Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 mérem a (264 db)

Miért van az, hogy ha előlről mérem a magasságom, úgy 5-6 centivel alacsonyabb vagyok, mint hátulról? És melyik a valós?

Legjobb válasz: Húzd ki magad akkor is, amikor elõröl méred. Valószínûleg lehajtod a fejed és ez miatt jön ki a különbség.

Húzd ki magad akkor is, amikor elõröl méred. Valószínûleg lehajtod a fejed és ez miatt jön ki a különbség.
A kérdező hozzászólása: Igen, ezt csináltam, mégis 5 cm-vel alacsonyabb vagyok, mint amikor hátulról mérem!!!
Egyedül nem tudod magad megmérni, kérj meg valakit, hogy egy vonalzót tegyen a fejed búbjára, miközben egyenesen állsz, és annak a végét érintse a falhoz, ahol leméri.

Most akkor le kell vonni 0, 5 fokot vagy sem ha popsiban mérem a hőjét babámnak? Mindenki mást mond.

Most mértem neki 38,1. Adjak neki Panadolt éjszakára vagy sem? Mikortól kell csillapítani?

Legjobb válasz: Lemaradt 11 hónapos.

A kérdező hozzászólása: Lemaradt 11 hónapos.
5. és 6. vagyok. Szívesen. És mihamarabbi gyógyulást a picurkának!:)
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma vissza vittem a dokihoz, megkérdeztem ezt a dolgot is és azt mondta ha popsiban mérem ne vonjak le belõle. Hát úgy látszik mindenkinek mást mond az orvosa :) De éjszakára adtam neki. Nappal én is figyelném tovább és csak késõbb adnék neki. Nagyon köszönöm a segítséget.
Utolsó nálad a pont :) Én írtam, hogy adjon neki, mert este van (volt). Lehet, hogy nem gyógyszerezzük a gyereket 38 fok alatt, nappal nem is tenném, hanem figyelném, viszont éjszakára én adnék neki. Nem kockáztatnám, hogy belázasodjon, hanem megelõzném, mert mégiscsak hõemelkedése van. Nekem is több doki kihangsúlyozta, hogy popsiban le kell vonni 0, 5 fokot. De mindenki úgy csinálja ahogyan gondolja. Kérdezõ mi lett a picurkáddal?
Nekünk két doki is azt mondta, hogy ha popsiban mérem, akkor le kell vonni! Lehet, én nem jól csinálom, de ha az én kicsim estére lesz hõemelkedéses (mint most a Tied), akkor én szoktam neki adni Nurofent, nehogy éjjelre szaladjon fel neki! (egyszer már jártam úgy, hogy este még csak hõemelkedése volt, éjjel meg lázasan sírt fel) Ha napközben ennyi, akkor csak figyelem, hogy megy-e feljebb! A Nurofen azért is jó, mert ha fáj valamije, legalább elmulassza, és nyugodtan tud aludni! Jobbulást a Babádnak!
Ha popóban méred mindig le kell vonni.
matematikailag ugyanott vagyunk:) Én írtam, hogy le kell, én mentõt is hívtam a kislányomhoz és az ügyeletet is, mindkettõ az mondta, hogy le kell vonni.
2 lehetõség van. 1. nem kell levonni - ekkor a hõemelkedés 38-nál kezdõdik, a láz 38, 5-nél. 2. le kell vonni - ekkor a hõemelkedés 38-0, 5 (37, 5)-nél kezdõdik a láz pedig 38, 5-0, 5 (38)-nál.
Mi voltunk kórházban ott szóltak, hogy ne vonjam le úgy kellett mindig bediktálni.
Ja és hogy 38 fok alatt nem gyógyszerezzük a gyereket. Ezt is hozzáfûzte, elõzõ)
2 hete voltunk gyermekorvosnál, 37, 6 volt a hõje a kisfiamnak és megkérdeztem, hogy akkor fél vagy 1 fokot kell levonni. Azt mondta doktornõ, hogy már régen nem szoktak levonni, tehát nem kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszaitokat. Amíg ébren vagyok figyelem (mert már elaludt), ha továbbra is meleg adok neki.
Igen a popsiban mért hõbõl le kell vonni. Én a helyedben adnék neki, mert ez hõemelkedés és nehogy éjjel belázasodjon.
Le kell vonni, minden orvosi könyvben, netes is csak ez van. Mást nem olvashatsz. 38, 5C-0, 5C-nál kell csillapítani a lázat. 39, 5C-0, 5C-tól kell hûtõ fürdözni.
A kérdező hozzászólása: köszönjük szépen :)

Ha 5 percig mérem a hőm akkor 36, 5 ha pedig 10 percig akkor 36.9. Melyiknek higyjek akkor?

Legjobb válasz: Hány perces a hõmérõd?Ha 5 akkor az 5percesnek,ha 10,akkor a 10percesnek.

Hány perces a hõmérõd?Ha 5 akkor az 5percesnek, ha 10, akkor a 10percesnek.
az meg hogy kell megnézni?

Figyuzatok! A wow-ban hogyan lehett 4. 0. 0 -ás patchről 3.3.5 -ős patchre tenni? Nagyon hálás lennék ha válaszolnátok mert csak eddig 3.3.5 -ős patchen vannak szerverek

Legjobb válasz: szerintem elég 1 repair, ott alálod ahova tetted a játékot repair.exe és megnézed meddig rakta vissza és onnantól patcheled 3.3.5.-re

szerintem elég 1 repair, ott alálod ahova tetted a játékot repair.exe és megnézed meddig rakta vissza és onnantól patcheled 3.3.5.-re
újra kell rakni a wow-t és adíg patchelni ameddíg kell
A kérdező hozzászólása: mind a 3 dik részét?

Mi van ha nem 5 érettségit csináltam hanem 4-et, mert a bioszra nem mentem el?

Azt hittem csak a magyar a töri a matek és egy idegen nyelv kell.. uramisten most félek... most mi van?

Legjobb válasz: Az van, hogy nincs érvényes érettségid, bizonyítványt sem fogsz kapni. Egyetemi jelentkezésedet törlik (amennyiben volt), jövõre jelentkezhetsz újra, amennyiben leérettségizel egy általad választott 5. tantárgyból.

Az van, hogy nincs érvényes érettségid, bizonyítványt sem fogsz kapni. Egyetemi jelentkezésedet törlik (amennyiben volt), jövõre jelentkezhetsz újra, amennyiben leérettségizel egy általad választott 5. tantárgyból.
Nyilván senki nem mondta az iskolában, hogy neked nem kell elmenni. Gondolom egyszerûen azt gondoltad, hogy "á, reggel 8-ra a f***om fog bemenni, mikor nekem nem is kell a biosz". Ez egy jó példája az éretlenségnek, és szerintem az, hogy most nem kapsz érettségit, éppen a megfelelõ büntetés, hogy tanulj belõle.
Jelentkeztél valamire, azt neked kell tudni, hogy mire jelentkeztél, azt fogadták el. Onnantól ha válogatsz, az a te bajod. A négy érettségidrõl kapsz egy törzslapkivonatot, õsszel meg mehetsz újra bioszból, vagy választhatsz egy másik tárgyat ötödiknek. Az iskola akkor lenne hibás, ha 4 tárgyból jelentkeztél volna eleve, és azt elfogadják. Igaz, hogy nekik is illik tájékoztatni, de a vizsga alapvetõen érettségi és nem éretlenségi, ezért tõled is elvárható a tájékozódás. Most kezdõdik a felnõtt léted, ez a beavatás jegyezd meg az alapszabályt, hogy mostantól te vagy felelõs magadért és az életedért, és a jogszabályok nem ismerete nem mentesít a jogszabályok betartása alól. Nem nagyon tudom elhinni, hogy ilyesmivel áltattak volna a suliban, talán nem figyeltél oda. Vannak szabályok, amiket a tanárok se mindig tudnak jól, de ez garantáltan nem olyan.
Persze, hogy nem világosított fel külön a suli, mivel ez elég egyértelmû dolog.
azért ez elég egyértelmû, nem a sulit kéne hibáztatni
A kérdező hozzászólása: jól felvilágosított minket a suli ...... (NEM)
Ennek utána kellett volna járnod, mielõtt kitaláltad volna, hogy nem mész el.
Továbbra is az van, hogy ez bukta, nem tudsz mit csinálni. Legközelebb okosabban!
A kérdező hozzászólása: De nekünk nem mondtak ilyet hogy 5 tantárgy van.. hanem hogy lehet választani egy természettudományos tárgyat és akkor azt beszámítják .... de idén még nem kell érettségizni.. most akkor mi van?
A kérdezõ kommentjébõl úgy tûnik nekem, hogy itt félreértések láncolata következett be. A kérdezõ kezdetben abban a közkeletû hitben volt, hogy kötelezõ egy term. tud-ból érettségizni, és jelentkezett biológiára. Majd késõbb kiderült számára, hogy mégsem kötelezõ, ezért arra nem ment el. Csak a tantárgyak számát hagyta ki a számításból.

Milyen hangzást támogat ez az alaplap? Ha veszek bele hangkártyát akkor tudok jobb hangzást elárni? Mert 5.1 vagy 7.1- es hangzást szeretnék? Milyen hangszórót vegyek ha 5.1 vagy 7.1-es a hangzás?

http://asus.alaplap.pcvasar.hu/ASUS-F2A55-AMD-A55-FCH-Socket..

Legjobb válasz: Realtek® ALC887 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek - Támogatott funkciók: Bedugott csatlakozók felismerése, Több folyam egyidejû lejátszása (multi-streaming) , az elõlapi csatlakozók funkciójának átváltása http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_Socket_FM2/F2A55/#specif..

Realtek® ALC887 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek - Támogatott funkciók: Bedugott csatlakozók felismerése, Több folyam egyidejû lejátszása (multi-streaming) , az elõlapi csatlakozók funkciójának átváltása http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_Socket_FM2/F2A55/#specif..
A kérdező hozzászólása: Milyen hangszórót vegyek hozzá?

25g 36, 5% HCl oldatba Zn-et teszünk, számitsuk ki mennyi H gáz keletkezik? Létszi letudnátok vezetni mert én nem tudom sajnos és ha megvan kapok egy 5-öst a suliban!

Legjobb válasz: írjuk fel az egyenletet. 2HCl + Zn -->> H2 + ZnCl2 25g HCl ha 36,5 százalékos, akkor számítsuk ki a HCl tömegét. 25x0,365 = 9,125g. ez egyszerû százalékszámítás volt, remélem eddig világos. na most van egy képlet, amit még gimiben mutatott a kémiásunk: m1 = X.M1.m2 / Y.M2 ahol m1 annak a tömege, amit keresünk, tehát a hidrogéngáz tömege, X a keresett anyag elõtt álló sztöchiometriai együttható ( a szám, ami az egyenletben elõtte van, tehát 1), m2 az ismert anyag tömege, tehát a HCl tömege, amit kiszámoltunk, Y az ismert anyag elõtt álló szám az egyenletben, tehát 2, M1 az ismeretlen anyag molekulatömege, tehát a hidrogénnél 2x 1,0079, M2 az ismert anyag molekulatömege, tehát 35,453 + 1,0079 ( a sósav tömege). behelyettesítünk. m1 = 1.2g/mol.9,125g osztva az egész 2.36,46g/mol. a végeredmény 0,25g.

írjuk fel az egyenletet. 2HCl + Zn -->> H2 + ZnCl2 25g HCl ha 36, 5 százalékos, akkor számítsuk ki a HCl tömegét. 25x0, 365 = 9, 125g. ez egyszerû százalékszámítás volt, remélem eddig világos. na most van egy képlet, amit még gimiben mutatott a kémiásunk: m1 = X.M1.m2 / Y.M2 ahol m1 annak a tömege, amit keresünk, tehát a hidrogéngáz tömege, X a keresett anyag elõtt álló sztöchiometriai együttható ( a szám, ami az egyenletben elõtte van, tehát 1), m2 az ismert anyag tömege, tehát a HCl tömege, amit kiszámoltunk, Y az ismert anyag elõtt álló szám az egyenletben, tehát 2, M1 az ismeretlen anyag molekulatömege, tehát a hidrogénnél 2x 1, 0079, M2 az ismert anyag molekulatömege, tehát 35, 453 + 1, 0079 ( a sósav tömege). behelyettesítünk. m1 = 1.2g/mol.9, 125g osztva az egész 2.36, 46g/mol. a végeredmény 0, 25g.
az utolsó elõtti sorban a zárójelben kijavítom: a sósav molekulatömege!!!
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszt
Sajnos lecsúsztam a válaszírásról, viszont lenne egy kérdésem: Kecskésné 8. kémia munkafüzet?:)
huggies
DADA pelenka. nekünk ez az egy fajta volt, ami bírta az éjszakát. Kisfiú vagy kislány?
A kérdező hozzászólása: Lány
Nekünk is a DADA vált be.Éjjel nappal.4-est használjuk, és még 1x sem volt semmilyen "baleset"
4-es Libero comfort fit egyedül ez jó éjszakára nekünk.
4+-os Pampers helyett most 5-ös Liberót vettem, az új csomagolásút. Nagyon nagy, elég lett volna a 4-es! Kb 12 kg-os kisfiú, pocak nélkül, de vaskos combokkal. :)
Rossmann-os babydream pelust ajánlom. Egyszer sem volt balesetünk. Rossmanno kártyával vagy 10%-os kuponnal elég jó ára van. Dada pelenkát nem javaslom...
Miért nem javaslod?Mi is babydreammal kezdtünk, ugyanolyan jó, csak a DADA sokkal olcsóbb.
Libero. Hány kg a kislányod? Vékonyka, vagy husis? Esetleg az Up&Go-t is kipróbálhatjátok, én már csak azt veszem. (drágább, de jobb)
szerintem se mérd újra és ne váltsd át dm-be.
Ne foglakozz vele mit mondanak mások. Mindenkinek akkora van amivel a természet megáldotta Ha kicsi kicsi ha nagyobb akkor nagyobb Van erre egy közmondás mivel beléptél a hormonok mûködése korba fiam; " Minden zsák megtalálja a maga foltját" Majd Te is a hozzád illõ partnert.
Igen lehet akkora. De nincs köze a életkorodhoz, inkább a súly és a magasság ami számi. Szóval pl:13 éves fiúnak, aki 180 maga és 82kg annak lehet akár 17-18 cm is(mi elõtt elkezdtek versenyezni h egy 13 fiú nem lehet, ekkora elõre közlöm h ez egy példa). Szóval igen, de az átlag itt kb 10, 5 cm. És nem szeretnék a sok kocka és billentyû bajnoktól választ kapni h „nekem 20cm”! Ez tudományos tény. A tényleges érték kb 10, 5 cm körül van, amit lemértek a tudósok, ami meg bemondás után jót ki adat az kb 15. Így utólag is üdv:Dádám (Ha betöltöd a 18-at akkor irány Kovi)
Egyébként ezt azért írtam az elõbb, mert a kisebbik unokámat épp így megbámulják az iskolába a fiuk. Bár még csak 11 éves de már normál állapotban is több mint 10 cm. Holott a normális hormonális idõszak elõtt van. De ez épp olyan testrészünk mint a kezünk vagy a lábunk. Neki a lába is már nagy 38, na és a kis pofája is, amiért egyszer még képen fogom törölni. Szóval nem kell ezzel foglalkozni.
Igen, lehet annyi, az egész csak genetika, a magyar átlag hossz (merevedve) 12-13 cm... ebben benne van a 6-7 és a 23-25 cm is... ahogy fejlõdsz úgy nõ, de nem ahány éves vagy akkora...mert akkor az idõs bácsik nem a járókerettel hanem a péniszükkel járnának sétálni. Am normális dolog ilyen korban errõl beszélni, mi is errõl dumáltunk néha... de ne feledd, nem a méret a lényeg, orvosilag bizonyított egy egy 6-10 centis pénisszel is ki lehet egy nõt elégíteni... amúgy meg egymás heccelésére lehet hülyeségeket mondani, de nem szabad komolyan venni. Szóval normális, nyugodj meg, de ha mégis félnél hogy a péniszed leelõz a méretben akkor fordulj orvoshoz ;)
Persze hogy normális, minden évben 1cm-t nõ egészen 30 éves korodig, aztán pedig félévente 2-t csökken. Szóval használd ki amíg lehet. üdv.: 25/F (nekem most jó évem van)
Bocs de ez szánalmas
A fiú kérdésére sok számukra sok poénos választ adtak néhányan.Olyanok, akik talán még saját maguk sem tudják hány a kettõ .Amelyik ilyen korú fiut nem érdekelnek az ilyen dolgok, abban élet sincs.De a férfiakanak van olyan más nemi szerve is, ahol fontos a méret is.A herékrõl van szó.Ezt a férfiak nagyobb többsége nem is tudja.Mert ennek mérése már nem olyan egyszerû, meg kérkedni sem lehet vele.Sokaknak ajánlanám a biosz könyvek lapozgatását. 15 éves fiú, dobj egy emailt a címemre, és neked ott bõvebb leszek. Végûl még egy õsi mondás , tökiben erõs a magyar !
nekem 15évesen 16cm..
Az átlagos (felnõtt) pénisz 14-15.75 cm. http://www.youtube.com/watch?v=Rvui1j7OFCE És körülbelül 16-20 éves korban érjük el a maximumot hosszúságban.
nekem 19 cm 16 vagyok
Nem a segglyukadtól mérted véletlenül?
Átlagosan 17 éves korig mindig akkora amennyi idõs az ember. Legalább is én így tudom, és nálam így is van mai napig. 15 éves koromban volt 15, most vagyok 16 és 16-16, 5cm. 17 év felett kezd ugrásszerûen megnõni. Szóval normális. Oszt társaid gyökerek. MelegF/16
Utolsóhoz: és aki 58éves? :-/
Nekem 14-15 cm 14 evesen
Vagy csaltál mérés közben, te ki ravasz:D:D:D
Normális. Az osztálytársad irigykedik.
Az átlag 14 cm alatt-körül van. Mivel nem vagyunk egyformák, mért ne lehetne??
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdem mert mondják hogy biztos hogy nincs akora
Inkább az a baj hogy már 15 évesen vonalzóval alszol. Inkább az IQ-d méregesd..
A kérdező hozzászólása: Nem vonalzóval és ha nem tetszik akkor nem kell írni ;)
simán lehet nekem 14 évesen 14 cm
A kérdező hozzászólása: Jaja csak szerintem akik mondják annak kisseb éss azért mondta ezt
Ahány éves vagy, annyi cm...
Nekem 14 évesen 15 cm-es van, és nem csaltam a mérésben. Szóval szerintem tök normális, bár sokak szerint a magasságodtól is függ én speciál 182 cm vagyok

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!