Találatok a következő kifejezésre: Ha 6 után kezdem a hozzátáplálást (1 db)

Ha 6 hó után kezdem a hozzátáplálást lehetséges hogy egyáltalán nem kell tápszert adnom?

Legjobb válasz: Ha eddig csak anyatejet kapott akkor semmi nem indokolja a tápszer adását szerintem. szoptatod továbbra is és elkezded neki fokozatosan adni a gyümölcsöket, ahogy a "nagykönyvben meg van írva" és minden rendben lesz. Így az ideális.

Ha eddig csak anyatejet kapott akkor semmi nem indokolja a tápszer adását szerintem. szoptatod továbbra is és elkezded neki fokozatosan adni a gyümölcsöket, ahogy a "nagykönyvben meg van írva" és minden rendben lesz. Így az ideális.
Ahogy az elsõ válaszoló is írta, nem kell tápszer ha van tejed, annak minden cseppje védi a babát. Örülj neki hogy van, a tápszer elvenné a helyét, és hamarabb elapadna. A hozzátáplálás fokozatosan fogja csökkenteni a tejcit annyira, amire a babádnak szüksége lesz. Én még szeretnék fejni is az elején (most 5, 5 hós a baba), hogy azt tegyem a kajájába késõbb. 6 hónapig eláll a fagyasztóban addig tudok vele fõzni.
Szia! Igen, ha kihúzod 6 hónapos koráig a szopit, akkor valószínûleg nem kell a tápszer egyáltalán. Én csak akkor adtam a középsõ fiamnak tápszert, amikor már egyáltalán nem szopott, kb mésfél éves korától, mert jobbnak gondoltam, mint a tehéntejet. Reggel és este kapott kb. 2-2dl-t, kb. 3 éves koráig.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, remélem igy lesz.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ki hogy oldja meg a szoptatást?

kis fiam 2 hetes és 5 percenként elalszik a cicimen, egész napom a szoptatással telik el szinte, pedig lenne itthon elég sok dolgom.

17

Hogyan kell elapasztani a tejet mihamarabb?

12

Miután kisfiam mind a két mellemből szopizott, lefejtem a maradék tejcit és 15 ml-t sikerült összesen a két mellből kifejnem. Érdemes ezt kifejni vagy fölösleges annyira kevés?

5

16 hónapos a kislányom, és lehet, hogy jön a tesó. A kislányom még szopizik, ha addig nem szokok le, mit tegyek, próbáljam már most leszoktatni? Volt így már valaki?

4

Van olyan tejserkentő (tea, kapszula) ami nem tartalmaz édesköményt?

sajnos a babám ezektől hasfájós (moremilk, lactinatal, laktoherb- ezeket probáltam). tejem meg már alig van. homeós bogyó, sör nem használ. gyakoribb szoptatással se lett több. 4 hónapos baba anyukája

4

Miért lassult le a babám hízása?

Kislányom 8 hetes. 3140 grammal született. 1 hósan 4150 volt, 6 hetesen 4840. A legutóbbi, 6 hetes mérés bodyban+pelenkában történt. A védőnő is elfelejtett szólni, hogy vegyük le a pelust. Itthon volt indulás előtt peluscsere, nem tudom mennyi pisi volt benne.
Ma mértük fürdés és evés előtt meztelenül, 4950. Hivatalosan csak 10 dkg 2 hét alatt, ha tényleg pisis pelust nézzük, akkor is csak kb 20 dkg 70 helyett. Tudom, hogy a 70 sok, de akkor is nagyon lelassult. Nyúlt, az biztos. Alszik sokat, pisis pelus is, kakis is, csak anyatejes.
Nem elég tápláló a tejem? Mi lehet a baj?

9

Ha sokat iszom akkor mennyi idő alatt termelődik újra tej? (többi lent)

A héten meg voltam fázva és 2 napig alig bírtam enni is meg inni is és szinte teljesen elment a tejem.Szerintetek mennyi idő kell ahhoz hogy újra legyen? Vagy mit tegyek hogy vissza álljon a tejtermelés, azon kívül hogy szoptatok annyiszor amennyiszer csak birok? Ma meg ittam már 2 liter folyadékot kb meg rendesen ettem is.

3

Mivel küszöbölhetném ki, hogy ne harapjon szopizás közben a 6 hónapos kisfiam?

2 foga van.

3

Kellene fejnem? Több lenne a tejem?

5 hetes kislányom van, váltott mellből szoptatok. Kb. 45 percig kb. 3 óránként. Pl. balból 25 perc alatt 60 ml-t szívott ki a pici lányom, a maradék 20 perc alatt 10 ml-t. Ezután kellene még fejnem? Nem jön ki semmi, próbáltam. Kb. 3 percig a kézi mellszívóval. Ha fejem a nagy semmit több lesz a tejem? Vagy hagyjam még tovább a kislányomat a mellemen?

6

Masszőrhöz el lehet menni szoptatás alatt?

főleg hátmasszázsra gondoltam-ülő helyzetben

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!