Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 szedem (80 db)

Igaz az, hogy ha folyamatosan szedem az Urtca urens 5CH-t és a Ricinus communis 5 CH-t akkor egy idő után apasztja a tejet? Én úgy tudtam, hogy az 5 CH-s higítást végig lehet szedni szoptatás alatt.

Legjobb válasz: szia, én úgy vettem észre hogy a kettõ kombinálásától lett kevesebb a tejem. Csak a ricinust szedem most megint egy hete és úgy be van durranva a mellem mint az elején.

szia, én úgy vettem észre hogy a kettõ kombinálásától lett kevesebb a tejem. Csak a ricinust szedem most megint egy hete és úgy be van durranva a mellem mint az elején.
A kérdező hozzászólása: Szia, köszi a választ. Hát ezek szerint mindenki másképpen reagál, mert sokan meg pl. arra esküsznek, hogy egyszerre veszik be a kettõt, de csak pár napig, mert hogy utána már apasztó hatásuk van. ma kezdem kipróbálni a Ricinust, majd meglátom.

Ha 5 éve szedem a Triregol fogamzásgátlót, lehetséges, hogy már nem eshetek teherbe?

Sziasztok!22 éves lány vagyok aki a párjával már 7 éve együtt van és NAGYON-NAGYON jól megvagyunk és szeretjük egymást......és ez csak er?södik bennünk!Igazán komolyan fogjuk fela z életet, és bizony már szeretnénk gyereket...(nem azonnal...de már jó lenne)

Legjobb válasz: Szia. Èn is pa´r évig szedtem a triregolt.azta´n egyszer csak jött egy köztivérzésem,kiderült,hogy már nem szívo´dik fel a szervezetemben.Ekkor beesett egy nem kíva´nt terhesség.nem lett szép vége.Nekem is mondták,hogy nem igazán jó gyo´gyszer mert elég magas a hormon tartalma.Ekkor váltottam gyógyszert. ha abbaszeretnéd hagyni,beszéld meg az orvosoddal. Azt mondják min.3 hónap ami´g kiürül a szervezetböl. Nekem mégis 1 év kellett,mire teherbe estem.Már én is fe´ltem,hogy valami gondd van.Ès ha´la Istennek,most boldog 21.hetes terhes vagyok. Ha a gyógyszert abbahagyod,minden eggyüttlétnél védekezzetek!!! Ne izgulj minden jól fog alakulni.

Szia. Èn is pa´r évig szedtem a triregolt.azta´n egyszer csak jött egy köztivérzésem, kiderült, hogy már nem szívo´dik fel a szervezetemben.Ekkor beesett egy nem kíva´nt terhesség.nem lett szép vége.Nekem is mondták, hogy nem igazán jó gyo´gyszer mert elég magas a hormon tartalma.Ekkor váltottam gyógyszert. ha abbaszeretnéd hagyni, beszéld meg az orvosoddal. Azt mondják min.3 hónap ami´g kiürül a szervezetböl. Nekem mégis 1 év kellett, mire teherbe estem.Már én is fe´ltem, hogy valami gondd van.Ès ha´la Istennek, most boldog 21.hetes terhes vagyok. Ha a gyógyszert abbahagyod, minden eggyüttlétnél védekezzetek!!! Ne izgulj minden jól fog alakulni.
Pár hónapot várni kell a gyógyszer kiürülésére az anyuka és a baba egészsége érdekében. Attól ne tarts, hogy a hosszas szedés miatt nem eshetsz teherbe, hiszen a nõ fogamzóképes életéveihez viszonyítva ez az 5 év elenyészõen kevés. Ha megvárjátok a szervezetedbõl való kiürülését, nem lehet semmi baj. Egyébként a mai gyógyszerekhez képest ennek még magas a hormontartalma, már nem is nagon szokták felírni az orvosok.
AZ ÉN TAPASZTALATOM NAGYON JÓ.UGYANIS 10 ÉVEN KERESZTÜL SZEDTEM A TRI-REGOLT ÉS AMIKOR ÚGY DÖNTÖTTÜNK, HOGY KIS BABÁT SZERETNÉNK ABBAHAGYTAM A SZEDÉSÉT.KB 4 HÓNAPIG MÁSHOGY VÉDEKEZTÜNK.AMINT LETELT A 4 HÓNAP ELKEZDTÜNK RENDESEN PRÓBÁLKOZNI ÉS 3 HÓNAP MÚLVA TERHES IS LETTEM.MOST EGY GYÖNYÖRÛ KISLÁNYUNK VAN
Én is 5 évig szedtem a Tri- Regolt és most van 2 gyermekem, akik az elsõ próbálkozásra "összejöttek". 9 és 1 évesek.

Mi van, ha 5 helyett csak 4 napig szedem a norcolutot (2x2)?

Azért kaptam, hogy megjöjjön a menstruációm. De most számoltam, hogy ha 5 napig szedem, akkor pont akkor jön meg mikor wellnessezni megyek a párommal :( Arra gondoltam, hogy mi lenne ha csak 4 napig szedném...akkor hamarabb jönne meg?? Vagy az úgy nem lesz jó?

Legjobb válasz: Nem feltétlenül jön meg hamarabb. De ha 5napot írt elõ az orvos, akkor az 5nap, nem 4, és nem 3.

Nem feltétlenül jön meg hamarabb. De ha 5napot írt elõ az orvos, akkor az 5nap, nem 4, és nem 3.
Esetleg kérdezd meg a dokit, nekem olyan alkalom is volt, mikor 10 napig kellett 2x1-et szednem. (elég sokszor kaptam ezt a gyógyszert). Azzal el tudnád tolni. Nem tudom mitõl függ, kinek hogy kell szedni.

HA 5-6 hetes terhes vagyok és Zinnatot szedek, mert e-coli van a vizeletemben, lehet baja a babának? Nőgyógyászhoz csak hétfőn tudok menni, de azt mondják gyorsan el kéne kezdenem szedni.

Legjobb válasz: Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.

Zinnatot én úgy tudom lehet terheseknek is én ha jól emlékszem anno 2 hónapos terhesen azt szedtem és makk egészséges a fiam. Nézd meg a betegtájékoztatót egész biztos rajta van.
A kérdező hozzászólása: az nincs, hogy tilos, csak hogy ha terhes beszéljen orvosával
Hívd fel az orvost, akár az ügyeletes orvossal is beszélhetsz bármelyik kórházban. Ilyen kérdésre ne itt várj választ, mert ez elég komoly dolog! (nem bántani akarlak, félre ne értsd!)
Én is szedem nekem a nõdoki írta fel. 32 hkm
Nekem is ezt írták fel, 16 hetes voltam.
Én is azt szedtem, amikor 6 hetesen lázas beteg voltam. A doki mondta, h lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm

Ha Semicillint szedek 5 napja, ihatok alkoholt?

Legjobb válasz: Antibiotikum kúra idején még a szagát is kerüld az alkoholnak! Nem vicc!

Antibiotikum kúra idején még a szagát is kerüld az alkoholnak! Nem vicc!
Az alkohol önmagában teljesen ártalmatlan. Csak az a vacak semicillin ne lenne...
A kérdező hozzászólása: Egyébként sem nagyon akartam inni, de így mostmár kizárt. Köszönöm a válaszokat!

Frontint ha 5-éve szedem és nm tudom abba hagyni, milyen egészség problémát okozhat?

milyen gyogyszerrel lehetne helyetesiteni, hogy abban tudjam hagyni ,olyan irjon aknek sikerult ek\lhagyni ezt az örület gyogyszert

Legjobb válasz: Nem egyszerû, és szakorvosi segítség (pszichiáter) nélkül egyedül nem tudod megoldani.

Nem egyszerû, és szakorvosi segítség (pszichiáter) nélkül egyedül nem tudod megoldani.
Hát nézd, én még 17 sem voltam, amikor felírták nekem azt a két dolgot, de kb 1 évig. 1, 5 mili/nappal kezdtem a frontinból, antidepbõl asszem olyan 3x1-el (Apodepi); aztán az orvos kitalálta, hogy hát akkor úgy egyszerûbb, ha inkább felírja a frontinból a 0, 5-öst. Na akkor a rekordom felmászott egy kis ideig 4-4, 5 milire. Errõl kezdtem lekattanni. Szóval 1 év után sem volt könnyû. Pont azért, mert tényleg ez egy ördögi kör: egy idõ után nehéz parancsolni magadnak mennyiséget illetõen - pláne masszív deperszonalizációs és derealizációs tünetekkel - az ember persze hogy várja vmitõl a megoldást.. csak azt nem dolgozza fel, hogy nem a nyugtató lesz az.
A kérdező hozzászólása: 1-07-esnek te mennyi idöt szedted, mert én nagyon rég szedem 5-eve
Én egyszerre tettem le a Frontint és az antidepimet. Egyik nap úgy gondoltam, hogy nekem ezek nem kellenek (tudom, hogy ezt nem szabad, és örülök is, hogy nem lett bajom egyébként). Nagyon rossz volt, de két dolog vitt rá erre a lépésre (egyrészt F.Fukuyama - Poszthumán Jövendõnk c. könyve, valamint az Equilibrium c. film - ahol a cucctól érzéketlenek voltak az emberek (->röviden)). Ahogy írtad, 3 nap után kezdesz rosszul lenni, és az utána következõ 1-2 hét még nagyon rossz, de utána a nehezén már túl vagy. Én spec kicsit többet szedtem napi 0, 25-nél.. de sikerült. Ráadásul a kettõrõl egyszerre. Szerintem ha elég elszánt vagy, menni fog! Sok sikert! És csak fokozatosan! A 0, 25-öst is felezd meg, az menjen úgy pár napig, aztán ahogy érzed. Tutira ügyes leszel!
A kérdező hozzászólása: KÖSZI SZÉPEN MEG FOGOM PROBÁLNI
Próbáld meg a Nervenpflege tablettát, több nyugtató hatású gyógynövényt tartalmaz. Egyébként ilyenek a macskagyökér, komló, levendula, citromfû.
A kérdező hozzászólása: mas depi gyogyszert nm szedetem most ira fel acsaládi doki a spitomint en azzal is probbáltam de nm is tudom leirni mit éreztem , azt hiszem meg rosszabb volt, ja s a másik dolog hogy itthon se vegyék esszre hogy velem gond van, ez a legnehezebb. Amugy egeszsegügyben dolgozom és járom az asszistensi sulit. ezert nagyon szeretnék megszabadulni ettöl a bogyotol..
A kérdező hozzászólása: minden nap szedem reggel kell mert mikor folkelek akkor vagyok inkabb rosszul kezdek remegni stb napi 25-öst szedek van amikor este is be kell vegyem
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, már sokszor megprobáltam elhagyni csökentve de mikor eltelt néhány nap nagyon roszul voltam, s nm akarok korházban kerülni ez milyán. s milyen gyogynovényt keszitmenyt lehet helyette szedni? akkor irta fel a doki ezt a frontint mikor diagnoztizaltak a pajzsmirigy elegtelensegemet, arra szedek EUTIROX-ot 100-ast szombat, vasarnap-on kivul minden nap.36-eves no vagyok es nagyon elvagyok keseredve hogy gyogyszerrel kell eljek.van ferjem es 2-gyerek
Ha mást (antidepi) nem szedtél mellette, akkor leteheted ugyan, de megint szükséged lesz rá. Letenni egyébként nagyon lassan lehet csak. Nekem sikerült (1mg-ról), de az antidepit még mindig szedem. Mekkora adagot kéne leépítened és mennyire rendszeresen szeded?
Apránként kell csökkenteni az adagot és mellette párhuzamosan lehet gyógynövényes nyugtató hatású szereket szedni.
Orvosi segítség nélkül nekem sikerült elhagyni, pedig nem mindegy milyen évek vannak mögöttem. Most már látom mennyire rosszat tesz a gyógyszer. Mikor elhagytam, folyamatosan azon járt az agyam hogy be kellene vennem. Nem kis adagokat szedtem. Most már hogy nem szedem lassan egy éve, sokkal jobban érzem magam. Persze könnyebb lenne gyógyszerrel, de az tényleg nem old meg semmit! Így is van élet, pl. a jó dolgokat ezerszer jobban átélem, a rosszakat pedig megtanultam kezelni! Neked is sikerülhet! Nagyon-nagyon nehéz, de hidd el megéri leszokni róla. Én amíg gyógyszert szedtem többször megpróbáltam öngyilkos lenni, folyamatosan a gondolatát fontolgattam és még sorolhatnám. Ez is egy remek mellékhatása a nyugtatónak és barátainak.. Nem leszel fásult, foglald le magad valamivel hiszen annyi minden van amit csinálhat az ember. És a legfontosabb: nézz szembe a félelmeiddel de ne gyógyszerrel! Légy önmagad és hidd el nem fog összedõlni a világ! Sok sikert és kitartást kívánok!
Kérdezõ, tévúton jársz, egyszer már írtam, hogy ezt tartósan elhagyni nem fogod tudni akkor, ha csak magában szeded. Antidepit kell mellette hosszan 1 évig is szedni, akkor már akár 3-4 hónap után le tudod tenni a frontint. Jó kilátásaid is vannak, mivel a 0, 25-0, 5 mg nem vészes mennyiség. Én is 0, 25mg-ot szedegettem majd 2 évig, de antidepit nem és ezért nem is tudtam huzamosabb idõre letenni (max 1-2 hét). Most fél éve antidepit szedek mellette 1mg-ra emelt frontinnal indítva és 1 hónapja frontint már nem kell (természetesen nagyon lassan építettem le).

Ha fogamzásgátlót szedek akkor nem ihatok alkoholt? Elvileg 5-6 körül szeretnék inni, nemsokat, és 7kor bevenném a f. gátlom. Nem befolyásolja a hatását? Nem lesz bajom?

Legjobb válasz: Nem befolyásolja. Csak arra vigyázz, hogy ne hányd ki. Szóval annyit ne igyál. ;) De írtad, hogy csak keveset akarsz, szóval gondolom nem fogod. :) 21/l

Nem befolyásolja. Csak arra vigyázz, hogy ne hányd ki. Szóval annyit ne igyál. ;) De írtad, hogy csak keveset akarsz, szóval gondolom nem fogod. :) 21/l
A kutyával megbeszélni nem tudod, csak anyuddal. A kutyát pedig többször vidd le.
Vidd le többször, dicsérd meg nagyon, és ne csak pisi-kaki idejéig legyetek lent, hanem játszatok, sétáljatok egy kicsit. Így meg fogja szeretni a "lent létet" és jelezni fogja ha mennie kell. A biztonság kedvéért azért egy kis újságpapírt hagyjatok, hogyha minden kötél szakad, tudjon hova üríteni(:
Szerintem szedd fel az újságpapírt és ha látod hogy nagyon szimatol ott és forog össze vissza akkor vidd le gyorsan sétálni. És ha rendesen elvégezte a dolgát akkor dícsérd meg és jutalmazd meg valami kis jutalomfalattal.

Balerát szedek 5 napja, mennyi idő múlva fejti ki biztosan a hatást és peteérés alatt is ugyan olyan biztonságos még ha csak ilyen rövid ideje szedem?

Most kezdtem el a fogamzásgátlást.

Legjobb válasz: A fogamzásgátó peteérés idején is ugyanolyan védelmet nyújt, mint egyéb más napokban...szóval nem kell aggódnod. Én is Belarát szedek és 1-1,5 hét kell hogy megfelelõen kiakakuljon a védelem...szóval nyugalom:)

A fogamzásgátó peteérés idején is ugyanolyan védelmet nyújt, mint egyéb más napokban...szóval nem kell aggódnod. Én is Belarát szedek és 1-1, 5 hét kell hogy megfelelõen kiakakuljon a védelem...szóval nyugalom:)
A foamzásgátló tabletta lényege az, hogy meggátolja a peteérést! Ha a gyógyszered tájékoztatójára nem az van írva, hogy csak akkor véd az elsõ hónapban ha az mensi elsõ napján kezdted el szedni, akkor nem kell izgulnod. A következõ hónapokban pedig már egyáltalán nem kell gondolkozni, hogy véd-e peteérés idején, mert nem lesz peteérésed (ha rendesen szeded a gyógyszert)!

Kreatin monohidrátot érdemes szednem, ha egy hónapja nem szedem a kreatin akg-t, és előtte se szedtem csak napi 5 grammot, és azt se mindig, de több hónapig?

Legjobb válasz: Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Ha kúraszerûen szeded, akkor 3 hónap után 1 hónap szünetet kell tartani. Ha nem kúraszerûen szeded, akkor szedheted folyamatosan. 5gramm az kb semmi, szedheted és mehet belõle több is. - Ha folyamatosan akarod bevinni és nem kúraszerûen, akkor menjen mondjuk a testtömeged/6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!