Találatok a következő kifejezésre: Ha 7 szunet (46 db)

Nagy baj, ha 7 nap helyett 8 nap szünet lesz a 2 levél között?

Hosszú történet, annyi a lényege, hogy nem nálam van a gyógyszer, ma este kellene elkezdenem a 10. levelet, de nem biztos, hogy ma este megkapom. Eddig mindig pontosan szedtem, gond lehet ebb?l az egy nap csúszásból? Vagy inkább hagyjak ki egy teljes hónapot?

Legjobb válasz: de igenis gond lesz, nem véletlenül 7 nap szünet van közte és nem 8. sérül a védelem, legalább egy hétig kiegészítõ védekezés kell és ha az elmúlt egy hétben szexeltetek, akkor teherbe eshetsz, mert maradhatott benned élõ spermium. de amúgy fogod és neten rákeresel a gyógyszered használati utasítására és megnézed hogy mi van ha kihagysz egy szemet, mert ez fog történni, kihagyod az elsõt.

de igenis gond lesz, nem véletlenül 7 nap szünet van közte és nem 8. sérül a védelem, legalább egy hétig kiegészítõ védekezés kell és ha az elmúlt egy hétben szexeltetek, akkor teherbe eshetsz, mert maradhatott benned élõ spermium. de amúgy fogod és neten rákeresel a gyógyszered használati utasítására és megnézed hogy mi van ha kihagysz egy szemet, mert ez fog történni, kihagyod az elsõt.
utolsó te mirõl beszélsz?
Nem. Nem lesz belõle semmi gond. Nekem volt olyan, hogy egy este kihagytam, elfelejtettem a gyógyszert. De azért több napot ne késs vele, és ne hagyj ki, mert abból baj lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! A barátom váltotta ki a gyógyszert, és tegnap csúnyán összekaptunk. Nem biztos, hogy ma csak azért eljön hozzám, hogy elhozza a gyógyszert. De nem szeretnék vele késni egy napot sem.
Nekem nem volt vele gondom. De menj el a barátodhoz, és mondd meg, hogy csak a gyógyszeredért mentél. Aztán lehet, hogy még közben sikerül is megbeszélnetek mindent, és kibékültök közben! :)
Nem baj. Nem mindenkinek egyforma a ciklus hossza. Nekem például átlag 29-30 nap szokott lenni, így 8-9 nap marad ki.
tegnap 17:16 A legprecízebb válasz :)

Káros-e, ha a 21 napos fogamzásgátlóból csak 20-at szedek be és utána 7 nap szünet? Vagy ha 7 nap helyett 6 napos szünetet tartok abbol lehetnek gondjaim?

Legjobb válasz: hát,elég káros,pl.terhes leszel.éppen azért van így kitalálva,mert mind be kell szedni,és 7nap szünet.amit én szedek(Lindynette20),annál pont a 3.héten a leggázosabb,ha elfelejted bevenni. a lényeg,h úgy szedd ahogy kell,különben baba lesz belõle!

hát, elég káros, pl.terhes leszel.éppen azért van így kitalálva, mert mind be kell szedni, és 7nap szünet.amit én szedek(Lindynette20), annál pont a 3.héten a leggázosabb, ha elfelejted bevenni. a lényeg, h úgy szedd ahogy kell, különben baba lesz belõle!
Szerintem is úgy kell szedni ahogy rá van írva nem viccból találták ki, hogy hogyan kell alkalmazni, mert nyilván úgy nyújt védelmet.
De miért nem szeded be rendesen?Az az utolsó szem is kell, hogy kellõen hasson! És miért tartanál csak 6 napos szünetet? A tablettaszedésnek meg vannak a szabályai, amiket be kell tartani!

Ha 7 napos szunet helyett veletlenul 8 naposat tartottam es a 8. napon szeretkeztem, lehetek-e terhes?

Hello! 2honapja szedek fogamzasgatlo tablettat,most kellett volna kezdjem a 3 levelet,amit meg is kezdtem,tegnap,de rosszul,mert megint azt a tabit szedtem amit a szunetben,szoval 8napos szunetem volt es pont ma szeretkeztem a baratommal... es ma este mar be vettem a normalis tabit,tehat megkezdtem a 3.levelet szedni normalisan.

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy terhes lettél, hiszen a tabi megakadályozza a peteérést és még lehetett annyi hatása a szervezetedben, hogy megakadályozza a teherbeesést. Legközelebb jobban ügyelj a szünet után.

Nem hiszem, hogy terhes lettél, hiszen a tabi megakadályozza a peteérést és még lehetett annyi hatása a szervezetedben, hogy megakadályozza a teherbeesést. Legközelebb jobban ügyelj a szünet után.
A kérdező hozzászólása: es az termeszetes, hogy nekem ma verzett a nemiszervem, szeretkezes utan? mivel tegnap reggel mult el, es ma rogton szeretkezes utan folyt a ver. de olyan igazi vernek tunt. menjek el nogyogyaszhoz?
Pedig gáz, hogy 8 napot hagytál, mert 7nél többet semmiképpen sem lehet, csak esetleg kevesebbet. Az a két hónap pedig nem olyan régen van, hogy annyira megszokja a szervezeted. Én így legalább 7 napig máshogy is védekeznék, a vérzés miatt pedig mindenképp doki.
A kérdező hozzászólása: mivel szeretkezes utan volt verzesem... (ami mar 1 nappal azelott elmult) lehetseges a teherbeeses?
Mivel nem rég óta szeded, szerintem az az egy nap csúszás épp elég egy terherbeeséshez!
Fogigátlóknál egyáltalán nem számít, mióta szeded, akár évek óta, akár csak pár hónapja, 1-2 nap alatt ürül a szervezetbõl. Nincs olyan, hogy akkor most kevésbé vagy védett, ha csak pár hónapja szeded. Ugyanolyanok az esélyeid a teherbe esésre, mint annak, aki évek óta. Egyébként valószínûleg nem vagy terhes, de azért a biztonság kedvéért vegyél egy tesztet.

Mi történik ha 7 napos szünet helyett csak 6 napos szünetet tartok, lesz ebbõl valami probléma?

Legjobb válasz: Mi történne, ha elolvasod a betegtájékoztatót? (pont benne van)

Mi történne, ha elolvasod a betegtájékoztatót? (pont benne van)
próbáld ki, aztán kiderül

Ha 7 napos szünet helyett 8 napot tartottam, az mennyire veszélyes?

ne is hülyézzetek tudom magamról, de vagy 2-3 hónapja egy nappal kés?bb vettem be, így a 7 napos szünetb?l 8 naposat csináltam :S évek óta szedem, a kérdés, hogy így ugyanúgy véd? vagy legyek óvatosabb? köszönöm

Legjobb válasz: Mi veszélyes? Mit vettél be késõbb? Mi véd? MIVAN?! Egy k.rva szóval nem írtad, hogy mirõl is beszélsz...

Mi veszélyes? Mit vettél be késõbb? Mi véd? MIVAN?! Egy k.rva szóval nem írtad, hogy mirõl is beszélsz...
ha "jó napokat" vettél be, akkor nem gond egy szem kihagyása. Szóval ha a 7 nap szerdán járt le és te még csütörtökön sem kezdted el szedni, de már pénteken igen és péntekit, akkor ok .
Nem ok. Ezt a kerdest ugy ertetted hogy a 8 napig nem vetted be a tablettat es a 9. napon kezdted el? Ez pont ugyan olyan mintha kihagytal volna egy szemet. a 9. napon vedd be azt a kimaradt 8. szemet is.
HA 7 nap helyett 8 napos szünetet tartasz, akkor -terhes lehetsz, ha a szünetben szexeltetek; -és az új levél sem véd egybõl, egy hét kiegészítõ védekezés kell, a 8. szemtõl leszel újra védett.
A kérdező hozzászólása: azt hittem egyértelmû, hogy a fogamzásgátló tablettáról van szó:D szóval mindig pénteki napon kell elkezdenem, de valamiért szombaton vettem be, így a 7 napos szünetembõl 8 napos lett.
No para, velem is volt már ilyen, én írtam, hogy semmi gond.

Az nagy baj lenne ha 7 napos szünet helyett csak 3 v 4 napos szünetet tartanék?

Legjobb válasz: 1x belefér, a vérzés elsõ napját szokták így megváltoztatni, a legtöbb betegtájékoztató is írja, hogy így lehet, de sokszor nem ajánlott, mert felborítod a szervezeted. Így is készülj fel, hogy lehet közti vérzésed a következõ levél alatt.

1x belefér, a vérzés elsõ napját szokták így megváltoztatni, a legtöbb betegtájékoztató is írja, hogy így lehet, de sokszor nem ajánlott, mert felborítod a szervezeted. Így is készülj fel, hogy lehet közti vérzésed a következõ levél alatt.
Igen. Már ne is haragudj, de ha ilyen eszedbe jut egy fogamzásgátlóval kapcsolatban, akkor lehet még nem vagy elég érett. Nem viccbõl van kitalálva. Évente 1-2 alkalommal ha kell, akkor meg lehet tenni, hogy nem tartasz szünetet, de ez sem javasolt.
A kérdező hozzászólása: az enyém is írja h h meg akarom változtatni akkor lehet, nyilván csak egyszer szeretném meg csinálni, mert nagyon nem jó ez most nekem.:S
ki is lehet hagyni a ciklust ha éppen szeded folyamatosan, szerintem sgyszer egyszer belefér én is csináltam már nem állandóan de volt egy 2 alkalom!!! ezek a mai fgátlok már nem boritják fel annyira a hormonháztartásodat mint a régiek!szóval ne parázz!
Ha csak egyszer csinálod, az nem okoz nagy bajt, nyilván ezért írja a betegtájékoztató. Ha rendszeresen rövidebb szünetet tartasz, azzal teljesen tönkreteszed magad (egy ismerõs lány hónapokig járt orvoshoz, mire kiderült, hogy azért vérzik összevissza, és akar belehalni a görcsökbe, hányásba, mert 6 napos szüneteket tart). Tapasztalatom az egy alkalommal eltolásnak az a következménye, hogy ha meg sem jön (nekem az utolsó szüneti vagy az elsõ gyógyszeres napon jön meg általában, rövidítéssel kimarad), akkor lehet pecsételõ vérzésed (vagy durvább szex után kicsit erõsebb), vagy kicsit görcsölhetsz, erõsebb folyást okozhat.
nekem a nõgyógyászom azt mondta hogy ilyet egy évben MAX 1szer lehet csinálni, különben a hormonjaid eléggé megzavarodnak, amit szerintem te se szeretnél :S
Az baj, ha kevesebb szünetet tartasz, de ha nem tartasz szünetet, az nem nagy ügy... ne hallgass rájuk!
A fogamzásgátló a 7 napos szünetben is hat!
A két levél közötii szünetben is hat a tabletta, ha rendesen szeded, ezért találták ki, ha nem hatna nem lenne semmi értelme.
Az enyémnél ilyen esetre a tájkoztatóban azt írják, hogy teljesen normális. (Lindynette 20)
Ezt én azért nem jelenteném ki pragmatikusan. Valóban megállja a helyét, hogy a hormonhatású fogamzásgátlók egy-az -egyben felfüggesztik a nemi ciklust, de nem tudhatod, hogy mennyire volt érett a pete a fogamzásgátló szedésének megkezdésekor. A menstruáció nem egyértelmû jele annak, hogy nem vagy megtermékenyíthetõ. Zt javaslom, hogy kérdezz meg egy gyógyszerészt az adott készítményrõl. aki meg tudja mondani, hogy az mennyire erõs, vagyis meddig biztos még a visszamaradó hatás
Én hosszú évekig szedtem fogamzásgátlót, elõször Tri-Regolt, utána Mercilont. Mindeközben tartós párkapcsolatban éltem...Rendszeresen szedtem a tablettákat, közel azonos idõpontban mindig, így a hatásuk teljes volt, a szünet alatt is. Egyébként a Te gyógyszered tájékoztatójában is biztosan szerepel, hogy az delsõ 2, inkább 3 ciklus (beszedett levél tabletta) után fejti ki hatását, tehát lesz biztonságos, a 7 nap alatt is. Persze csak akkor, ha Te is rendesen szeded.

Ha elkezdek fogamzásgátlót szedni, és úgy kezdem szedni, h mensi 1-5. napján elkezdem letelik a 21 nap, akkor 7 nap szünet. De a 7. nap lejártával tuti meg fog jönni?

Vagy ez nem biztos, vagy nem is attól függ, hanem ha nem akkor jön meg hanem el?bb vagy kés?bb a 7 naphoz képest akkor mi van? Leírná valaki? Vagy mindig a mensi 1-5. napján kell megkezdeni a következ? 21 napot?? És ha nem áll még be az els? hónapokban akkor is?

Legjobb válasz: Beszeded a 21 tabit a menzi megkezdésekor (attol függ melyik nap, hogy mit ir a tájékoztató) És amikor elfogyott 7 nap szünetet tartasz. És attol függetlenül, hogy megkön e vagy sem elkezded a kövi levelet. De elvileg a 7 szüneti nap alatt megkell, hogy jöjjön. És vagy mielött ujra kezded vagy ahogy ujrakezded elmúlik. Elõször nemtuti, hogy megjön, vagy pontosab stb...csak a többi szünetnél már beálltnak kell megjönnie.

Beszeded a 21 tabit a menzi megkezdésekor (attol függ melyik nap, hogy mit ir a tájékoztató) És amikor elfogyott 7 nap szünetet tartasz. És attol függetlenül, hogy megkön e vagy sem elkezded a kövi levelet. De elvileg a 7 szüneti nap alatt megkell, hogy jöjjön. És vagy mielött ujra kezded vagy ahogy ujrakezded elmúlik. Elõször nemtuti, hogy megjön, vagy pontosab stb...csak a többi szünetnél már beálltnak kell megjönnie.
A 7 nap valamelyikén jön meg, ált 3-4. napon és általában csökkenti a vérzést és ha letelt a 7 nap akkor a 8. napon elkezded a következõ levelet szedni, akkor is ha még megvan kicsit, nem számít. Az elején elõfordulhat közti vérzés, amikor nem a szünetben hanem a tabletta szedés alatt vérzel kicsit, ez az elsõ pár hónapban normális, de nem mindenkinél van ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Ha fogamzásgátlòt váltok és az új gyògyszert a 7 napos szünet után kezdem, akkor valamennyi ideig kell még kiegészítő védekezés?

Legjobb válasz: Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)

Gondolom orvos írta fel, gondolom neki kellett volna elmondania/neked rákérdezni. Amikor én váltottam gyógyszert, nekem azt mondta, a szünet után kezdjem a másikat, és védni fog. (De ez csak az én esetem, ki tudja...)
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos én elfelejtettem megkérdezni, õ pedig csak annyit mondott, hogy a szünet utàn azzal folytassam.A betegtàjékoztatòban meg nem talàltam erre vonatkozòlag semmit.

Az időjárás előrejelzés miatt párommal most hétvégén szeretnénk menni nyaralni de pont mostanra esik a fogamzásgátló szedésében a 7 napos szünet. Ha folytatom a következő levelet szünet nélkül mennyire lesz káros?

Gestomix fogamzásgátlót szedek. Ájulós vagyok ha nagyon begörcsöl a hasam ezért szeretném beszedni a következ? levelet hogy a nyaraláson ne legyen gond. Lehetnek következményei? Rosszul fogom érezni magam, ha folytatom a szedését és ezzel megakadályozom hogy megjöjjön?

Legjobb válasz: Én is csináltam már ezt,nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük,h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.

Én is csináltam már ezt, nem szabad rendszeresen de néha megtehetjük, h késleltetjük a menzeszt.Nekem feszült a cicim és kicsit fájt a hasamde semmi nagyobb gondom nem volt.
Meg lehet csinálni, csak nem biztos, hogy bejön. Barátnõm egy ilyen akció után egy teljes levélen keresztül pecsételt.
A kérdező hozzászólása: Nekem még a gyógyszer szedése mellett is kb 6-7 napig tart a menstruációm. Így nagyobb az esélye hogy sokáig tartó pecsételõ vérzésem lesz? Ha folytatom a szedését mennyi az esély rá hogy egyáltalán lesz pecsételõ vérzésem? Görcseim lehetnek?
Én 1x csináltam, pecsételtem közben is, és utána is egy hétig kb. De utána rendesen megjött, és nincs baj. Egyik ismerõsnek pl. nem jött be, hiába szedte tovább, rendesen megjött a menzesze...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!