nem a 8. hanem a 10. napon kezdem el a tabi szedését a 7 napos szünet után?

Legjobb válasz: Én volt,h 2-3 napot is eltoltam a mensit így,és késõbb is jött meg..semmi baj nem lett ,mert egy ídõ után a szervezet termeli magától ezeket a hormonokat,deh azért egy hetet ne csúztass..

Én volt, h 2-3 napot is eltoltam a mensit így, és késõbb is jött meg..semmi baj nem lett , mert egy ídõ után a szervezet termeli magától ezeket a hormonokat, deh azért egy hetet ne csúztass..
De baj. Mért nem vetted be a 8. napon? Ha felelõtlen vagy, akkor ne szedj gyógyszert. Már bocs.
A kérdező hozzászólása: még nem tartok a szünetnél..nemvagyok felelötlen csak hallottam h el lehet igy tolni a következö vérzést...várom még aki okosabb...
ez így van.ellehet tolni már én is toltam de csak egy napot és azt véletleül, de semmi baj nem lett, de a helyedben nem tolnám 2nappal.
Nem így kell eltolni, hogy a szünetet hosszabbra vesszük! Vagy kezdd el hamarabb mint 8 nap vagy ne is tarts szünetet. Az semmiképpen se jó, ha nagyobb a szünet, mert akkor kiegészítõ védekezés kell.
Amúgy meg a tájékoztatóban benne kell legyen, hogyan lehet eltolni és ilyet biztos nem ír, hogy 7 nap helyett 10 napos szünetet hagyj.

Ha 8. hétben kezdek el szedni terhesvitamint, minden rendben lesz a babával, hogy eddig nem szedtem?

Legjobb válasz: Elvileg pont a legelején fontos a terhesvitamin,de szerintem ettõl még semmi baja nem lesz a babádnak.

Elvileg pont a legelején fontos a terhesvitamin, de szerintem ettõl még semmi baja nem lesz a babádnak.
Szia.Én is a 8.héttõl szedem a terhesvitamint és minden ok.Most 26hetes vagyo.De javaslom a folsavat, nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.Boldog babavárást!
2.válaszoló vagyok.Folsavat is szedjél a terhesvitamin mellett!
Van aki semmit nem szed, nem minden orvos ajánlja, sõt minek annyi szemetet bevenni, Hipp Natalt vegyél!Étkezz változatosan. A magzat az anyától elszivja ami kell neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Boldog Babavárást!
Sokan csak az 5-6. hét körülkezdik el szedni a vitaminokat, amikor megtudják, hogy terhesek. Bár a 8. hétre sokmindene megvan már a babának, azért nem késõ elkezdeni. Az nem jó hozzáállás, hogy úgyis elvonja õ tõled, amire szüksége van, mert bár tényleg így van, eddig elvonta tõled, de idõvel neked lesznek hiánybetegségeid. Ezért, valamint a megnövekedett vitami és ásványianyag szükséglet miatt vannak a terhesvitaminok. Szedd csak nyugodtan, plusz folsavat a 12. hétig és Magne B6-ot, hogy könnyen táguljon a méhed (lazítja az izmokat).
a helyedben inkább külön szednék folsavat magnéziumot kalciumot és c-vitamint.Én úgy el kezdtem hízni az elevittõl mint egy kis disznó, 3 hó alatt 6 kgt- amint abbahygtam megálltam.Biztosan nem mindenki reagál így rá, de elvileg a 3-4. hó után mindenképp abbaell hagyni mert felfújja a babát.Nem hosszú és husis baba lessz, csak husi.Tehát nem a nagyságát befolyásolja csak felfújja a kis drágát.
A kérdező hozzászólása: Én a Gravida-t szeretném elkezdeni.
Én kb. 5 hetesen kezdtem el szedni a terhesvitamint, és kb. 6 hónap végéig szedtem. A kisfiam majdnem 4 kg-val született!! Legközelebb biztos csak folsavat és magnéziumot fogok szedni. Boldog babavárást!

Miért van az hogy ha hidegben 8-10c° alatt kezdek énekelni akkor kb.15-20 perc után elkezdi kaparni a torkom és egyre nehezebb lesz? Jó időben vagy fűtött szobában ez sosem fordul elő.

Legjobb válasz: Inkább ne csináld mert tönkremennek a hangszálaid...énekelsz melegednek be a hangszálaid,és ahogy a hideg éri nem kellemes neki.Ezért nem szabad éneklés után futni menni vagy stb.Vagy akár,hogy ha éneklés után kimész a hidegbe 10°alatt beszélni se nagyon szabad,mert be vannak melegedve a hangszálaid.Hangszálgyulladást is kaphatsz akár tõle.

Inkább ne csináld mert tönkremennek a hangszálaid...énekelsz melegednek be a hangszálaid, és ahogy a hideg éri nem kellemes neki.Ezért nem szabad éneklés után futni menni vagy stb.Vagy akár, hogy ha éneklés után kimész a hidegbe 10°alatt beszélni se nagyon szabad, mert be vannak melegedve a hangszálaid.Hangszálgyulladást is kaphatsz akár tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!