Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 és 3 (292 db)

Albérlet/ha töben bérelünk albit (5) és 3 elakarnak költözni de én + a párom maradni szeretnénk a föbérlö ki rakhat minket?

mármint szerzödést módosítani kell??? de nem biztos hogy bele megy hisz 5 vettük ki rendesen fizetünk nincs probléma,nem tudom hogy 1-talán szóljunk -e....

Legjobb válasz: Elsõ!nem ezt kérdezte! Az a kérdés ha most 5 bérlõbõl 3 el akar menni, akkor a 2 aki marad, annak kell e módosítani a szerzõdést!? Szerintem amúgy nem lesz belõle gond, egyik ismerõsömék is ketten vették ki a lakást, két névre, és aztán egyedül maradt, ha rendesen fizettek nem köthet bele a fõbérlõ sem! A biztonság kedvéért szóljatok neki, de szerintem biztos nem lesz gond belõle! :)

Elsõ!nem ezt kérdezte! Az a kérdés ha most 5 bérlõbõl 3 el akar menni, akkor a 2 aki marad, annak kell e módosítani a szerzõdést!? Szerintem amúgy nem lesz belõle gond, egyik ismerõsömék is ketten vették ki a lakást, két névre, és aztán egyedül maradt, ha rendesen fizettek nem köthet bele a fõbérlõ sem! A biztonság kedvéért szóljatok neki, de szerintem biztos nem lesz gond belõle! :)
Ha perkáltok rendesen, nem fog kirakni. Nyilván neki is ez az érdeke, meg hogy ne legyen zûr.
Azzal egy fõbérlõnek sincs baja, ha kevesebben lakják a lakást, mert nem amortizálódik annyira le, inkább a túl sok lakót nem szokták tolerálni. Ha megkapja a pénzt, ami a szerzõdésben van, akkor nem fog problémázni. Viszont ha lehet, legközelebb próbálj meg toldalékokat is használni a kérdésedben és a kommentjeidben, mert iszonyú nehéz megérteni, mit is szeretnél mondani...
Kicsit kacifántosra sikeredett a kérdésed. Amit megértettem: a fõbérlõ/tulaj le akar költözni, gondolom eladja a lakást. A kérdésed pedig az, hogy ha ti rendesen fizettetek, akkor kirakhat e titeket. Hát az a helyzet, hogy ha eladja, akkor az új tulajjal nincs szerzõdésetek. Na már most õ simán elvárja, hogy a tulajjal együtt ti is menjetek, és jogosan. Ha eladásról nincs szó, akkor az, hogy maradhattok e, vagy sem szerintem csak megállapodás kérdése.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. - igen kacifántos bocsi , de látom azért érhetö így is.
Öten összedobtátok a pénzt vagy mindenki fizetett valamennyit? A tulaj nyilván ugyanazt a pénzt akarja behajtani összesen, mint régebben, de ha ketten nem tudtok annyit fizetni, mint 5-en, akkor új bérlõtársaitok lesznek? Nem egészen értem, bocs.
A kérdező hozzászólása: 5 vettük ki 6hónapja de 3 menni akarnak, ki tudjuk fizetni ha 2 maradunk. a kérdésem az lett volna hogy szerzödést felbonthatja e a föbérlö ha csak 2 maradunk "szerzödés szegés"címen 1 éves szerzödésünk van

Ha két részre osztották a családi pótlékot, akkor én mennyit kaphatok, a gyerekeim 1.5 és 3.5 évesek? A felét fogom kapni, mert nem járnak iskolába?

Legjobb válasz: Miért kapnád a felét? Csak más jogcímen kapja az iskolás, és a még nem iskolás! Összeg nem változott!

Miért kapnád a felét? Csak más jogcímen kapja az iskolás, és a még nem iskolás! Összeg nem változott!
Most ez valami vicc? Te a 3, 5 és a 1, 5éves gyerekedet akarod iskolába járatni?
A férjed nevét viseli majd, mivel még a házasság alatt fogant.
Anyaaaam fogjatok le Inkabb hasznald a p. Parkolonak es vedekezz
Menj a búbánatba...
Értem én..a férjedtõl válsz, a párodhoz mész, közben volt egy élettársad meg egy szerelmed is?óhh jehh hmm egyáltalán tudod ki annak a szegény gyereknek az apja?vagy berángatod ezt a pár emberkét dns-re majd csak kiderül a tuti..
Megvan! A vízóra-leolvasó!
Hahaha, ha ez nem kamú, akkor sok boóódogszágot és még legalább 8 gyereket!
Hát az Ottó. A Tót Ottó!
Ez tuti kamu. Másfél éves a kicsi, férjeddel közös gyereked, közben volt egy élettársad most a párod, és Te terhes vagy. Te tudod, ki a gyereked biológiai apja? Nem hiszem, hogy ilyen van. A gyerek a férjed nevén lesz, ha ez tényleg igaz.
Szerintem azt sakkozd ki, ki nem lehet. Ez a feladat egyszerûbbnek tûnik.
Szerintem Mustár ezredes tette, a nappaliban, egy gyertyatartóval!
Bocsi, az Mustard, ha jól tudom....de lehet, hogy tévedek:) )
"Ha megszületik a gyerek, akkor ki lesz az apja?" Az az apja, aki megcsinálta! Hogy jogilag ki lesz apának tekintendõ, arra 2 megoldás van: 1, ha a szülésig elválsz, de nem vesz el a mostani párod >>>akkor a volt férjed kerül be az anyakönyvi kivonatba, mint apa>>> az apai vélelem megdöntése iránt kell pert indítani, és a párodnak apasági nyilatkozatot tennni 2, Ha a szülésig elválsz és a párod utána, még a szülés elõtt feleségül vesz >>> A párod, vagyis a gyerek igazi apja lesz az anyakönyvi kivonaton feltüntetve Az új házassággal új apasági vélelem keletkezik! Vagyis akkor is az új párod lesz jogilag apának tekintendõ, ha netán nem is õ, de nem is a volt férjed a gyerek apja...
Amikor házasságon belül születik egy gyerek (mårpedig most úgy fog), akkor apånak automatikusan a fėrjet tekintik (ez lesz az anyakönyvben is), akkor is ha a gyerek biológiai apja esetleg egy másik szemėly. Akkor is így van, ha a fogantatáskor a házasok már nem éltek együtt.
"Boldog, boldogtalan. Aki épp soron van." #9-es síííírok :) ))
Hivatalosan a férjed lesz az apa, mégha gyakorlatilag nem is. Esetleg kérhet dns vizsgálatot, ahol kiderül, hogy õ nem az apa, így nem kell a nevére vennie a kicsit ( gondolom én).
aki nemzette.. jogilag viszont ha a válás után nem vesz el a párod, akkor a férjed lesz jogilag az apja, a vezetékneve pedig az lesz, ami a másik 2 gyereknek
mármint a jelenlegi férjed
Azt, hogy ki a gyerek apja, csak te tudod (remélhetõleg....). Hivatalosan a férjed lesz az apja, õ fog bekerülni a születési anyakönyvi kivonatba és a vezetékneve ugyanaz lesz, mint a meglévõ 2 gyereknek.
Faxa. Ennel gyorsabban nem lehetett volna, mi?
Nem vagy normalis , az a szereny velemenyem! 3 kisgyerek mellett pont az uj par hianyzott!
Így van, a jelenlegi férjed nevén lesz, de le lehet papírozni majd utólag is, hogy átvegye a párod a nevére, és írnak új születési anyakönyvi kivonatot is az új névvel (vagyis a tényleges apa nevével) . Barátnõm most intézte el, addig szünetelt a válás ügye is, amíg a fia apaságiját intézték.
Azt, hogy ki a gyerek apja, te tudhatod csak. A születendõ gyerek a volt férj nevét kapja... (Elég gáz történet...)
Boldog, Boldogtalan. Aki épp soron van.
A kérdező hozzászólása: Akkor a gyerek apja a férjem? De tõle válok és most a páromhoz megyek, de közben volt egy élettársam, szerelmem, akkor is a férjem a gyerek apja, mert most terhes vagyok?
Remélem, hogy kamu.... Hivatalosan az a gyerek apja, akivel hivatalos kapcsolatban voltál (házasságban) a gyerek fogantatásakor. Hogy közben kivel éltél, ke..ltél össze-vissza, az nem érdekli az államot. Élettársad pedig nem lehetett, amikor férjél voltál, max összecuccoltál az éppen aktuális szeretõddel. Ez sem érdekli a hivatalos szerveket. Annyit árulj már el, hogy 2 ilyen kicsi gyerek mellett hogy van idõd/energiád ennyit randizni, ismerkedni?
A gyerek apja az, aki megcsinálta. Nem értem a kérdésed! Az meg, hogy te kibe vagy szerelmes, a törvényt nem érdekli, a férjed nevére kerül a gyerek.
" Akkor a gyerek apja a férjem? De tõle válok és most a páromhoz megyek, de közben volt egy élettársam, szerelmem, akkor is a férjem a gyerek apja, mert most terhes vagyok?" Ja várjál, azt sem tudod ki vert teherbe??? :) 1. férj 2. élettárs 3. pár 4. szerelmed ez barátok közt is 4 apasági teszt! De ha egyikük sem az apa, akkor bajban vagy! :) az elõzõ két gyerek honnan van?


1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

Melyik az a szám amit ha osztok 2, 3, 4, 5, 6-tal akkor 1 marad, de ha 7-tel osztom, meg van maradék nélkül? Ja, . és 400 alatti az eredmény.

Legjobb válasz: úgy próbáld meg, hogy a szám 2,3,4,5,6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2,3,4,5,6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1,..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.

úgy próbáld meg, hogy a szám 2, 3, 4, 5, 6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2, 3, 4, 5, 6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1, ..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.
211
De a "2-vel osztva 1 maradék" halmaz a "4-gyel osztva 1 maradék" halmazon belül lesz mert ugye amiben a 4 megvan 1 maradékkal, abban a 2 is megvan 1 maradékkal. Ugyanígy a 6 és a 3.
Ja halmazok, akkor tökölõsebb a feladat. Olyan halmazok kellenek amik az egyes számokkal való oszthatóságot +1-et jelölik. Így írásban elmagyarázni elég nehézkes. Az egyik halmaz az "5-tel osztva 1 maradék", a másik a "6-tal osztva 1 maradék" és így tovább. Majd az utolsó a "7-tel osztható számok". Ezeknek lesznek részeik amik közösek. Lesz egy olyan rész is ami mindegyik halmazhoz tartozik és ott egyedül a 301 lesz. De már nagyon régen tanultam, talán vannak itt fiatalabbak is.
A kérdező hozzászólása: Egyenleteket még nem tanultak.A halmazok témakörnél van a feladat.
Magyarázáshoz a 3. válasz a jó. Egyenletrendszer. Két állítás van. 1. a szám osztva 2, 3, 4, 5, 6-tal 1-et ad maradékul és 2. A szám osztható 7-tel. A második egyenlet egyszerû, 7*b, ahol a "b" az a szám ahányszor a hét megvan a keresett számban. A elsõ egyenlet már bonyolultabb. Itt azt hiszem, a legnagyobb közös többszörös kell (2*2*3*5), de már rég volt. Talán a válasz adója megmagyarázza.
A kérdező hozzászólása: Frankón nem értem.Ez is 6.as anyag.Valahogy úgy kellene , hogy Neki is eltudjam magyarázni.
A keresett szám egyrést: 5.3.2.2.a+1=60a+1 másrészt: 7b Ezeknek a feltételeknek a=5, b=43 felel meg, tehát a keresett szám 301
Azt lehet logikázni, hogy 1-re kell végzõdnie, az 5-tel való osztás miatt, mert ugye a 0-ra és 5-re végzõdõk oszthatóak 5-tel. Ehhez a 1 maradék 1 és 6, de a 6-ra végzõdõk nem oszthatóak 7-tel. Marad az 1-re végzõdõk vagyis a 0-ra. Ha 3, mal is osztható akkor 30-anként kell menni 400-ig. ebbõl van 13 darab szám. Ebbõl 7 nem osztható 4-gyel, marad 6 szám. Ezekhez +1 és osztjuk 7-tel. csak a 301 osztható. Tehát 301.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!MEGVILÁGOSODTUNK!!

Sorozatok? Egy sorozat első eleme 6, 5. Minden további elemét megkapod, ha az őt megelőzőnek veszed a 0, 4-szeresét, és kivonsz belőle 0, 6-et. Számítsd ki a sorozat 2. és 3. elemét! Please, help! :-)

matematika, sorozatok

Legjobb válasz: Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6,5 A 2. elem: a2 = 6,5 * 0,4 - 0,6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0,4 - 0,6 = 0,2 És így tovább. :)

Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6, 5 A 2. elem: a2 = 6, 5 * 0, 4 - 0, 6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0, 4 - 0, 6 = 0, 2 És így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Berta, Neked nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, hogy a példát is levezesd! Thx!!!!! A helyzet az, hogy hatodikos lurkóm úgy 20 óra körül hozakodott elõ a következõkkel: holnap matematika témazárót írnak tizedestörtek és törtek osztása-szorzása témakörben - megspékelve a vonatkozó szöveges feladatokkal. Namármost, átrágva magunkat a számolásos agymenéseken - elérkezvén a szöveges feladathoz - az egy-kettõnél azért néhánnyal több agysejtem - átmenetileg csütörtököt mondott: egyre abból próbáltam kiindulni, hogy elsõ lépésként meg kell keresnem a 6, 5 elõtti elemet (is). Talán az "...õt megelõzõnek veszed a..." mondatrész tévesztett meg a mondat szemantikáját illetõen.
Kedves Hóvirág, nagyon szívesen. :)

Mi árt jobban a hajamnak, ha 3 naponta megmosom, vagy ha lelakkozok, és 5 naponta mosom?

Na szóval az van, ha megmosom a hajam, akkor utána 3 napig egyenes, utána mint a szénakazal. De ha lelakkozom, akkor 5 napig megvan mosás nélkül. Az lenne a kérdés, hogy melyik árt jobban a hajnak?

Legjobb válasz: Szerintem az, ha 3 naponta mosod. A 3 naponta való hajmosás nem mondhatni károsnak. A lakk viszont hosszútávon szárítja a hajat és az se jó, ha 5 napon át lakk van rajta.

Szerintem az, ha 3 naponta mosod. A 3 naponta való hajmosás nem mondhatni károsnak. A lakk viszont hosszútávon szárítja a hajat és az se jó, ha 5 napon át lakk van rajta.
A ritkább mosás sztem jobb lenne, meg ha rendszeresen 5 naponta mosod, elõbb-utóbb átáll a hajad is, és bírni fogja (tapasztalat, régen naponta mostam hajat, másnap estére zsíros volt - megelégeltem, elkezdtem 4-5 naponta mosni, eleinte nagyon zavaró volt, de mára simán kibírja)

Az ABCD paralelogramma három csúcsának koordinátái A (-3; -2), B (1; -5) és C (9; 1). Mennyivel egyenlő a D pont koordinátáinak összege, ha A és C szemközti csúcsok?

Sajnos feometriából nem vagyok jó... :(

Legjobb válasz: Vektorokkal: Jeloles: mutasson az A pontba az a vektor, B pontba a b vektor, C pontba a c vektor, D-be a d vektor. az X-bol Y pontba mutato vektort jeloljuk XY-nal. b+BA = a d = c+BA = c +a -b = (9 -3 -1, 1 -2 +5) = (5, 4)

Vektorokkal: Jeloles: mutasson az A pontba az a vektor, B pontba a b vektor, C pontba a c vektor, D-be a d vektor. az X-bol Y pontba mutato vektort jeloljuk XY-nal. b+BA = a d = c+BA = c +a -b = (9 -3 -1, 1 -2 +5) = (5, 4)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
versenyfeladat.:D köszi szépen. XD

Három gyermekemet hogy tudom a kocsiba biztonságosan hátul vinni ha elfér a 3 gyerekülés de nincs csak 2db 3pontos és középen 2 pontos biztonsági öv? A gyerekek 5, 3, és 1.5 évesek! Vagy szabályos-e egyáltalán?

Legjobb válasz: Persze hogy szabályos, ha rögzíteni tudod mind a 3 gyerekülést a gépkocsi öveivel. A 2 pontosnem a legjobb, de ugyanugy használható, és szabályos. de ne a legkisebb gyereket tedd azért oda

Persze hogy szabályos, ha rögzíteni tudod mind a 3 gyerekülést a gépkocsi öveivel. A 2 pontosnem a legjobb, de ugyanugy használható, és szabályos. de ne a legkisebb gyereket tedd azért oda

Ha 5 hete és 3 napja volt meg utoljára a mensim (május 13-án) akkor hány hetes terhesnek számítok 5 vagy 6 hetesnek?

Legjobb válasz: ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!