Találatok a következő kifejezésre: Ha 6 elmegyek (36 db)

6.5 hónapos kislányom pár napja nem marad meg magában. Miért? Ha leteszem sír, hisztizik. Ha valahova elmegyünk is csak úgy nyugodt ha lát. Nem értem, nem volt ilyen. Teljesen kikészít, mit csináljak vele?

Legjobb válasz: még annyit akartam írni hogy a játékok amik eddig érdekelték azok sem kötik le,úgy látom unatkozik de egész nap nem tudom szórakoztatni sajnos.

A kérdező hozzászólása: még annyit akartam írni hogy a játékok amik eddig érdekelték azok sem kötik le, úgy látom unatkozik de egész nap nem tudom szórakoztatni sajnos.
Olvass utána a "szeparációs szorongásnak", mert amiatt viselkedik így. Átmeneti, meg fog oldódni. Most úgy gondolja, ha nem lát, akkor "nem létezel". Sok kukucskálós játékkal hamar megérti majd, hogy csak elmész és visszajössz. Kitartás!
Az enyém is pont ezt csinálja...én is kész vagyok tõle! De ezek szerint nem egyedi az eset. :)
Szia!Az én lányom 3 hónaposan csinálja most ezt!:(((Totálkáros vagyok!És nem hinném, hogy ennyi idõsen is van már szeparációs szorongás!(Bocsi hogy nem a kérdésre válaszoltam)
Novekedik a csemete. Nem akar egymagaban maradni. Igenyes tarsasagra, jatekra, vagy csak a hangodra. Mi is tarsaslenyek vagyunk, a babak is. Aha, most jon az az idoszak mikor a jatek neve turelem. Mar nem fogod tudni lerakni, es ugy marad. Mozog, erdeklodik, jatszani akar. Neked meg minden turelmedet ossze kell szedni. Ez a gyerekneveles.
én egyszerre csak 3-4 játékot adok neki. És másnap megint másik 3-4-et, így az új mindig izgalmas. De ahogy nõ, egyre nagyobb az igénye a társaságra.
szerintem ez egyértelmû, hogy a szeparációs szorongás!

Ha 6 hetesen elmegyek egy rafting túrára árthatok a babának?

Legjobb válasz: Szerintem igen,de ez az én véleményem.Ha jól tudom a rafting nem túl kellemes hõmérsékletû vízen történik.Meg ott elég kemény fizikai munkát kell csinálni.Mi van ha ki esel a hideg vízbe,vagy egy szikla darabra esel?De ez az én véleményem..Mondjuk nem voltam még rafting túrán,csak hallottam róla...

Szerintem igen, de ez az én véleményem.Ha jól tudom a rafting nem túl kellemes hõmérsékletû vízen történik.Meg ott elég kemény fizikai munkát kell csinálni.Mi van ha ki esel a hideg vízbe, vagy egy szikla darabra esel?De ez az én véleményem..Mondjuk nem voltam még rafting túrán, csak hallottam róla...
Rafting extrém sport. Oda ne menj. Sima evezés az okés, de extrém sportból egyiket sem.
Szia.Én voltam, nagyon jó buli, de terhesen nem mennék, nagyon hideg a víz, nem kockáztatnék pl. egy felfázást.(nem vagyok parázós kismama)30 hetes pocis
Szerintem se menj. Most vigyáznod kell a babára, még akár el is vetélhetsz!
Akármennyire is jó formában vagy fizikálisan, és esetleg nem ez lenne az elsõ ilyen túra, mindenképpen növeled a vetélés esélyét! Az elsõ 12 hétben fokozottan kerülni kéne a fizikai igénybevételt. Lehet, hogy semmi bajotok nem lesz, de kérdés, hogy ez a túra megéri-e a kockázatot?
A kérdező hozzászólása: Én is így gondoltam, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. Nekem most az elsõ a baba, aztán majd lesz még alkalom egy ilyen szórakozásra is. Sok egészséget mindenkinek!

Csajok szerintetek az hatásos, ha egy héten 5× vagy 6× elmegyek úgy, hogy egy nap futok egy nap biciklizek?

köszi :) 15/L

Legjobb válasz: milyen terepen futsz?? ja és fontos a felszerelés pl futócipõ ez nélkül szart semér :D

milyen terepen futsz?? ja és fontos a felszerelés pl futócipõ ez nélkül szart semér :D
a bringa és a futás aerob edzések, és csak a lábra hatnak. Kell mellé izomerõsítõ anaerob edzés is, fõleg a felsõtestre. Súlyzózás, felülés, fekvõtámasz, ilyesmi.
Mi a célod vele amúgy?
nem b*zdmeg nem vagyok tökéletes. de nem vagyok akkora f*sz, hogy kiadjak 10.000 ftot azért hogy legyen egy NORMÁLIS FUTÓCIPÖM , mikor bõvel elég egy 1.000ftos gyökér cipõ is. Abban is lehet futni .
lehet mindenbe futni, de az nem mindegy hogy szé[email protected] a gerincedet 1 év alatt vagy nem! ha már valaki figyel az egészségére az se legyen már mindegy hogy mik a következmények! nem a legdrágább cipõket kell venni hanem meg kell nézni ajánlott-e futásra, mert nem ökrök gyártják ökröknek!
az olyan felfogást meg külön birom hogy 600 éve is voltak futók pedig akkor még saru volt a divat!
A kérdező hozzászólása: Na jó ezen szerintem ne veszekedjetek. Ezek mellé igen még szoktam felüléseket is csinálni. A célom ezzel az, hogy lefogyjak vagy 4-5 kilót + hogy formásodjon illetve erõsödjön a fenekem, lábam. Meg hát jó lenne kicsit mozogni mert egész nap bent ülök a gép elõtt és zabálom a sok csokit. Egyébként az étrendemen is finomítottam. Utánanéztem a dolgoknak és most aránylag még egészségesen is eszem. Ráadásul ha most 15 évesen megszokom ezt az életformát, késõbb sem lesz belõle problémám. :)
ugyanmár -.- ne kezd el te is , most egy nagyon egyszerû példával fogom bebizonyítani , hogy nincs igazad. gondolom jártál iskolába , általánosba, meg gimibe vagy valami. Tesi óra ? volt? futás ? volt? mennyi ? Fociztál ? kosaraztál? közbe futottál nem? mennyi is , általános iskola 8 év + gimi 4 év az 12 akárhogy is számolom. hogy van a gerinced? tönkrement 12 év alatt? igen , nem mindennap futottál , de rohangásztál csajok után , vagy éppen kergetõztél az udvaron. Mindezt milyen cipõben tetted ? futócipõben? vagy csak abban a cipõben amit anyukád vett? Ismét megkérdezem, hogy van a gerinced 12 év után?
A kérdező hozzászólása: Amúgy ezt a csokizabálós izét ne úgy képzeljétek, hogy el vagyok hízva. Nem, csak ha így folytatom biztosan el fogok. Meg amúgy is hallottam, hogy a futásnak sok jótékony hatása van.
hát te tökéletes vagy :)
milyen magassarkú? :DDDDDD szó nem volt magassarkúról . "milyen terepen futsz?? ja és fontos a felszerelés pl futócipõ ez nélkül szart semér :D" Egy normális futócipõ neked mióta magassarkú ? -.-
-.-jah nem ér semmit se a futás, ha nincs rajta futócipõ omg.:D
A kérdező hozzászólása: hát nem magassarkúban futok :D ... rendes edzõcipõ (puma) laza naci, atléta. Mûúton futok és biciklizek.
néz utána kérlek és akkora pofázz köszikee. amugy a terep számit :D mer ha dimbes dombos szar uton fut a lánygyerek akor töb kárt okozz a lábába mint hasznot
azjolesz na :) egyet kérek töled ne add fel és akor majd látod az eredményt :)
b*zdmeg kiégek , komolyan nem hittem volna , hogy vannak olyan lények ezen a bolygón, akik az ilyen fasságokat elhiszik. hogy semmit se ér ha futsz, csak akkor ha normális futocipõben teszed :D:D:D istenem.
futócipõ az lehet nike minden nem szószerint futócipõ te szerencsétlen jézusom de szánalmas vagy :)
én vagyok a szánalmas b*zdmeg :D , ilyen fasságot aki elhisz az kb minden sz*rt elhisz. azt is hogy 2012ben világvége meg hogy az léteznek ûrlények és embereket rabolnak el :D szerinted akkor olyan 100 éve nem is futottak az emberek vagy mi? mer nem volt NORMÁLIS CIPÕJÜK . B*zdmeg :ASD:ASD
hnap menj el magassarkuba futni köszii
A kérdező hozzászólása: Egyébként a cipõre én sem fordítok nagy figyelmet. Azt veszem fel ami van és amit nem sajnálok futásra. Persze gondolom egészségesebb a futócipõ, de már önmagában a futás is jó. Tehát még egyszer mondom, ezen ne veszekedjünk. Amúgy én nem vagyok valami kitartó típus, tehát hogyan tudnám csábítóbbá tenni a dolgot? :D Tehát biztos lesz olyan, hogy semmi kedvem nem lesz menni. De nem szeretném abbahagyni, ha már elkezdtem.

30 fő elmegy osztály kirándulásra.6 ágyas szobába vannak elszállásolva. Hány féle szoba berendezés lehet ha a szobák különbözőek, de az mindegy hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja?

Legjobb válasz: Mindegyik szobába tehát hatan lesznek. Az elsõbe (30 alatt 6)-féleképpen lehet kiválasztani a tanulókat, mivel az mindegy, hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja.((30 alatt 6) a binomiális együttható.) Ezután a másodikba már csak a maradék 24-bõl lehet kiválastani, azaz (24 alatt 6)-féleképpen, és így tovább az utolsóig. Ezeket elõször is össze kell szorozni, viszont mivel különbözõek a szobák, azoknak sorrendje nem mindegy, ezt a szorzatot meg kell szorozni 5!-sal. Tehát összesen (30 alatt 6)*(24 alatt 6)*(18 alatt 6)*(12 alatt 6)*(6 alatt 6)*5!-féle elszállásolás lehetséges.

Mindegyik szobába tehát hatan lesznek. Az elsõbe (30 alatt 6)-féleképpen lehet kiválasztani a tanulókat, mivel az mindegy, hogy egy szobán belül ki melyik ágyat kapja.((30 alatt 6) a binomiális együttható.) Ezután a másodikba már csak a maradék 24-bõl lehet kiválastani, azaz (24 alatt 6)-féleképpen, és így tovább az utolsóig. Ezeket elõször is össze kell szorozni, viszont mivel különbözõek a szobák, azoknak sorrendje nem mindegy, ezt a szorzatot meg kell szorozni 5!-sal. Tehát összesen (30 alatt 6)*(24 alatt 6)*(18 alatt 6)*(12 alatt 6)*(6 alatt 6)*5!-féle elszállásolás lehetséges.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!!

Ha fogadok pl 6 csapatra tipmixen es elmegy belole mondjuk 3 akkor nm nyerek semmit?

pl ha 6bol egy jon be akkor mennyit nyerek?bocs kezdo vagyok

Legjobb válasz: Ha már 1 nem jön be,akkor se nyersz semmit.Szóval ha már valami nem jó,akkor nem nyersz semmit,kivéve ha kombináltan fogadsz.Ebben az esetben ott van,hogy pl 5/6 azaz,6 meccsbõl 5-nek be kell jönni.De ha így fogadsz kevesebbet is nyersz.

Ha már 1 nem jön be, akkor se nyersz semmit.Szóval ha már valami nem jó, akkor nem nyersz semmit, kivéve ha kombináltan fogadsz.Ebben az esetben ott van, hogy pl 5/6 azaz, 6 meccsbõl 5-nek be kell jönni.De ha így fogadsz kevesebbet is nyersz.
A kérdező hozzászólása: Ertem, Koszi a valaszt:D
Mindet el kell találni, máskülönben nem nyersz. Kivéve a kombinációban, de ott is nehéz kihozni úgy, hogy ha nem mindegyik jön be, akkor ténylegesen nyerj.

Ha valaki terhesség közben kómába esik elmegy a gyerek? (6 honapban)

Legjobb válasz: Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!

Nem biztos, hogy elmegy, de lehet, hogy elveszik, mert szegény nem hallja, érzi az anyját, és ez komoly lelki megterhelés számára. Írj külön nyilatkozatot, amiben megtiltod ezt!
Nem megy el feltétlenül, attól függ, hogy mi váltotta ki a kómát. Vannak olyan esetek, amikor a kómába esett anyát pont a gyerek miatt tartják mesterségesen életben ameddig a gyerek megszületik. Természetesen ilyenkor császármetszést csinálnak.

3 tesztet csináltam, mind a 3 pozítív lett. kb. 6 hetes lehetek, de semmi panaszom, nem is érzem. Mennyi isősen jönnek a rosszullétek? Ha elmegyek nőgyógyászhoz már látja?

Legjobb válasz: Igen látja, én most voltam (a 6. hétben vagyok). Pontosan a következõket látja ilyenkor: petezsák a méhben, és a petezsákben egy szikhólyag. Abból lesz majd a baba. Egyébként a 6. hét végétõl már szívhangot is észlelhet. Egyébként nekem most kezdõdött a rosszullét, de ez nagyon változó mindenki máshogy van. Gratulálok!!!

Igen látja, én most voltam (a 6. hétben vagyok). Pontosan a következõket látja ilyenkor: petezsák a méhben, és a petezsákben egy szikhólyag. Abból lesz majd a baba. Egyébként a 6. hét végétõl már szívhangot is észlelhet. Egyébként nekem most kezdõdött a rosszullét, de ez nagyon változó mindenki máshogy van. Gratulálok!!!
Szia!Ez változó.Pl.mi nem terveztük a babát, és nem is gondolkoztunk rajta hogy most az lehetek e vagy sem.Egyszer fel figyeltem a hasamra, hogy olyan furi, és egyre nagyobb:) csináltam egy tesztet, és pozitiv volt.Még aznap elmentem a nõdokihoz, és megállapitotta hogy 2hónapos, és 3hetes vagyok:) )Else akartam hinni:) Szóval én se éreztem semmit, 2hónapig!De viszont már mikor betöltöttem a 3.hónapot, akkor viszont már jöttek a rosszul létek, de hamar elmúlt.A doki látni fogja, mert a 8.hétben már szivhangja is van a babának.Gratulálok nektek!
Szia én csak azt tudom mondani, hogy soha egy percig nem voltam rosszul, semmi bajom nem volt!Embere válogatja! Gratula a babához! 35hetes kismama
Szia. Nekem a 9.hétben derült ki a terhességem, most vagyok a 12.-ben és nekem még a havim is megjött egyszer, pedig már terhes voltam. Éreztem hogy a mellem feszül, de gondoltam biztos a hormonok miatt, mivel pont egy éve nem szedek fogamzásgátlót. Se rosszullét se émelygés, semmi. Nem törvényszerû. Örülj neki, hogy a szerencsésebbekhez tartozol.
Szia!én is vagyok pont.Csak én még 5 hetes, ma megyek dokihoz.3 pozitiv teszt lett nekem is.De a mell feszülésen, és a görcsölgetésen semmi.Lehet még ezután jön a "haddel had":-))
Nyugodtan mehetsz 6-án, de nem csináltál otthon tesztet mert már ki kellene mutatnia annak is.
A kérdező hozzászólása: szia de persze hogy csináltam még 26 án mielõtt meg kellett volna jönnie és már akkor pozitiv volt és vérbõl is csináltattam ami szintén pozitiv csak nem tudom hogy nem lesz e korai mert még 6 hetes se leszek
Nem lesz korai, de ne ijedj meg ha még nem fogod hallani a szívhangját. Gratulálok!:)

Iker gyerekek esetében mennyi gyes jár, ha elmegyek 4, 6 illetve 8 órában dolgozni? És mennyi ideig?

Csak az válaszoljon, aki teljesen biztos a válaszában. Köszönöm!

Legjobb válasz: Szia,ikreim vannak. A gyes 57000 marad amíg max. heti 30 órában dolgozol.Addig bejelentési kötelezettséged sincs. Ha viszont ezt az óraszámot meghaladja a bejelentett munkavégzés,akkor be kell jelentened,és csak szimpla,azaz 28500-at kapsz. De csak 1 éves koruk után lehet dolgozni ilyen feltételekkel. Addig kapod,amig el nem kezdik az iskolát,vagyis minimum 6 éves korukig,de lehet akár 7 éves korukig is. Sõt,-bár ebben nem vagyok biztos- az év decemberéig kapod,amelyikben elkezdik a sulit,mindegy melyik hónapban születtek. De erre nem esküszöm meg,csak mintha ezt olvastam volna,mielött megszülettek nekem is a fiaim.(fél évesek)

Szia, ikreim vannak. A gyes 57000 marad amíg max. heti 30 órában dolgozol.Addig bejelentési kötelezettséged sincs. Ha viszont ezt az óraszámot meghaladja a bejelentett munkavégzés, akkor be kell jelentened, és csak szimpla, azaz 28500-at kapsz. De csak 1 éves koruk után lehet dolgozni ilyen feltételekkel. Addig kapod, amig el nem kezdik az iskolát, vagyis minimum 6 éves korukig, de lehet akár 7 éves korukig is. Sõt, -bár ebben nem vagyok biztos- az év decemberéig kapod, amelyikben elkezdik a sulit, mindegy melyik hónapban születtek. De erre nem esküszöm meg, csak mintha ezt olvastam volna, mielött megszülettek nekem is a fiaim.(fél évesek)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, én is így tudtam, csak el vagyok bizonytalanodva, mert az államkincstár honlapján szó szerint ez van: "ikergyermekek esetében a gyermekek egy éves kora után idõkorlátozás nélkül folytathat azzal a megkötéssel, hogy a gyermekgondozási segélyben részesülõ személy ikrek esetében egy gyermek után jogosult a gyermekgondozási segélyre." Mi a véleményed?
Tanköteles korukat betöltött év dec 31ig kapod a gyest, vagyis mikor az iskolát elkezdik, az év dec 31ig. A többirõl nem tudom, vagyis úgy tudtam ha visszamegyek dolgozni, akkor csak 1 gyest kapok. Meg kéne kérdezni az illetékeseket. Még nem aktuális, csak 1 évesek a fiaim, de érdekel. Ha megtudsz biztosat, leírnád? Köszi!
Nekünk is ikreink vannak, a férjem most gyes-en van velük. Jan.1-tõl új szabályozás van érvényben: ha a kérvényezõ szülõ dolgozik (mindegy, hogy hány órában - az én férjem pl. 4 órára van bejelentve) csak 1 gyes jár, vagyis nem fogsz bruttó 57000 ft-ot kapni, csak ha otthon maradsz velük.
Elsõ vagyok. Akkor ezek szerint ezt (is) elvették. Kb. aki gyereket szült, az mehet a p....ba. Ezzel is csak a feketemunkát segítik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor már nme is érdemes utána érdeklõdnöm, mert ugye egyik kedves válaszoló már "élvezi" 4 órás munkaviszonnyal az egy gyest:-( Kapják be! Mármint, aki elvette a két gyes lehetõségét...
A GYES-t "élvezõ" válaszoló vagyok: igen, sajna így van, ahogy beírtad a jogszabály idézetet. Én is felháborítónak tartom, hogy ha valakinek 1 gyereke van és elmegy részmunkaidõben dolgozni, akkor megkapja a GYES-t a gyermeke után, viszont ha ikrek mellõl mész vissza ugyanígy, akkor úgy csinálnak, mintha már csak 1 gyereked lenne (kivéve, ha tanköteles korukig nem mész vissza dolgozni, mert akkor dupla GYES jár)... :(
A kérdező hozzászólása: Igen, igazad van, nekem sem tetszik. Annyi a kedvezmény, hogy ha 8 órában dolgozunk, akkor is jár a gyes. Egy gyereknél 8 órában már nem jár.

Ha elmegyek 5-6 héten orvoshoz, baja lehet a babának? Kismama vagyok minden jel szerint már, de orvos nem bólintott még rá? ! Várjak még vagy jöhet a vizsgálat?

Legjobb válasz: A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.

A terhesség 6. hetében van már szívhangja a babának, akkor szokták biztonsággal kijelenteni az orvosok, hogy jön a baba, mivel ezáltal életjeleket mutat. Aki elõbb megy el, mint ahogy én is tettem, papír szerint 4-5 hetes terhes voltam, mikor teszt szerint terhes voltam, az orvos megállapította, hogy mekkora a petezsák, de 2 hét múlva hívott vissza, mivel akkor már volt szívhang és akkor kaptam meg a szükséges papírokat, hogy elkezdjek járni terhesgondozásra.
A kérdező hozzászólása: Ahha értemm :) ) Hát majd akkor elmegyek hétfõn ha kapok idõpontot és kiderül mit mond :) Köszi!
Amúgy nagyon nehéz kivárni.:) Szorítok!:)
A kérdező hozzászólása: köszi :) ) voltam orvosnál, azt mondta minden rendben és 28án az az szerdán mehetejk ultrahangra, ott minden kiderül :) )) <3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!