Találatok a következő kifejezésre: Ha 6 is (528 db)

Most akkor az a jobb, ha délig csak gyümölcsöt, és max 1 joghurtot eszek, vagy ha reggelire telezabálom magam? Melyikkel fogyok könnyebben, ha ebédre is keveset eszek, és este 6 után már semmit nem eszek?

Legjobb válasz: Egyik se jó.Napi 5-6 kaja.Sovány hús,tojás,zsírszegény túró,sok zöldség,alacsony Gi-û Ch-k,sok víz,multivitamin.Este 6 után is lehet enni,csak Ch mentesen.

Egyik se jó.Napi 5-6 kaja.Sovány hús, tojás, zsírszegény túró, sok zöldség, alacsony Gi-û Ch-k, sok víz, multivitamin.Este 6 után is lehet enni, csak Ch mentesen.
Egyik alternatíva sem jó. Ha délig csak gyümölcsöt eszel azzal csak gyümölcscukrot viszel be a szervezetedbe. Ha már mindenáron gyümölcs, akkor keverd össze némi zabpehellyel (esetleg ízesítheted fahéjjal). Ez sokáig eltelít majd. A joghurtnak nem sok értelme van, ha tejtermék, akkor sovány túró. Ebédre ehetsz normális mennyiséget. 6 után is lehet enni, sõt kell is (de csak fõképp fehérjét). Keress mintaétrendet, mert elõször az alapokkal kéne tisztában lenned.
Mi az, hogy vacsorára csak fehérjét? Nincs olyan étel, amiben csak fehérje van.

Baj ha 6 hónapos babám csak hátról hasra forog, és azt is csak az egyik irányba?

kicsit aggódom :/

Legjobb válasz: Bár az én fiam korababa volt,de ugyan így kezdte 6 hósan. Aztán 7 hósan már másik irányból is sikerült neki és hasról hátra is. Nálunk nem jelentett különösebb gondot,csak egy picit meg volt megkésve a mozgásfejlõdése,de õ alapból mindent kicsivel késõbb csinált,ami nem csoda,hisz 6 héttel korábban jött. Azonban ha nagyon aggódsz,érdemes kikérned a védõnõd vagy a háziorvosotok véleményét. Náluk jobban biztos nem tud megnyugtatni senki.

Bár az én fiam korababa volt, de ugyan így kezdte 6 hósan. Aztán 7 hósan már másik irányból is sikerült neki és hasról hátra is. Nálunk nem jelentett különösebb gondot, csak egy picit meg volt megkésve a mozgásfejlõdése, de õ alapból mindent kicsivel késõbb csinált, ami nem csoda, hisz 6 héttel korábban jött. Azonban ha nagyon aggódsz, érdemes kikérned a védõnõd vagy a háziorvosotok véleményét. Náluk jobban biztos nem tud megnyugtatni senki.
Szia! Ne aggódj! Kislányom is 6 hónaposan kezdte a forgást, hasról hátra csak egyik irányba, utána rá pár nappal másik irányba, 7 hónaposan hátról hasra fordult. Kicsit késõbb kezdte el õ is a dolgokat. Bár mihez képest késõn. Mondjuk ahhoz képest, hogy a mai babák 6 hónaposan már állnak, amit nagyon korainak tartok. 8 hónaposan már tudott kapaszkodás nélkül ülni, de akkor még magától nem ült fel. Õ 10, 5 hónaposan indult be nagyon. Akkor felült, négykézlábra állt, kutyázott, feltérdelt és elkezdett mászni is. Azóta lassan 1 éves lesz és ezerrel mászik. Szóval nincs miért aggódnod, az a lényeg, hogy már elkezdett forogni a babád és szép lassan mindent fog csinálni.

Holnap egy nagyon hideg alagsori előadóteremben lesz 6 óra tanfolyam. Ha vesemelegítőt is viszek, az megvéd a felfázástól?

Legjobb válasz: a vesemelegítõ még önmagában nem segít de az is egy réteg, Szerintem húzz fel még egy pamut harisnyát a nadrág alá illetve a lábadat is jó melegben kéne tartananod, nem tudom hoyg miylen cipõid vannak de a szõrös bélésû melegen tart. Én atlétát is veszek ilyen hidegben a felsõ alá. 6 órán keresztül szinte egy helyben ülni hideg helységben valóban nem szerencsés , jó rétegesen ölözz fel fõleg alulról.

a vesemelegítõ még önmagában nem segít de az is egy réteg, Szerintem húzz fel még egy pamut harisnyát a nadrág alá illetve a lábadat is jó melegben kéne tartananod, nem tudom hoyg miylen cipõid vannak de a szõrös bélésû melegen tart. Én atlétát is veszek ilyen hidegben a felsõ alá. 6 órán keresztül szinte egy helyben ülni hideg helységben valóban nem szerencsés , jó rétegesen ölözz fel fõleg alulról.
vigyél egy párnát a feneked alá, plusz amiket az elsõ hozzászóló írt. csak elég lesz:)
Vegyél fel egy harisnyát, rá egy legginget, rá pedig egy meleg nadrágot(farmert, az meleg) 2atléta, a harisnyába betûrve, vesemelegítõ, egy póló, egy hosszúujjú felsõ, egy vékonyabb egy vastagabb pulcsi, mellény, kabát. Én tavaly elõtt egész télen fel voltam fázva, nekem ez vált be ellene. Ha nagyon félsz a felfázástól, vegyél tõzegáfonya kapszulát, vagy tõzegáfonyát, és az óra elõtt igyál meg csalánteát, és fogyassz sok folyadékot.(meleget lehetõleg, a csalántea a legjobb) ha fel is fázol, a csalántea kipucolja a bacikat...


A peteérésem pl 6-án lenne a naptár szerint, akkor ha 6-án este szeretkezzünk még úgyan olyan jó? Meg persze volt egy 3-án is!

Legjobb válasz: persze hogy jó :) de azért szerdán és pénteken is legyetek együtt, ha tudtok :)

persze hogy jó :) de azért szerdán és pénteken is legyetek együtt, ha tudtok :)

6 hetes kisbabám egyre nyűgösebb éjszaka, szopi után nem alszik vissza, nyöszörög, ha el is alszik, 20 perc után rögtön visszaébred és kezdődhet az altatás előről. Szinte egész éjjel fent vagyunk. Tudtok még tippeket?

Nem cseréli fel a nappalt az éjszakával, az biztos. Éjszaka a kezdetektől fogva sötét van és csend, nincs büfi, és peluscsere is csak ha úgyis nagyon ébren van, tehát nincs külső inger, ami felébresztené. Mégis éjszaka szopi után nagy szemekkel nézelődik, aztán tekereg és próbál nyomni, pukizni. Kb 1 órán keresztül próbálom elaltatni, ha le is csukódik a szeme, és megpróbálnám letenni a kezemből, abban a pillanatban kipattan a szeme és kezdhetem előről. Ha el is alszik, 20 perc után visszaébred, és lassan eljön a következő etetés ideje (nappal is elég sűrűn, van hogy 2-2,5 óránként éhezik meg). Biztos, hogy a pocija is bántja, de lehetséges, hogy ennyire, hogy nem tud tőle aludni? Az összes hasfájós "csodaszert" és praktikát (torna, masszázs stb) próbálom, de változást egyelőre nem látok. Csak anyatejes, és elég nagy tempóban hízik. Van még ezeken kívül bármi tippetek, vagy csak legyek kitartó, majd kinövi és jobb lesz?

Legjobb válasz: Az en kislanyon ugyanezt csinalta az elso 4 heten, szerencsere nem sirt, csak nyogdecselt, mint aki kinlodik. Szopi utan visszatettem siman a kisagyba. Aztan egyszercsak magatol helyreallt a dolog, 6 hetesen mar vegigaludta az egesz ejszakat.Nekem szerencsem volt, remelem nalatok is ilyen egyszeruen oldodik meg a problema.

Az en kislanyon ugyanezt csinalta az elso 4 heten, szerencsere nem sirt, csak nyogdecselt, mint aki kinlodik. Szopi utan visszatettem siman a kisagyba. Aztan egyszercsak magatol helyreallt a dolog, 6 hetesen mar vegigaludta az egesz ejszakat.Nekem szerencsem volt, remelem nalatok is ilyen egyszeruen oldodik meg a problema.
nálunk is vannak ilyen napok, pontosan ugyanígy, ahogy leírod.. amikor egyszerûen nem tudtam rájönni miért sír, ébred meg 20 p-ként a kislányom. Aztán a védõnõ azt mondta, h a fronthatás miatt. Elkezdtem figyelni az ütemét, és valóban. Ha valamilyen front van (ált. hideg) nagyon nyûgös, nehezebben nyugszik meg és szegény nagyon tud morcogni miatta. Most már tudatosan figyelek erre és próbálok "felkészülni". Remélhetõleg kinövi... bár a környezetemben mindenki azt mondja, h ez csak átmeneti.
Nálunk az elsõ 3 hónapban volt ilyen, éjjel többször kelt, és altatgatni kellett...hasfájás, fronthatás volt az oka általában. A hasfájásnak vége lett 3 hónapos kor körül, az megváltás volt:) Most 4 hónapos, éjjel nincs gond a visszaalvással, csak az esti lefekvés okoz nagy gondokat...mindig van valami:) Kitartás, biztos hogy jobb lesz!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor bízom benne, hogy nálunk is javul majd a helyzet idõvel :)
Jól értelmeztem, hogy az esti szopinál nem büfizik? Én bizony mindig megbüfiztettem a fiam, éjjel is, mert õ is nagyon hasfájós volt. Ennek ellenére visszaaludt. Szerintem próbálj meg büfiztetni, mert ha levegõt nyel, akkor az bizony feszíti a kis pociját, amire valóban fel fog ébredni.
sztem hasfájás lehet...gripe watert próbáltatád már??
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a részletes választ, akkor folytatom így tovább, mert én is hasonlóan csinálom, mint te, és remélem, pár hét és nálunk is javul a helyzet. De tény, hogy én is érzem, hétrõl hétre hogyan változnak a dolgok. Jó babázást mindenkinek! :)

Ha 6 hos babamnak a tejpepet este lefekves elott adom, akkor is tehetek bele gyumolcsot?

Legjobb válasz: Nekem is 6 hónapos a babám viszont én estére még nem mertem adni neki gyümölcsöt ne hogy megcsikarja a kis hasát éjszakára, bár a délelõtti gyümölcsökkel semmi baj nem volt soha. Véleményem szerint még lefekvés elõtt ne add neki, de már uzsonnára mehet.

Nekem is 6 hónapos a babám viszont én estére még nem mertem adni neki gyümölcsöt ne hogy megcsikarja a kis hasát éjszakára, bár a délelõtti gyümölcsökkel semmi baj nem volt soha. Véleményem szerint még lefekvés elõtt ne add neki, de már uzsonnára mehet.

Ha 6 hetesen is van fejlődési ugrás akkor nem kéne a babámnak többet ennie?

az eddigi 3-3,5 óra helyett 4-5 óránként kér enni, tegnap olyan is volt hogy du 6kor evett utoljára, 8kor elaludt és legközelebb csak hajnali 3kor kelt fel enni. Nem t?nik betegnek. Nálatok volt ilyen? Véd?n?t légyszi ne mondjátok mert csak tankönyvben látott még gyereket.

Legjobb válasz: Nem minden babánál nyílvánvaló annyira a fejlõdési ugrás. És nem is kötelezõ pontosan a 6. héten lennie. Az én babámnál a fejlõdési ugrások mindig 1-2 héttel hamarabb voltak, mint ahogy betöltötte...

Nem minden babánál nyílvánvaló annyira a fejlõdési ugrás. És nem is kötelezõ pontosan a 6. héten lennie. Az én babámnál a fejlõdési ugrások mindig 1-2 héttel hamarabb voltak, mint ahogy betöltötte...

28-ával tölti a babám a 6. Honapot. A tapszer meg a jovohetet bírja, utána elfogy. Ha 6 hónapos tapszert adok neki az vaj lehet? Egyebkent mar nem táplálja rendesen a 0s tapszer! Es mar eszik gyümölcsöt, es főzeléket is!

Legjobb válasz: Nyugodtan adhatod neki ennyivel elõbb! 0-ásról 2-esre váltasz? Vagy ez 1-es? Úgy tudom az 1-es 4 hónapos kortól adható, persze tápszere válogatja.

Nyugodtan adhatod neki ennyivel elõbb! 0-ásról 2-esre váltasz? Vagy ez 1-es? Úgy tudom az 1-es 4 hónapos kortól adható, persze tápszere válogatja.
nyugodtan adhatod neki a hat hósat. én 10 hósam adtam az 1 éveset. nem lett semmi baja.
A kérdező hozzászólása: Én is így gondolom, de azert mas véleményét is megakartam hallgatni! :) Koszono! Nem tudom hogy van a szamozas, most milumil Ha-t iszik, ez 0 hotol van! Úgy tudom nincs köztes, a következõ 6 hónapostol van! Létezik tapszer 4 hónapos kortól?
Ezt ittuk mi is, aztán 3 hós korától a milumil 1-et mert nem volt allergiás a családban. Ez sokkal olcsóbb 1 doboz 800 ft körül van. 6 hótól pedig dm-es babylove nagyon jóó!!

6 hónapos babánk bordái kiállnak. Amúgy jó kedélyű, gyarapodik még ha nem is olyan ütemben mint az elején. Jelenthet ez valami rosszat?

Azóta figyeltünk fel jobban erre, mióta azt kérdezte a gyerekorvos, hogy biztos adjuküe a D vitamint rendesen, mert kezdtek a bordái kiülni. Szóval ez más babáknál nem fordul el? pl. ha nem kapnak elég D vitamint (habár mi adjuk rendesen a 2 cseppet)

Legjobb válasz: Azonnal válts orvost szerintem. Neki tudnia kellene hogy mi az oka. Mi most vagyunk 6 hónaposak és semmi ilyen tünetünk nincs. Remélem azóta jól van a baba.

Azonnal válts orvost szerintem. Neki tudnia kellene hogy mi az oka. Mi most vagyunk 6 hónaposak és semmi ilyen tünetünk nincs. Remélem azóta jól van a baba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!