Találatok a következő kifejezésre: Ha 5 és 3 (280 db)

Albérlet/ha töben bérelünk albit (5) és 3 elakarnak költözni de én + a párom maradni szeretnénk a föbérlö ki rakhat minket?

mármint szerzödést módosítani kell??? de nem biztos hogy bele megy hisz 5 vettük ki rendesen fizetünk nincs probléma,nem tudom hogy 1-talán szóljunk -e....

Legjobb válasz: Elsõ!nem ezt kérdezte! Az a kérdés ha most 5 bérlõbõl 3 el akar menni, akkor a 2 aki marad, annak kell e módosítani a szerzõdést!? Szerintem amúgy nem lesz belõle gond, egyik ismerõsömék is ketten vették ki a lakást, két névre, és aztán egyedül maradt, ha rendesen fizettek nem köthet bele a fõbérlõ sem! A biztonság kedvéért szóljatok neki, de szerintem biztos nem lesz gond belõle! :)

Elsõ!nem ezt kérdezte! Az a kérdés ha most 5 bérlõbõl 3 el akar menni, akkor a 2 aki marad, annak kell e módosítani a szerzõdést!? Szerintem amúgy nem lesz belõle gond, egyik ismerõsömék is ketten vették ki a lakást, két névre, és aztán egyedül maradt, ha rendesen fizettek nem köthet bele a fõbérlõ sem! A biztonság kedvéért szóljatok neki, de szerintem biztos nem lesz gond belõle! :)
Ha perkáltok rendesen, nem fog kirakni. Nyilván neki is ez az érdeke, meg hogy ne legyen zûr.
Azzal egy fõbérlõnek sincs baja, ha kevesebben lakják a lakást, mert nem amortizálódik annyira le, inkább a túl sok lakót nem szokták tolerálni. Ha megkapja a pénzt, ami a szerzõdésben van, akkor nem fog problémázni. Viszont ha lehet, legközelebb próbálj meg toldalékokat is használni a kérdésedben és a kommentjeidben, mert iszonyú nehéz megérteni, mit is szeretnél mondani...
Kicsit kacifántosra sikeredett a kérdésed. Amit megértettem: a fõbérlõ/tulaj le akar költözni, gondolom eladja a lakást. A kérdésed pedig az, hogy ha ti rendesen fizettetek, akkor kirakhat e titeket. Hát az a helyzet, hogy ha eladja, akkor az új tulajjal nincs szerzõdésetek. Na már most õ simán elvárja, hogy a tulajjal együtt ti is menjetek, és jogosan. Ha eladásról nincs szó, akkor az, hogy maradhattok e, vagy sem szerintem csak megállapodás kérdése.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. - igen kacifántos bocsi , de látom azért érhetö így is.
Öten összedobtátok a pénzt vagy mindenki fizetett valamennyit? A tulaj nyilván ugyanazt a pénzt akarja behajtani összesen, mint régebben, de ha ketten nem tudtok annyit fizetni, mint 5-en, akkor új bérlõtársaitok lesznek? Nem egészen értem, bocs.
A kérdező hozzászólása: 5 vettük ki 6hónapja de 3 menni akarnak, ki tudjuk fizetni ha 2 maradunk. a kérdésem az lett volna hogy szerzödést felbonthatja e a föbérlö ha csak 2 maradunk "szerzödés szegés"címen 1 éves szerzödésünk van

Ha két részre osztották a családi pótlékot, akkor én mennyit kaphatok, a gyerekeim 1.5 és 3.5 évesek? A felét fogom kapni, mert nem járnak iskolába?

Legjobb válasz: Miért kapnád a felét? Csak más jogcímen kapja az iskolás, és a még nem iskolás! Összeg nem változott!

Miért kapnád a felét? Csak más jogcímen kapja az iskolás, és a még nem iskolás! Összeg nem változott!
Most ez valami vicc? Te a 3, 5 és a 1, 5éves gyerekedet akarod iskolába járatni?

1. ) Írd fel az AB szakasz felezőmerőlegesének egyenletét, ha A (-2;3) és B (4;6) 2. ) Határozd meg az A és B pontok távolságát, ha A (-2;3) B (4;-5) 3. ) Határozd meg KL szakasz felezőpontjának koordinátáit, ha K (-12;4) és L (10;6)?

Aki tudja és van egy kis ideje letudná nekem íri a megoldásokat? Előre is köszönöm!

Legjobb válasz: A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4,5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13,5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)

A vektorokat _ jellel jelölöm. 1) AB felezõpontja (átlagolni kell az elsõ és a második koordinátákat is): F(1 ; 4, 5) AB_(6;3) ez normálvektora a keresett egyenesnek. A felezõmerõleges tehát: f: 6x+3y=6+13, 5 , azaz (szorzom 2/3-dal mindkét oldalt): f: 4x+2y=13 2) AB=gyök((4-(-2))^2+(-5-3)^2)=10 3) Ismét átlagolás: F(-1;5)


Melyik az a szám amit ha osztok 2, 3, 4, 5, 6-tal akkor 1 marad, de ha 7-tel osztom, meg van maradék nélkül? Ja, . és 400 alatti az eredmény.

Legjobb válasz: úgy próbáld meg, hogy a szám 2,3,4,5,6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2,3,4,5,6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1,..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.

úgy próbáld meg, hogy a szám 2, 3, 4, 5, 6-tal osztva 1 maradékot ad, ez azt jelenti, hogy ha a számból kivonsz 1et, akkor az osztható lesz 2, 3, 4, 5, 6-tal is, tehát ezek legkisebb közös többszörösével is, ami 60. Tehát a szám valahogy úgy néz ki, hogy veszek egy 60nal osztható számot, és hozzáadok egyet. Ha nem tanultak még egyenleteket, akkor egyszerûbb lesz szépen sorba felírni, hogy 60+1, 120+1, ..., melyik lesz osztható 7tel. Ki fog jönni, hogy 300+1 lesz osztható 7tel.
211
De a "2-vel osztva 1 maradék" halmaz a "4-gyel osztva 1 maradék" halmazon belül lesz mert ugye amiben a 4 megvan 1 maradékkal, abban a 2 is megvan 1 maradékkal. Ugyanígy a 6 és a 3.
Ja halmazok, akkor tökölõsebb a feladat. Olyan halmazok kellenek amik az egyes számokkal való oszthatóságot +1-et jelölik. Így írásban elmagyarázni elég nehézkes. Az egyik halmaz az "5-tel osztva 1 maradék", a másik a "6-tal osztva 1 maradék" és így tovább. Majd az utolsó a "7-tel osztható számok". Ezeknek lesznek részeik amik közösek. Lesz egy olyan rész is ami mindegyik halmazhoz tartozik és ott egyedül a 301 lesz. De már nagyon régen tanultam, talán vannak itt fiatalabbak is.
A kérdező hozzászólása: Egyenleteket még nem tanultak.A halmazok témakörnél van a feladat.
Magyarázáshoz a 3. válasz a jó. Egyenletrendszer. Két állítás van. 1. a szám osztva 2, 3, 4, 5, 6-tal 1-et ad maradékul és 2. A szám osztható 7-tel. A második egyenlet egyszerû, 7*b, ahol a "b" az a szám ahányszor a hét megvan a keresett számban. A elsõ egyenlet már bonyolultabb. Itt azt hiszem, a legnagyobb közös többszörös kell (2*2*3*5), de már rég volt. Talán a válasz adója megmagyarázza.
A kérdező hozzászólása: Frankón nem értem.Ez is 6.as anyag.Valahogy úgy kellene , hogy Neki is eltudjam magyarázni.
A keresett szám egyrést: 5.3.2.2.a+1=60a+1 másrészt: 7b Ezeknek a feltételeknek a=5, b=43 felel meg, tehát a keresett szám 301
Azt lehet logikázni, hogy 1-re kell végzõdnie, az 5-tel való osztás miatt, mert ugye a 0-ra és 5-re végzõdõk oszthatóak 5-tel. Ehhez a 1 maradék 1 és 6, de a 6-ra végzõdõk nem oszthatóak 7-tel. Marad az 1-re végzõdõk vagyis a 0-ra. Ha 3, mal is osztható akkor 30-anként kell menni 400-ig. ebbõl van 13 darab szám. Ebbõl 7 nem osztható 4-gyel, marad 6 szám. Ezekhez +1 és osztjuk 7-tel. csak a 301 osztható. Tehát 301.
A kérdező hozzászólása: Köszi!!MEGVILÁGOSODTUNK!!

Sorozatok? Egy sorozat első eleme 6, 5. Minden további elemét megkapod, ha az őt megelőzőnek veszed a 0, 4-szeresét, és kivonsz belőle 0, 6-et. Számítsd ki a sorozat 2. és 3. elemét! Please, help! :-)

matematika, sorozatok

Legjobb válasz: Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6,5 A 2. elem: a2 = 6,5 * 0,4 - 0,6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0,4 - 0,6 = 0,2 És így tovább. :)

Szia, Hóvirág :) Az elemeket a-val szokás jelölni, a számok az alsó indexben vannak. a1 = 6, 5 A 2. elem: a2 = 6, 5 * 0, 4 - 0, 6 = 2 A 3. elem: 3 = 2 * 0, 4 - 0, 6 = 0, 2 És így tovább. :)
A kérdező hozzászólása: Kedves Berta, Neked nagyon köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, hogy a példát is levezesd! Thx!!!!! A helyzet az, hogy hatodikos lurkóm úgy 20 óra körül hozakodott elõ a következõkkel: holnap matematika témazárót írnak tizedestörtek és törtek osztása-szorzása témakörben - megspékelve a vonatkozó szöveges feladatokkal. Namármost, átrágva magunkat a számolásos agymenéseken - elérkezvén a szöveges feladathoz - az egy-kettõnél azért néhánnyal több agysejtem - átmenetileg csütörtököt mondott: egyre abból próbáltam kiindulni, hogy elsõ lépésként meg kell keresnem a 6, 5 elõtti elemet (is). Talán az "...õt megelõzõnek veszed a..." mondatrész tévesztett meg a mondat szemantikáját illetõen.
Kedves Hóvirág, nagyon szívesen. :)

Mi árt jobban a hajamnak, ha 3 naponta megmosom, vagy ha lelakkozok, és 5 naponta mosom?

Na szóval az van, ha megmosom a hajam, akkor utána 3 napig egyenes, utána mint a szénakazal. De ha lelakkozom, akkor 5 napig megvan mosás nélkül. Az lenne a kérdés, hogy melyik árt jobban a hajnak?

Legjobb válasz: Szerintem az, ha 3 naponta mosod. A 3 naponta való hajmosás nem mondhatni károsnak. A lakk viszont hosszútávon szárítja a hajat és az se jó, ha 5 napon át lakk van rajta.

Szerintem az, ha 3 naponta mosod. A 3 naponta való hajmosás nem mondhatni károsnak. A lakk viszont hosszútávon szárítja a hajat és az se jó, ha 5 napon át lakk van rajta.
A ritkább mosás sztem jobb lenne, meg ha rendszeresen 5 naponta mosod, elõbb-utóbb átáll a hajad is, és bírni fogja (tapasztalat, régen naponta mostam hajat, másnap estére zsíros volt - megelégeltem, elkezdtem 4-5 naponta mosni, eleinte nagyon zavaró volt, de mára simán kibírja)

Az ABCD paralelogramma három csúcsának koordinátái A (-3; -2), B (1; -5) és C (9; 1). Mennyivel egyenlő a D pont koordinátáinak összege, ha A és C szemközti csúcsok?

Sajnos feometriából nem vagyok jó... :(

Legjobb válasz: Vektorokkal: Jeloles: mutasson az A pontba az a vektor, B pontba a b vektor, C pontba a c vektor, D-be a d vektor. az X-bol Y pontba mutato vektort jeloljuk XY-nal. b+BA = a d = c+BA = c +a -b = (9 -3 -1, 1 -2 +5) = (5, 4)

Vektorokkal: Jeloles: mutasson az A pontba az a vektor, B pontba a b vektor, C pontba a c vektor, D-be a d vektor. az X-bol Y pontba mutato vektort jeloljuk XY-nal. b+BA = a d = c+BA = c +a -b = (9 -3 -1, 1 -2 +5) = (5, 4)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!
versenyfeladat.:D köszi szépen. XD

Három gyermekemet hogy tudom a kocsiba biztonságosan hátul vinni ha elfér a 3 gyerekülés de nincs csak 2db 3pontos és középen 2 pontos biztonsági öv? A gyerekek 5, 3, és 1.5 évesek! Vagy szabályos-e egyáltalán?

Legjobb válasz: Persze hogy szabályos, ha rögzíteni tudod mind a 3 gyerekülést a gépkocsi öveivel. A 2 pontosnem a legjobb, de ugyanugy használható, és szabályos. de ne a legkisebb gyereket tedd azért oda

Persze hogy szabályos, ha rögzíteni tudod mind a 3 gyerekülést a gépkocsi öveivel. A 2 pontosnem a legjobb, de ugyanugy használható, és szabályos. de ne a legkisebb gyereket tedd azért oda

Ha 5 hete és 3 napja volt meg utoljára a mensim (május 13-án) akkor hány hetes terhesnek számítok 5 vagy 6 hetesnek?

Legjobb válasz: ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

ha az 5 hét és három nap volt a mensid elsõ napja, akkor 5 hetes, három napos vagy. A betöltött hetet számoljuk, tehát most 5 hetes vagy,

Van egy Kingston 8GB-os pendrive-om és ha elkezdek másolni rá valamit akkor az irási sebesség 11mb/másodperc ez percenként megy le és igy 11-->9>6>3.5>3.4>3.3>3.2 és it már lassan megy le de nem áll meg hogyan lehet ne orvosolni?

A pendrive-ot most vettem egy hete neve Kingston DataTraveler 2.0 USB Device

Legjobb válasz: Mennyi a hivatalos olvasási/írási sebessége? Azt kell megnézni, és ha nem tudja teljesíteni akkor küld vissza garanciába.

Mennyi a hivatalos olvasási/írási sebessége? Azt kell megnézni, és ha nem tudja teljesíteni akkor küld vissza garanciába.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!