Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 van (1368 db)

Hány mililiter tinta van abban a 6, 5 cm hosszú tintapatronban amelynek külső átmérője 5, 5 mm és a falvastagsága 0, 5 mm (a két végén is), ha tele van tintával?

Legjobb válasz: Az adatok alapján akkor: Belsõ átmérõ: 5,5mm-2*0,5mm=4,5mm=0,45cm belsõ hossz: 6,5cm-2*0,5mm =6,4 cm belsõ sugár: r= 0,225cm Egy henger térfogatát kell kiszámítani, melynek magassága(M)= a tintapatron belsõ hosszával. V= r*r*3,14*M kiszámítva cm^3-ben kapjuk a térfogatot. 1cm^3 = 1 mililiter

Az adatok alapján akkor: Belsõ átmérõ: 5, 5mm-2*0, 5mm=4, 5mm=0, 45cm belsõ hossz: 6, 5cm-2*0, 5mm =6, 4 cm belsõ sugár: r= 0, 225cm Egy henger térfogatát kell kiszámítani, melynek magassága(M)= a tintapatron belsõ hosszával. V= r*r*3, 14*M kiszámítva cm^3-ben kapjuk a térfogatot. 1cm^3 = 1 mililiter
A kérdező hozzászólása: köszönöm! :)

A bögrébe 2, 5 dl forró vizet töltesz, 3db kockacukrot, filtert teszel. Hány tömeg% lesz a cukor a teának, ha a cukor oldalhossza 14, 5 mm és sűrűsége 1, 115 g/cm3! Hány cm3 vizet kell felhasználni, hogy 6, 50 tömeg%-os legyen a tea, ha 5 kockacukrod van?

Ebben kellene segíteni, de lehet?leg ne csak az eredményt írd le, hanem segíts levezetni. köszönöm aki tud segíteni!

Legjobb válasz: Ki kell számolni egy kockacukor tömegét. Ehhez kell a térfogata V=a^3 (a*a*a)majd átváltod mm^3 rõl cm^3 re mivel a sûrûség g/cm^3 van megadva Tömegét(m) a sûrûség(ró) és a térfogat(V) szorzatából kapod meg m=ró*v (grammba kapod meg) Kiszámolod a víz tömegét is ugyanígy(átváltod a decilitert köbcentire ,és mivel nincs rá adat felteszem 1,000g/cm^3-nek veheted a víz sûrûségét ) A tömeg százalék pedig az oldott anyag tömege(kockacukrok) osztva oldat tömegével(kockacukrok+víz) és ez szorozva százzal.

Ki kell számolni egy kockacukor tömegét. Ehhez kell a térfogata V=a^3 (a*a*a)majd átváltod mm^3 rõl cm^3 re mivel a sûrûség g/cm^3 van megadva Tömegét(m) a sûrûség(ró) és a térfogat(V) szorzatából kapod meg m=ró*v (grammba kapod meg) Kiszámolod a víz tömegét is ugyanígy(átváltod a decilitert köbcentire , és mivel nincs rá adat felteszem 1, 000g/cm^3-nek veheted a víz sûrûségét ) A tömeg százalék pedig az oldott anyag tömege(kockacukrok) osztva oldat tömegével(kockacukrok+víz) és ez szorozva százzal.

Hogy van németül? , : Reggel felkelés után szoktam reggelizni ha nincs iskola, ha pedig van iskola akkor változó. Ebédelni mindig máskor szoktam, suliban pedig akkor amikor ki vagyunk írva. Vacsorázni általában 5 óra körül szoktam, egyedül.

Legjobb válasz: Túlfogalmazol, ha nem vagy biztos a mondatszerkesztésben, ne írj pl. összetett mondatokat németül. Ilyenkor nem is kell feltétlenül az igazat írni. Mindig azt írd, mondd, amit tudsz! Pl., gondolom, ilyen kérdéseid lehetnek: Wann und wo frühstückst du? Ich frühstücke um 7 Uhr zu Hause. --> nem számít, ha nem így van, de egyszerûbb, mint amit írtál. Én amúgy így írnám: Ich frühstücke gewöhnlich nach dem Aufstehen, aber wenn es Unterricht gibt, ist es veränderlich. Ich esse irgendwann zu Mittag, aber in der Schule erst wenn wir an der Reihe sind. Abendbrot esse ich im Allgemeinen um 5, allein.

Túlfogalmazol, ha nem vagy biztos a mondatszerkesztésben, ne írj pl. összetett mondatokat németül. Ilyenkor nem is kell feltétlenül az igazat írni. Mindig azt írd, mondd, amit tudsz! Pl., gondolom, ilyen kérdéseid lehetnek: Wann und wo frühstückst du? Ich frühstücke um 7 Uhr zu Hause. --> nem számít, ha nem így van, de egyszerûbb, mint amit írtál. Én amúgy így írnám: Ich frühstücke gewöhnlich nach dem Aufstehen, aber wenn es Unterricht gibt, ist es veränderlich. Ich esse irgendwann zu Mittag, aber in der Schule erst wenn wir an der Reihe sind. Abendbrot esse ich im Allgemeinen um 5, allein.


Ha töriből van egy 3-asom meg egy 5-ösöm és félévkor 5-ös voltam akkor még lehetek 5-ös évvégén?

Legjobb válasz: persze. szólj a tanárnak, hogy adjon elég javítási lehetõséget. és amúgy sem kötelezõ a matematikai átlagot szigorúan követve osztályozni, ha jól tudom.

persze. szólj a tanárnak, hogy adjon elég javítási lehetõséget. és amúgy sem kötelezõ a matematikai átlagot szigorúan követve osztályozni, ha jól tudom.
Hogy a viharba ne...
Persze, de ahhoz még be kell szerezned legalább még 2 ötöst szerintem! Nekem töribõl elsõ félévben volt egy hármasom meg 3 ötösöm és így is még felelnem kellett az ötösért!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:)
Sztem igen de az a tanártól is függ "nyalizz" neki aztán akkor biztos megadja az ötöst!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi!
Optikai bemenet van a hangrendszeren?
Elõveszed az alaplap kézikönyvét, fellapozod az 53. oldalt és úgy kötöd be, ahogyan ott látod. Ha nincs meg a kézikönyv, akkor megnézed it: http://www.manualowl.com/m/Asus/M5A97-LE-R2.0/Manual/295317
A kérdező hozzászólása: optikai bemenet nincs.
#3 Az külön vásárolható hozzá. (Kézikönyv 35. oldal.)
A kérdező hozzászólása: Értem...és olyat hol tudok beszerezni?
Micsoda? Ha nincs a hangrendszeren optikai bemenet, azt nem tud venni sehol.
#6 Bocs. Nem figyeltem, hogy te már a hangrendszernél tartasz. Én még ott voltam, hogy az alaplapról kell lecsalogatni 6 hangcsatornát. :)
Minél hamarabb kiég/elromlik, annál hamarabb kell újat venned :) Egyszerû üzletpolitika (nem csak égõk esetében)
A kérdező hozzászólása: nade 5-10 nap alatt? ez rablás!
van rajtuk jótállás legalábbis a dobozon rajta van vissza kell vinni a boltoshoz
Direkt nem gyártanak elég jót, hogy újat vegyél. Ezt ajánlom figyelmedbe, a villanykörte-összeesküvés: http://greenfo.hu/hirek/2012/04/08/a-villanykorte-osszeeskuves
Ja az 5-10 nap az durva. Nem cserélik vissza, ha megvan a blokk? 4-es voltam
Ha sokat kapcsolgatják, akkor gyorsabban kiég, vagy talán akkor is ha "rossz az érintkezés "a foglalatban.(mert nálunk szokott ilyen lenni, és ilyenkor pislog is az égõ)De nem akarom védeni a gyártókat, tudatosan csinálják azt, hogy rövid ideig tartson egy égõ.
Statisztikailag a villanykörte örökifjú, tehát ugyanakkora a valószínûsége annak, hogy kialszik öt percen belül, mint annak, hogy öt évig bírja. Egyébként meg ha öt nap alatt kiég, akkor visszaslattyogsz a boltba vagy írsz egy panaszlevelet és kész.

Ez hogy lehet? 5 Megadbites Internetem van, de mégis csak 571 Kbyte-al töltök le, akkor most ez hogy is van? Ha 5 megás a netem akkor nem 5MB/Másodperc Sebességgel Kellene letöltenie?

Nem nagyon értem, de erre felfigyeltem!

Legjobb válasz: Úgy,hogy az 5megaBIT/sec nem egyenértékû az 5megaBÁJT/sec-el,és ha jól tudom,persze lehet nem,akkor a te letöltési sebességed az jó,mert 1megás netnél kb 1xxkbájtal töltesz stb...

Úgy, hogy az 5megaBIT/sec nem egyenértékû az 5megaBÁJT/sec-el, és ha jól tudom, persze lehet nem, akkor a te letöltési sebességed az jó, mert 1megás netnél kb 1xxkbájtal töltesz stb...
Nem. A 5 megabitet(5120 Kbit) el kell osztanod 8-cal, az a valós sebesség megabájtban(kilobájtban).
ne várj többet nekem 1MB es és csak 150kb/s töltök le neked 5MB és te 571kb/s töltesz le ;)
5 Mbit/sec (nem byte, az megint más) = 660 kbit/sec, azaz, ha minden más internet zabáló programot kikapcsolsz (firefox, explorer, msn, stb) akkor elméletileg 658 kbit/másodperccel fogsz letölteni. Persze ha ez egy torrent, akkor függ sok mindentõl, pl emberek száma, akik neked feltöltenek, ill ha egy szerver (pl. call of duty mod), akkor meg a szervertõl függ, mert hiába 5 Mbites a neted, lehet, h csak 30 kbittel fogsz letölteni, hogyha rossz a szerver, messze van (pl. kaliforniai szerver), stb.

5 hós baba nem forog még, nagy a baj? Nem akar igazán forogni, de viszont ha hason van akkor nyulkál a tárgyakért és mászó poziciót vesz fel.

Legjobb válasz: Nyugi,semmi gond,csak kicsit lustább az átlagnál. Az én kisfiam kb 5,5 hósan kezdett el forogni,bár elõször a saját tengelye körül,aztán hasról hátra,hátról hasra vagy 2-3 hét után sikerült neki.

Nyugi, semmi gond, csak kicsit lustább az átlagnál. Az én kisfiam kb 5, 5 hósan kezdett el forogni, bár elõször a saját tengelye körül, aztán hasról hátra, hátról hasra vagy 2-3 hét után sikerült neki.
Az enyém csak 6 hónaposan kezdett forogni, és a mászást is nagyon késõn, 11 hósan kezdte el, (már dokinál is voltam vele) viszont szinte ezzel egyidõben elindult önállóan, 1 éves korára már stabilan ment egyedül. Ezt fél évvel ezelõtt ha valaki mondja el sem hittem volna :) Szóval szerintem ne aggódj!

A babám 5 hetes és ha ébren van, szinte folyamatosan sír, kézben is állandóan mozog és bőg. Semmivel sem lehet lekötni, max 5 percre. Mit tegyek?

Az altatás is legalább 1-1,5 óra! Ha leteszem valahová végképp elpattan nála a cérna, pedig ott maradok és simizem is! Hogyan foglalhatnám le? Már nehéz is és nem akarnám ennyire kézhez szoktatni. A hasa nem fáj. Mindenkinek ilyen hisztis a babája? Vagy ha már elkezd érdekl?dni a világ iránt, akkor jobban el lesz?

Legjobb válasz: Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája

Van aki ellene van, de mi cumit adtunk neki és azóta sokkal kevesebbet sír. 6 hetes kisfiú anyukája
Alapból cumi-ellenes vagyok, de ilyen helyzetekben indokoltnak tartom. Talán megoldás lehet...
Ha a cumi nem segít mérd meg mennyit eszik hátha az a baj hogy éhes és csak a hiszti miatt fordul el a cicitõl

Lányom 5, 5 éves. Ha foglalkozás van az oviban, oda se bagózik, ő játszik, míg a többi dolgozik. Csak a játék érdekli. Más gyermeke is volt így? Ugye "elnövi"?

Természetesen visszamarad a nagycsoportban, erre már tavaly céloztak.

Legjobb válasz: Hagy játsszon, azért van az ovi. A gyerekek a kötetlen játéktól fejlõdnek a legjobban. Mondd neki, hogy most játssza ki magát, mert iskolában már tanulás lesz. :)

Hagy játsszon, azért van az ovi. A gyerekek a kötetlen játéktól fejlõdnek a legjobban. Mondd neki, hogy most játssza ki magát, mert iskolában már tanulás lesz. :)
Csoportfoglalkozáson én sem vettem soha részt. Untam magam. A mondókázáson meg a verstanuláson én már túlvoltam, anyum folyton verselt nekem még mielõtt oviba mentem, és rengeteg mesekazettám volt, amirõl tanultam a kifejezseket szépszerével. Az oviban nem tudtak lekötni, mikor én már a Szerencsekerékbõl a betûket tanultam, és már olvastam. A félelmetes az volt anyum szerint, hogy az óvónénik azon panaszkodtak, hogy sosem vagyok ott a csoporttal, és mégis én vagyok az elsõ, aki tudja a verset. Nem lehet, hogy õt sem köti már le?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!