Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 voltam (128 db)

Akkor már csak volt motorod.
Ateljesítményfelvétele bõ tízszerese lenne. A tekercselés leégése, a kommutátor beégése vagy a forgórész szétrepülése közül nem tudom melyik fog megtörténni elsõként, de a motor tönkremegy.

Ha minimálbérrel voltam/vagyok bejelentve 4-5 órában, akkor kaphatok gyedet? Mennyi pénzzel számolhatok majd kb?

Úgy néz ki jön a második baba. 2011 májustól dolgozok, novemberig még gyest is kaptam. Igazából végig fennállt a biztosítási jogviszonyom, csak kevés a bejelentett pénzem. Esetleg lehet még valamit tenni?

Legjobb válasz: Most ezek szerint 93 ezret keresel, ugye? Már normálisan vagy bejelentve? Csak tavaly voltál gyes mellett 4-5 órában?

Most ezek szerint 93 ezret keresel, ugye? Már normálisan vagy bejelentve? Csak tavaly voltál gyes mellett 4-5 órában?
Igen, kapsz gyedet. A kereseted 60%-a lesz a gyed.
MÁsodiknak: nem a 60%-a, hanem 70.
70% !!!!!! Nincs átlag, ha volt az igénylés elõtti évben (neked ez 2012 lesz) 180 bérezett nap, akkor az abban az évben elért bruttó jövedelem lesz az alapja. Bruttó jövedelmet maximum az igénylés elõtti év január 1-ig nézik visszamenõleg. Vagyis a te ellátásaid alapja a 2012. január 1-december 31. között kapott jövedelmed lesz.
Jaj, dehogyis. Legalább ne javítanál ki, ha már lövésed sincs a dolgokról. A táppénz 60% (amennyiben 2 év megszakítás nélküli jogviszony után igénylik), a tgyás és a gyed EGYARÁNT az igénylést megelõzõ évben elért bruttó jövedelem 70%-a. Csak a gyedbõl több a levonás - de ez a mértékét (bruttó összegét) nem érinti! Kérdezõ, ha kb. 50 ezer a jövedelmed, akkor sajnos az lesz az alapja mond a tgyásnak, mind a gyednek. A tgyás adókedvezménnyel bruttóba és nettóban is 35 ezer körül lesz, a gyed pedig 30 körül. Sokkal nem lesz kevesebb, mint amennyit kézbe kaptál havonta.
3.nak: a 70% a tgyás, a gyed csak 60%.
A kérdező hozzászólása: Ezek szerint hiába is balhézom már ki a magasabb óraszámot... :(
A kérdező hozzászólása: Szóval a kereset 60% a gyed, de itt mennyi idõ átlagát nézik?
A kérdező hozzászólása: Sajnos most is csak 5 órában vagyok bejelentve, tavaly voltam 4 órában. A nettóm most 53-55 ezer. :(
Még segíthet, mert ha idén dolgozol, akkor ez a 4 havi magasabb bér kicsit húz az átlagbéreden, így magasabb összeget kapsz. Nem sokkal, de azért többet.

Ha 5-6-7-én volt ovum ás 6-án voltunk együtt, a holnapi 10-es teszt mutathat vmit?

Legjobb válasz: Ha 6.-án volt akkor akár már 17-18.-án is tesztelhettél volna pozit. Úgyhogy hajrá, ha babát vársz pozi lesz holnap. Szurkolok!!! :)

Ha 6.-án volt akkor akár már 17-18.-án is tesztelhettél volna pozit. Úgyhogy hajrá, ha babát vársz pozi lesz holnap. Szurkolok!!! :)
egyáltalán nem tesztelhetett volna 18án pozit..nagyon ritka aki ennyivel elõbb tesztel pozit..14nap a beágyazódás.nem véletlenül mondják h legalább a nem várt napját meg kell várni, mert lehet még akkor sem mutatja ki csak 2-3nap késésnél.tehát hülyeséget ne mondjunk már :)

Ha szerdán voltunk együtt (úgy) a barátommal, ma, (pénteken) már mutathat eredményt a terhességi teszt? Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátló tablettából egyet tegnap este, az 5. szemet felejtettem el bevenni.

Este 9 körül szoktam bevenni, de szerdán este fél 11kor vettem be, csütörtök este elfejtettem bevenni (annyira fáradt voltam, nagyon hamar elaludtam) és péntek reggel, (ma) 9 óra 40 perckor vettem be a kimaradt szemet. Nagyon ideges vagyok, mert fiatal vagyok és nem szeretnék babát. Mikor tesztelhetek szerintetek? Lehetek terhes szerintetek?

Legjobb válasz: aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.

aktus után 2 héttel mutatja ki a teszt a terhességet. De tuti nem vagy terhes ha egyébként rendesen szeded.
Pótoltad a tabit idõben, úgyhogy nem kell félni. Teszt leghamarabb két héttel utána mutat ki valamit/azon a napon, amikor meg kéne jönnie, de nem jön. Minden esetben reggeli vizeletbõl érdemes tesztelni, de nem valószínû, hogy erre sor kerül. :) Ne idegeskedj!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszaitokat! Remélem tényleg nem lesz semmi baj.
nekem a reggeli tabiszedés vált be... anno délután kezdtem, de itt voltam, ott voltam, este szintén... reggel (délelõtt) az egy viszonylag fix idõpont számomra). Egyébként valóban két hét kell a tesztnek általában és ha amúgy elõtte valóban rendszeresen szedted egy ideje, nem hinném, h gond lehet.
A kérdező hozzászólása: Ha a kérdést sem érted, akkor légyszi ne szólj hozzá. Ezt a második hozzászólónak írom.
ja, látom, h igen, akkor meg nincs gond.
és pótoltad? mert azt olyankor pótolni kell..
A kérdező hozzászólása: Szerdán voltunk együtt és csütörtök este felejtettem el bevenni, de ezt már a kérdésben is leírtam.
ha nem vetted be rendesen minek kellett bespriccelni?
A kérdező hozzászólása: Értem. Akkor a teszttel még várok. Igen, rendesen szedem, de azt olvastam interneten, hogy akkor a legkockázatosabb, ha valaki az elsõ héten hagy ki egy fogamzásgátló tablettát. Emiatt estem nagyon kétségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a biztatást, tényleg nem lettem terhes, és nem lett semmi baj! :)

Ha 5. -én volt utoljára mensesem és 31. -én együtt voltunk a párommal leherbe eshetek?

nem védekezetünk.

Legjobb válasz: hát az esély mindig megvan rá természetesen, mert attól függetlenül hogy nem középidõben voltatok együtt -amikor elvileg peteérés van- bármikor lehet egy másik petesejt ott. nem tudom kivenni a szavaidból, szeretnéd hogy teherbe ess vagy nem? mert ha nem, akkor semmikor sem kéne védekezés nélkül együtt lenni. ha meg igen, akkor van egy csomó módszer hogy kiszámold mikor kell együtt lennetek

hát az esély mindig megvan rá természetesen, mert attól függetlenül hogy nem középidõben voltatok együtt -amikor elvileg peteérés van- bármikor lehet egy másik petesejt ott. nem tudom kivenni a szavaidból, szeretnéd hogy teherbe ess vagy nem? mert ha nem, akkor semmikor sem kéne védekezés nélkül együtt lenni. ha meg igen, akkor van egy csomó módszer hogy kiszámold mikor kell együtt lennetek

Ha 5 napja voltam együtt ugy a párommal, nyilal a hasim, de még tesztet nem csináltam kimutatja már a teszt h babás vagyok e?

Legjobb válasz: Szerintem nem. A teszt akkor mutatja ki a terhességet, ha kezd termelõdni a szervezetben egy bizonyos hormon. Kérdés, hogy a peteérés idejében voltál e együtt a pároddal. Egyébként gyenge alhasi fájdalom utalhat beágyazódásra. Legalábbis nálam így volt.

Szerintem nem. A teszt akkor mutatja ki a terhességet, ha kezd termelõdni a szervezetben egy bizonyos hormon. Kérdés, hogy a peteérés idejében voltál e együtt a pároddal. Egyébként gyenge alhasi fájdalom utalhat beágyazódásra. Legalábbis nálam így volt.
Még korai lenne tesztelni, de esetleg egy vérvétel a nem várt mensi elõtt hamarabb is kimutatja, mint a teszt.
legbiztosabb eredményt akkor kapsz ha megvárod, hogy nem jön meg és azutáni napon..és reggel.
A kérdező hozzászólása: Te szeretnél babát?
Még nagyon korai tesztelned, várj legalább egy hetet!
A kérdező hozzászólása: Igen szeretnék és próbálkoztunk a párommal és nagyon szeretném tudni sikerült -e a hasimban éreztem a is és tegnap is olyan nyilalás szerûséget, de mást semmit szerinted? Neked van már babád vagy lesz esetleg szeretnél?
Lehet, de szerintem nem biztos, hogy értékelhetõ eredményt kapsz. Aki írta, hogy mensi elõtt 6 nappal kimutatja nem tudom honnan veszi. Szerintem várd ki az idõt, megkíméled magad egy nagy csalódástól. Keresztül mentem ezen párszor azért írom. Ezen a kis idõn már semmi sem múlik. Szeretnél babát?
A kérdező hozzászólása: Tehát ha 6 napja votunk ugy együtt és a jövö hét végén kell megjönnie akkor kimutatja?
menis elõtt egy héttel kimutatja neked.
A kérdező hozzászólása: És mennyi idõ amikor leghamarabb kimutatja a teszt?
Most 4 és fél hónapos a babám. Több évet vártam rá. Túl vagyok az összes inszemináción, már a lombik következett volna, mikor terhes lettem. Volt, hogy minden terhességre utaló jelet észrevettem magamon és mégsem voltam terhes. A terhességemet úgy hordtam ki, hogy semmilyen rosszullétem nem volt. Észre sem vettem volna, hogy terhes vagyok, ha nem készülök rá és nem tesztelek. Csak akkor vettem volna észre, hogyga nõ a hasam. :) Neked is biztosan összejön!
De te most terhes vagy vagy nem?Ha igen hány hetes?
A kérdező hozzászólása: Hát ez az nem tudom hogy ez annak a jele e vagy sem? A teszt már kimutatja ilyenkor? Mett akkor már tudnám én is
Szia! Haszurka vagy nyilalló érzés, egyre megy. Ha 5 napja voltatok együtt, azt teszt még nem mutatja ki, hiszen még a beágyazódás nem történt meg. Legkorábban mensi kimaradásakor tud teszt terhességet kimutatni (nagyon ritkán pár nappal hamarabb).

Ha kétszer voltam szoláriumban 5 percre, most mehetek 7 percre? Nem fog a bõröm leégni? Fehér börü vagyok.

Legjobb válasz: Majd utána kiderül... nem vagyunk jósok. Én 7 perc alatt leégek a napon is...

Majd utána kiderül... nem vagyunk jósok. Én 7 perc alatt leégek a napon is...
A kérdező hozzászólása: Olyanok irjanak, akik tudnak is válaszolni...
Én is ebben a helyzetben vagyok, én még csak egyszer mentem be 5 percre. A biztonság kedvéért még bemennék a helyedben 5 percre (de ha már kaptál elég színt akkor emelheted 7-re) Igazából magadon látod a változást, szerintem ha 5-ös az pont jó volt és félsz ettõl akkor próbáld csak 6 perccel. Szerintem nem éghetsz meg nagyon. de kíváncsi vagyok!:) 10 perc után azt mondanám, hogy leégnél de így nem hiszem:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!