Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 mérem (338 db)

Ha 5 percig mérem a hőm akkor 36, 5 ha pedig 10 percig akkor 36.9. Melyiknek higyjek akkor?

Legjobb válasz: Hány perces a hõmérõd?Ha 5 akkor az 5percesnek,ha 10,akkor a 10percesnek.

Hány perces a hõmérõd?Ha 5 akkor az 5percesnek, ha 10, akkor a 10percesnek.
az meg hogy kell megnézni?

Hőmérőzésnél, ha hónaljban mérünk, tényleg hozzá kell adni 0, 5 C°-ot?

Tudom, hogy hüvelyben kellene mérni, vagy nyelv alatt. Ha hónaljban nézem, a kapott értékhez hozzá kell adni, és ha úgy kijön a 37C°feletti érték, az jó?

Legjobb válasz: A hónaljban mért hõmérséklethez nem kell hozzáadni egyetlen tizedet sem! A végbélben, hüvelyben mért hõmérsékletbõl pedig le kell vonni 0.5 °C-t. A nyelv alatt meg nem egészséges higanyos hõmérõvel mérni, mert sok nagyon fontos ér megy a nyelv alatt, a legkisebb sérülés is óriási vézéssel járhat. A lehetõ leggyorsabb és precíz, megbízhazó a digitális fülhõmérõ, 1 mp alatt megvan az eredmény.

A hónaljban mért hõmérséklethez nem kell hozzáadni egyetlen tizedet sem! A végbélben, hüvelyben mért hõmérsékletbõl pedig le kell vonni 0.5 °C-t. A nyelv alatt meg nem egészséges higanyos hõmérõvel mérni, mert sok nagyon fontos ér megy a nyelv alatt, a legkisebb sérülés is óriási vézéssel járhat. A lehetõ leggyorsabb és precíz, megbízhazó a digitális fülhõmérõ, 1 mp alatt megvan az eredmény.
Az én nõgyógyászom nyelv alatti higanyos hõmérõvel történõ mérést kért. Mindig ugyanazzal a hõmérõvel, mindig ugyanott, és lehetõség szerint szinte mindig ugyanakkor. Úgy gondolom, hogy ha te a hónaljban méred, az is tökéletes. A lényeg, hogy mindig ott mérd. Ugyanis nem az számít, hogy 37 feletti legyen a hõd peteérés után, hanem az, hogy a korábban mért értékekhez képes jópár tizeddel magasabb legyen. Önmagadhoz, a te értékeidhez kell viszonyítani, nem a 37 fokhoz. Kitartás!
Én úgy tudom, hogy akkor kell hozzáadni, ha digitális hõmérõvel mérjük.
Szia! Amikor elkezdtem hõmérõzni végbélben mértem. Elhalt terhesség miatt felkerestem egy genetikust aki azt kérte, hogy szájban nyelv alatt mérjek higanyossal. Egy másik dokit is felkerestünk aki szerint csak a végbélben mért hõmérséklet a jó, és Õ már nem is kéri a hõgörbét mert szerinte elavult. Az orvosok abban azért egyetértettek, hogy hónaljban semmiképpen se mérjek. Három hónapig mértem a hõmet szájban, arra azért jó volt ez a módszer hogy kitapasztaljam mikor van peteérésem. A jövöben inkább ovu tesztet veszek, illetve hagyatkozom a megérzéseimre. Megfigyeltem, hogy peteérés környékén jobban kivánom az együttléteket a férjemmel. Emellett figyelem a hüvelyváladékot is. Viszont ha a jövöben a hónaljban mérést választod, mindig a kapott értéket jegyezd fel, az a lényeg, hogy a ciklusod elején alacsonyabb legyen a hõd, peteérés után pedig magasabb.

Abban az esetben ha végbélben mérem babám lázát 0, 5 le kell vonni? 38 fok az már láz?

Legjobb válasz: Igen fél fokot kell levonni. Ha levonással 38 akkor láz, ha levonás nélkül akkor hõemelkedés, de egy kis adag Nurofent vagy Panadolt adhatsz rá neki, fõleg ha este mérsz ennyit. De utána még méregesd mert nálunk például ezek a szirupok lázra nem sokat használtak... Volt, hogy nem ment feljebb tõlük, de lejjebb se. Ha 37,5-nél magasabbat mérsz akkor éjjelre már inkább lázkúpot adj mint szirupot. Nekem ez a tapasztalatom.

Igen fél fokot kell levonni. Ha levonással 38 akkor láz, ha levonás nélkül akkor hõemelkedés, de egy kis adag Nurofent vagy Panadolt adhatsz rá neki, fõleg ha este mérsz ennyit. De utána még méregesd mert nálunk például ezek a szirupok lázra nem sokat használtak... Volt, hogy nem ment feljebb tõlük, de lejjebb se. Ha 37, 5-nél magasabbat mérsz akkor éjjelre már inkább lázkúpot adj mint szirupot. Nekem ez a tapasztalatom.
Gyerekorvosunk azt mondta, hogy 38, 2-tõl kell lázat csillapítani, alatta nem. Ezt persze tiszta, levonás utáni hõre kell érteni. Lefekvés elõtti hõemelkedésre szoktam adni kúpot a babámnak, nappal csak 38, 2 felett. Jobbulást!!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!tegnap ota alig ment le a laza, 38. es 40 kozott mozog:(


Figyuzatok! A wow-ban hogyan lehett 4. 0. 0 -ás patchről 3.3.5 -ős patchre tenni? Nagyon hálás lennék ha válaszolnátok mert csak eddig 3.3.5 -ős patchen vannak szerverek

Legjobb válasz: szerintem elég 1 repair, ott alálod ahova tetted a játékot repair.exe és megnézed meddig rakta vissza és onnantól patcheled 3.3.5.-re

szerintem elég 1 repair, ott alálod ahova tetted a játékot repair.exe és megnézed meddig rakta vissza és onnantól patcheled 3.3.5.-re
újra kell rakni a wow-t és adíg patchelni ameddíg kell
A kérdező hozzászólása: mind a 3 dik részét?

Milyen hangzást támogat ez az alaplap? Ha veszek bele hangkártyát akkor tudok jobb hangzást elárni? Mert 5.1 vagy 7.1- es hangzást szeretnék? Milyen hangszórót vegyek ha 5.1 vagy 7.1-es a hangzás?

http://asus.alaplap.pcvasar.hu/ASUS-F2A55-AMD-A55-FCH-Socket..

Legjobb válasz: Realtek® ALC887 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek - Támogatott funkciók: Bedugott csatlakozók felismerése, Több folyam egyidejû lejátszása (multi-streaming) , az elõlapi csatlakozók funkciójának átváltása http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_Socket_FM2/F2A55/#specif..

Realtek® ALC887 8 csatornás nagyfelbontású hangkodek - Támogatott funkciók: Bedugott csatlakozók felismerése, Több folyam egyidejû lejátszása (multi-streaming) , az elõlapi csatlakozók funkciójának átváltása http://www.asus.hu/Motherboards/AMD_Socket_FM2/F2A55/#specif..
A kérdező hozzászólása: Milyen hangszórót vegyek hozzá?
Optikai bemenet van a hangrendszeren?
Elõveszed az alaplap kézikönyvét, fellapozod az 53. oldalt és úgy kötöd be, ahogyan ott látod. Ha nincs meg a kézikönyv, akkor megnézed it: http://www.manualowl.com/m/Asus/M5A97-LE-R2.0/Manual/295317
A kérdező hozzászólása: optikai bemenet nincs.
#3 Az külön vásárolható hozzá. (Kézikönyv 35. oldal.)
A kérdező hozzászólása: Értem...és olyat hol tudok beszerezni?
Micsoda? Ha nincs a hangrendszeren optikai bemenet, azt nem tud venni sehol.
#6 Bocs. Nem figyeltem, hogy te már a hangrendszernél tartasz. Én még ott voltam, hogy az alaplapról kell lecsalogatni 6 hangcsatornát. :)

Az SZJA-hoz ha szeretnék csomagot kérni az apehból kérhetek töbet is (5)? Mert én csinálom a családnak is, de nem tudom kinyomtatni?

Legjobb válasz: Elõbb a nyomtatványkitöltõ programot kell telepítene a gépedre, csak azután tudod letölteni magát a bevallást, ebben nyomtatványkitöltõben kell kitölteni (ez le is ellenõrzi) és ha minden jó, akkor tudod majd kinyomtatni... http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/0953.ht.. Kicsit bonyolultnak tûnik, de ha egyszer végigrágod magad rajta, akkor már nem rossz (szerintem jobb így kitölteni, mert az ellenõrzéssel olyan hibák is kijönnek, amit soha nem vettem volna észre). De felhívhatod az APEH Ügyfélszolgálatát is kérhetsz postán is bevallás-csomagokat a családod részére. http://www.apeh.hu/kapcsolat

Elõbb a nyomtatványkitöltõ programot kell telepítene a gépedre, csak azután tudod letölteni magát a bevallást, ebben nyomtatványkitöltõben kell kitölteni (ez le is ellenõrzi) és ha minden jó, akkor tudod majd kinyomtatni... http://www.apeh.hu/bevallasok/nyomtatvany/bevallasok/0953.ht.. Kicsit bonyolultnak tûnik, de ha egyszer végigrágod magad rajta, akkor már nem rossz (szerintem jobb így kitölteni, mert az ellenõrzéssel olyan hibák is kijönnek, amit soha nem vettem volna észre). De felhívhatod az APEH Ügyfélszolgálatát is kérhetsz postán is bevallás-csomagokat a családod részére. http://www.apeh.hu/kapcsolat
A kérdező hozzászólása: Köszi :(
Igen, több mint valószínû, hogy peteérésed van. Ha babát szeretnétek, akkor most és a következõ napokban kell akciózni.

1, 5 évesem mért tagadja le, ha bekakilt? Mért nem akarja, hogy kiszedjem alóla?

Szégyelli vagy mi a baja?

Legjobb válasz: Az én 2 évesem is letagadja. Megkérdezem tõle, hogy "Bekakiltál?" Válasz: "Neeeem", és közbe vigyorog, és hátrateszi a kezét. Erre én: "Akkor ki kakilt be?" Válasz: "Anyaaaaa" :)

Az én 2 évesem is letagadja. Megkérdezem tõle, hogy "Bekakiltál?" Válasz: "Neeeem", és közbe vigyorog, és hátrateszi a kezét. Erre én: "Akkor ki kakilt be?" Válasz: "Anyaaaaa" :)
off:26hósan az enyém még mindig letagadja, sosem gondolkodtam rajta h miért vagy hogy ez nem normális.Szerintem is elfoglalt nyugton maradni.
eNYÉM IS EZT CSINÁLJA :) uTÁLJA HA PELENKÁZOM, MAGÁT A FOLYAMATOT, MERT AKKOR NEM CSINÁLHATJA AZT AMIT SZERETNE.
Hoppsz be volt kapcsolva a caps lock. Bocsi :)
Ugyanez a helyzet. Néha szól, de nagyon nem akarja hogy pelenkázzam, hiszen annyi egyéb dolga van :-) Tényleg igaz, hogy a mai pelenkák nagyon kényelmesek. Csak akkor szégyellheti magát emiatt, ha megszidjátok, amúgy nem hiszem.
A kérdező hozzászólása: Nem szídjuk meg !
Ha az enyémbõl indulok ki, szerintem csak sok dolga van és te akadályoznád a peluscserével :)
próbáld meg hogy textilpelenkát adsz rá, tudom hogy macerásabb de jobban zavarja
ma megkérdeztem, azt mondta nem akarja h kivegyem, mert ha kiveszem, büdös lesz a szobában:-))))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!