Találatok a következő kifejezésre: Ha 7. és két (28 db)

Ha 7. hetes és két napos vagyok, az már 8 hetes? Vagy ezt, hogy számoljam? 7 hetes 7 naposan vagyok 8 hetes?

Legjobb válasz: Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Mindig a betöltött hetet kell mondani, és 8 hetes 0 naposan vagy 8 hetes. Egy kis segítség: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Én is ezzel számolom mindig.

Ha este két mellből szoptatom a 7 hónapos babámat, többet aludna éjjel? Mi van ha felébred és nincs elég tejem, mert mindkettőből szoptattam?

Legjobb válasz: A ciciben mindig van annyi tej, amennyi kell, azért van belõle kettõ! Amúgy nem hiszem, hogy befolyásolja a baba alvását, hogy hány cicit szopott végig. A mellbõl elõször vizes és a végén zsíros tej jön. Ha csak a vizeshez jut hozzá, még lehet, hogy hamarabb is megéhezik. Biztos jön a foga, vagy ilyesmi. Még jó ideig felébred éjjel, azért kisgyerek.

A ciciben mindig van annyi tej, amennyi kell, azért van belõle kettõ! Amúgy nem hiszem, hogy befolyásolja a baba alvását, hogy hány cicit szopott végig. A mellbõl elõször vizes és a végén zsíros tej jön. Ha csak a vizeshez jut hozzá, még lehet, hogy hamarabb is megéhezik. Biztos jön a foga, vagy ilyesmi. Még jó ideig felébred éjjel, azért kisgyerek.
Tapasztalatom szerint a nappali többszöri szoptatás jótékonyan hat az éjszakai alvásra. Olyan nincs, hogy üres cici, mindig termelõdik vissza annyi, amennyit kiszívott a gyerek. Az általad leírt esetben, akkor két cicibõl fog kelleni következõleg etetned ha felkelne éjszaka. De minden igyekezetem ellenére nekem is felkel újra 4 hónapos kora óta, igaz csak hajnal 5-kor, és csak eszik és alszik is tovább.
Én szoktam 2 cicibõl szoptatni. A következõ etetést akkor azzal a cicibõl kezdjük, amivel végeztünk elõzõleg. Van, hogy mind a kettõt teljesen kiüríti, tehát nem csak a hígat kapja meg a másodikból! Az újratermelõdés miatt ne aggódj! A babád igénye szerint termelõdik a tejed. Szóval ha éjjel felébred, akkor is lesz tej neki, ha mindkettõt kiszívta este. Az éjjeli alvás nemcsak a vacsorától függ, hanem az egész napi evéstõl /+ fogzás, stb, stb./.
Nekem 9 hónapos a babám. kb. három hónapja kap esti tejpépet. Utána még szopizik is, mégis kel egyszer. Rengeteg a tejem, de a minõsége már nem olyan, már csak szomjoltó. mennyiségre elég, le is adunk belõle, annyi marad a szoptatás után, de ne várd, hogy egy 8-10 kilós baba "csak vízzel" kihúzza, 10-12 órán keresztül.
Bocsi... lemaradt: mindegy hány mellbõl adod. :-( De amúgy a szopizással folyamatosan termelõdik is. szóval ne izgulj! :-)
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

Két éve elváltam. Kisfiam most 5 éves. Én szeretném ha 7 évesen menne iskolába és nem 6 évesen. Az apukája beleszólhat-e abba, hogy mikor és melyik iskolába kezdje a sulit a kisfiam?

Legjobb válasz: Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá ,hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.

Dehogynem! Mégis szerinted ki mondja meg az anyának , és ki kötelezi rá , hogy a 6 éves gyerekét iskolába küldje ha nem akarja? Senki.
minednképpen vedd figyelembe a szakértõi véleményt, de egy anya szeme többet lát.... apunak hivatalosan nincs beleszólása , de érdemes vele beszélni, én pedagógus vagyok, a szülõi döntés a végleges, a tanácsadó, csak tanácsot ad.
Ha veled él a gyereke akkor nem szólhat bele. Az elsõnek egyáltalán nincs igaza ezért is lett lepontozva. A szülõ igen is beleszólhat abba mikor , menjen a gyerekiskolába. amennyiben az év elsõ 5 hónapjában született akkor még csak indokolni sem kell miért hagyod még az oviban. A 6. hónapban és az az után születõ gyerekeknél csinálnak iskolaérettségi vizsgálatot. A Nevelési tanácsadótól kell kérni igazolást, hogy még nem érett a gyereke ezért marad oviban. S igen 8 éves korig maradhat oviban ha az indokolt. Szóval ez a te döntésed te ismered a fiad.
Ha te vagy a törvényes gyámja vagyis veled él a gyerek akkor nem. Egyébként 8 éves koráig lehet iskolában a gyerek, valóban számít az iskolaérettség és a pedagógusok szakemberek véleménye, de ha a szülõ úgy dönt , hogy vár még vele , megjegyzem nyílván okkal , akkor övé az utolsó szó.
11:51. tévedés, hogy egyáltalán nincs igazam. én arra utaltam, hogy az édesanya nem döntheti el kizárólagosan, mintegy a hasára csapva, hogy a gyerek 7 évesen fog iskolába menni, és punktum. ha jobban kinyitottad volna a szemed, akkor észrevehetted volna, hogy megjegyeztem, hogy ezért szükséges szakvélemény felállítása a gyerekrõl, hogy iskolérett-e avagy sem, mert ezt az anya önhatalmúlag nem tarthatja távol a gyereket az iskolától, ha betöltötte a 6. évét.
Szerintem beleszólhat, elvégre az õ fia is. De, ha te úgy érzed, hogy nem akarod suliba vinni, mindenképpen beszéld meg vele, biztosan megérti az indokaidat. Én is késõbb vittem a fiamat, januárban volt 7 éves, tehát több mint 7 és fél évesen és csak jót tett neki. Könnyen veszi az akadályokat és felvették a nyolc osztályos gimibe is :) Amúgy nem kötelezõ 6 évesen vinni, tudomásom szerint 8 éves koráig kell elkezdeni az elsõ osztályt.
Nem, de még csak te sem. a gyereknek 6 éves korában kell elkezdeni az iskolát. akkor kezdheti késõbb, ha óvodapszichológus és logopédus szakvéleménye alapján még nem iskolaérett.
Szerintem illik megkérdezned tõle, hiszen a gyereked apja... úgyis Te döntesz, de avasd be õt is. Amúgy én jobban örültem volna, ha 6 évesen megyek iskolába, az sokkal jobb szerintem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Természetesen nem szeszélybõl nem szeretném, hogy 7 évesen menjen iskolába. A bátyja évvesztes(júliusi), õ ezért kezdte 7 évesen a sulit. És õ sokkal érettebb volt mint a pici. A pici csak 4 hónappal lesz idõsebb a bátyjánál, mikor suliba szeretném küldeni. De a véleményemet nem magam alakítottam így, az óvónõk is egyet értenek velem. (Csak zárójelben jelzem, hogy ma már rengetegen visszatartják + 1 évet az oviban a gyereket. Olyannyira bevett szokás ez, hogy az óvóda is alkalmazkodott ehhez oly módon, hogy két középsõs csoport van: kisközépsõs és nagyközépsõs. Utána jön a nagycsoport, majd a suli. ) Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

Ha Windows 7 van és két profilom (1 rendszergazda, 1 korlátozott) és elfelejtettem a rendszergazda jelszavát. Hogy tudnám feltörni vagy milyen programmal?

Legjobb válasz: ophcrack vagy backtrack live rendszerrõl "Dump the hashes" módszerrel. Utána pedig szótár alapú támadás vagy brute force, vagy rainbow table :D

ophcrack vagy backtrack live rendszerrõl "Dump the hashes" módszerrel. Utána pedig szótár alapú támadás vagy brute force, vagy rainbow table :D

Ha egy rollerba két darab 12v/12 ah akumlátor megy, és beleteszek helyette 2 db 12v/7, 4 ah akumlátort, akkor mi lesz?

Gondolom kicsit gyengébb lesz tőle,de azért lehet hogy menne vele?

Legjobb válasz: Rövidebb töltési és mûködési idõtartam.

Rövidebb töltési és mûködési idõtartam.
A kérdező hozzászólása: ahhhhaaaaaa...... értem.akkor naggyából 2/3 ad.
Nem 2/3-ad, hanem attól is kevesebb. A kapacitáshoz képest minél nagyobb árammal sütöd ki az akkut, annál kevesebb ideig bírja. Általában c/10 állandó áramra adják meg a kapacitást. Vagyis 740mA-el terhelve 7.4Ah-s. Ha 300W-s a roller, akkor számoljunk átlag 12A áramfelvétellel. Ekkor egy 12Ah-s akku átlag kb 40 percig bírja, mivel c/1 kisütõ áram mellett az akkumulátor kapacitásának ~65%-át tudja. Ha ebbe beleteszed a 7.4Ah-s akkukat, akkor azok egyébként is maximum 36 percig tudnák üzemeltetni. De 12A-es terhelés mellett a kapacitása kb az 55%-ra csökken, vagyis maximum 20 percig tud üzemelni. Tehát egy 300W-s rollernél az üzemidõ a fele lesz, nem a kétharmada.
Ez abban az esetben igaz, ha az akkuk sorba vannak kötve, ez lemaradt.
A kérdező hozzászólása: hát ami benne van jelenleg, az sajnos már nem a legjobb állapotú, kb 20 percig birja. amit kaptam 2 db ot, az meg talán lehet hogy újabb ezért kérdeztem. igen 300 as a kis roller. akkor nem érdemes ezzel foglalkozni.
Ugyanaddig bírná az új mint a régi. Esetleg ha van hely, akkor odamókolhatod párhuzamosan a két új akkut a két régihez, így elméletileg bírná 40 percig. De jobb lenne két új akku.
A kérdező hozzászólása: értem, de akkor összeadódna a volt szám nem?4x12....
Nem. Párhuzamos kötésnél az akkuk kapacitása adódik össze, sorba kötésnél a feszültsége.
A kérdező hozzászólása: értem.

Két törpenyuszim már öregnek számít, ha 8 és 7 évesek?

Legjobb válasz: a nyuszik 6-10 évig élnek el, ivartalanytva akár 12, így sztem igen kb olyan mintha egy 60 év körüli ember lenne, nem a halálán van de egyre több az öregkori betegség bocsi ha nem így van, ez az én meglátásom :)

a nyuszik 6-10 évig élnek el, ivartalanytva akár 12, így sztem igen kb olyan mintha egy 60 év körüli ember lenne, nem a halálán van de egyre több az öregkori betegség bocsi ha nem így van, ez az én meglátásom :)
Jó kort megéltek, sajnos nem minden törpenyúl éri el ezt a kort. Már tényleg kezdenek öregedni, úgyhogy jobban oda kell rájuk figyelni. Fokozott hajlamuk van a tartáshibákból származó betegségekre, és most nyáron a hõguta nagy veszélyt jelenthet nekik. Ha jól gondozod õket, és olyan a genetikájuk is, akkor még élhetnek több évet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
Minek a két ismeretlen? A padok száma: x Elsõ esetben: 2x+8 az osztálylétszám Második esetben: 3x-7 az osztálylétszám És ez a kettõ megegyezik: 2x+8 = 3x-7 8 = x-7 x=15 Tehát 15 padom van. És ha 2-en ülnek egy padba, akkor az 30 fõ + 8-nak nem jutott hely, vagyis az osztályban 38 fõ tanul. Ellenõrizhetõ a 3-as ültetéssel: ha 15 padom van, és 3-an ülnek 1 padba, akkor az 45 hely, vagyis 7 üres helyem marad. Jól számoltam. // 15 pad és 38 tanuló van.

Ha a 7 és fél hónapos lányom két hete eszik már 6 hónapos kortól adható babakekszet (ami ugye nem gluténmentes), akkor mikortól adhatok neki rendes durum tésztát?

Legjobb válasz: Jól tudtad! A durumtészta nem tartalmaz tojást. "A durum tészta durum lisztbõl készül, nem tartalmaz tojást, viszont rendelkezik a tojásos tészták minden elõnyével: ízvilága és illata kiemelkedõ, nagy vízfelvevõ képessége révén remekül fõzhetõ, színe tojás nélkül is aranysárga, a benne található természetes anyagoknak köszönhetõen. Energiatartalma a hagyományos, tojásos tésztáknál alacsonyabb."

Jól tudtad! A durumtészta nem tartalmaz tojást. "A durum tészta durum lisztbõl készül, nem tartalmaz tojást, viszont rendelkezik a tojásos tészták minden elõnyével: ízvilága és illata kiemelkedõ, nagy vízfelvevõ képessége révén remekül fõzhetõ, színe tojás nélkül is aranysárga, a benne található természetes anyagoknak köszönhetõen. Energiatartalma a hagyományos, tojásos tésztáknál alacsonyabb."
szia! a durum tésztát én a tojás miatt nem adnám. a gluténtartalmú dolgoktól tényleg nem kell félteni, a fenti linkben le van írva részletesen miért. a tojás viszont tényleg okozhat allergiát, errõl megkérdezném a dokit és a védõnõt!
A kérdező hozzászólása: Eddig úgy tudtam, hogy a durum tojás nélküli tészta... akkor mégsem? Egyébként köszi a választ!
Bocsi!!! durum témában ezek szerint naggyon tájékozatlan vagyok!!! ne haragudj, nem akartalak félrevezetni!!! persze akkor adhatsz neki bátran!!! (én valószínû azért írtam butaságot, mert itthon csak féldurum, v. durumjellegû tésztát találtam :) még egyszer BOCSÁNAT!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!