Találatok a következő kifejezésre: Ha 72 tablettát (61 db)

Miert kell leszólni az itteni válaszadókat ha 72 órás tablettat ajánl kockázatosnak tűnő esetben?

en soha nem mennék bele olyanba h pl. "védekezzünk" megszakitásosan, vagy h "a baratom csak berakta h kiprobalja h milyen". en mindig a biztonságos szexre szavaztam, erre most meg itt leszavaznak, mert nem azt irom h "ugyan, nyugi nem lesz baj".. :S kiabrandito h h lehetnek ennyien ennyire feleltlenek.

Legjobb válasz: istenem... en azt nem ertem, hogy, ha felelösseg teljes szexröl beszelünk, akkor, hogy jöhet szoba a neha-neha 72 oras tabletta eseteben??? Nekem egesz eletemben egyszer volt ra szüksegem, amikor kiszkadt a gumi. Tudod, mennyire leterheli a szervezetedet? Mennyire hazavagod a hormonhaztartasodat? FEL EV, mire helyre all utana teljesen. Az egy lorugas. Termeszetesen a biztonsagos szex teren egyet ertek veled, de itt is, mint oly sok mas esetben a megelözes lenne a fontos, hogy vedekezes nelkül nem teszi be, csak ugy, kiprobalasbol, a megszakitasosrol meg mar nem is beszelnek. Mennyivel kevesebbet art, ha az ember veszi a faradtsagot, felirat maganak fog.gatlot, vagy felhuzza azt a gumit. Ertem en, kritikus esetben termeszetesen erre van szükseg, de a neha-neha mar regen sok. Aki nem kepes felnött modon gondolkozni a szexröl, amihez a vedekezes is hozzatartozik, az meg hova szexel????

istenem... en azt nem ertem, hogy, ha felelösseg teljes szexröl beszelünk, akkor, hogy jöhet szoba a neha-neha 72 oras tabletta eseteben??? Nekem egesz eletemben egyszer volt ra szüksegem, amikor kiszkadt a gumi. Tudod, mennyire leterheli a szervezetedet? Mennyire hazavagod a hormonhaztartasodat? FEL EV, mire helyre all utana teljesen. Az egy lorugas. Termeszetesen a biztonsagos szex teren egyet ertek veled, de itt is, mint oly sok mas esetben a megelözes lenne a fontos, hogy vedekezes nelkül nem teszi be, csak ugy, kiprobalasbol, a megszakitasosrol meg mar nem is beszelnek. Mennyivel kevesebbet art, ha az ember veszi a faradtsagot, felirat maganak fog.gatlot, vagy felhuzza azt a gumit. Ertem en, kritikus esetben termeszetesen erre van szükseg, de a neha-neha mar regen sok. Aki nem kepes felnött modon gondolkozni a szexröl, amihez a vedekezes is hozzatartozik, az meg hova szexel????
Szerintem nem lettél az elõzõ esetben leszólva! Viszont abban a tablettában akkora a hormontartalom, hogy nem szabad csak úgy bekapkodni! Sajnos én nekem is volt már benne részem és vannak nagyon kellemetlen hatásai amellett, hogy ráadásul még iszonyatosan drága is és nem mindenki tudja megadni ezt az összeget ezért. DE egyáltalán nem szóllak le, mert ez nyilván okosabb gondolat, mint az, hogy lesz ami lesz.
A 72 órás tabi elve felelõtlen... Csomó hormon két napi hányás stb. Ez nem leszólás. De mérlegelni kell a szitut a többiben egyetért szerintem mindenki veled
az is kiábrándíító, hogy hirtelen felindultságodból leszólod az összes többi választ...
Igazad van, túl gyorsan olvastam, és félreértettem. Nem tudom, miért, de azt olvastam, hogy kicsivel rosszabbat tesz a 72 órás tabletta, MINT az abortusz... Pedig nem ezt írtad. ne haragudj.
23.25: szerintem vagy felreertettel, vagy en nem ertem, amit irtal. Szerintem az a szerencsetlen dobogo szivü kisgyerek, akit kiszakitanak az anyja meheböl, na ö is ugy gondolja, hogy rosszabbat tesz a 72 oras tabletta, vagy egy abortusz, annal, mintha az illetö gumival, avagy fog.gatloval vedekezett volna. Fura lett volna, ha ebböl mast hozol ki, leen, hogy kevesen vannak annyira abortusz ellenesek, mint en....
"kicsit rosszabbat tesz a 72 oras, vagy egy abortusz..." Az a szerencsétlen, dobogó szívû magzat, akit elevenen szaggatnak szét és darabokban szednek ki, nem így gondolja. :-( Ezzel nem az esemény utáni mellett kampányolok, hanem a biztonságos és ésszel ûzött szex mellett. Csak az szexeljen, aki tisztában van vele, hogy mit csinál, és képes vállalni a követlezményeket is. Ha ez egy gyerek, akkor azt.
Mert azoknak olyan kicsi az esélye, h tõle teherbe esik, hogy nem éri meg a hormonadagot.
nem is kioktatni akartalak, illetve nem teged, mert az egyertelmüen kiderült, hogy vettel mar be, hat nyilvan a mellekhatasaival is tisztaban vagy. En csak a neha-nehat nem ertem. Azt lehet mondani, hogy ne szexeljetek :) :) :) Amugy ez vicc... a mai fog.gatlok mar tök nem tesznek rosszat, söt... kicsit rosszabbat tesz a 72 oras, vagy egy abortusz.. akkor miert nem aggodnak az egeszsegük miatt? Vagy egy esetleges nemi betegsegnel miert nem aggodnak??? Olyan felelötlenseg... elkeserit..
A kérdező hozzászólása: utolsó : egyetértek veled. én is csak egyszer vettem be ilyet, mert kiszakadt a gumi. mint mar mondtam, nem vok hive. igen, tudom h az egy lórúgás, ez nem uj informacio a szamomra. de ha meg azt mondom h "fogamzasgatlo", akkor "jaj, az rossz, az mindent tönkretesz" a reagalas.. mit lehet akkor tanacsolni?
A kérdező hozzászólása: igen, persze mérlegelni kell.. én is azt szoktam tanacsolni h számolják ki a termékeny napjaikat elõször és ha nem volt termékeny napjaiban a lany amikor az eset megtörtént, akkor lehet nyugodtabb.. csak az a baj h van spontán peteérés is. de ha meg azt mondom h gumi, akkor van aki azt is leszolja h "jajj, ugy nem jó", akkor mondom tabi - "jaj, az nem jó mert meddõ lesz tõle az ember". akkor egyaltalan mit tanacsoljak?
A kérdező hozzászólása: én se vok 72 oras tabipárti!!! de néha-néha, kizárolag kockázatos esetben nincs más! még mindig jobb mint az abortusz.
A kérdező hozzászólása: jó, de tényleg ideges leszek attól h egyesek szinte semmibe veszik az elõváladékot.. nem az én problémám, nem nekem lesz ebbõl bajom.
semmi gond, csak nem tudtam, hogy en ertelmeztem-e valamit felre, ezert akartam tisztazni :)

Normális ha 72 órás tabletta bevétele után nincsenek mellékhatások? Azt hallottam hasfájásnak kellene lennie.

Azt még enm tudom,hogy a vérzésemre fog-e hatni,de azt hittem már jelentkeznie kellett volna valamiféle elváltozásnak,ehhez képest szinte teljesen jól érzem magam.Eleinte kicsit szédültem,és csak egy nagyon minimálisan fájt a hasam.

Legjobb válasz: Semmiféle jelnek nem kell lennie... az egyetlen egy dolog, amire figyelni kell, hogy a tabletta után 7-9 nappal meg kell jönnie a menzeszednek, amúgy minden megy a megszokott rendben.

Semmiféle jelnek nem kell lennie... az egyetlen egy dolog, amire figyelni kell, hogy a tabletta után 7-9 nappal meg kell jönnie a menzeszednek, amúgy minden megy a megszokott rendben.
hát sztem az a 7-9 nap sem kötelezõ... vagy ezt törvényszerû? mikor nekem kellett pedig sajnos kellett nemis egyszer akkor nemjött meg sztem 7-9 napon belül midnig de sosem lett gond. én tünet mentes voltam:D
Miért nem olvassátok el a tájékoztatót? Le van írva, hogy mik LEHETNEK a tabletta mellékhatásai, illetve ha a szokásos idõben menstruációd nem jön meg, akkor várj 5 napot, utána keress fel orvost. Nem kötelezõ, hogy a tabletta bevétele után 2-7-8 nap múlva megjöjjön. Kicsit figyelmesebben elolvashatnátok... Nekem is kellett egyszer, a menstruációm majdnem napra pontosan jött meg (+2 nap , az is az idegesség miatt volt...)
Szia, Nekem is kellett kétszer bevennem, és csak annyi tünetem volt, hogy amikor meg kellett jönnie, akkor megjött, de erõsebben picivel (6 normál tampon helyet 8 kellett, szóval nem sokkal)amúgy semmi bajom nem volt tõle, leszámítva a lelkieket( nagyon babás vagyok, és zavart)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hozzáteszem a betegtájékoztatót háromszor olvastam és egy kumma szó nem volt arról hogy a menstruációnak hogy kell megjönnie.Nincs benne fejbõl tudom idézni csak annyi, hogy "vérzészavar".Lelkileg engem is megvisel, úgyhogy ez a fõ gond amúgyis.

Mi a teendő, ha 72 órás tablettára van szükség?

Szerencsére nem volt semmi gond. Azért kérdezem, hogy ha esetleg szükség lenne rá, akkor tudjam. Gondolom az id?pontkérés itt nem m?ködik, mivel fontos a gyorsaság. De akkor hogyan? A portánál mondani kell, hogy 72 órás tabiról lenne szó és akkor el?rébb vesznek? Vagy jó korán kéne bemenni a kórházba, hogy hamar sorra kerüljek? Vagy hogyan? Leírná valaki részletesen?

Legjobb válasz: Ha péntek éjszaka történt a bibi, akkor is elég csak szombat reggel bemenni és az ügyeletes orvost kell keresni. Ha hétköznap volt, akkor pedig csak bemenni szakrendelésre (ha aznapra kapsz idõpontot) v szintúgy ügyeletes orvost kell keresni. Utána elmész a gyógyszertárba megveszed, beveszed. Ha nem egy, hanem 2 tabiból áll, akkor a tájékoztatón levõ idõpontot nagyon szigorúan be kell tartani.

Ha péntek éjszaka történt a bibi, akkor is elég csak szombat reggel bemenni és az ügyeletes orvost kell keresni. Ha hétköznap volt, akkor pedig csak bemenni szakrendelésre (ha aznapra kapsz idõpontot) v szintúgy ügyeletes orvost kell keresni. Utána elmész a gyógyszertárba megveszed, beveszed. Ha nem egy, hanem 2 tabiból áll, akkor a tájékoztatón levõ idõpontot nagyon szigorúan be kell tartani.

Ugye ha valakinek megjön a havi, akkor biztos hogy nem terhes? Viszont ha 72 órás tablettát beveszek, és ezután 5 napon belül megjön akkor terhes vagyok? - (20-23 nap múlva kellett volna amúgy megjönnie)

Tudom,sok ilyen kérdés van de én arra vagyok kiváncsi,hogy így van e esély hogy terhes vagyok,vagy nincs.

Legjobb válasz: Utána és elõtte a legkisebb.Amúgy bocs most megint lehurroglak de mióta ismerem az autókat,motorokat vezetek,ha nem ismerném õket nem vezetnék és míg nem voltam tisztában velük és a KRESZ-szel nem is tettem - gondolom érted az összefüggést ..

Utána és elõtte a legkisebb.Amúgy bocs most megint lehurroglak de mióta ismerem az autókat, motorokat vezetek, ha nem ismerném õket nem vezetnék és míg nem voltam tisztában velük és a KRESZ-szel nem is tettem - gondolom érted az összefüggést ..
nem olvastad el az elsõ kérdést??? az esemény utáni tabitól vérezni fogsz...kell vérezned. megtörtént. örülj. istenemilyen buta embereket...
Ja sok ilyen kérdés van aha.Amúgy akkor bevetted vagy mi?Ja egyébként az esemény utáninak ez a dolga, pár napra rá megjön - de egyébként szerintem gyógyszert nem vennék be úgy hogy nem is tudom hogyan hat.
A kérdező hozzászólása: + a havim után történt a "baleset" és ha jól tudom a havi után a legkisebb az esély annak hogy theres vagyok. Vagy pont fordítva?:S
A kérdező hozzászólása: A 72 órás tablettát idõben bevettem, kb az esemény után 18 órával így idõben. Csak az a furcsa, hogy 5 napon belül jött meg, amikor normális esetben lett volna még 20 nap. Így nem tudom, hogy ez jelentheti e azt hogy nem vagyok terhes.
attól h megjön még lehetsz terhes, van aki végig menstruál a terhesség alatt, de ez nagyon ritka, a 72 órás sem 100%-os védelem, attól még beágyazódhat, viszont olyan magas a hormontartalma pont e miatt h ne ágyazódjon be, h összevissza fog megjönni1-2 hónapig lehet köztivérzésed
nem hiszem h terhes vagy de a 72 órás akkor sem segit 100%-osan ha idõben veszed be, ezért ajánlják amegelõzõ védekezést, h ne kelljen ezen parázni
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat:) Igen értem. Amúgy fiú vagyok, a barátnõm nevében írtam ezeket hogy 1000%ban biztos legyek. Kiszakadt a gumi sajnos, én meg a fejem már szétstresszelem rajta.Amiben biztos vagyok azt is 100szor megkérdezem ilyenkor. Még egyszer köszi:)
A 72 órásnak elvileg minden esetben 5-6 napon belül meg kell hoznia egy rövid megvonásos vérzést, ami NEM menstruáció. nekem is így volt, utána csak 2 hónap múlva jött meg igaziból. nem tudom, mennyire normális ez, hogy nem jelentkezett a vérzés a bnõdnél. az aktustól számítva 2 hét múlva végezzen el egy terhességi tesztet, jobbat nem tudok. vagy orvosnál érdeklõdni. Hamvas Ferenc doktornak van neten egy kérdezz-felelek rovata, de szerintem õ is azt fogja írni, hogy tesztelni kell 2 hét múlva.
Bocs félreérettem... korán van. most olvasom, hogy 5 nap múlva volt vérzés. akkor szerintem nincsen baj.
Hogy érted???
Ha terhes vagy akkor miért vennél be eseményutáni tablettát???Akkor már nincs rá szükséged!
Nagy az Istrn állatkertje
Ha nõgyógyász javasolta, csak akkor vedd be!!! Mert ha már jó pár napos/hetes a terhesség, akkor nem biztos hogy vetélést okoz (gondolom ez lenne vele a célod), hanem ahogy más is írta már, komoly fejlõdési rendellenességet okozhat a babának, amitõl még életben maradhat. Gondolom nem szeretnél egy beteg babát felnevelni, ha még egy egészségeset sem. Feltétlen beszélj orvossal, és ha úgy látod, inkább válaszd az abortuszt, de az õ beleegyezése nélkül semmiképp ne vegyél be ilyen gyógyszert!
KAMU KAMU KAMU KAMU
Mit?
ez elég beteges már bocs ha nem akar valaki gyereket kérem VÉDEKEZZEN!!!!!!szüld meg és ad örökbe ennyi és ne a saját kicsi lelkeddel törõdj már, hogy hát 9 hónapig hordtam jó duma......ha egyáltalán van olyanod
Koraterhességnél vetélés, nagyobb terhességnél fejlõdési rendellenesség! De mért kérded?
A kérdező hozzászólása: történhet valami a magzattal?
na szép törölték a válaszom cukik vagytok
Már megint velem van a baj, hogy egyszerû elméleti kérdést vetettek itt fel? Engem is érdekel... Pl valaki nem védekezik helyesen...terhes lesz, "megjön" neki, vagyis vérzik annyira, h azt hiszi...köv hónap egyáltalán nincs védekezés...pánik, esemény utáni.... ebben az esetben a baba már lehet annyi idõs mire észreveszik, hogy ott van, hogy nem lehet elvenni, vagy eddig már nem menne el az ember lánya, de közben bevette a tablettát... Nálam nem áll fenn ezeknek a lehetõsége...de érdekelne...
Mi van??? Ez most milyen kérdés? Ha terhes vagy, minek veszel be esemény utánit? Azt elõtte kellett volna, de ha már megtörtént a megtermékenyítés (de még nincs + teszt), nem fog hatni, feleslegesen veszed be és károsítod vele a magzatot is! 30 hkm
11.-nek Nem értelek! Ha aktus után nem veszi be az eseményutánit de megjön neki akkor nem lehet terhes!Ha a következõ hónapban se védekeznek de beveszi az eseményutánit akkor meg azért nem lesz terhes. Ha valakinek meg is jön terhessége alatt az nem olyan mint a normális havi vérzés.
Azert irtam idezojelben azt h megjott neki...tehat csak azt hitte....mert ugye elofordulnak verzesek az elso honapokban....az en felvetesem is csak elmeleti....mert a szituaciot csak igy tudom elkepzelni..... Mert bizom benne, h senki nem gondolja valami " abortusztabletta - helyettesitonek" a 72oras tablettat.... Ha valaki olvasta mar a tajekoztatojat akkor tudja hogy elvileg, hangsulyozom, elvileg nem arthat a babanak. Csak a megtermekenyitest gatolja meg, azert 72 oras, mert max addig eldegelnek odabenn a spermiumok...ezert is irjak, h minnel kesobb veszi be az emberlanya! Annal kisebb az eselye h segit a bajon. De, aki mar kenyszerult ra, tudja h sok nonel van megegY hatasa.csinal egy kozti verzes szerut, tehat levalasztja a mehnyalkahartyat v valami ilyesmi...(nekem nem tortent ilyen, pontosan jott a menzeszem, de utana....hat voltak bajaim...) a lenyeg h elvileg nem lehetne baja a babanak...de ezek tudataban en szkeptikus vagyok... 11 es
Ezt a doki, ahova minél elõbb el kéne menned, megmondja.
Ha fogamzásgátlót nem javasolták szedned, akkor a 72 órás is "necces". Én is orvost kérdeznék a helyedben, minél elõbb.
A 72 órásban kb. 3 havi hormonadag van, tehát még jobban növeli a trombózis veszélyét, mint a sima tabletta.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.nem merem bevállalni a gyógyszert:S ha mégis becsúszott a baba úgyis megtartanánk de még nem most szeretnénk. remélem nem lettem terhes.csak az elõváladék volt a gond...

Normális ha 72 órás tabletta bevétele után két héttel korábban megjött a menstruációm?

Hétf?n vettem be a tablettát, a és ma jött meg.(Amúgy 2 hét múlva kéne.) OLyat már hallottam, hogy valakinek rögtön azután, h bevette a tabit, de ilyenr?l még nem.

Legjobb válasz: normális.megnyugodhatsz,mert így távoznak a hímivarsejtek és tisztulás megy végbe,mint mikor rendesen megjön,így tuti nem lehetsz terhes.

normális.megnyugodhatsz, mert így távoznak a hímivarsejtek és tisztulás megy végbe, mint mikor rendesen megjön, így tuti nem lehetsz terhes.
Nyugodj meg, teljesen normális. Nekem a tabletta bevétele után 4szer össze-vissza jött meg.

Ha 72 órás tablettát vettem be 48 órán belül akkor mindenképp vérezni fogok?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül. Nekem például napra pontosan jött meg utána. De mivel elég sok hormont tartalmaz gyakorlatilag bármikor megjöhet, érdemes lesz egy "biztonsági csomagot" magadnál tartani ebben a hónapban. :)

Nem feltétlenül. Nekem például napra pontosan jött meg utána. De mivel elég sok hormont tartalmaz gyakorlatilag bármikor megjöhet, érdemes lesz egy "biztonsági csomagot" magadnál tartani ebben a hónapban. :)
Megfog jönni:) , nekem csak 1 napot késet! Sztem ne izgulj meg minden, me ez miatt is kshet, no para!:)
A kérdező hozzászólása: köszi:o)

Milyen papírok kellenek a 72 órás tabletta felírásához, ha kellenek egyáltalán?

Legjobb válasz: Ha magyar állampolgár vagy és van TB-d, akkor tök normális orvosi ellátásként zajlik: azaz bemész a háziorvosodhoz és kérsz 72 órás tablettát. Nyilván elkérik a TAJ kártyát, mint mindig. Ezek után szó nélkül fel fog írni tablettát, azt kiváltod és beveszed. Ennyi. Jah, ha esetleg nem a lány vagy, akkor szólok, h nyilván neki kell menni orvoshoz. ;)

Ha magyar állampolgár vagy és van TB-d, akkor tök normális orvosi ellátásként zajlik: azaz bemész a háziorvosodhoz és kérsz 72 órás tablettát. Nyilván elkérik a TAJ kártyát, mint mindig. Ezek után szó nélkül fel fog írni tablettát, azt kiváltod és beveszed. Ennyi. Jah, ha esetleg nem a lány vagy, akkor szólok, h nyilván neki kell menni orvoshoz. ;)
A kérdező hozzászólása: vizsgálat nem kell hozzá?
Nem, nem vizsgálnak meg!
A kérdező hozzászólása: ja és még annyi h 16 év fölött adnak, jóltudom?
Adnak 16 alatt is.

Milyen következménye lehet annak, ha valaki 72 órás tablettát vesz be, de előtte mondjuk egy vagy két héttel már teherbe esett? Tehát már nem fér bele a 72 órába, de a tablettát bevette?

nem személyes tapasztalat,csak kiváncsi vagyok

Legjobb válasz: Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.

Hogyne születhetne betegen a baba. Gondolj csak bele, egy várandós nõnek még antibiotikumot se nagyon írnak fel, nemhogy bõdületesen nagy hormontartalmú gyógyszert. De lehet belõle vetélés és más, az anyára is káros mellékhatás.
Akkor már bszhatod :D terhes maradsz :D
Semmi. Akkor már nem hat. Azt nem tudom, a baba születhet-e betegen egy ilyen akciótól, de talán nem.
A kérdező hozzászólása: mondom h nem személyes tapasztalat...na jo ez egyértelmû, de arra lennék kiváncsi h valami baja ezen kivül a nõnek vagy a gyereknek nem e lehet tõle?vetélés vagy iesmikre gondoltam
A kérdező hozzászólása: köszi a választ
vetélés és beteg gyerek is lehet a következménye.nyilván azért 72 órás és nem 2 hetes tabletta. és amúgy is nagyon kockázatos bevenni, hátha még már tuti, hogy baba van:S

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!