Találatok a következő kifejezésre: Ha 6 a kutyám (22 db)

6 kilós kutyának hány mg halolaj ajánlott naponta, ha kapszulában veszem? Nyers etetőknek szól a kérdés.

Most 1000 mg-os van itthon.Sima halolaj, zselatin kapszulában, E vitaminnal tartósítva.

Legjobb válasz: Elvileg rá van írva,de tudnod kellene egy ilyen kapszula hány mg. A permetezõs kivitelben 2 ml egy nyomás,abból a 30 kilós kutyámnak 4 nyomás kell,azaz 8 ml. A te kutyád 6 kg,szóval olyan 1-2 ml kellhet neki.

Elvileg rá van írva, de tudnod kellene egy ilyen kapszula hány mg. A permetezõs kivitelben 2 ml egy nyomás, abból a 30 kilós kutyámnak 4 nyomás kell, azaz 8 ml. A te kutyád 6 kg, szóval olyan 1-2 ml kellhet neki.
A kérdező hozzászólása: Írtam, hogy 1000 mg-os van itthon.
A kérdező hozzászólása: Ez embernek való, nem kutyának de ugyanaz van benne, mivel csak halolajat és természetes E vitamin tartalmaz.Nekem nem érné meg a nyomós változat mert nem fogyna el és megavasodna.
Én értem, de 1000 mg az nyilván nem 1 kapszula tartalma, arra írtam, hogy tudni kéne 1 kapszula hány mg. De az is elég ha megmondod hány db-os kiszerelés. 1 mg = 1 ml tehát kapszula tartalmától függõen 1, max 2 kapszula kell neki. De ehhez tudni kéne egy kapszula hány mg-ot tartalmaz, vagy az egész dobozban, hány kapszula van.
A kérdező hozzászólása: 1 kapszula tartalmaz 1000 mg halolajat és 30db-os.:)
Fú, hát akkor az rengeteg :D neki 1 max. 2 mg halolajra lenne szüksége.
A kérdező hozzászólása: Amikor kinyomom akkor egy kis kávéskanálnyi lesz belõle kb.

Nagy baj ha a kutyamat 6 hetesen hoztuk el?

A tegnap hozta el az unokatestverem a kicsit, es mondta,hogy 6 es fel hetes. Azota olvasgattam,hogy a tenyesztok megvarjak a 8 hetes kort. Lehet valami baja a kicsinek emiatt? Betegsegek? Felek,hogy valami lelketlen szaporitotol szarmazik...Amugy a fajtaja Beagle.

Legjobb válasz: Az összes kutyám 6 hetesen került hozzám. Épp azért kérem ezt az idõpontot, hogy az anyja és a gazdi ne tanítson neki semmi olyat amit én nem akarok és ne szoktassa le olyanról, ami nekem kéne. PL a harapásról leszoktatni egy kutyát nem nagy kunszt.

A két 13:35-ös válaszolók 30 ezerért vettek "fajtatiszta" kutyát?
Az összes kutyám 6 hetesen került hozzám. Épp azért kérem ezt az idõpontot, hogy az anyja és a gazdi ne tanítson neki semmi olyat amit én nem akarok és ne szoktassa le olyanról, ami nekem kéne. PL a harapásról leszoktatni egy kutyát nem nagy kunszt.
Azt neked kellene tudnod, hogy mennyire felelõsségteljes, vagy lelketlen az illetõ, akitõl hoztátok. Azért lett volna fontos még 2-3 hetet várni, mert a megfelelõ viselkedési formákat ekkor tanulja meg az anyjától. Például ne csodálkozz azon, ha a kutya marha nagyokat fog beléd harapni játékból. Az anyja megtanította volna neki, hogy nem szabad. Neked több idõ lesz megtanítani, hogy hol a határ. Egyáltalán nem biztos, hogy ebbõl lesz valamilyen hátránya, de egy megbízható tenyésztõ tudja, hogy fontos 8-9 hetes korukig várni.
Little Red, ok, Te így csinálod. Aki viszont tenyésztéssel foglalkozik, az nem véletlenül adja 8-9 hetes kora körül a kölyköket. Nem hiszem, hogy azért tartja magánál még 2 hétig a kölyköket, mert olyan sok felesleges pénze van. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ennek a 6, vagy 8 hetes kornak olyan borzalmasan nagy jelentõsége lenne, ami a kutya egész további életét meghatározza. De nem hiszem, hogy viccbõl találták ki azok, akik nálunk jobban értenek hozzá.
ma 14:31 Nagyon meglepõdnél, ha nem? Hallottál már a bevésõdési fázisról?
Mi is mindig annyi idõsen hoztunk el kutyát, nem lesz semmi baja.
ma 12:36 Nem kellene becsapni a kutyát vevõket. Nincs olyan, hogy az alomban maradt kiskutya nem fog egyáltalán harapni, ha gazdához kerül. Sem 8 hetesen, sem 12 hetesen.A kutya nem tud seggrepacsit játszani, vagy labdát dobálni magának. Neki a kapcsolat a száján keresztül jön létre. Pontosan úgy fog játszani, ahogy a testvéreivel, vagy másik kutyával játszana. A gazda dolga megtanítani a kicsinek, õ nem akar így játszani.
Nem lesz semmi baj! Igyekezz majd minél elõbb kutyák közé vinni.
Állatvédelmi törvényben szépen le van írva, hogy a kiskutyát 8 hetesen lehet elválasztani... ennyi, ezen nincs mit átbeszélni, így van szabályozva innentõl mindenki eldöntheti akar e törvénysértést elkövetni vagy nem. Beteges nem lesz bár mivel oltásokkal még nem nagyon rendelkezik jobban kell rá figyelni és alaposabban kell szocializálni kutyákkal.
Akkor kell elhozni!:)
Volt már almod? Kistestû, vagy nagytestû? Munkás, vagy mamakedvence?
# 10/10 ma 14:42 Hát, minek után egy normális tenyésztõ 8 hetes kor elõtt nem adja oda a kölyköt így azt kell mondjam, igen, meglepõdtem.
Szerintem nem baj az. Az egyik kutyámat is 6 hetesen hoztuk el.
A kérdező hozzászólása: Ha tudtam volna hogy milyen idos meg vartam volna. Koszonom a valaszokat, igy mar nyugodtabb vagyok. Amugy ugy tunik, hogy kezdi megszokni, mar jon mindenhova utannunk, jatszik szoval elvan. Neha meg sir de gondolom ez normalis:)
17:33-as! Én kijelentettem h én igenis tv-t fogok sérteni, mert nekem nagyon fontos pont az a két hét. Ilyenkor olyan szintû kapcsolatot lehet kialakítani egy kutyával, hogy az szinte hihetetlen. Mivl az összes eddigi kutyám mentett, így még azzal se kellett szenvednek, hogy átsírják az éjszakát. Egyinek se hiányoztak azok a körülmények. És épp ezért volt az is, h mire a kutyák lemehettek sétálni, addigra már ismerték az alap parancsokat és tudtak pórázon rendesen sétálni.

Ha egy tenyésztő 5-6 hónapos kutyát árul, akkor az a kutya defektes?

Mármint valami nincs rednebn vele, hogy nem vitték még el, vagy miért tartotta ott 5-6 hónapig amikor sokan 9-10 hetesen elvihet?k?

Legjobb válasz: nem feltétlenül. ezer oka lehet... lehet, hogy titerre várt ilyen sokáig, mert külföldi ember akarta elvinni, aki végül visszamondta, az is lehet, hogy meg akarta tartani, de közbejött valami, az is lehet, hogy valaki már megvette, aztán valamilyen okból vissza kellett adnia pár hónappal késõbb, vagy éppenséggel még nem találta meg neki a tökéletes gazdát. a legegyszerûbb megkérdezni, korrekt tenyésztõ úgyis elmondja, ha az adott kutyának hibája van.

nem feltétlenül. ezer oka lehet... lehet, hogy titerre várt ilyen sokáig, mert külföldi ember akarta elvinni, aki végül visszamondta, az is lehet, hogy meg akarta tartani, de közbejött valami, az is lehet, hogy valaki már megvette, aztán valamilyen okból vissza kellett adnia pár hónappal késõbb, vagy éppenséggel még nem találta meg neki a tökéletes gazdát. a legegyszerûbb megkérdezni, korrekt tenyésztõ úgyis elmondja, ha az adott kutyának hibája van.
szerintem is kérdezd meg, miért maradt nála. ha nem lenne vele valami rendben, nyilván nem lenne eladó a kutyus, vagy ki lenne írva, hogy van valami baja. :)
Mivel szerzõdésben garanciát vállalnak a tenyésztõk a kölykökre, így valószerûtlen, hogy bárkit is át akarna vágni egy "defektes" kölyökkel, ahogy te nevezed. Csak a tenyésztõnek lenne ez hátrányára, egyrészt mert be lehet perelni õt, másrészt mert a negatív reklám mindennél rosszabb.
sûrûn elõfordul ám, hogy a legjobb kutya marad vissza. vagy esetleg nem egy népszerû szõrszinnel rendelkezik. Én is tartottam már vissza kiskutyát, mert alul csak 5 tejfoga volt, megvártam mig leváltja. 6 hónaposan lett gazdija, és az alom legszebb kanja, és legjobb karakterû kiskutyája volt.
Jó barátomnál fordult elõ, hogy megtartotta a legígéretesebb kölyköt az alomból, hogy bevonja majd a tenyésztésbe és csak 7-8 hónaposan lett végleges az eredmény, hogy a kutya sajnos küllem hibás, hobby kutyaként pedig nem tudta megtartani.
nem feltétlenül. lehet, hogy egyszerûen nem talált neki megfelelõ gazdit, egy rendes tenyésztõ meg nem túladni akar a kölykökön, hanem jó gazdihoz adni õket. hányszor van, hogy az alom legígéretesebb kölyke marad a legtovább, mert a tenyésztõ válogat a jelöltek között.
A fajtájától függ. Pl. a német dogoknak (én azt tenyésztek) nehezebb gazdát találni, mert nagytestûek, sokat esznek, drágák. Nekem eddig egyetlen egy kutyám sem magyar vette meg, mindet szlovákok, szerbek, csehek, osztrákok, amerikaiak. A kínai kopasz kutyát sem lehet túl könnyû eladni, mert sokaknak nem tetszik. Az én kutyáim is elõfordult, hogy fél évig, sõt, volt olyan, hogy 8 hónapos korukig is nálam maradtak, és csak aztán lett gazdájuk.


Nagy baj ha a kutyámat 6 hét 4 napos korában hoztam haza? (shih tzu)

Kapott gy oltást meg féreghajtot is ha joltudom..oltási könyve van! Nagy baj hogy ilyen kiskorába hoztam haza?Miben befolyásolja ez a továbbiakban a kutyát? Tudok tenni valamit ellene(gondolok itt például a szocializálására)?

Legjobb válasz: Igen baj, fõleg a késõbbiekre nézve. Mivel egy tenyésztõ nem adja oda 6 hetesen, így feltételezem, hogy egy szaporítótól van a kutya. Imádkozz sokat és tedd össze a két kezed, hogy egészséges legyen késõbb is!Hogy ne legyen semmilyen genetikai betegsége, mert a "drága" szaporító gondolom nem szûrte a szülõket, csak összeengedte õket, aztán kész!

Igen baj, fõleg a késõbbiekre nézve. Mivel egy tenyésztõ nem adja oda 6 hetesen, így feltételezem, hogy egy szaporítótól van a kutya. Imádkozz sokat és tedd össze a két kezed, hogy egészséges legyen késõbb is!Hogy ne legyen semmilyen genetikai betegsége, mert a "drága" szaporító gondolom nem szûrte a szülõket, csak összeengedte õket, aztán kész!
Jobb lett volna, ha a testvéreivel és a mamájával marad. Most tanulná meg a határokat, fegyelmezné az anyukája stb. Nem tudod visszavinni erre a kis idõre? Az a gond, hogy oltások hiányában még nem is nagyon szabad kutyák közé vinni, max. akit tényleg jól ismersz és tudod, hogy beadatja az éves kombinált oltást a kutyájának.
Igazából nem értem a kérdést. Miért nem az elõtt aggódtál ezen, mielõtt elhoztad? Ha már elhoztad, akkor nálad van és kész. A szocializáció miatt én csak azért nem aggódnék, mert még bõven lesz idõd kölyökként hozzászoktatni a többi kutyához. Arról nem is beszélve, hogy hány olyan kutyával lehet találkozni, akiket a "megfelelõ" idõben hoztak el a tenyésztõtõl, mégsem szocializált, mert késõbb nem fordítottak erre figyelmet. Egy kicsivel jobban oda kell figyelned és neked megtanítani vele a határokat.

Meggondolatlanul segíteni akartunk egy 4 éves német juhász kan kutyán (elaltatás) és a mi 6 éves szukánk mellé fogadtuk látatlanba. A gazdája hozza helybe. Mi a legfontosabb amire vigyázzunk? Elfogadja-e a szukánk? Nem vadul be ha elmegy a gazdája?

Barátokat mennyi id? múlva mutassuk be?

Legjobb válasz: sajnos ez a puding próbáján alapul... ki kell próbálnod (ha nem vagy elég magabiztos és nincs veled segítõ aki ha kell segít szétválasztani õket - akkor elõször kerítésen keresztül bemutatni õket egymásnak) ha nem tapasztalsz semmi morgást idegességet a kutyákon, akkor össze lehet engedni, azért legyen melletted valaki. van róla érdemi infod? miért nem kell a gazdájának? ha magabiztos vagy, akkor nem lesz gond szerintem.

sajnos ez a puding próbáján alapul... ki kell próbálnod (ha nem vagy elég magabiztos és nincs veled segítõ aki ha kell segít szétválasztani õket - akkor elõször kerítésen keresztül bemutatni õket egymásnak) ha nem tapasztalsz semmi morgást idegességet a kutyákon, akkor össze lehet engedni, azért legyen melletted valaki. van róla érdemi infod? miért nem kell a gazdájának? ha magabiztos vagy, akkor nem lesz gond szerintem.
Ha a gazda is hozza helybe, akkor is kerten vagy lakáson kívül az utcán szoktassátok össze. Egy jó sétával egybekötve. Akkor látni a két kutya viszonyát egymáshoz. Lehet, hogy a szuka eleinte beleköt a kanba, de errõl majd neked kell leállítani a késõbbiekben. A szukának eleinte biztosan nem fog tetszeni, hogy másik kutyával is osztozkodnia kell, de megszokja. A kant illetõen, ha szerette a gazdáját és jó dolga volt mellette, akkor szar lesz neki egy darabig, de ha nem volt jó sora, akkor nálatok gyorsan boldog lesz.

Lehet abból bármilyen probléma, ha a 6 hónapos kutyám éjjel fél kettőkor kap először enni?

Mielőtt bárki megijedne, ez csak 3 hétig lenne így, amíg nem vagyok itthon. És mikor kapjon másodjára enni?

Legjobb válasz: Szia. hogy érted h elõször??? az elõtt nem adsz neki enni??

Szia. hogy érted h elõször??? az elõtt nem adsz neki enni??
nem értem. és az éjjel fél kettõhöz képest hogy akarsz másodjára enni adni neki?
A kérdező hozzászólása: elnézést, nem fogalmaztam érthetõen, a reggeli etetését váltanám fel a fél kettes etetéssel, így a másodjára már a délutáni napszakban adnék neki enni.
Én a kis kutyusaimat reggel 9kor délután kb 3-4 körül és este 7-8 körül etetem. És néha éjfélkor is kimegyek hozzájuk ha úgy érzem..
A kérdező hozzászólása: de nálam pont az a probléma, hogy reggel nem tudom megetetni(vagyis az apukám a munkája miatt, mert én nem leszek itthon), így csak a fél kettes idõszak maradt és a délután. Napi egy etetésre pedig nem szeretném szoktatni(késõbb sem), mert csak nemrég álltunk át a napi háromszori etetésrõl..
Hát szerintem éjszaka adjatok neki több ételt és ki fogja birni délutánig...
semmi baja nem lesz, nyugodtan adhatod neki ugy is.
Megpróbálhatod neki így is, de például az én kutyám nem volt hajlandó hajnalban enni. Én is kényszerültem ilyen megoldásra. Sajnos nem nagyon jött be, mert nem volt hajlandó enni hajnalban. Valahogy mindig kora estére éhezik meg mind a kettõ, így muszály volt ehhez igazodnom.
A kérdező hozzászólása: igen, így indulás elõtt én is megpróbáltam, és a kaja fele ott volt még délben is.. de mivel más lehetõségem nincs, muszáj lesz hozzászoknia.

Ha 6 hetes a kutyám már lelehet vinni sétáltatni?

Legjobb válasz: Nem szabad meg kivinni! ?Addig, amig nincs meg az osszes oltasa (kb. 3 honapos koraig), addig nem szabad setaltatni, se m mas kutyusokkal osszeengedni.

Nem szabad meg kivinni! ?Addig, amig nincs meg az osszes oltasa (kb. 3 honapos koraig), addig nem szabad setaltatni, se m mas kutyusokkal osszeengedni.
Ha megkapja az ilyenkor szükséges oltásokat akkor vihetõ, csak ne engedd oda ápolatlan kóbor kutyákhoz, és ne engedd, hogy bármit is egyen a földrõl (ezt késõbb se szabad hagyni). 6 hetesen elvileg még az anyja mellett lenne a helye, hiszen bár ilyenkor már nem szopik, de ebben az idõben tanulja meg mellette az alapvetõ szocializációt.
ha 3 hónapos koráig nem viszed ki akkor be fog pállani és nagyon nehéz lesz megszoktatni vele hogy a házon kívül is létezik élet. nyugodtan vidd le semmi baja nem lesz, az immunrendszere erõsödik csak.amúgy 2. válaszoló szerintem senki se olyan h*lye h odaengedi a kutyáját a kóbor kutyákhoz meg a kutyasz*rhoz.

A kutyám 6 hónapos de már 3man szóltak milyen jó volna ha a ha a szukájukat meghágná és tőle lenne kiskutya. Hogyan mondjak nemet hogy ne sértsem meg őket?

Legjobb válasz: Hát egyszerûen! NEM, és kész, kit érdekel, ha megsértõdnek?! Mond azt hogy te nem akarsz szaporítani! Ennyi.

Hát egyszerûen! NEM, és kész, kit érdekel, ha megsértõdnek?! Mond azt hogy te nem akarsz szaporítani! Ennyi.
Én azt kérdezném meg, hogy szûrések, tenyészszemle, kiállítási eredmények és 150.000 forint a fedeztetésre van-e?
Szerintem ne hazudj!mond meg nekik h nem akarsz szaporítani és magyarázd el nekik h miért nem jó az(bár tuti nem fogják megérteni és leszarják majd...).Mellesleg ha egy kutya szép az még bõven nem jelenti azt h jó tenyész állat lenne belõle, nálam a felmenõk ismerete, betegségek kiszûrése, az állat jó léte és egészsége a fõ!!!
Kérdezz vissza, hogy herpeszre szûrve van a szuka? Ez ugyanis gyógyíthatatlan, bár látszólag tünetmentes nemi betegség, vetéléssel, a kölykök pusztulásával járhat, a kan is hordozhatja. Úgysem fogja egy szaporító sem elvégeztetni...
Igaz, nem jó hazudni, de mondd azt, ogy nem szállt le az egyik heréje, vagy hogy ivartalanított. Ha õk amugy is ilyen 'szaporításra hajlamos', tenyésztéshez nem értõ emberek, úgy sem lesz annyi eszük, hogy megnézzék, igazat mondasz e. Vagy csak mondd meg egyszerûen, hogy nem akarsz szaporítani.
Akkor nyelj tovább...
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék
Én nyíltan megmondanám nekik, hogy van elég koszos szaporító az országban, nem szeretnék csatlakozni hozzájuk. És piszkosul nem érdekelne, ha megsértõdének....
ismerem a problémát... az ivartalanítással oldódott meg (ez is), utána már max furán néztek rám :D "kiherélni ilyen szép kant?" persze nem kell hozzá elvégeztetned a mûtétet, elég, ha füllentesz :P (létezik vaszektómia is, ami csak elkötést jelent, mivel rövid szõrû fajtád van, gondolom látszanak a golyók)
De azért remélem a késõbbiekben sem akarsz szaporítani?!
A kérdező hozzászólása: de shar peiek
2.vagyok Ahogy az elso is irta, egyszeruen mond meg, hogy te nem akarod hogy kiskutyaja legyen az ok szukajuktol(gondolom azok nem shar pei-ek)
A kérdező hozzászólása: shar pei
Milyen fajta a kutyad?
Nehéz kérdés... Szerintem mondd azt, hogy majd, ha eléri azt a kort, hogy fedezhessen /minimum 18 hónapos/, ez a szöveg legalább 1 évig visszatartja õket. Utána pedig vagy elfelejtik már, vagy jöhet az ivartalaníttattam szöveg :D Am a legutolsó is nagyon jó :D
Nem lesz semmi gond! Elrepül az az idõ, mikor hazaérsz biztos körülugrál majd! :) )
A kérdező hozzászólása: oké köszi
Amikor az én kutyám volt ennyi idõs, én két hetes nyaralásra mentem nélküle. Nagyon hiányzott, meg én is neki, mesélte anyukám, hogy miután elmentem még egy napig ült az ajtóban, hátha visszajövök. Aztán két hét után megérkeztem, meglepõdtem rajta, hogy mekkorát nõtt, nagyon örült nekem, majd kibújt a bõrébõl. Semmi gond nem volt, semmi változást nem tapasztaltam a viselkedésében. Úgyhogy az alatt a 3 nap alatt sem lesz semmi gond egészen biztosan. :)

Mi történik akkor ha a kutya nem 6 hetesen kapja az első oltást, hanem mondjuk, egy vagy két héttel később, mit fog hozzá szólni a doki?

Tudom,hogy egy rendes tenyészt? 6 hetesen beoltatja..blablablabla...de azért kíváncsi vagyok. Köszönöm.

Legjobb válasz: A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)

A doki semmit. A kölyök szólhatja hozzá azt, hogy már beteg és mire megkapja az oltást már késõ (lásd a tegnapi kérdezõt, akinek 10 hetesen pusztult el a kutyája)
a doki semmit nem fog hozza szolni. a te döntesed/lehetöseged hatarozza meg, hogy mikor viszed. csak figyelj oda, hogy addig nehogy összeszedjen valaimt es ha netan valami rendelleneset, szokatlant tapasztalsz, akkor azonnal irany a doki.
A mi dokink csak 8 hetesen adja az elsõ oltást.
20.08-nak Igen, de alomban.Oltott szülõknél. Ha elhozzák a kutyát már 2 oltásának kell lennie. Gondolom akkor ti 10 hetesen adjátok a kutyákat.
Elõzõ vagyok, mi nem adjuk sehogy a kutyákat, nem vagyunk tenyésztõk, kapott a kisfiam egy kutyust 8. hetes volt (szombaton töltötte és szerdán hoztuk haza) felhívtam a dokit és mondta szombaton vigyem be mert 8 hetesen kaphatja az elsõ oltást. "Otthon" csak féreg hajtót kapott õ is meg a testvérei is. Nem tudom miért de a mi orvosunk 8 hetesen adja az elsõ parvo oltást, rá 2 hétre a másodikat, utána még 2 kombináltat és azt hiszem úgy mondta, hogy azután még 2x kell majd vinni veszettségi oltásra míg be nem tölti az egy évet. Most lesz szombaton 11 hetes és jövõhéten visszük az elsõ kombináltra.
A Keresztanyukámék kutyája is késõbb kapta meg az oltást és amikor ment mindig eldõlt vagy elcsuklott a lába és elesett:S Azt hiszem, hogy élete végéig tartott ez nála, nem tudom, mert még nagyon pici voltam nekem is úgy mesélték:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!