Találatok a következő kifejezésre: Ha 8. kezdek (21 db)

8 kilót hány hónap alatt sikerül leadnom, ha holnaptol kezdem az életmódváltást? A sport az megy rendszeresen.

Legjobb válasz: Egészséges módon leghamarabb 2 hónap alatt, de ideálisabb lenne a 4 hónap.

Egészséges módon leghamarabb 2 hónap alatt, de ideálisabb lenne a 4 hónap.
A kérdező hozzászólása: egészséges módon szeretném :) 2 hónap ahogy mondod szupi lenne max 3

Ha egy kezdő vesz egy 8-10 éves kancát akkor azt még elronthatja?

Ha pl nem viselkedik f?nökként, vagy túl engedékeny a loval akkor az rán?het a fejére, vagy felvehet rossz szokásokat mint a harapás, bakkolás, stb...

Legjobb válasz: Nem, kedves utolsó. Minden (pláne számunkra kedves) élõlényre azt mondjuk, hogy Õ. A tárgyakra mondjuk azt, hogy a-az.

Nem, kedves utolsó. Minden (pláne számunkra kedves) élõlényre azt mondjuk, hogy Õ. A tárgyakra mondjuk azt, hogy a-az.
Azt? Õt! Egy élõlényrõl beszélünk.
emberekre mondják azt hogy Õt, ez egy állat.
Méghozzá nagyon gyorsan. A ló alkalmazkodik a gazdájához, ezért lényegében akármilyen csodálatosan kiképzett lovat vesz az ember, semit nem számít, h õ maga semmi tudással nem rendelkezik. Tanácsolni nem lehet semmi mást: meg kell taulni lóval bánni.
vegyen egy kezdõ nyugodtan lovat az elsõ lesz a tanulópénz ezt csak így lehet tanulni és nem kell fõnököt játszani legyen a társad könnyebb dolgod lesz
igen, sajna elég rendesen sõt az ember fejére is nõhet a lova egy idõ után szóval pár havonta ültess rá lovas szakembert aki helyrelovagolja és csak határozottan :) )
Az én tanácsom : egy kezdõ ne vegyen lovat . Elõször járj(-on) lovagolni valahova és , ha már jól tud(-sz) lovagolni és készen áll(-sz) a lovásárlásra , akkor lehet venni lovat . De mellé kell venni egy társat . :)
Szia igen nagyon könnyen és gyorsan ellehet rontani bármilyen korú lovat, meg kell tanulni a lóval bánni és nem utolsó sorban egy alap fokú lovas tudás is kell hozzá ebben azt értem hogy az alap jár módokat jól tud a lépést, ügetést és a vágtát magadtól segítség nélkül akkor valószínûleg már nem rontod el de míg ezeket nem tudod addig bármilyen lovat el lehet rontani.
Minden lovat el lehet rontani, ez kortól és nemtõl független.
Egy saját ló és egy iskolaló között nagy különbség van, mert míg az iskolalovat egy gyakorlottabb lovas "teszi rendbe", lovagolja megfelelõen a kezdõk mellett, addig a Te saját lovadat ideális esetben csak Te lovagolod, Te foglalkozol vele, nincs, aki a hibáidat korrigálja. Szóval igen, elég gyorsan el lehet rontani bármilyen korú lovat.
Nézd meg az iskolalovakat. Azokon is kezdõ, határozatlan lovasok lovagolnak és a ló nem feltétlenül fogadja el az "alkalmi" lovasát fõnöknek, mégse mondjuk minden ilyen lóra, hogy el van rontva.
A kérdező hozzászólása: Ezen veszekedjetek inkabb mashol, esetleg maganuton mert nem erdekel. Mindenki mondja ugy ahogy jonak latja.
Mindenképpen meg kell tanítani a lóval h "ki a fõnök".Jutalomfalatot csak akkor kapjon amikor tényleg ügyes volt, és az irányításnál is nagyon fontos h ne a ló vezessen téged hanem te õt:)
A kérdező hozzászólása: nyilvan
El bizony! Edzõddel lovagold a lovadat, és semmiképpen ne legyél önjelölt! (tehát ne bízz túlságosan magadban és a lóban) Hosszú összeszokás kell, és ha kezdõ vagy, ez még nehezebb lesz! A lovat 20 éves korában is el lehet rontani, csak nyilván nem olyan, mint egy csikót tönkretenni..

Ha 8. hétben kezdek el szedni terhesvitamint, minden rendben lesz a babával, hogy eddig nem szedtem?

Legjobb válasz: Elvileg pont a legelején fontos a terhesvitamin,de szerintem ettõl még semmi baja nem lesz a babádnak.

Elvileg pont a legelején fontos a terhesvitamin, de szerintem ettõl még semmi baja nem lesz a babádnak.
Szia.Én is a 8.héttõl szedem a terhesvitamint és minden ok.Most 26hetes vagyo.De javaslom a folsavat, nagyon fontos az elsõ 3 hónapban.Boldog babavárást!
2.válaszoló vagyok.Folsavat is szedjél a terhesvitamin mellett!
Van aki semmit nem szed, nem minden orvos ajánlja, sõt minek annyi szemetet bevenni, Hipp Natalt vegyél!Étkezz változatosan. A magzat az anyától elszivja ami kell neki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat. Boldog Babavárást!
Sokan csak az 5-6. hét körülkezdik el szedni a vitaminokat, amikor megtudják, hogy terhesek. Bár a 8. hétre sokmindene megvan már a babának, azért nem késõ elkezdeni. Az nem jó hozzáállás, hogy úgyis elvonja õ tõled, amire szüksége van, mert bár tényleg így van, eddig elvonta tõled, de idõvel neked lesznek hiánybetegségeid. Ezért, valamint a megnövekedett vitami és ásványianyag szükséglet miatt vannak a terhesvitaminok. Szedd csak nyugodtan, plusz folsavat a 12. hétig és Magne B6-ot, hogy könnyen táguljon a méhed (lazítja az izmokat).
a helyedben inkább külön szednék folsavat magnéziumot kalciumot és c-vitamint.Én úgy el kezdtem hízni az elevittõl mint egy kis disznó, 3 hó alatt 6 kgt- amint abbahygtam megálltam.Biztosan nem mindenki reagál így rá, de elvileg a 3-4. hó után mindenképp abbaell hagyni mert felfújja a babát.Nem hosszú és husis baba lessz, csak husi.Tehát nem a nagyságát befolyásolja csak felfújja a kis drágát.
A kérdező hozzászólása: Én a Gravida-t szeretném elkezdeni.
Én kb. 5 hetesen kezdtem el szedni a terhesvitamint, és kb. 6 hónap végéig szedtem. A kisfiam majdnem 4 kg-val született!! Legközelebb biztos csak folsavat és magnéziumot fogok szedni. Boldog babavárást!

Ha csak 8 hónaposan kezdem bevezetni a glutént, azzal sokat ártok? Az étkezések nagy része még cici.

7hós

Legjobb válasz: Szerintem nem baj, habár 6 hónaptól javasolják bevezetni, de inkább azzal ártasz ha valamit elõbb adsz mint késõbb. Az én babám most lesz 8 hónapos még õ se evett de most kezdem majd el.

Szerintem nem baj, habár 6 hónaptól javasolják bevezetni, de inkább azzal ártasz ha valamit elõbb adsz mint késõbb. Az én babám most lesz 8 hónapos még õ se evett de most kezdem majd el.
A kérdező hozzászólása: És hogy állsz neki?Teljesen tanácstalan vagyok, tudnál segíteni?
Szerintem a milupa 7 gabonás péppel, vagy DM-es gabonapéppel a legegyszerûbb, vízzel kell elkeverni, én gyülölccsel adom, az én babám imádja, de vehetsz olyan bébiételt is, ami gluténos, vagy tehetsz lisztes rántást a fõzelékbe.
1. vagyok. Szerintem a 8 hós bébiételekbe már van glutén és majd azt kap nemsokára.

A kislányom csütörtökön lesz 8 hónapos és még nem tud ülni. Ha én ültetem le, akkor sem tudja megtartani magát. Hogyan segíthetnék neki? Kezdek nagyon aggódni.

Legjobb válasz: Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.

Az én lányom is betöltötte már a 8. hónapot amikor egyik napról a másikra megtanult ülni, és mászni. Én nem tudom, hogy tudott volna e ülni, ha felültetem, mert én nem mertem felültetni. Én is nagyon aggódtam, de megnyugtattak, hogy aggódni ráérek ha 10 hónapos lesz, ugyanis 10 hónapos koráig normális. Várj még egy kicsit, ne segíts neki, magától kell megtanulnia. Légy még egy picikét türelemmel. Tudom nehéz, de muszáj.
Beszéld meg a gyerekorvossal, hogy ez gond-e vagy ez már elmaradásnak számít-e. De szerintem még ez nem gond. Viszont ültetni semmiképpen ne ültesd! Mert azzal nagyon leterheled a gerincét. Valószínûleg még nem elég erõs az izomzata, a kis gerince és azért nem tud még ülni. De ezt a gyerekorvossal tényleg beszéld meg és ha õ úgy látja, akkor elküld egy gyermekideg gyógyászhoz kivizsgálásra, hogy van-e valami olyan probléma, de lehet hogy majd egy kis tornáztatás segíteni fog. Vagy valóban várni kell még, hogy erõsödjön és majd menni fog.
A mi lányunk 10 hónaposan kezdett mászni és mászásból ült ki pár nap múlva. Még 11 hónapos koráig támaszkodott is az egyik kezével. Én elég sok helyen keresgéltem, hogy mit meddig kell csinálni a babának, mert én is mindig izgultam, de az ülésre nem igazán találtam leírást, hogy mikorra "kell" megcsinálni. Szerintem 8 hónaposan egyáltalán nincs lemaradva és semmiképp nem ültetném.
Nem kell aggódni, az enyém 9, 5 hónaposan ült fel.
Szia! Ne aggódj, az enyém is ilyen kis lusta volt. Mondjuk mi néha ültettük, de csak annyi idõre, amíg el nem dõlt, nos az kb 2 másodperc volt. :) Az etetõszékben viszont szépen felhúzta magát, pedig nem ülõ pozícióban volt, hanem fekvõben. Nem mászott, csak kúszott, aztán elkezdett kutyázni, és abból ült le hátra. 3-4 napon belül megtanult ülni. A te babád is meg fog, tényleg ne aggódj. Szerintem te is megmutathatod neki, hogy milyen ülve, de ha eldõl, akkor hagyd, hogy eldõljön (persze óvd a buksiját, nehogy beüsse valahova). Nem azt mondom, hogy ültesd be a sarokba úgy, hogy moccanni se tudjon több órán át, hanem csak mutasd meg neki, hogy így is lehet, aztán mehet a dolgára. :)

Az nagy baj ha a 9. napon kezdem el a foggátló tabletta szedését? Novynettet szedek, az utasításban az áll hogy 8-napon kellene kezdeni. De igazából már délelőttönként akarom szedni:S és már lekéstem.

és lehet szünetet tartani a foggátló szedésénél? most fejeztem be 3 hónapot, most kezdeném a következ? három hónapot, olyat csinálhatok hogy várok egy hónapot és azután kezdem a következ? adagot. Mellesleg a 3 havit végig kell szedni? nem lehet mondjuk úgy hogy els? kétlevél beveszem, aztán szünetet( 1 hónap) tartok, majd aztán kezdem a 3 levelet?

Legjobb válasz: Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.

Baj, mert a gyógyszer célja a peteérés megakadályozása, és ebbõl az szempontból az elsõ hét a legfontosabb. Minden betegtájékoztatóban benne van, hogy tilos hosszabb szünetet tartani. Ez nem véletlen, ez nem c vitamin, hogy szedem, ahogy sikerül. Szünet kihagyása fél év alatt többet árt, mint használ. Pontosabban csak árt, mivel ennyi idõ alatt nem áll vissza a peteérés önszabályozása, mire elkezdene újra mûködni a petefészked, kezded az új csomag gyógyszert. Szünet egyébként is, csak jópár év szedés után indokolt, és akkor is fél év alatt bele se érdemes kezdeni. Te három hónap alatt pont hozzászoktál a gyógyszerhez, nem értem, hogy miért akarnád máris összezavarni a testedet.
A kérdező hozzászólása: hát igazából nem akarom abbahagyni, de ha látom elõre hogy nincs miért szedni, akkor kénytelen vagyok abbahagyni. Mivel én finanszírozom meg rá a pénzt és tanulmányaim folytán lenne mire költenem azt is. De akkor ha ártalmas, folytatom tovább. Köszönöm a választ!
h mivan? milyen szüneteket akarsz te tartani? meg milyen 3 hónap? meg milyen 2 hét? asszem téged nem világosítottak fel foggátló ügyileg a foggátlót folyamatosan kell szedni, minden hónapban vannak ugya a 7 napos szünetek, amikor megjön. ennyi az söt szünet. nincsen semmilyen szünet 3 havonta, sõt, totál értelmetlen, beis kavar és felis borít benned mindent. ha elkezdted szedni, szedjen. ha mindenáron szünetet akarsz tartani, de nemtom minek akkor mindenképp minimum fél éves szünetet kéne tartanod, mert nagyjából fél év kell a szervezetnek amíg visszaáll teljesen a saját maga ciklusa hibátlanra. ha visszaállt utána nekiláthatsz felborítani újra a foggátlókkal. (értelmes dolog) szóval ne tartsál semmilyen 3 havonta szünetet és igen, baj ha a 9. napon veszed be, mert elhagy a védettség. a 8. napon kell bevenni. ha délelõtt akarod szedni, akkor fokozatosan csúsztasd ki délelõttre és kész. és igen, a 3 havit végig kell szedni és nemlehet olyat h csak 2t szedsz be aztán szünetet tartasz. de áruld már el mibajod van neked h folyton szünetet akarsz tartani?:D sztem használj inkább óvszert, biztonságosabb az neked...
A kérdező hozzászólása: egyrészt elég mogorván szóltál hozzá. És igen képzeld a nõgyógyász nem világosított fel... Felírta, mondta olvassam el a tájékoztatót és kész. a tájékoztatót legalább 10szer elolvastam, de pl ilyen nincs benne hogy nem lehet abbahagyni ha már elkezdted. :/ az óvszert meg nem tartom biztonságosnak. ha csak így tudsz válaszolni ilyen "bunkóstílusban" szerintem másokat kímélj meg ettõl
Hát nemazért de elég világosan le van írva minden abba a tájékoztatóba...butaságokat beszélsz...A fog gátlót este kell bevenni:/ nem délelõtt... Butaságokat beszélsz...
a 2. vagyok. nemkell h nõgyógyász világosítson fel, szem eléggé egyértelmû h mire is való a foggátló és nem arra h hol szedd hol nem. ehhez nemis feltétlen kell nõdoki h ezt vki tudja. a fogátlót amúgy délelõtt is lehet szedni

Bukásra állok 3 tantárgyból de nyáron költözünk németbe és úgy tudom hogy ha kiköltözünk akkor 2 osztállyal háttrébről kezdek most 8. -os vagyok. Akkor a bukás ellesz felejtve? Szüleimet nem merem megkérdezni mert nagy balhé lenne hogy bukásra állok.

Legjobb válasz: Nos, az egyik tárgy a magyar. Ez egészen nyilvánvaló. Ha az anyanyelvedet nem sikerült megtanulni, mi lesz a némettel? A logika sem az erõsséged. Meddig tudod titkolni a dolgot? Errõl a két osztályt vissza dologról nem hallottam, de lehetséges. Mindenesetre tanulni ott is kell. A bukás sem így, sem úgy nem lesz elfeledve.

Nos, az egyik tárgy a magyar. Ez egészen nyilvánvaló. Ha az anyanyelvedet nem sikerült megtanulni, mi lesz a némettel? A logika sem az erõsséged. Meddig tudod titkolni a dolgot? Errõl a két osztályt vissza dologról nem hallottam, de lehetséges. Mindenesetre tanulni ott is kell. A bukás sem így, sem úgy nem lesz elfeledve.

Miért van az hogy ha hidegben 8-10c° alatt kezdek énekelni akkor kb.15-20 perc után elkezdi kaparni a torkom és egyre nehezebb lesz? Jó időben vagy fűtött szobában ez sosem fordul elő.

Legjobb válasz: Inkább ne csináld mert tönkremennek a hangszálaid...énekelsz melegednek be a hangszálaid,és ahogy a hideg éri nem kellemes neki.Ezért nem szabad éneklés után futni menni vagy stb.Vagy akár,hogy ha éneklés után kimész a hidegbe 10°alatt beszélni se nagyon szabad,mert be vannak melegedve a hangszálaid.Hangszálgyulladást is kaphatsz akár tõle.

Inkább ne csináld mert tönkremennek a hangszálaid...énekelsz melegednek be a hangszálaid, és ahogy a hideg éri nem kellemes neki.Ezért nem szabad éneklés után futni menni vagy stb.Vagy akár, hogy ha éneklés után kimész a hidegbe 10°alatt beszélni se nagyon szabad, mert be vannak melegedve a hangszálaid.Hangszálgyulladást is kaphatsz akár tõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a választ! :)

Nagyon idegesít ha néznek lovaglás közben, mert tudom hogy mindenki a hibáimat tárgyalja, pedig már nem mondanám magamat kezdőnek ( 8 éve lovagolok ). Titeket is zavar? Mit csináljak hogy ne avval foglalkozzak?

Legjobb válasz: Hát... Én pont [email protected] :) Ha legalább felimeri az én hibáimat, tanulhat és okulhat belõle - s ezáltal õ is fejlõdhet. (ez már csak rajta múlik)

Hát... Én pont [email protected] :) Ha legalább felimeri az én hibáimat, tanulhat és okulhat belõle - s ezáltal õ is fejlõdhet. (ez már csak rajta múlik)
inkább lovagold össze a lovat, és vele foglalkozz, ne azokkal, akik a pálya szélérõl néznek
Ne aggódj, én is így vagyok ezzel, pedig én 4 évesen kezdtem lovagolni, és már 14 éves vagyok, 10 éve lovagolok...:/
Mikor kezdtem a lovaglást akkor zavart. Most viszont egyáltalán nem. Egyrészt tisztában vagyok a tudásommal, másrészt inkább a lóra koncentrálok. Meg én jóhiszemû vagyok, én sem szoktam más lovagló tudását kritizálni.
Ez engem is nagyon zavar, fõleg ha még hülyéskednek is mellettem. Lassan 1 éve lovagolok, elég jól haladok, de hát az 1 év akkor is 1 év... Könnyû azt mondani, hogy ne figyelj rájuk, de tudom, hogy ez nem könnyû... Esetleg kérd meg õket vagy az edzõt, hogy hadd csinálhasd egyedül, a többiek jelenléte nélkül.
engem általában mindig néznek és az elejéén engem is nagyon zavar de utána nemistudom...elfelejtem hogy néznek :D:D. annyira koncentrálok a lovaglása/lóra hogy elfelejtem.xd próbálj meg nagyon figyelni magadra meg a lóra:) ).
Azzal semmi gond nincs, hogy néznek, de hogy kritizálnak (elõbb a sajátjukban keressék a gerendát) a lovaglást élvezni kell, lehet, hogy az ülésed nem tökéletes, lehet, hogy van egy két hibád lovaglás közben, de közben jól érzed magad, imádod a lovat... ez a fontos. Azokkal meg, akik kritizálnak ne törõdj... én ezt úgy oldottam meg, hogy tavasztól õszig (ugyan a kánikula miatt is) kizárólag 1/2 7 v. utána nyergelek. Jót szórakozunk a családdal 3 lovunk van és akkor már teljesen üres a lovarda... ráadásul nálunk is pont azok szoktak nagyon okosak lenni, akik egész nap csak kint ülnek és beszélgetnek én még lovagolni nem láttam õket. Mintha moziba járnának ki.
Lefektetik majd késõbb megeszi az ebédet, nálunk így volt.
Lefektetik aludni. Nem fogják kínozni, hogy katonásan betartsa a szabályokat. Amikor beviszed reggel, szólsz, hogy nagyon korán ébredt, lehet délelõtt le kell tenni aludni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!