Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 van élettársam, (3 db)

Ha 5 éve van élettársam, sajnos én nem nagyon dolgozom, alig van keresetem, a párom rendesen dolgozik, havi fix keresettel, az közös pénznek, közös kasszának számít?

Én 25 vok (n?), a barátom 28. Nekem sajna a havi rendszeres netto jövedelmem csak kb 40e ft most. Én úgy ítélem meg, látom, hogy mivel már elég régóta vagyunk élettársak ez közös vagyonak számít, nem? sokszor mond olyat, hogy az csak az övé, ? kereste meg rá a pénzt, stb! Minek megyek el pl pedik?röshöz, nincs is rá pénzem, stb. Egyébként a kasszás én vok, nálam van a pénz, és kezelem, én fizetem be a csekkeket, vásárlás, stb.

Legjobb válasz: Ez a felek közös megegyezésén alapszik. Legfõbb kérdés, te miért nem dolgozol, ha tudnál? Miért nem keresel valami jól fizetõ, ill jobban fizetõ állást? Mert így a férfi érezheti úgy, hogy kihasználod... te pedig a tõle való függõség súlyától szenvedsz.. Én azt mondom, vedd fel kesztyût és keress egy másik, jobb állást, és mutasd meg a párodnak, hogy "látod nekem is megy" és hogy nem a pénz a minden! Sok sikert!

Ez a felek közös megegyezésén alapszik. Legfõbb kérdés, te miért nem dolgozol, ha tudnál? Miért nem keresel valami jól fizetõ, ill jobban fizetõ állást? Mert így a férfi érezheti úgy, hogy kihasználod... te pedig a tõle való függõség súlyától szenvedsz.. Én azt mondom, vedd fel kesztyût és keress egy másik, jobb állást, és mutasd meg a párodnak, hogy "látod nekem is megy" és hogy nem a pénz a minden! Sok sikert!
Ez csak rajtatok múlik, h hogyan oldjátok meg.Mondjuk abban igaza van, hogy minek csináltatsz mûkörmöt, ha nem éltek valami jól.Mondjuk ez attól is függ, hogy mennyit keres a párod. Csak egy dologra figyelj oda, aki most az orrod alá dörgöli az késõbb is oda fogja.Nem tudom, hogy te miért nem dolgozol, de az is lehet, hogy a párodat az irritálja, hogy te nem teszed.Ha meg rajtad kívül álló ok, akkor meg egy bunkó barom, hogy az orrod alá dörgöli.Szerintem ezt nektek kell megbeszélni, mert ebbõl a pár sorból még az is lehet, hogy jogosan dörgöli az orrod alá.
En irok az "eltarto" oldalrol mint no. Par evig eltem egyutt valakivel akirol hat mi tagadas nem tudtam, hogy nem a munka bajnoka egeszen addig, amig meg nem tapasztaltam. Nem akarlak bantani de bizony igen, nagyon igazsagtalan egy ido utan - mert egy darabig igenis nagyon szivesen adod amit adsz - hogy te minden napod azzal toltod, hogy nyomod a melot, a tarsad meg itt-ott emeli meg magat. En is ugy tekintettem, hogy kozos egeszen addig amig kepes volt az ex egy db. nagyon jol fizeto munkat megtartani kb 6. honapig. Minden xart megveve maganak az a penz mar csak az ove volt...meg akkor sem tanultam en naiv...csak a kapcsolat vege fele, mert minden az en feladatom lett biztositani. Ne haragudj, megertem a baratodat valahol. Ertheto lenne, hogy nem dolgozol ha komoly egeszsegugyi problemaid lennenek vagy gyermekkel lennel otthon.... Lehet, valtozna a velemenye, ha te is hazavinned a havi fixet.
A kérdező hozzászólása: Nem mûkörmöt csináltatok, hanem a beteg sarkammal járnék pedikûröshöz...
Ez mindig a felek döntése. Tudok én olyat is, ahol a házasságban sem teszik össze a fizetést, hanem a közös kiadásokat fele-fele fizetik, a többivel meg mindenki maga gazdálkodik. Mondjuk nekem ez furi. Mi az esküvõkör összetettük amink volt, attól kezdve közös folyószámlára jönnek a fizetések. Nincs én pénzem, te pénzed. De ki döntheti el, melyik a jobb elgondolás???
- mi az oka, hogy 40.000, - Ft a fizetésed? /ha egyéb egészségügyi, akkor meg miért nem érti meg?/ - 5 év elég hosszú idõ annak, hogy ilyen probléma még mindig fentálljon!! - ha te és a párod összeadjátok az összkeresetet ez számit közös vagyonnak!! -vagy azt teszed, hogy nem mondod meg neki a pedikürt igy nincs mit hozzád vágni, a statisztika azt mutatja legtöbb háztartásban nem minden van bevallva, igy nincs morgolódás, nagyon sok nõ él elnyomásban, a párjuk által!! egy kicsit elszomorit az irásod, mert még fiatal vagy, és egy ilyen kapcsolatba még vállalnál gyereket is? akkor, ilyen módon mit szólna ne vegyél semmit a gyereknek?

A férjemtől még hivatalosan nem váltam el, de 5 éve külön élünk, egy éve van egy élettársam és most gyerekünk lesz . Lehet -e a születendő gyerekem az élettársam nevén ha apasági nyilatkozatot tesz? Vagy lehet-e az én nevemen?

Legjobb válasz: Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!

Nem lehet! El kell válni, és férjhez kell menni az új párodhoz, hogy az õ nevén legyen. Ugyanis a férjedet védi a törvény válás után még 300 napig!
Csak a szules utan tudod elintezni ha mar elvaltal.Az elettarsad gyermeke a ferjed nevet fogja viselni.
A férjed nevére fog kerülni, mert még nem váltatok el.
Off Sosem értettem, miért nem lehet elválni több év különélés után, fõleg ha új kapcsolat is van. Most itt a példa, lehet inni a levét a lustaságnak.
Hiába válik el a baba fogantatásakor házas volt így a férj nevére kerül, mert ritkán születik gyerek 11 hónapra.
Mivel még nem váltál el, a baba a férjed nevére kerül, szülés után lehet az apaságit elintézni. Ha szülésig elváltok, akkor is a volt férj nevére kerül, még ha az új élettárs nyilatkozik is az apaságról. Ez a törvény, ez van... Ha gyorsan beadjátok a válást, nincs közös gyerek a volt férjjel, akkor egy tárgyaláson is szétválasztanak és a pici születése elõtt összeházasodhatsz az új társaddal, ebben az esetben kerül a gyerkõc a nevére.
Elválsz és újra házasodsz a baba születése ellõtt akkar lehet az Apja nevére anyakönyvezni.
Nem férjed nevére kerül.
Elválik és apasági? Vagy a 300 napos védelem miatt kell az új férj?

Mit tegyek, ha az anyámmal, és az élettársával folyton problémák vannak, ha a 4.5 éves gyerekemet odaadom? Az anyám tizenéves korunkban elhagyott minket a 20 évvel fiatalabb emberért, a húgom, és a nővérem még szintén fiatalkorúak voltak?

Nem rég felügyelet nélkül hagyták a gyereket a tanyájukban, mert egy idegennek elszabadult a lova kint az úton, és mind a ketten a ló keresésére indultak autóval,és motorral ami biztos nem 5 percig tartott. A tanyában lovak, kutyák, gépek, és egy csomó olyan dolog van aminek a veszélyeit egy ekkora kisgyerek nem ismeri.

Legjobb válasz: Ne add oda a gyerekedet nekik, csak akkor ha te is ott vagy!

Ne add oda a gyerekedet nekik, csak akkor ha te is ott vagy!
Ne add oda, ha úgy érzed, hogy nincs velük biztonságban. Az, hogy elhagyott benneteket még nem ok arra, hogy ne engedd a gyereket hozzájuk, de az, hogy felügylet nélkül hagyják hosszú idõre, az igen. VAgy talán beszéld meg anyukáddal, hogy milyen feltételekkel mehet hozzájuk az unokája.
Ne hagyd ott a gyereket, vagy beszéld meg velük!
ne ad oda gyerekedett.felelöttlen nagyszülönek nem szabad oda adni az unokát.
nem tudsz mit csinálni velük, sztem hába magyarázod ezt el nekik, csak legyinteni fognak. Ha egy felnõtt ember ezt megcsinálja, akkor az nagyon felelõtlen, mint ahogy benneteket is elhagyott, nem érdekli az unokája sem...:-(( nagyon sajnállak, hogy ilyen anyukád van..
A kérdező hozzászólása: Már többször próbáltam megbeszélni, és mindent megígérnek, hogy úgy lesz, de akkor is azt csinálja amit õ akar. Megismerkedtem valakivel, és azóta rendezõdött a magánéletem. Szeretjük egymást, és a gyereket is szereti. Õ nyitotta fel a szemem a gyereknevelés fontosságáról, és azóta nem olyan sûrûn látogatjuk az anyámat, mert szóvá tette az anyámnak a múltat azért, mert észre vette, hogy többször sírok mert most is próbálnak irányítani, és megvéd minket akár az anyámtól i.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!